ידע כללי ואמנות

king iverson

New member
ידע כללי ואמנות

היי
רוצה להרחיב ת הידיעה שלי בנושא האמנות. ולכן, אני מחפש המלצות לספרי עיון מעניינים וסוחפים שיעשירו את הידע הכללי שלי וילמדו אותי בין היתר על אמנות.
אפשר לומר שאני מחפש את "קיצור תולדות האנושות" של האמנות

אשמח לכל המלצה
תודה

Netanel w

New member
מצטרף לבקשה

תחום שהידע שלי בו קטן בצורה מביכה והייתי רוצה להרחיב אותו.
חיפוש שלי העלה 2 ספרים של ההיסטוריה של האומנות:
1. The Story of Art - E.H. Gombrich
2. Janson's History of Art: The Western Tradition
&nbsp
השני יותר קורץ לי, הבעיה בו הוא תג המחיר המטורף של 600-900 ש"ח.
(עם זאת - ניתן להשיג אותו בצורה קצת יותר מפוקפקת ברשת).
&nbsp
אשמח גם לקבל המלצות נוספות, עם כמה שיותר רפרודוקציות והדפסה שעושה חסד איתן.
&nbsp

Netanel w

New member
תודה!

לא ידעתי את זה, בבדיקה באתר עם עובד אין לו זכר, כנראה לא מודפס יותר לצערי.

אם תרצה אוכל לשלוח לך את זה, לדעתי יש אצל הוריי

ואני לא רואה שנעשה בו שימוש והוא גם במצב לא רע בכלל אם זכרוני אינו מטעני. פנה אלי עם הכתובת שלך בהודעה פרטית.

ihtiyar

New member
עברתי במקרה בסביבה, אז...

לקיצור תולדות האנושות צריך ידע וכשרון כמו של יובל נח הררי (ויכולת מופלאה כשלו "לעגל פינות"). אפשר לכתוב כך על נושאים שונים כמו התפתחות המחשבה המדעית, ההיסטוריה של המוזיקה ההודית, תולדות הפילוסופיה המערבית וכו'.

האמנויות הן שפות. אפשר לקרוא כמה וכמה ספרים על המוצא וההתפתחות של השפה האדיגית (צ'רקסית) למשל, אבל זה לא יעזור לנו להבין אפילו לא ספר ילדים פשוט באותה שפה. צריך לרצות ללמוד ולתרגל זאת ולאט לאט להבין את השפה.
יש די הרבה ספרים על הבארוק בכלל, או על באך בפרט, אבל קריאת כל הספרים הללו לא תועיל לנו בצורה ממשית כשנאזין לסונטות לצ'לו סולו שלו, לדוגמה.
האמנות, שפות רבות לה. שפת הציור הקוביסטי, שפת הפיסול של הרנסנס, שפת אופרות הוֶרִיזמוֹ (Verismo), שפת הפיסול והארכיטקטורה הגותית וכן הלאה. כל שפה שכזאת נטועה ברקע ההיסטורי שלה (טכנית, חברתית, דתית, פוליטית, טקסטואלית, כלכלית...). "השפה התיאטרונית" היוונית שונה מזאת השיקספירית, ושתיהן שונות משפות התיאטרון של ברכט או של יהושע סובול.
את אותו טקסט עצמו של המִיסָה הנוצרית הלחינו מאות מלחינים במקומות ותקופות וססגנונות שונים, כפי שאמנים רבים ציירו את אדם וחווה, או פיסלו את צליבתו של ישו. איזה ספר יוכל להסביר את ההבדלים בין הנ"ל, או את ההבדלים והאיכויות בין המיסות של מוצרט, ברוקנר או המיסה קריאוז'ה (Misa Criolla) של אריאל רמירז?
נכון, צריך להכיר את המסורות והטקסטים הדתיים והתרבותיים המכוננים, אבל חייבים להכיר את שפות האמנויות השונות, אלה המתייחסות לטקסטים ואת השפות המופשטות שלהן. וכאמור: כל שפה דורשת לימוד ותירגול.
איך מתחילים בכל זאת? בדיוק כמו בלימוד שפות דיבור: דבר ראשון רוצים, אח"כ מעיינים ומְתַרגלים את צורות הביטוי והדקדוק, את השפה הגבוהה והסלנג. לאט לאט רוכשים את המיומנויות ונפטרים מהאשליה שיש ספר שאם אקרא בו אדע פולנית ואמהרית וטורקית... או שאלמד מספר להבין ולהנות מסונטות של בטהובן, פסלים של הנרי מור או ציורים של מאטיס.
בהצלחה!

למעלה