יד קשה.........יותר

• פותח הנושא pus
  • פורסם בתאריך

bret24

New member
תבין משהו אחי...

קודם כל אני פטריוט לא פחות ממך ומעריץ את צה"ל , אבל להשוות בין לוחמי שייטת ללוחמי MMA אפילו בקרב רחוב זה פשוט בדיחה, אתה חושב שלוחם שייטת יכול לפגוע בלוחם כמו מאצ'ידה שוגאן או אנדרסון סילבה בביצים אתה חושב שלוחם שייטת יכול לתפוס את שיין קארווין בגורגרת, מפקד השייטת יכול לעבור השתלמות אצל באס רוטן בנוגע לקרבות רחוב ואין כמעט לוחם MMA שאין לו איזה רקע באומנות לחימה מסורתית כל שהיא, חוץ מזה שלהרבה לוחמי MMA יש רקע צבאי קרבי לדוגמא קרוקופ היה מפקד בימ"מ הקרואטי.

כל לוחם MMA ינצח לוחם שייטת

מוטי אורנשטיין שהוא היה אחד מלוחמי העילית של צה"ל הפסיד לקולמן בזמן שהקרבות ב-UFC היו עם פחות הגבלות מהיום והובס,תחשוב שבקרב רחוב לוחם MMA במקום לתת אגרוף ללסת יתן אגרוף לצוואר או למפרקת או לעמוד השדרה נכון לקרב רחוב לוחם MMA ינצח כל אחד,אך בשדה הקרב או שמעורבים כלי נשק שונים אז ודאי שלחייל שייטת יש יתרון גבוה.

AmitNHB

New member
תגיד לי מה ניסגר איתך ?

לא ברצינות, מאיפה הביאו אותך ?

kontanta

New member
סיפור אישי

גבר, אני לא יודע איזה MMA אתה עושה, אבל אני אחלוק איתך קצת אינפורמציה אישית. אני מתאמן 3 פעמים בשבוע. אני 1.84 ס"מ 79 ק"ג (ולא הכל שרירים). לפני כתשעה חודשים תקף אותי בחור בערך באותם מימדים כמוני במועדון. תוך 2 דקות הבחור היה על הרצפה עם חתכים בראש ממרפקים ולדעתי לפחות 2-3 צלעות שבורות מהברכיות שהורידו אותו לרצפה. התחלתי ללמוד MMA כיוון שניהלתי בר בעבר ורציתי לדעת להגן על עצמי אחרי שהותקפתי פעם אחת בבר. אני לא יודע איך אתה אומר ש MMA לא קרוב למכות רחוב, אני יכול להגיד לך מנסיון - זה הכי קרוב שיש !

badb101

New member
סתם לצורך הדיון .....

לא אמרו שמתאבק בwwe לא יכול להתמודד עם לוחמי mma ? ראה ברוק לסנר ויש עוד רבים שהתאמנו בהאבקות הכנעות מבי מתאבקים בwwe לדוגמא

BeniTaz

New member
זה לא קשור לעניין

ברוק לסנר אלוף היאבקות קולג'ים מהטובים שהיו. גם בזמן שהיה ב-WWE התאמן בהיאבקות. בנוסף להיותו ענק למשקל שלו ואתלט אדיר, שנתיים-שלוש לפני שנכנס ל-UFC לסנר כבר החל להתאמן ב-BJJ וכל שאר ענייני ה-MMA. אכן עילוי.. אבל זה לא קשור ל-WWE. וסתם בלי קשר יש לך עשרות מתאבקים רסלינג שהצליחו או מצליחים ב-MMA: קאזושי סאקוראבה, קיושי טאמורה, רון ווטרמן, בובי לאשלי, ג'וש בארנט, דן סברן, קן שאמרוק, קאזויוקי פוג'יטה, טאנק אבוט ועוד..

FrecCo

Active member
חחחח אני מצטרף ל"לא יכול להיות שאתה רציני"

CMON BROTHER איפה אתה חי? הדבר היחיד שלוחם שייטת יותר טוב בו מלוחמים, זה, אולי, לירות בM16. אתה קולט מה אתה אומר? לא ידוע מאיפה שאבת את ההיגיון שלך אבל מה שאתה אומר זה שילד בן 20 שעבר הכשרת ק"מע בסיסית במשך כמה חודשים מוריד תוך דקה (
אני פשוט לא יכול להעלות את זה על דעתי בלי לצחוק) את הלוחמים המקצועיים הכי טובים בעולם היום ביד ריקה שמתאמנים כל החיים שלהם........ וואו.........

ELIELI22

New member
אני חושב לגמרי שונה מכם....

הלוחמים בכלל לא נראו כנלחמים. לפחות בחלק מהסיטואציות נראה כי הם לא נלחמים! נראה כי הם מוותרים להמון! בחור כמו קרו קופ שהוא סטריקר מצוין יש כבר כמה מצבים שלדעתי הוא היה מסיים שם עם הרוגים לפני שליפת הנשק. באחד הסרטונים נראה חייל שנחבט במוט מתכת + נדקר בסכין. לטעמי האישי ויתכן שאני טועה. החייל במגננה בכלל לא חושב על לתקוף בחזרה. הוא חוטף את המוט שוב ושוב ולאחר מכן את הסכין. כפי שאני מכיר את עצמי ביום יום אם מישהו היה מתקרב אלי בצורה כזו בבעיטה פשוטה אחת הוא היה על הרצפה מחזיק את עצמו שעות .... אבל אל לי לזלזל בלוחמי העילית יתכן ולוחם חשש מההמונים שהיו שם... (ואת זה לא לקחתי כשיקול) וחשב שאולי אם לא יתנגד לא יפגע יותר. יתכן והוא עדיין לא התנתק מהמסוק וההתנידות שלו היתה קשה יותר. יתכן והידיעה שהוא אינו שולף נשק חם הורידה ממנו את הרצון לתקוף.. יתכן שהמכות הראשונות הממו אותו. אני חושב שלא הייתי רוצה להיות במקום הלוחמים, ברור לי שאני הייתי שולף נשק בהזדמנות הראשונה שהייתה לי ולא הייתי רוצה להלחם בהמון בידיים חשופות. אני אוהב את חיילי צה"ל! אבל חושב שבמקרה זה היה צורך בפחות צייטנות ויותר אגרסיביות ירי אוטומטי מוקדם יותר היה פותר בעיות רבות. אני חושב שההנהגה סיכנה את החיילים תמורת "רייטינג" טוב בעולם ולא בשביל זה מגדלים לוחמים כאלו. אני חושב ששני המתאימים לזירה כזו הם לסנר בגלל הגודל והעוצמה וקרו קופ בגלל המהירות והדיוק. מישהו כמו וואנדרליי סילבה שהמכות שלו לא מדויקות לרוב היה חוטף והרבה.

LORSIN

New member
מי שהיה הכי מתאים לזירה כזאת לדעתי:

לסנר, פשוט מאד, גדול קובע, אין מה לעשות. והבן אדם מספיק חזק פשוט כדי ליצור מאסה ולדחוף את כולם ממנו. אם הוא משחרר אגרופים רובם ייפלו שם מהר מאד. והוא גם פשוט מאד: מאיים. כנל לוחמים כמו שיין קארווין

LORSIN

New member
לוחם שייטת VS לוחם MMA

אני יודע שזה לא היה מטרת הדיון, אבל הנושא התפתח פה. לוחם שייטת VS לוחם MMA ככה הקרב ייראה (בהנחה שלשניהם אין נשקים עליהם) לוחם שייטת נותן בעיטה לביצים ובורח. במקרה שנבצר ממנו לברוח הוא יכניס 2 אצבעות לעיניים של האויב או ישבור לו את הגרון עם האצבעות. אני יודע שזה נשמע קצת פתטי או פטריוטי פתטי להגיד שלוחם שייטת ינצח לוחם MMA בקרב רחוב. אבל, שניהם מתאמנים לדברים שונים. אף אחד מהם לא מתאמן לזה שלוחם יכניס לך מכה בביצים, וראינו בקרבות MMA (שיש להם מגני ביצים אגב), איך לוחמים מתקפלים ממכה לא מכוונת לביצים. אין מה לעשות, זה מלוכלך אבל יעיל בטירוף, וזה אחד הדברים הראשונים שעובדים עליהם בקרב מגע - תן בעיטה לביצים. חוץ מזה, יש עוד מכות שלא משתמשים בהם בMMA, שהם יעילות בטירוף. ניקור עיניים - זה בהתחלה כאב משתק, בדיוק כמו הכנעה, ומהר מאד עיוורון. בקיצור - שוב לוחם הMMA נוטרל. והדרך השלישית, היא פשוט מאד לרסק את קנה הנשימה או הושת עם האצבעות. יש סיכוי כלשהו שיוביל למוות, אבל כך או כך יוביל לכאב וניטרול כמעט מוחלט של האויב. אני לא מדבר על למחוץ את הצוואר, אלא על לקחת 3 אצבעות ופשוט מאד למחוץ ספציפית את הקנה נשימה. ואתם בטח חושבים 'נו באמת, אפשר לרסק עם 3 אצבעות את קנה הנשימה?' אז התשובה היא: כן ואף מעבר לכך. אני לא אומר שלוחמי שייטת ינצחו כל קרב ביניהם, אבל אם נערוך בין 2 לוחמים במשקל דומה, 1000 קרבות, אני מניח שלוחמי השייטת ינצחו את הרוב. השילוב של הידע הנרחב בקרב מגע, האתלטיות שדרושה ללוחמי השייטת, וקור הרוח הטבעי או המאומן שלהם - יכריע את הקרב לטובתם.

LORSIN

New member
תיקון*

אף אחד מהם = אף אחד מלוחמי הMMA ורציתי גם להוסיף שבקרב רחוב, ניתן להשתמש בנשקים שיש באזור. בין אם זה חפץ חד שיכול מאד מהר לשמש כנשק דקירה, או חפץ ארוך וכבד כמו אלה שיכול להפיק כח הרבה יותר גדול מאגרוף..

doom23

New member
../images/Emo45.gif

אשכרה כתבנו אותה הודעה פלוס מינוס באותו זמן :)

BeniTaz

New member
אם זה קרב בלי חוקים

בהנחה שאין נשקים אז מה גורם לך לחשוב שלוחם MMA לא יכול גם להחדיר אצבעות לעיניים? ואם נהיה רציניים אז יש קטע כזה גם במציאות שלהוציא עיניים זה מחוץ לתחום וגם אם למישהו יש אומץ לעשות דבר כזה עם האצבעות אז זה לא משהו קל בכלל בטח לא לפני שהוא מהמם את היריב ואז אולי הוא בכלל לא צריך את זה... בקיצור, שיטות החוראנים לדעתי לא אפקטיבים כלל. אתה מנסה לדמיין אדם שלא התאמן ב-MMA רץ עם האצבעות לכיוון העיניים של לוחם MMA בכזאת קלות? הוא חוטף איזה מגל ששולח אותו לחלום. זה כמו "לשבור מפרקת", אנשים רואים יותר מידי סרטים. שום פעולה כזאת לא קלה בטח לא נגד מישהו שזה החיים שלו. העניין הוא, זה לא שמערכים יתר על המידה את לוחמי השייטת הדגולים אלא מזלזלים בלוחמי ה-MMA המיומנים. אתה רואה את הלוחמים שנלחמו בדוג פייט? זה נראה שהם לא ב"רמה עולמית" או חלשים או אני לא יודע מה.. אי אפשר לתאר איזה מפלצות הם. אתה רואה לוחם שייטת בכלל מצליח להתקרב לשמעון גוש? או על איזה חיית קרקע כמו עידו פריינטה? אז שנעבור ל-GSP, בי ג'יי פן, שוגאן וכו'..

LORSIN

New member
כן.

אני רואה לוחמי שייטת מנצחים בקרב רחוב לוחם MMA למה לוחם MMA לא יכול להחדיר אצבעות לעיניים: בטח שהוא יכול, אבל זה מה שמבדיל אותו מלוחם MMA ללוחם שייטת, שאצל לוחם שייטת זה האינטסינקט שלו . אצל לוחם MMA האינסטינקטים שלו שונים. אין מה לעשות, וחם MMA הוא ספורטאי, הוא לא מתאמן בהחדרת אצבעות לעיניים או מתאמן בלהתגונן מפני זה. לוחם שייטת כן. לוחם שייטת לא אמור להסתער עליו ולנסות לנקר לו את העיניים, ממש לא, אבל אם הם מגיעים למצב שניתן לנקר לו את העיניים - הוא יעשה את זה. ובהמון מצבים בMMA אפשרות לעשות את זה. בין אם זה בקלינץ', בין אם זה שהוא מעליך במאונט או בגארד או בין אם זה שאתה מעליו. רשמו פה שלוחמי MMA מתאמנים על מכות כל הזמן, ולוחמי שייטת מדי פעם מתאמנים על קרב מגע. אבל ההבדל, הוא שלוחמי MMA, "מבזבזים" זמן יקר על דברים שאין להם שום משמעות ברחוב, ולעומת זאת לא משקיעים זמן בדברים שכן צריך ברחוב. לוחמי השייטת מתאמנים בשביל הרחוב. אני רואה לוחמי MMA, אצבע קטנה בעין הם בוכים שנה, בעיטה לביצים הם מתקפלים (כאשר יש להם מגן ביצים), ברכייה לראש שהרגליים על הרצפה הם מבקשים פסק זמן, נלחמים עם מגן שיניים, כפפות, וזלין, תוכנית קרב, וכו'. בקרב רחוב יש פרמטרים שאין בקרב MMA. שוב, בעיטות לביציים, ריסוק כלי נשימה, ניקור עיניים, אפילו משיכות בשיער ונשיכות אוזניים, "בריחים" על האצבעות, חפצים באזור שיכולים לשמש כנשק.

מה אני אגיד לך?

אני רואה את איתי אפרתי מהhשרדות בקלות מתחמק מההוק השמאלי של אנדרסון סילבה, מצמצם טווח, מכניס לו בדיוק את הקמיצה לעין, נותן לו ברך בביצים, קורע ממנו את קני הנשימה ועושה לו fetalety בסגנון mortal kombat בסוף.
אתה צריך להבין שהיעוד של לוחמי השייטת זה ממש לא קרב פנים אל פנים וברור שלא בידיים חשופות או ברחוב. הלוחמים מתאמנים מעט מאוד קרב מגע והידע שלהם הוא מאוד בסיסי בקרב מגע. תשאל כל מאמן קרב מגע איזה רמה\חגורה שווה כל לוחם שייטת בקרב מגע. ואם אתה באמת חושב שלוחם שייטת מנצח ברחוב לוחם MMA אז אתה גם חושב שכל נער שמתאמן כמה שנים בקרב מגע גם לוקח לוחם MMA מקצוען?

LORSIN

New member
לא אוהב את הזלזול פה שמציף את הפורום

תחילת התגובה לא עניינית. ולנושא: הייעוד של לוחמי השייטת הוא לא קרב רחוב, אתה צודק, ואני לא לוחם שייטת לכן לא יכול לומר מה היקף האימונים שלהם בקרב מגע, אבל ממה שאני מסיק על היחידה על פי ייעודה ועל פי מספר תוכניות שראוינו עם אנשים מהיחידה - הם מתאמנים לקרב רחוב הרבה הרבה יותר מאשר לוחמי MMA. האם נער שהתאמן בקרב מגע היה לוקח לוחם MMA מקצועי? זה שאלה עם יותר פרמטרים. השאלה היא כמה הנער הזה מפותח או לא מפותח, קח לדוגמא ילד בן 6 שמשחק כל היום כדורגל, או מבוגר שאף פעם לא שיחק - המבוגר עדין ינצח אותו. אם הנער למד בצורה רצינית קרב מגע והתאמן על זה בצורה רצינית - אז יהיה לו ייתרון טכני על לוחמי MMA בקרב רחוב, אבל פה נכנסים פרמטרים אחרים - יכול להיות שהנער קטן פיסית כדי להתמודד עם לוחם MMA, ויכול להיות שלנער חסרה קרות הרוח, הקשיחות, הכושר והגנטיקה של לוחמי השייטת. ובקשר לפסקה הראשונה: הפסקה הראשונה זה בדיוק ההפך מהעקרונות של קרב מגע. ממש לא מורטל קומבט, ממש לא קפיצה באוויר, בדיוק ההפך. קרב מגע אמור להיות כמה שיותר פשוט. כמו שרשמתי בהתחלה, כנראה קרב כזה ייראה בכך שלוחם השייטת יידפוק לו בעיטה לביצים וייברח.

תשתחרר קצת אחי

זלזול? קצת ציניות והומור זה פתאום נהיה זלזול? אתה חייב להיות קצת יותר קליל כי זאת הפעם הראשונה שאומרים לי שאני מזלזל אז כנראה שאתה לא מפרשן אותי נכון. בקשר לנושא, אני רוצה לשאול שאלה שמגיעה ממקום שלא קשור לזלזול. בן כמה אתה והאם אתה מכיר אישית לוחמי שייטת? אני לא יודע איזה תכניות ראית לגבי לוחמי שייטת אבל כנראה שבתכנית טלוויזיה לא בדיוק מכינים סקירה מלאה ואובייקטיבית על היחידה אלה אפשר לומר ש"מיחצנים" אותה ומאדירים את שמה. אני עצמי יוצא יחידה קרבית איכותית אומנם לא כמו השייטת אבל גם יחידה טובה שמבחינת תכני האימונים בקרב מגע אנחנו עברנו את אותה ההכשרה פלוס מינוס. בצבא לרוב מלמדים אותך מדריכים שעשו קורס של כמה חודשים ולא מדריכים עם ידע טכני רחב איך להיות יותר אגרסיבי ולהגיב מהר. הדגש הוא בכלל לא טכני וזה לא שהלוחמים כל יומיים מרסקים מחבל בידיים חשופות ומלקקים להם את הדם סטייל בי ג'י פן. בקבוצה שלנו מתאמנים הרבה חבר'ה יוצאי יחידות מיוחדות ובנוסף מתאמן חבר שלי מהמילואים שהוא היה עד לפני שלושה חודשים ראש מדור קרב מגע בצה"ל. אני לא מדבר ללא הבנה בנושא ולא מסיק מסקנה מתכניות טלוויזיה מגמתיות. אחת הסיבות העיקריות שחבר שלי עזב את התפקיד היא חוסר המקצועיות של הלוחמים וחוסר ההבנה של הדרג הפיקודי בחשיבות האימונים.

LORSIN

New member
םם..

אולי אתה צודק, חשבתי שלוחמי השייטת עוברים הכשרה מקיפה בקרב מגע.

למעלה