ידידה בבעיה

offir75

New member
ידידה בבעיה

שלום לכולכן/ם, אני אופיר, נשוי פעור (היום בדיוק חודשיים! :) ) ואופטימי. אני כותב אליכם לא בקשר לקשר שלי, אלא בנוגע למצב עגום שאשמח לקבל את חוות דעתכם עליו. אני בן להורים גרושים וכבר מזמן הבנתי שעדיף היה לי, כילד וכבוגר, שהוריי יתגרשו מאשר שישארו ביחד. לכן, בדיעבד, אין טענות. יש לי ידידה מאוד טובה, שנמצאת במערכת יחסים גרועה. יש לה בת בגיל שלוש ונישואין עם בן זוג לא מפרגן, לא עוזר וביבינו - דיי פרימיטיב. (לא משתף בחשבון הבנק, לא עוזר בבית ובקושי מתייחס לילדה). המשפחה שלה, ושלו, גם הם במערכות יחסים דפוקות, וצעקות זה כלי התקשורת היחידי המוכר להם ש"לא דורש אלימות"... הבחורה הזו הגיעה למסקנה שנמאס לה. היא בטיפול אצל פסיכולוגית, שבמקרה היא גם מטפלת זוגית, והיא מבינה שעכשיו זה או שהוא יהיה מוכן לעבוד על הקשר, או להתגרש. עד כה, כל ה"שיחות" ביניהן היו תכתיב ידוע מראש - היא איימה, הוא ביטל את האיום בזילזול, והיא התקפלה. כרגע היא לאט לאט מנסה להגיע למצב שבו היא לא מאיימת באוויר, אלא באמת עושה מעשה. (לאו דווקא להתגרש, אלא לגרום לו להבין שזה לא איום - שזו אפשרות אמיתית. על מנת לגרום לו לעשות מעשה - ובשאיפה חיובי...) אין לבחורה הזו סביבה תומכת. אני, כידיד, אסור עליי לחצות את הקו הדק שבין מקשיב לבין זה שבטעות יידחוף לכיוון כלשהו. השאלה שלי היא - מה הייתם ממליצים לה לעשות? איך אפשר לדעתכם לצאת ממצב כזה? ואיך נכון ליצור סביבה תומכת עבורה?? (אני רק זה ששואל - אבל היא זו שבשאיפה תקרא הכל ותפנים...) תודה רבה על זמנכם, אופיר

N D R

New member
אינטואיציה...

בקש ממישהו שיחזיק אותך חזק כי איך שאתה עכשיו, כמה שאתה יודע שאסור לך לחצות - חציית הקווים נשפכת מכתביך

offir75

New member
מודה...

אין ספק שאני נמצא במצב עדין. אבל מה האפשרויות? להגיד לה "לא יכול לעזור לך" כשהכתובת היחידה הלא משוחדת שיש לה (והתומכת) היא אני? אני פחות מודאג ממה שיקרה ביני לבינה. במקרה הגרוע ביותר האפשרי, הקשר שלנו ייגמר, אבל במקרה האופטימילי, שעליו אני בונה - היא תזכה בחיים שלה בחזרה, וזה שווה הכל. יש לכם אולי רעיונות בקשר לבעיה שלה?...

ערסlight

New member
אופיר

פשוט לא הבנת. אתה לא במצב עדין. אתה לא בשום מצב. אבל... בחרת לקחת עליה אחריות, כאילו יש לך תפקיד לעזור לה. הפתרון הוא שלה, מתוך מי שהיא ויבוא מתוכה. אתה יכול להקשיב לה אם אתה יכול... אתה יכול להענות לבקשה מפורשת... וזהו. והיא, אם היא רוצה את דעת הפורום... שתבוא בעצמה.

offir75

New member
המטרה שלי...

המטרה שלי היא לא למצוא לה פתרון. המטרה שלי היא רק לכוון אותה לאיפה היא יכולה למצוא את הפתרון שיתאים לה. השאלה שלי היא האם הפורום הזה הוא המקום הנכון, או שישנם גופים חיצוניים מומלצים לנשים במצבה...

מצוטטת

New member
אתה.......

אתה שמת לך למטרה למצוא עבורה ת'פיתרון כאילו מה.......לא זו לא שאלה, התשובה מרוחה לי בדי ברור אגב! היא את העזרה הראשונית כבר מצאה {ואת זה אפילו אתה מבין} היא לעזרה מיקצועית שזה הצעד הכי חכם כבר עשתה פתרון אם יש ואם צריך להגיע יגיע רק בעזרת הסיוע משם ובזכות הכלים וההבנה שתירכוש בעצמה אתה, אם ת'שואל אותי......... להקשיב זהו במקסימום כל תפקידך זוז הצידה תעשה לה ת'טובה הכי גדולה אם תאפשר לה להגיע להחלטות בעצמה......... ~דעתי~

d a n i e l s 5

New member
אופיר....

ככה בהמשך ישיר ל-NDR ולערס...... תן לפסיכולוגית שלה להמשיך לעזור לה, שתעזור לעצמה

ליט 30

New member
סתם שאלה??

מה אומרת אשתך (בחודשיים האחרונים) על ההתערבות הלא מחייבת שלך בעניני הידידה הזו שלך?????????

אפשרית

New member
כשהייתי עוף מוזר בלול תרנגולות...

נופפתי בכנפיים כל היום וכל יום עד שיום אחד התרוממתי מעל ללול ולא הייתי תרנגולת אלא נשר בהצלחה לכולם

אז

חבר טוב אתה. היא עושה מה שצריך לעשות. היא מקבלת עזרה. היא מקבלת כלים להתמודד. היא לבד צריכה להחליט לאן חיי המשפחה שלה מובילים. היא לבד צריכה לדעת מה היא רוצה מחייה.. כשתחליט לכאן או לכאן רצוי להמשיך בטיפול רצוי ללקבל סביבה תומכת ממשפחתה והחברים שלה.כמו שאתה עושה .. ובמידה ותחליט לפרק אז..יש מלא עמותות ליעוץ..יש פורומים.. יש עו"ד יש מלא כלים שיאפשרו לה להתמודד.. ובעיקר יש חבר כמוך.

n o g a1

New member
בא לי פסימיות!

אין לה מה לעשות , שתתגרש ועדיף כמה שיותר מהר. אנשים לא משנים את עורם , יכולים במקרה הטוב אחרי בומבה בפנים לשנות במעט את התנהגותם . אדם עם תפיסת עולם פרימיטיבית (כדבריך) + מורכבות משפחתית בין שתי המשפחות , מזלזל באישתו וכו' - לא משתנה!!! * סביבה תומכת לא יוצרים עבור אף אחד ! סביבה תומכת אדם יוצר לעצמו מתוך עולמו , מרפד את חייו יום אחר יום בדברים טובים ובאנשים מקדמים. ** אתה אחלה חבר ! *** "בא לי פסימיות" כך קראתי לתגובתי : א. לא יעיל ליעץ , כי כל אדם צריך להקשיב ללבו ולמצוא שם את התשובות. הרבה פעמים מבינים שצריך להתגרש ולוקח שנים לאסוף כוחות ולהגיע לבשלות , בנתיים - עושים ילידים:). ב. לא יעיל לייעץ - אבל אוהבת :).... ג. קטונתי בשביל לדעת מי צריך להתגרש ממי ומתי... זו הפעם הראשונה שבא לי לייעץ על גירושים. ואולי ..... אני טועה ופתאום הוא יפסיק להיות פרימיטיבי ומשפחתו ומשפחתה יאהבו זו את זו והוא יתחיל לבשל , לנקות , לעשות כריכים , לגהץ ,להוריד את הזבל ובימים טובים במיוחד יפסיק לגרבץ מול ה-t.v :)

אז נוגה

ראשית : גם אם תחליט להתגרש..זו החלטה שלה..שמאוד חיובית ופוזיטיבית..משום שההחלטה היא לשנות דברים לטובתה. לפתוח פרק חדש בחיים ולהסתכל קדימה..איפה הפאסימיות? שנית אם תחליט להשאר עם בעלה ..גם זה מאוד חיובי. היא תחליט לשקם את הזוגיות שלהם..אז היכן הפאסימיות.? מה שהיא לא תחליט..זה רק ללכת קדימה. ושמסתכלים קדימה..זה יכול להיות רק במצב חיובי. לא אוהבת את הפאסימיות..זה שלילי. בואי ניתן תמיכה רק חיובית. מספיק יש לאשנים שלילי בחיים..לא צריך להוסיף..

n o g a1

New member
מיכלי

. אם בא לי תמיכה פסימית , פעם אחת , מותר לי - לא?

בטח מותר...

רק חשבתי שיש כל כך הרבה פאסימיות בעולם..מסביבנו..שממש חבל להוסיף...זה הכל. וחוץ מזה למה?סקרנות שלי..

Ima Adama

New member
אולי גם היא פרימיטיבית?

או אולי סתם נידמה לה שלא. אני יותר מאמינה שאנשים מתגרשים בעיקר בגלל בעיות אגו. אז אם היא חושבת שמגיע לה יותר טוב וחושבת ששווה לה לצאת למסע הרפתקאות, רק לה יש את כל הקלפים ביד ורק יכולה להחליט. חשוב שתלוווה ביועץ "חיצוני" רק כדי לעשות לה סדר במחשבות.

n o g a1

New member
אך ורק לה

כל התשובות.... יודעת מנסיוני שאחרי שרואים , אי אפשר לעצום עניים ולהגיד "לא ראיתי". אם היא מרגישה שהוא פרימיטיבי בשבילה , היא לא תוכל להפכו למתקדם. הכל בעיניה . הכל בעיניי. הכל בעינייך . הכל בעיניי המתבונן:)

Ima Adama

New member
רק היא יכולה, לך אסור לדעתי.

פתרון בעיות אישיות או של זוגיות רק האדם עצמו יכול לפתור. ידידתך נמצאת בתוך מערכת שאתה יודע עליה רק מה שהיא מספרת לך והאמת רחוקה ממה שאתה יודע. לכן לטובתך ולטובתה, תן לה לפתור את הבעיות שלה מול איש מקצוע. אם יקרה ובעתיד אתם תהפכו לזוג, אסור שלך יהיה כל חלק בפרידה שלה. אם היא תיפרד מבעלה, זה צריך להיות מהמיניעם האישיים שלה נטו ולא בגלל שאתה ברקע ואולי גם משמש לה רשת ביטחון - זו רשת מזויפת לטעמי ומבלבלת. הנסיון שלי אומר, שגירושים זה רע, אלא אם האדם סובל ואין סיכוי לתיקון. היום האנשים ממהרים לפרק, כאילו הנפש שלנו היא צעצוע ואפשר לשחק איתה. אז בעניינים אלה, שכל אחד יעשה את החשבון האישי שלו כמה שיותר נקי ממניעים זרים.

למעלה