יהדות הלמה? מה טיבה?

Pagazcom

New member
יהדות הלמה? מה טיבה?

ראשית עליי לציין שאני אדם חילוני וכל השקפותיי חילוניות אני נציג של זרם יהודי חדש שמכונה יהדות הלמה שבאה לתת תשובה ליהדות האורטודוקסית הרפורמית וכו´ שמכונה יהדות הככה בימנינו התשובה של כל שאלה מסתכמת ברצונו של האל, למה? ככה. לעומת זאת יהדות הלמה באה ובודקת האם באמת הכל רצונו של האל? האם החוקים כפי שפירשו אותם הם באמת נכונים? למה אמונה צריכה להתלוות עם סבל? לפי השקפתנו אדם צריך לנהל את חייו כרצונו אם יוכל כשר או לא אם ישמור שבת או לא הכי חשוב שהאדם יהיה קרוב אל האל דבר שיהדות הככה מנעה והרחיקה אנשים מהאל לפי השקפתנו יהודי הוא אדם שמודע לשורשי עמו לאלוהיו ולמנהגיו אין אנו פוסלים אף אדם ואין שוללים זכויותיו של אדם בשל מינו אדם הוא אדם ולא חייב לסבול מכפייה דתית במקומות בסיסיים בחייו כמו חתונה גרושים, מזון וכו´ לכן אנו אומרים לכל יהודי שאיבד את אמונתו או את החשק לאמונתו לחזור ולזכור את אלוהיו לפרטים נוספים פנו אליי ל איי סי קיו: 75406786

Dead Man lnc

New member
אל תבלבל את המוח הרב כדורי

פשששששששששששש מה אני אגיד לכם הפורום הזה הכי פעיל 2 הודעות ביומיים פששששששששששששששששששששששששש. אלוהים יצא לחופשה או מה ?

לחזור לרוחניות - לשכוח מהדת

כדי שהדת הממסדית תצליח, עליה לגרום לאנשים להאמין שהם זקוקים לה. כדי שאנשים יאמינו במשהו אחר, תחילה עליהם לאבד את אמונם בעצמם. לכן המשימה הראשונה של הדת הממסדית היא לגרום לך לאבד את אמונך בעצמך. המשימה השנייה היא לגרום לך לראות שלה יש את התשובות שלך אין. והמשימה השלישית והחשובה ביותר היא לגרום לך לקבל את התשובות בלי לשאול שאלות. אם אתה שואל - אתה מתחיל לחשוב! אם אתה חושב - אתה מתחיל לחזור למקור הפנימי. הדת אינה יכולה להרשות לך לעשות זאת כי אתה עשוי למצוא תשובה שונה מהתשובות שהיא מצאה. לכן הדת חייבת לגרום לך לפקפק בעצמך. היא חייבת לגרום לך לפקפק ביכולת שלך לחשוב בצורה נכונה. הבעיה של הדת היא שלעיתים קרובות זה חוזר אליה כבומרנג - כי אם אינך יכול לקבל ללא כל ספק את מחשבותיך שלך, איך תוכל שלא לפקפק או להטיל ספק ברעיונות החדשים בנוגע לאלוהים שהדת מספקת לך? מהר מאוד תפקפק בקיומו של אלוהים. הדת היא שיצרה כופרים. כל אדם החושב בבהירות והמביט במה שעשתה הדת, חייב להניח שבדת אין אלוהים כי הדת היא זו שמילאה את לב האדם בפחד האלוהים. הדת היא זו שציוותה על האדם להישתחוות בפני האלוהים. הדת היא שהעמיסה על האדם דאגות בנוגע לזעמו של אלוהים. הדת היא שאמרה לאדם להתבייש בגופו ובתפקודיו הטבעיים ביותר. הדת היא שלימדה אתכם שעליכם להשתמש במתווך כדי להגיע לאלוהים. והדת היא שפקדה על בני האדם להעריץ את אלוהים. בכל מקום שהדת הגיעה אליו, היא יצרה חוסר אחדות שהוא ההפך מאלוהים. הדת הפרידה את האדם מהאלוהים, את האדם מהאדם, את הגבר מהאישה. דתות אחדות ממש אומרות לגבר שהוא מעל לאישה, בעודן טוענות שהאלוהים נמצא מעל לגבר. עד עצם היום הזה, הדת היא שמתעקשת על כך שנשים פחותות ערך בצורה כזאת או אחרת, שהן אזרחיות רוחניות מדרגה שניה, בצורה כזאת או אחרת. שאיכשהו הן אינן "מתאימות" ללמד את בשורת האלוהים, להטיף את בשורת האלוהים או לשרת את העם. האדם נברא בצלמו ובדמותו של אלוהים - זכר ונקבה ברא אותם. זו תגובתי ליהדות הלמה? החומר נלקח מתוך הספר: "שיחות עם אלוהים" אני רואה בצורה חיובית מאוד את יהדות הלמה. האמינו בטוב של אלוהים ובטוב בריאתו של אלוהים - האמינו בקדושתכם שלכם!

למעלה