יאקוזה

גידי42

New member
יאקוזה

קודם כל , איש בשורות אנוכי. אפשר לישון בשקט.יש מי ששומר עלינו. את סיום הקורס הצבאי של החיילת החדשה והמקסימה מכולם, בחרנו לחגוג מיד אחרי הטקס המרגש, במסעדה החדשה "יאקוזה" השוכנת אחר כבוד בסוף רח' דיזינגוף על חורבות ה"מסבאה" המיתולוגית (הרבה נוסטלגיה שידר לי המקום... איזה מזל שהקירות לא יודעים לדבר..). הסיבות לבחירה היו למעשה 2.איך אפשר לעמוד אדיש נוכח הבכיות של החיילת ש"כבר שבועיים תמימים לא בא סושי לפיה" , מה שגרם לי מייד להוציא מכתב נזעם לנציב קבילות החיילים עם העתק לכל הגורמים במטכ"ל ,לגבי שיפורים שאני חושב שצריך להכניס בתפריט הצה"לי וגם עקב העובדה שלא כל המוזמנים נמנים על אוהבי האוכל היפני וצריך אחרי הארוחה לעבור במקדונלדס על מנת להשביע את רעבונם. יאקוזה מתהדרת בתפריט יפני, סיני, תאילנדי , מה שנראה כאופציה האמורה לספק את כולם (אם יש דבר כזה בכלל..) האמת אני חסיד גדול של הכלל האומר שטיב האוכל במיסעדה נקבע בדרך כלל ביחס ישיר לקוטן התפריט. דהיינו כמה שהתפריט יותר מצומצם ככה האוכל יותר טוב (עד היום יש לי טראומות מאפרופו, יוטבתה, וכו') ויפני זה יפני וסיני זה סיני וכו', אבל מב לא עושים עבור צה"ל. המקום דיי אלגנטי, בר קטן ואינטימי, שולחנות מסודרים ברווחה , שרות אדיב ויעיל מאד אם כי קצת איטי ומסורבל. ותפריט בעובי של הארי פוטר החדש. התחלקנו ל-2 חלקים: הצד היפני והלוחמני הזמין סושי:סלמון סקין (18),סלמון טמפורה (20) איקורה מאקי (16) קונוס לוקוס טריאקי (19) ואגדישי טופו (22) . הסושי היה טעים מאד , טרי ואורירי בסה"כ היו כ-15 נתחים וגם המחיר סביר בהחלט. הצד ה"סיני" הלך על 2 עיסקיות (כן גם בערב יש) שנראות כמו דיל מאד מאד שווה. העיסקית כוללת מנת פתיחה (אגרול, גיוזה, ןסלט מחמצים סיני) מרק ע"פ בחירה, ומנה עיקרית ע"פ בחירה ושעל פיה נקבע מחיר הדיל. הוזמנו "עיסקית עוף בשומשום (69 ) ו"עיסקית בקר סצ'ואן" היה בסדר, לא יותר מזה. גם כאן התיאוריה של "תפסתה מרובה לא תפסתה" דיי עובדת. המנות הראשונות היו בצימצום (דיל זה דיל...) מרק החמוץ מתוק שלגמתי לא היה חמוץ לא מתוק אבל בעיקר חסרה לו החריפות המתלווה למרק כזה בדר"כ.העוף בשומשום היה סביר אבל בכל דוכן טייק אווי אפשר להשיג לפחות את אותה רמה. הבקר לא הזכיר אפילו, את אותה מנה ביין יאנג, הסינית האדומה או לוטוס. את הקינוח העדפנו לשמור לאייסברג בבן יהודה. החשבון בצירוף טוברוג , חצי, (19) ושתיה קלה הסתכם ב-298 ש"ח לפני טיפ. לסיכום: מקום לא רע לסושי, השאר לא חוצה את גבול הבינוניות וחבל. מקום עם הרבה פוטנציאל. האם נשוב? לא בטוח, במיוחד אם תחינותי להוספת סושי למטבח הצה"לי יפלו על אזניים קשובות. גישה לנכים, שרותים נקיים מאד מאד .

גידי42

New member
כמה תוספות קטנות..

מחיר העיסקית בקר 85 ש"ח. ועם העיסקיות מגישים גם אורד מטוגן ואיטריות מופצות עם ירקות. שתי התופות התעלו מעל הרמה הכללית של החלק הסיני ולכן היה חשוב להדגיש.

Lear22

New member
טוב לדעת

כמה דברים: א.שאפשר לישון בשקט ב.שיש עוד שחולקים איתי את הסברה שככל שהתפריט קטן יותר ככה הוא יותר טוב. ג.שיש עוד כאלה שמעדיפים לסיים את הערב באייסברג או בדומיה מאשר ליפול עם קינוחים יקרים, לא מחדשים וחסרי מעוף. אז טוב לדעת. חוץ מזה ביקורת מצויינת. בנוהל לילה

B r u l e

New member
עוד מסעדה בבחינת תפשת מרובה לא

תפשת. גם סיני וגם יפני, לדעתי זה מראה קצת על זילזול. למה זלזול? כי בעלי המסעדה מערבבים בין שתי תרבויות (בלי ליצור מיזוג אלא ממש להביא את שניהם בנפרד באותו מקום), וכנראה שהעונש המתבקש מכך הוא איכות ירודה של מזון. נראה לי שמרוב הסושיות שנפתחו לאחרונה, יש כמה שרוצות להתבלט מעל לפני השטח, אך מכיוון שאיכות יוצאת דופן, מקוריות בהכנה, או עיצוב מרשים עולים הרבה כסף, בעלי מסעדות מוצאים דרכים קלוקלות וזולות לעשות זאת. וחבל.

liti

New member
העיקר שאפשר לישון בשקט!

ולא בגלל המקום. העיקר שהחיילת באה על סיפוקה לפחות למשך השבועיים הבאים. משום מה נראה לי שבפעם הבאה היא תבחר מקום אחר.

עמית@

New member
גידוש.

קודם כל מרגיע לדעת שכוחותינו שבו בשלום. אני מראש (וסליחה לחיילת המקסימה בעליל שאינני מכירה) לא הולכת למסעדות שמתיימרות לכסות את כל מטבחי העולם ממזרח למערב (עם קריצה קטנה לחך המקומי- ע"ע רוטב אדום זרחני לאגרולים שלא נודע בשאר כדור הארץ
) אולי נשאיר את הנוסטלגיה במקומה וניצור נוסטלגיה חדשה?

גידי42

New member
עמיתי..

זה לא החיילת שבחרה את המיסעדה.היא נחרה בגלל שלא כל הסועדים אוהבים אוכל יפני. ולמרות שהיתה לי הרגשה שזה לא זה. ה"חיילת" אוכל סושי רק בג'ירף, אונמי, סושידו, יקימונו, קיוטו וכו'.

Lear22

New member
האם החיילת

מודעת לכך שגם בצבא מכינים אוכל בסגנון המזרח הרחוק? רבים היו הימים בהם הטבחים של יחידתי המובחרת היו מכינים לנו אטריות מוקפצות עם ירקות ברוטב סויה, עוף בסגנון סיני וגם בקר ברוטב חריף. אבל אולי זה רק אצלנו.

Lear22

New member
ענתי

איפה שרתת בצבא? ומתי? המטבח הצבאי השתפר... אבל האמת היא שאין לי הרבה אמות מידה כי אצלנו באמת עושים אוכל טוב. אני מדבר כאילו אני עדיין בצבא... אולי הלוחמים המובחרים גוררים אחריהם טבחים מובחרים?

anat11

New member
מתי?ובכן...אממ...נתפשר על מאד מזמן?

מאד מאד מזמן? וזה היה באחד מבסיסי ההדרכה במרכז הארץ (אמרה בחשאיות
). אני מקווה שלוחמים מובחרים מקבלים טבחים מובחרים. אני בעד

Chewbacca

New member
לא הלוחמים המובחרים גוררים טבחים

אלא צה"ל באופן מודע ביותר, שולח ליחידות המובחרות את החומרים הכי טובים ואת הטבחים הכי טובים. באחד המוצבים שבהם שירתתי הטבח היה השף של הקופי טרי בכפ"ס לפני השירות, אין ספק שרמת האוכל הייתה בהתאם - מצויינת.

Lear22

New member
לפעמים

האמת שטבחים אצלנו זה בתקופות. היו תקופות מטורפות שבהן לאורחת ערב של יום שישי הגישו לחם עגבניות ולחם חצילים, יחד עם מוסאקה ועוף בתנור משהו טוב טוב היו תקופות פחות טובות, אבל גם הן עדיין טובות לעומת כמה בסיסים שאכלתי בהם בצבא. אם את ממש רוצה שמות של בסיסים...במסר :)

Arfilit

New member
המממ.. לא ניסיתי -

ובעקבות הבקורת כנראה שגם לא אנסה...

למעלה