ידידי השמאל

SupermanZW

Well-known member
הרעיון שלך בלתי ניתן לישום

גם אם תציע חילופי שטחים הערבים אזרחי ישראל תמיד יוכלו לחזור לישראל, בסופו של דבר הם יהיו רוב, את זה לא תוכל למנוע, אך אם ישראל תהפוך למדינה שלכל אזרחיה טוב לחיות בה הערבים (אזרחי ישראל, אני לא מדבר על הטרוריסטים הפלסטינאים אשר רוצים להשתלט על כל ישראל ואת זה אפילו ערביי ישראל לא רוצים, ושאלתי אותם) לא ימצאו סיבות להתנכל ליהודים.

SupermanZW

Well-known member
זה לא יעזור משום שהריבוי הטבעי שלהם

גבוה יותר, לכן הם יהפכו לרוב בסופו של דבר, גם אני לא אוהב את העובדה הזו אבל אין ברירה אלא להשלים איתה ולנסות למצוא פתרון שבו לכל אזרחי המדינה יהיה טוב לחיות בה, אחרת כולנו נסבול.

אין מה להשלים עם זה

ברגע שתהיה להם מדינה אנחנו נעודד אותם להתקפל מפה בהתחלה זה יהיה באמצעים נינוחים ומי שבכל זאת לא יבין נהיה איתו נינוחים פחות המדינה הזאת יהודית לעולם ועד ולא תהיה עוד מדינת טרור ערבית/מוסלמית

SupermanZW

Well-known member
טוב, נראה איך תשכנע אותם לעזוב...

אתה באמת חי בעולם דמיוני משלך...

אני לא צריך לשכנע אותם

זה כמו שלא צריך לשכנע את היהודים לעזוב את עזה זאת פשוט לא המדינה שלהם ואין להם מה לחפש פה אני בעצם עוזר להם לעבור למדינה שבה הם יתאקלמו יותר טוב ולא יסבלו מאפליה גזעית לטענתם אין להם מה לחפש במדינה יהודית ברגע שתקום להם מדינה משלהם אגב אני אומר את זה גם ליהודי ארה"ב

SupermanZW

Well-known member
אל תשכנע אותי, תשכנע את הערבים, נו

נחמד כל מה שאתה אומר, אבל אני רוצה לראות ערבי אחד שיסכים איתך.

שוב

אני לא צריך ערבי שיסכים איתי אין לו הרבה ברירות אם הוא לא יעבור אנחנו נעביר אותו בדיוק כמו יהודי עזה

SupermanZW

Well-known member
מסכים, אבל

אל תצא מנקודת הנחה שערבי לא יכול להיות נאמן למדינה.

patch8

New member
יכול להיות נאמן.

אבל למדינה יהודית? האם הוא יהיה נאמן? האם הוא יניף את הדגל בגאווה?

SupermanZW

Well-known member
אם הוא יחוש שהוא אזרח שווה זכויות

וחובות ולא סוג ב' אז הוא יהיה נאמן וגם יניף את הדגל בגאווה.

SupermanZW

Well-known member
כן, כי

ממילא ברגע שהערבים יחושו שווי זכויות ושווי חובות לא תהיה משמעות לטענה שזו "מדינת העם היהודי", כי ברגע שהם יוגדרו כאזרחים שווי זכויות ושווי זכויות לא יהיה שום היגיון לטעון שישראל אינה מדינת כל אזרחיה.

patch8

New member
תראה

אני בעד שוויון בין האוכלוסיות. אין לי בעיה עם כלום, רק שישראל תשאר מדינת לאום יהודית.

SupermanZW

Well-known member
זאת רק הגדרה (ובמקרה זה גם חסרת

משמעות), יפאן מוגדרת כארץ השמש, האם זה אומר שהשמש שייכת ליפאן? כאשר מדינה היא מדינת כל אזרחיה דה פאקטו לא תשנה שום הגדרה דה יורה.

למעלה