יאלללההה אנשים

יאלללההה אנשים

אמא שלי סחטה אותי ואני חייב להיות בליל סדר. כרגיל זה יהיה אותו טקס כמו כל שנה: אני עם דיסק מן, סבא שלי צועק על אבא שלי כי אני לא שם כיפה, דודה שלי עושה פנים חמוצות, אחותי משתכרת ואני עם הדיסק מן. אחר כך לוקחים את אבא שלי ואת אחי לשדה התעופה (והם יחזרו עם הרבה דיסקים טובים בשבילי) והביתה. נתראה מחר בבוקר :) אמ...חג שמח (?) לכולכם (טוב...לא בדיוק לכולם, אבל לרובכם)

Levinzone

New member
עומר...

אני לא חושבת שמישהו יכול להיות יותר מסכן ממני בליל סדר הזה. אנשים, תרחמו עלי בבקשה!!!! אני הולכת לעשות סדר עם (טן טן טן טן) 39 איש!!! אוווווף 39!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! וזה יהיה אצל בת דודה של אמא שלי (??????) עם כל מיני אנשים שאני לא מכירה. וגם נדמה לי שאנחנו הולכים לקרוא את כל ההגדה. אוף, רק שיעבור כבר!!! ותגיד, איך בדיוק אתה יושב עם דיסקמן בשולחן? חג שמח (NOOOOOOOOT) -יעל-

39?????

כמו ארנבים מתרבים אצלכם! לא משנה :) פשוט...שמים את הדיסקמן על הברכיים/על השולחן ליד הצלחת ושומעים :) ואנחנו נדלג על רוב ההגדה ונסיים את כל התהליך המעיק הזה ב11 בערך... הבעיה שהנסיעה לשם זה כמה שעות (זה ביבנה)

Levinzone

New member
כן, 39

כל מיני בני דודים של אמא שלי, ודודים שלי כולל דוד שלי שבא מחו``ל לפסח, וההורים של בעלה של בת דודה של אמא שלי וכו` וכו`.... איכסההההההההה אני לא יכולה לשמוע מינידיסק באמצע הסדר, יהרגו אותי.... מקווה שיהיה אוכל טעים לפחות -יעל-

הא, קטן עליי...

אני הולכת לחגוג סדר עם 180 אנשים, שאת כולם אני מכירה... פחות או יותר. ככה זה בקיבוץ... כך ש-39 זה באמת לא מאוד נורא. קחי ספר. ככה גם תוכלי להתנתק מהכל, וגם יחשבו שאת אינטיליגנטית במיוחד ולא יציקו לך... ;-) דולצינאה.

N0

New member
וואי

אני בכלל לא מבין מה מפריע לכם שיש הרבה אנשים, 39 זה רק יותר אנשים לדבר איתם, ויותר אנשים שיתרכזו בהם כשN0 יחמוק חזרה הביתה. (ווו N0 מחלק לפסקאות תראו מה עשיתם...) בכלל הליל סדר בקיבוץ נשמע אחלה, כל החברים של N0 תקועים בהרצליה פרדס חנה ועוד מקומות שכוחי אל, והם כולם מקטרים על כמה הם לא יכולים לצאת מהסדר, ושאין להם אוטו לחזור איתו. ורק N0 נשאר לו בחיפה עם המשפחה שלו ועם הנספחים... אמא של N0 התקשרה לבקש שהוא יביא חברה... מה ?! בסדר הבנו את הומופובית וN0 לא בדיוק הראה לך יותר מידי תכונות סטרייטיות אבל בכל זאת יש גבול! N0 שמבקש מכל האנשים שיגדלו ויהיו הורים, תיהיו הורים מגניבים סבבה, אבל יש גבול!

Black Star

New member
תגידי תודה! זה נשמע נפלא.

לפחות לעומת האופציה שלי. כלומר, 39 אנשים? בטוח תמצאי עם מי לדבר ויהיו קטעים וכאלה, לא? אנחנו שמונה הפעם, הכי מצומצם שיש. אני, אמא, דוד, סבתא, והמשפחה של בן דוד של אמא. אני כמובן הכי קטנה, כשאחריי הבנות דודות שלי- שתיהן בנות שלושים ומשהו. ממוצע גיל משוער- 50 בערך. כרגיל, אני אלך למטבח ואשטוף כלים יחד עם בת-דודה שלי, שתינו נמצאות שם כי הרבה יותר מעניין מאשר בשיחה המרתקת בשולחן. לא, אני לא יכולה לשבת עם המינידיסק או משהו. יש לי משפחה מעצבנת מדי. ושוב אני אצטרך כביכול לגנוב את האפיקומן, שמונח לי מול העיניים, כדי לקבל מתנה שמעולם לא ביקשתי... נראה לי שאני הילדה היחידה בעולם שאף פעם לא שאלו אותה מה היא רוצה לאפיקומן, אלא פשוט הביאו לה מתנה. לא משהו, בדר``כ. טוב, זה היה ה- vent שלי בקשר ליל-הסדר. אני חייבת לשרוד אותו, אבל לא ברור איך אני עושה את זה!!! תהנו, כולם :)

Adamico

New member
את הכי קטנה, את שרה את מה השתנה

תמיד בן דוד שלי הקטן צריך לשיר את זה, האמת אני חושב שהוא אוהב את זה, אבל אני בחיים לא הייתי שר מול כולם, חוץ מזה אני לא כלכך אוהב את הסדר אבל בכל זאת חג שמח לכולם!

Black Star

New member
זו קביעה, או שאלה?

א. זה מה נשתנה, לא השתנה... וחוצמיזה, אני מקווה שזו הייתה שאלה ולא איזו קביעה, כי מאיפה לך? אז זהו, שלא, אני לא שרה מה נשתנה, בשנים האחרונות אני מוחה וכולנו שרים את זה יחד. היום זה הגיע לזה שחלק שרו ואני ובת-דודה שלי נקרענו מצחוק...

Adamico

New member
קביעה..כתבת את זה קודם

ואני יודע שזה מה נשתנה הרגע שמתי לב לטעות כניראה לחצתי על ה במקום נ, לא משנה בקיצור גם אצלינו היה מצחיק לראות את כולם ביחד והפעם משום מה בן דודי הקטן לא שר לבד את מה נשתנה.. חג שמח

אנחנו אפילו יותר מצומצם

בד``כ אנחנו לא עושים עם כל הסבים והדודים מהמרכז אלא רק עם כמה חברים של ההורים, חברים של האחיות הגדולות שלי ועוד כל מיני משפחים ובני דודים אבודים. ככה שבד``כ כלל זה אפילו די נחמד (נה נה בננה!). לפני שנתיים לי ולאחותי נמאס מהקטע של ההורים שלי של שירה בציבור (או שמא חירחור בציבור) בציבור שיש אחרי כל סדר. אז החלטנו ש: מרד! אז לכבוד הסדר של שנה שעברה הכנו חוברות של שירים עם הרבה שירים חדשים ו... אמממ, קצת יותר מודרנים (זאת אומרת נכתבו/הושרו לראשונה לפני 1958). ושרנו ויצא נחמד. אבל השנה כל האנשים הקבועים אצלנו, חלקם בחו``ל או שחוגגים את הסדר עם הצד השני של המשפחה שלהם וכו`. אז נהיה רק אני, ההורים ואחות אחת (האחות השנייה ובעלה עושים את הסדר אצל ההורים שלו). באסה :) נעם

imagine

New member
אויש סתמו כולכם

אני הולכת לעשות סדר עם עוד איזה 300 אנשים שמתוכם אני מכירה מקסימום 10. אז שקט! רעיון - תחרות ליל הסדר הכי מזוויע. בנתיים אני מובילה. מה, לא?

imagine

New member
ולא רק זה שיש לי ליל סדר בקיבוץ

בגלל הפסח הזה לא משדרים הישרדות! :)

Levinzone

New member
נו, אבל אם זה בקיבוץ

בטח כל החברות שלך מהקיבוץ יהיו שם, ויהיו המון אנשים שאת מכירה. ואם את לא בתורנות מטבח או משהו כזה, את לא צריכה לעזור לנקות אח``כ, נכון?

imagine

New member
לא, זה לא זה

אני לא גרה שם, זה הקיבוץ שאמא שלי נולדה בו וחוץ מכמה קרובי משפחה אני לא מכירה שם אף אחד. אז לא כל החברות שלי יהיו שם, בעצם אף אחד לא יהיה שם ואני לא אכיר אף אחד. ולא, אני לא אהיה בתורנות מטבח כי אני לא קיבוצניקית במקור! לא רוצה סדר בקיבוץ, לאאאאא רוצה.

ויקי.ש.

New member
אין סדר

בבית שלי אין חגים.כשכולם חוגגים/נמצאים בסדר אנחנו הולכים לישון. מה הייתם מעדיפים בית חסר חגים או סדר עם הרבה אנשים?

*may*

New member
בית חסר חגים ???

נשמע משעמם... אתם לא חוגגים אף חג..?? למרות שסדר פסח זה די מעיק - הייתי מעדיפה את זה על בית חסר חגים...

ויקי.ש.

New member
מתרגלים(בערך...)

העניין הוא שהמשפחה שלי עלתה לישראל לפני 10 שנים אבל התחושה היא שאני היחידה שבאמת עברתי וככה הורי השאירו את כל שמחת החיים שלהם והחגים והעבירו רק אותי.בעוד אני גדלתי לתרבות ישראלית(חברים, ספרים, מוסיקה וכו`)ההורים שלי נתקעו אין לי מושג איפה...הם לא חוגגים שום חגים(בד``כ בראש השנה הלועזית אנחנו מתיישבים ביחד לארוחה דיי חגיגית אבל גם אז הם דיי תקועים בטלויזיה) והקשר ביני לבינם מסתכם בענינים שטחיים שביומיום כמו ``איך היה בבה``ס?`` ``בסדר``. כל משפחה ובעיותיה... ויקי

למעלה