ידיעות אחרונות 15.1.2004

afiksambol

New member
ידיעות אחרונות 15.1.2004

"חובש סילק רופא באמצע ההחיאה והחולה נפטר..."

sbenzvi

New member
מבלי לנקוט עמדה

מי צודק יותר ומי פחות ומה היה או לא היה צריך להעשות רציתי רק לציין משפט אחד שכתב AFIKSAMBOL "חובש סילק רופא באמצע ההחיאה והחולה נפטר..." ולהזכיר - שהחייאה עושים גם ככה רק למי שמת.... וכך, מבחינה סמנטית אפילו, החולה לאו דווקא נפטר בגלל הויכוח - הוא כבר היה מת כשהוא התחיל. באשר לסבירות וסיכוי להציל אותו אלמלא קיום הויכוח - כמובן שאין לי מושג מה היה שם באמת והאם למעשה התבצעה החייאה כל אותו זמן. מה גם שלא נראה לי ראוי לשפוט את הדברים מכאן... ולכן (ואולי לראשונה בחיי) פשוט אמנע מלהגיב.

afiksambol

New member
תיקון סמנטי

המשפט הנ"ל היה ציטוט הכותרת לכתבה מתוך העיתון וצר לי אם הוא לא הובן כראוי...

sbenzvi

New member
ידוע לי שהמשפט

איננו שלך.... רק רציתי להראות איך עיתונות יכולה להציג דברים בצורה מאד קיצונית ולא תמיד נכונה... מצד שני - לפעמים היא מאד שמישה...

עצוב פשוט עצוב

שקורים כאלו מקרים ועוד מגיעים לעיתונות... אי אפשר לדעת מה היה שם ומי צודק, יכול להיות החובש יכול להיות הרופא... מצד אחד החובש אכן לא היה צריך למנוע מהרופא לבצע החייאה לא משנה מה כי עדיין הרופא בכיר ממנו... מצד שני רופאי בתי חולים יודעים לבצע החייאות, אך החייאות מכשור בלבד ורבים מהם בעצמם מודים שאין להם שום ידע בהחייאה בסיסית (אגב הצוות הרפואי של איכלוב עבר לפני כמה זמן השתלמות החייאה אצל לא אחר מאשר אמנון מרגלית) כיוון שהם מורגלים למכשירי בתי החולים השונים... חבל שהויכוח הסתיים בעיתונות, כיוון שזה מכפיש את שם מדא וזה הדבר האחרון שהארגון צריך...

לפי מה שכתוב בכתבה

הרופא עשה עיסויים עוד לפני שהנהג הגיע. "מצד שני רופאי בתי חולים יודעים לבצע החייאות, אך החייאות מכשור בלבד ורבים מהם בעצמם מודים שאין להם שום ידע בהחייאה בסיסית". הריח שעולה מהמשפט הזה, מאוד דומה לגישה הרווחת במ.ד.א, שרופאים לא יודעים שום דבר מהחיים שלהם. מאוד מרתיח אותי כשאני שומע את זה. כל אחד שרק למד לעשות עיסויים או להחדיר AW, חושב שהוא מלך העולם.

לא הייתה לי שום כוונה כזו

אבל אתה מסכים איתי שיש הבדל בין החייאה בשטח לבין החייאה בבית החולים? אני לא יודעת מה קרה שם לכן אני לא יכולה להגיד שאני מסכימה עם החובש או לא אבל במידה ומה שכתוב בכתבה נכון אין אני מסכימה עם החובש, מעבר להוראה של להקשיב לרופא ולקבל את מרותו מה לעשות שהוא עדיין יודע פי כמה וכמה יותר מהחובש שהרי הוא למד קורס אחד וזה למד מינימום של 7 שנים במיוחד שאותו רופא היה מנהל מחלקה, אבל היו מקרים מעולם בהם רופאים לא ידעו לבצע החייאה בסיסית כיוון שידעו ברמת מכשור בית חולים והדוגמה הכי טובה היא מקרה שקרה בעיר שלי מאחת המרפאות שפועלות בתשלום בשבתות וחגים... אבל שוב, לא הייתה לי כוונה שזה ישמע ככה כיוון שיש לי את כל הכבוד שבעולם לרופאים (ובסופו של דבר גם להפוך לאחת כזו)

אוקי

מהכתבה נובע, שאותו פרופ' כבר היה במקום וביצע עיסויים. לצערי, נתקלתי אישית בחצי שנה האחרונה, בשני מקרים בהם הנהגים "יודעים יותר טוב". על מקרה אחד כתבתי בעבר בפורום. המקרה השני, היה נהג רגיל שהגיע לתאונת דרכים בשבת בבוקר, עם 5 נפגעים קל, שמתוכם 2 ילדים - נהג שהגיע לבדו וסרב לקבל עזרה, למרות שברגע שהגיע הצגתי את עצמי, ונתתי דיווח מהיר בדיוק על מה נמצא שם. כשאני חושב על זה, הנהגים האלה לא יותר טובים מאותם אנשי זק"א, שבשביל יוקרה זולה חטפו פצועים בזמן שפראמדיקים טיפלו בהם...

nikonit

New member
קראתי את הכתבה בעיתון

(אבל רק עד האמצע, זה היה בתור בסופר), ועלתה לי שאלה מאוד מטרידה - בכל הזמן הזה של הוויכוח מישהו עשה החייאה? מן הסתם, זה לא משהו שיתואר בעיתון, אבל איך שהוא, זה נשמע לי החלק הכי בעיתי, אם זה באמת מה שקרה. מקווה שיכנס מישהו מהתחנה, שיודע יותר פרטים, ויוכל להסביר לכולנו. יום טוב, ניקוניט

../images/Emo104.gif לצערי הרב

זה לא כ"כ מפתיע... יש מספיק אנשים שחושבים שהם יודעים הכי טוב, לכן צריך תמיד להיות מודע לעצמך ולהסכים לקבל עזרה! בגלל הסיבה הזאת אני בספק אם לא היתה לחובש סיבה ממש ממש טובה...

MoonShield

New member
נשאלת השאלה -

האם יש לחובש סמכות להרחיק את הרופא? (וזה לא משנה אם הרופא פעל בצורה נכונה או לא)

למיטב ידיעתי, עפ"י נהלי מ.ד.א

נהג חייב לתת לרופא (שהזדהה כרופא) לתת לו לקחת חלק בטיפול בחולה, ואף להתלוות בפינוי. במידה ויש ספק, ניתן לבקש אסתכתא מהרופא - אבל חייבים לתת לטפל!

amitp

New member
מתוך פרוטוקולי העבודה באט"ן

(שדרך אגב, רוני, מופיעים בטאגליינס) - " 3 . רופא מזדמן. א. רופא מזדמן בשטח המבקש להצטרף למהלך הטיפול חייב להציג תעודה המזהה אותו כרופא, ורק לאחר מכן יש לשתפו בטיפול, תוך הקפדה על הפרוטוקולים הקיימים בהתאם לנוהלי העבודה של מד"א. במידה והוראות הטיפול של הרופא חורגות מהפרוטוקולים המקובלים הן תבוצענה רק אם הרופא יצטרף גם לפינוי. ב. רופא מזדמן העובד באופן קבוע כרופא נט"ן באזור, הפאראמדיק באט"ן חייב לעבוד ע"פ הנחיותיו במשך כל מהלך הטיפול. "

MoonShield

New member
נו אז הבעיה נפתרה...

הרופא חרג מסמכותו בגלל שהוא לא הציג תעודה מזהה, אבל אם הוא היה מציג אותה - לחובש לא הייתה שום סמכות לגרש אותו... אגב עמית, פרוטוקולים לאט"ן זה מגניב וכיף אבל מה שמעניין אותי יותר זה מה שקורה בתחנה...

למעלה