יאקוזה

Death Calling

New member
יאקוזה

מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא מידע על היאקוזה? אריגטו :)

dudusan

New member
מה את מחפשת?

יצא לי להכיר מקרוב כמה אנשי יאקוזה שהייתי ביפן, אולי אני יכול לעזור לך...

dudusan

New member
ובכן..

ראיתי שתי סרטים יפניים שבוע שעבר- "אחי וזטואיצי" תיראי אותם ותביני בערך איך הם מדברים. במה הם שולטים ובכן בכל מה שהוא לא חוקי- זנות, סמים , הלוואות בלתי חוקיות, הברחות של בנות מסין או מפיליפינים לצורך זנות, נישואים מזוייפים, דמי חסות מדוכני רחוב, דמי חסות מפאבים או חנויות שונות, הימורים בלתי חוקיים וכו... המבנה שלהם בנוי ממשפחות שלכל משפחה יש ראש משפחה ולראש יש מספר סגנים שלסגנים יש מספר חיילים ולכל חייל יש כמה חיילים תחתיו וכן הלאה משהו בסגנון הצבא. המשפחה הכי דגולה היא היאמגוצ'י גומי בקובה. המנהג הכי ידוע הוא כריתת אצבע- מי שעושה טעות ביאקוזה צריך לכרות לעצמו את הזרת, מאוד שכיח לראות ברחבות יפן אנשים ללא זרת או עם זרת תותבת. עוד משהו?

הם בעיקר

הם בעיקר שולטים במדכות, כל מי שפותח חנות או אפילו פורס סדין למחירת תכשיטים, צריך לשלם להם, ויש להם מלא קעקועים

hazu1

New member
google?

הנה כמה אתרים שעלו בחיפוש: אחד, שניים ועוד אחד. אם אני לא טועה ליעקב רז יש ספר על הנושא- בטח מישהו פה מכיר את שמו.

Death Calling

New member
../images/Emo9.gif

תודה רבה לשניכם, קראתי מאמר של יאקובו ראזו (יעקב רז) וניסיתי למצוא בגוגל כל מני דברים שיעזרו לי בכתיבה ולא מצאתי, אז תודה רבה שעזרתם לי :)

GODnapoleon

New member
או יש ספר ממש טוב של יעקב רז

השם שלו : אחי היאקוזה מומלץ

obz4

New member
מישהו פה קרא את הספר?

בדיוק השבוע סיימתי לקרוא אותו ועכשיו אני קורא אותו פעם שנייה באמת מומלץ...מישהו פה עוד קרא אותו? יכול לתת דעה בהרחבה עליו?

הספר הוא אכן מרתק

סגנון הכתיבה לא אהוב עלי במיוחד אבל הסיפור היה מרתק דיו כדי להחזיק אותי דבוק לספר עד תומו. שאלתי אנשים שמקורבים אליו והם אישרו לי שלמייטב ידיעתם הסיפור אמיתי לחלוטין. אם זהו אכן סיפור אמיתי הרי שיעקב רז הביא לנו הקוראים מסמך מדהים. מונח אחר כבוד על מדף סיפריית הדוג'ו שלנו.

משהו מעניין

קישור טקסט מהקישור: יעקב רז, לשעבר ראש החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב, החל להתעניין במזרח הרחוק כבר בגיל צעיר, עת שמע סיפורים מסתוריים ומרתקים על האיזור. בדיעבד, הוא אמר, לא כל הסיפורים היו אמיתיים. אחרי השירות הצבאי, נרשם רז ללימודי פילוסופיה של המזרח התיכון והצטרף לכיתה שכללה 3 תלמידים בלבד. בשל עניינו הרב בנושא, החליט רז להתחיל לחיות את התרבות הבודהיסטית, ולא רק לחקור אותה. במסגרת לימודי התואר השני נסע רז בפעם הראשונה בחייו ליפן. למרות הידע הרב שרכש על המדינה, הוא נדהם לראות את הטכנולוגיה המתקדמת שנמצאת שם, ובמיוחד את השילוב שבין קידמה זו לבין המסורת ארוכת השנים של המדינה. עם שובו לארץ, הגיע רז למסקנה שהתרבות המערבית לא יודעת על המזרח הרחוק כמעט כלום, והזלזול שבו נתקל כשסיפר לאנשים שנסע ליפן, הכעיס אותו מאוד: "אנחנו מדחיקים את העבודה שקיים מזרח רחוק, אנחנו כמעט מתכחשים לתרבות הזו". השנה פרסם רז את ספרו החמישי, שנקרא "אחי היאקוזה", ומגולל בתוכו מחקר בן 5 שנים, שבהן הצטרף למאפיה היפנית. היאקוזה פועלת במסגרת משפחות וידועה בקנאותה לפרטיות ובעובדה שהיא לא מקבלת זרים לשורותיה. רז אומר ש"אין לו מושג" למה בטחו דווקא בו, וכיצד הצליח להיכנס לאחת המשפחות הגדולות ביפן. הסדר והארגון המופתי, הכבוד הרב שהם רוכשים לאנשים, והעומק התרבותי שעומד מאחורי האידיאולוגיה, הרשימו אותו מאוד. במהלך השנים שבילה איתם, נתקל רז גם בהרבה סיטואציות מפחידות, שחלקן אף הוכנסו לספר. למרות זאת, הוא טוען שהחוויה מפחידה רק בדיעבד, ושההרגשה בחברתם הייתה מאוד נוחה ולא מפחידה כלל. לפני כחודש סיים רז את תפקידו כראש החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת תל אביב, חוג שבו רשומים כ-550 תלמידים. כשהוא נזכר בכיתה הקטנה שבה למד לפני 20 שנה ומשווה אותה למצב היום, הוא מבין את ההתקדמות שעשה העולם המערבי ביחסו לתרבות המזרח-אסיאתית. "אני מקווה שבעוד 20 שנה המספר הזה יוכפל וישולש", הוא אומר.

obz4

New member
מסכים איתך

גם אני בדיוק כמוך-לא אהבתי את הסגנון כתיבה הזה ואיך שהוא חילק את הסיפור לפרקים שלפעמים הצליח לבלבל ולא תמיד מובן מי מדבר ומי אומר מה ועל מי מדובר..אבל סך הכל יש פה סיפור מעניין ומרתק של בן אדם שהגיע למקומות שהרבה ניסו ולא הצליחו להגיע אליהם וזה הדהים אותי מה שהוא פירסם בספר,שגרם לי לחשוב שאם האנשי יאקוזה היו מגלים שהוא כתב את זה היו עושים לו משהו אבל כל הסיפור קרה לפני 12 שנים לפחות אז זה כבר לא רלוונטי. סיפור מעניין מאוד שהשאיר אותי מרותק לכל האורך. מומלץ.

Death Calling

New member
איפה אפשר להשיג את הספר הזה?

לא ראיתי את הספר הזה בכמה חנויות ספרים :/

Death Calling

New member
אררג. הממזר היה ביד שלי!

אבל הוא עלה 70 שקל אז אמא שלי לא הסכימה לקנות... היא אמרה שנברר במקום יותר קרוב (כי נסענו לצפון) וביותר זול :/ ני אברר שוב בסטימצקי הקרוב אלי, כי לא מצאתי שם.

למעלה