יד ביד

Lizz

New member
סבי וסבתי שיחיו

לא סיפרתי להם, לבקשת אמי. וזה כן מצב של אנשים קשישים עם בריאות לקויה. (knockonwood ) אני בכל זאת מגיעה עם זוגתי לאירועים משפחתיים. לדעתי שני הסבים ושתי הסבתות יודעים (הם לא טיפשים, בכל זאת), אבל לא אמרנו שום דבר ברור ואנחנו לא מתנשקות או משהו כזה לידם, מתוך כבוד לבקשת אמי. זה לא מונע מהסבים והסבתות להתייחס אל דנה כאל בת זוג (מתנה לחנוכה, ניסיונות לדחוף לה עוד אוכל ועוד עוגיה בכל ביקור, ו"תמסרי ד"ש לחברה שלך" בכל שיחת טלפון)

inbetween

New member
תשובה וגם שאלה

מוכר. מוכר מאוד, אם כי בצורה אחרת. באופן כללי, נדמה לי שעדיף לנסות להתנתק מכל מיני אמירות כלליות של "מה הוא צריך את זה". ההחלטה תלויה בעיקר בקשר שלך עם סבא, במאמץ שידרש ממך כדי להסתיר (לפעמים זה ממש קל, ודורש יותר אנרגיה לספר). יכול להיות שאפילו יתן לו הרגשה טובה, לשמוע מהנכד דברים כאלה אמיתיים על החיים, שהרבה פעמים נעלמים מעיני הסבתות והסבים (כשהקשר נשאר ברמת ה"איך בלימודים/בעבודה/עם החברה-אה-אין-עדיין-טוב-לא-נורא-עוד-תהייה). אבל שוב, זה נורא תלוי בסבא ובקשר שלך איתו. אני בתהייה די דומה, בעיקר לקראת מצעדי הגאווה (שמתרבים השנה כמו שלוליות אחרי הגשם). ההורים, האחות והחברים יודעים. אבל מה עושים עם כל הדודים והדודות, ועם סבא וסבתא וסבתא? אני לא רוצה לשנות את חיי (למשל, להמנע מהמצעד בירושלים כי הוא בטח יהיה קטן) רק בגלל זה. ומצד שני, לספר לפני המצעדים רק בגלל שהם הגיעו - למרות שאני לא ממש רוצה את זה כרגע? או לקוות שיעבור בשקט - אבל מה אם פתאום תהייה תמונה? (סבתא יושבת 24 שעות מול מכשיר התמונות המרצדות (טלויזיה), ואם יצולם - היא תראה). נדמה לי שאני פשוט אתן לעולם להתנהל, ואתמודד עם התוצאות אם יהיה צריך. אבל לא לגמרי ברור לי שזו החלטה נבונה, ואולי עדיף להכין את הקרקע?

לירוי25

New member
לגבי הסב..

גם אני נמצא בדילמה דומה - כל המשפחה יודעת חוץ ממנו (שלעניות דעתי הבין לבד רק ממשיך לשחק את המשחק). בכל הזדמנות הוא מציק לי על למה אין לי חברה ומה עם חתונה. לא עוזרים הסברים על כך שאין לי זמן, שלא בא לי משהו מחייב ושסטוצים מספיקים לי. אני גם לא בקטע של להביא את הידידה התורנית ולשחק אותה בזוג מאוהב. סבא שלי קיצוני כמוני רק יותר פרימיטיבי ונעול על הדעות שלו בלבד, ברגע שאספר לו אם הוא לא מעיף אותי מהבית הוא פשוט מנתק איתי קשר. אין תשובה לתת לך אלא רק את תמיכתי והבנתי.

.m

New member
../images/Emo12.gif וחשבת שאני אמצא את *זה* לבד???

אם אתה יכול להחביא את ההודעה הבאה עוד במקום עוד יותר נטוש, ולהגיד לי לחפש אותה שם... בכל אופן - אני חושבת שהנושא יהיה issue או non-issue בדיוק כמו שתציג אותו. אתה יכול להושיב את סבא לשיחה ולהסביר שככה וככה, ולפתוח דיון בנושא. ואתה יכול פשוט להציב עובדה: זה אני. זה בן-זוגי. (ולהוסיף "ובהתחשב באופציה הקודמת ומה שחשבתם עליה, תשמחו"...
) בכל מקרה שיהיה בהצלחה.
mai

למעלה