ידיעות אחרונות

• פותח הנושא HiVi
  • פורסם בתאריך

HiVi

New member
ידיעות אחרונות

ידיעות אחרונות פרסם היום כתבה/ידיעה על שימוש בבחורות/נשים כמאבטחות במטוסי אל על , ידוע שיש מספר בחורות ביחידה לאבטחת אישים , מה דעתכם כאומני לחימה , לגבי היכולת של בחורה לנטרל/לכסח במסדרון צפוף ,ערס חזק במשקל 100 ק"ג שהלך לא מעט מכות בחייו ואולי אפילו התאמן תקופה באיזשהיא אומנות לחימה ?

nage

New member
מאבטחים מנטרלים ערסים קשוחים

בעזרת אקדחים, המאבטחים במטוסים הם לא סדרנים, זה לא תפקידם להשתיק ערס שמשתולל במעבר אלא לחסל טרוריסטים, בחורה יכולה ללחוץ על הדק האקדח בדיוק באותה מיומנות של גבר

HiVi

New member
לא מדויק

אקדח זה האמצעי האחרון , לא תתחיל לחורר מטוס בגלל איזה מטורף שירצה להכנס לתא הטייס בכוח ואין לו נשק ..... היה סיפור לפני מספר חודשים שמאבטח בטיסת אל על כבל באזיקים בחור ערבי שהתפרע בטיסה .... מה היתה עושה בחורה בסיטואציה כזו ? נעזרת בנוסעים ?

nage

New member
דבר ראשון אם לא אכפת לך

תשרשר למקום הנכון, ואל תפתח שירשור חדש (לוחצים על הוספת תגובה פה למטה - ולא בדף הראשי) דבר שני אני כמעט משוכנע שאני יודע על מה אני מדבר יותר ממך, ולא אוכל להרחיב בנושא.

HiVi

New member
צודק

לגבי השרשור , טעות שלי ... לגבי העניין גם לי יש לא מעט ידע בתחום , אל תיתעה , יתכן ולך יותר אין לי מושג , זה לא המקום המתאים לברר זאת , אבל ישנם מצבים רבים מאד שהפעלת אקדח ממש לא באה בחשבון , ולעומת זאת עימות פיזי וכוח זה הפתרון לסיטואציה ובסיטואציה כזו ישנו חשש שבחורה עשויה להתקל בבעיה ....

crane

New member
תגיד, מה הקבעון שיש לך עם היכולת

של בנות בקרב? עושה רושם שאתה לא כותב על שום דבר אחר...

עארס קשוח במשקל 100 קג' הוא בעיה

לכל אחד: גם לחגורה שחורה ממין זכר... לא רק לבחורה
. תפקיד המאבטחים במטוס הוא סיכול פחע"י ולא אכיפת משמעת
- אלא אם "הפרעה" זו: יש בה להשליך על חיהם של שאר הנוסעים ואז למאבטח יש שיקול-דעת אם להפעיל כח קטלני. כל מי שסובר אחרת, פשוט אינו בקיא בהגדרה לתפקיד המאבטחים בטיסות ותהליך הכשרתם - לפי נהלי שירות הבטחון ורשות שדות התעופה. ונשים
יכולות ללחוץ על ההדק באותה היעילות שיכל לעשות זאת גבר

nage

New member
אני למדתי - דבר ראשון

שולף דורך יורה, זה היה לפני הרבה שנים, יכול להיות שהשתנו דברים. זה כל מה שאני יכול לומר בנושא. רק דבר אחד חשוב - תפקיד המאבטחים והמאבטחות הוא מניעת פיגועים ולא שמירת הסדר הציבודי.

מה נראה לך מהיר יותר ../images/Emo35.gif

א. שליפה, אח"כ דריכה (מהירה ככל שתהיה) ואז ירי ב. שליפת אקדח דרוך וירי

nage

New member
יש הרבה מאוד סיבות למה

המהירות מאוד מאוד קריטית, אבל בשום מקום בישראל לא הולכים עם אקדח דרוך בנרתיק. לא בצבא, לא במשטרה, ולא בשירות. בעיקר עם גלוק (ובגלוק כולם משתמשים היום), זה מאוד מסוכן , הרבה מדי אנשים גמרו עם כדור בתחת. באקדחים הבטוחים יחסית - קרי דאבל אקשנים למיניהם - הלחיצה הראשונה על ההדק של אקדח דרוך עם פטיש מורד, היא לרוב קשה הרבה יותר מלחיצה רגילה, ודבר זה גורם להחטאות רבות מאוד בכדור ראשון, או לחליפין לשחרור איטי שלו, ויצא שכרו בהפסדו. באקדחים סינגל אקשן אין מה לדבר בכלל על קדור בקנה, בזמן שהאקדח בנרתיק. מדובר בסכנת נפשות. שניה וחצי כדור במטרה! מה תחסוך?

הינה עוד דוגמא ל"בישראל יודעים הכי"

יוני-סאן: אתה כנראה היית לוחם ולכן בודאי תדע כי נשק לא יורה לבד. עמ' לשחרר כדור מנשק תקין יש לסחוט את ההדק תוך נתינת קונטה עם מלא כף היד בעוצמה השווה למשקל שני קילוגרמים (וזאת בהיעדר משבת כמובן). כל תאונות הנשק נגרמו מרשלנות של הכנסת אצבע אל שמורת ההדק שלא לצורך. הדוקטרינות המובילות בעולם לשימוש באקדח לצרכי לוט"ר באות מארה"ב. בארה"ב כל כחות הבטחון הולכים עם כדור בקנה. זה בדיוק כמו לשאת אקדח תופי ולומר שהוא יירה לבד רק משום שאין לא מנגנון דריכה ידני. שא את הנשק כהלכה, שלוף ותפעל אותו כהלכה והוא יירה רק כשאתה תרצה. מי יודע: אולי המיקרו-שנייה של הדריכה או חסכונה, היא ההבדל בין חיים ומות? ועוד דבר: בהנחה שיש לך אקדח דרוך בנרתיק ואתה יכל מתוך אילוצים, לשלוף ולתפעל רק יד אחת (מבלי לדרוך) רצוי מאוד שיהיה כדור בקנה... בכוחות הבטחון בישראל לא משתמשים בדוקטרינה זו? אני יודע... ברוב המקומות גם מתרגלים רק טכניקות של יד ריקה נגד סכין. מ'ניעשה...

nage

New member
אני לא מעוניין להיכנס לויכוח

שנכנסים עם עוזי או M-16 נכנסים עם כדור בקנה, בארה"ב יש בלי סוף פליטות כדורים לפחות ממה שאני יודע, ועד לא מזמן היו טסים עם דלת תא טייס פתוחה - להזכירך. בארה"ב ישנן גם אלפי יחידות ותו"ל לא אחיד. אני לא יודע על אף יחידה בארה"ב שהיא ברמה של ימ"מ וימ"מ הולכים בלי כדור בקנה כשהאקדח בנרתיק, והם עושים תגילי 360 באש חיה. גם ה S.A.S שהם ללא ספק מהטובים שבלוחמים לא הולכים עם כדור בקנה, שהאקדח בנרתיק, כנ"ל היחידה הגרמנית שהוקמה אחרי מינכן. עם כל הכבוד לצערנו לנו יש הכי הרבה נסיון עם טרוריסטים, ושודדי בנקים זה לא אותו דבר. אני לא מדבר בכלל על מאבטחים במטוסים - כולם יודעים שישנה רק חברת תעופה אחת בעולם שיש לה כאלה. בתופי ישנן את כל הבעיות שהזכרתי לגבי דאבל אקשן - אבל בכל כדור מחדש, כך שאם אתה יורה עם תופי כל הזמן אז אתה מתרגל להדק הקשה. זה מה אני יודע, התחום ענין אותי מאוד פעם, היום כבר לא כ"כ.

nage

New member
ועוד דבר קטן

אישתי רצתה לדעת, עם איזה סכינים אתם מתאמנים - חדות, עץ וכו' אם תוכל להסביר קצת אני אודה לך. ואגב אני מתרגל הגנה נגד סכין עם יד ריקה בגלל שאני לא הולך עם סכין.

אז ככה:

אנו מתרגלים עם סכיני אימון מאלומיניום המדמות סכינים מתכתיות אך אינן חדות או מסוכנות לתרגול. גם אתה וגם האישה יותר ממוזמנים לבוא לבקר
. רוצה טכניקות יד ריקה נגד סכין
יש לנו די הרבה אבל אני מבטיח לך כי תראה את נושא "היד הריקה מול סכין" אחרת לגמרי, אחרי השיעור...

כפי שכתבת: "עבר הרבה זמן"

אתה אינך חפץ להתוכח (
) - אולי כי התחום כבר לא מענין אותך אבל חטאת באינסוף אי-דיוקים במה שכתבת. גיא רפאלי חברי ושותפי: לא רק שיוצא יחידה מובחרת הוא בעברו: בעוונותיו הוא גם מפקח ירי, סוחר-נשק מורשה, אספן-נשק ונשק (מורשה לתקן) אזרחי... אבי מור (חבר, מורה ותלמיד) הוא מהמומחים המובילים בארץ בתחום הירי באקדח והוא האחראי ב- CSSD ישראל על נושא הירי המבצעי. לנו: יש ענין בתחום ו... גם קצת ידע. ישתנה משהוא ברצון שלך ללמוד (או להתוכח
)
תודיעני.

nage

New member
כשאשחרר את הגלוק מהמשטרה

(סיפור ארוך) אני מוכן ללכת למטווח, את זה אני עדיין אוהב.

../images/Emo45.gif

בפעם הבאה שאבי וגיא יעבירו מטווח, אולי נאפשר לאנשים מחוץ לבית הספר להצתרף (תלוי בכמות).

למעלה