יאללה מלחמה!!!

JohnnyFiamma

New member
יאללה מלחמה!!! ../images/Emo152.gif

בשוק הקפה הירוק ברשת! עכשיו ממש ראיתי לראשונה את האתר של לנדוור. לתומי נכנסתי ל"חנות", וראיתי שהם מוכרים חלק מהזנים של קפה ירוק במחירים שלא רואים בעיניים. יש שם ברזיל, קניה, וקולומביה במחיר טוב. גוואטמלה קולומביה וקוסטה ריקה- המחיר לא משהו. אגב, "קניה" זה תמיד 'סופרסטאר'? וגם- רוני מפ"ת הולך גם למכור דרך הרשת?

knappertsbusch

New member
אכן, מחיר מעולה לברזיל.

מצחיק לחשוב שמלבד ה-PNG, הוא מהיקרים ביותר שיש לי בתערובות כרגע. צריך כמובן לקוות שלא מדובר באיזה קפה נחות. קניה זה לא בהכרח סופרסטאר.

JohnnyFiamma

New member
לפחות זה מחיר שמאפשר לנסות

בלי להיכוות... אגב, גם ברזיל זה לא בהכרח אותו דבר כמו מאמיגו, למשל?

knappertsbusch

New member
תשמע, אם זה היצרן הכי גדול בעולם...

אז סביר להניח שלארץ מגיע יותר מסוג אחד - כמו מגוון הקפה האתיופי, למשל. בעיקרון, מה שנמצא באמיגו זה פשוט מה שמייבאים אווא, עם תוספות. כדאי לקרוא את מה שנמצא ב-sweetmarias, בעיקר בהקדמה. http://www.sweetmarias.com/coffee.southamr.brasil.html אפשר להסכים או לא עם דעתו לגבי הברזיל, אבל הבחור יודע מהחיים. ההערות שלו לגבי הקלייה של הזן התגלו כמדויקות להפליא - גם הצורך להימנע מקלייה כהה, וגם העובדה שהקפה הזה לפעמים דווקא משתבח לאחר המתנה של יותר משבוע.

TheLittlePrince

New member
רק הברזיל של לנדוור זול מהרשת (אמיגו)

כל השאר יקרים יותר. לפני כמה חודשים קניתי אצלהם 3 קילו ברזיל. נראה לי שכל בתי הקלייה עובדים עם הברזיל סנטוס. גם אצל רוני יש אותו..רק לא שאלתי למחיר. בכל מקרה, אצל רם תמצאו מחירים יותר טובים וגם יש לו זנים שאין ברשת.(וכולם עולים אותו הדבר). "רוני מפתח תקווה" נראה לי טרם עיכל את הפורום הזה. כששאלתי אם הוא מוכר קפה ירוק ,הוא אמר שזה תלוי בכמות (לא רוצה למכור למישהו שיתחרה בו) והבהרתי לו שזה לצריכה עצמית. רק שתבינו שכרגע בכלל אין לו מחירים לקפה הירוק. הוא היה צריך לקחת כמה שניות ולחשב כמה ייקח לי על קילו סומטרה. השאלה היא מה יקרה למחירים שלו כשיתחיל ביקוש יותר רציני מהפורום, האם הוא יתאים את המחירים לאלו שברשת ? לדעתי את רוב הערביקה ה"יקרים" יכולים למכור לנו סביב ה 30 שקל ועדיין לצאת ברווח. עובדה שלפני כמה חודשים אמיגו יצאו במבצע של מחיר 30 שח לקילו בהזמנת 10 קילו על כל סוג קפה שיש לו, גם אלו שעולים 70 לקילו.

mr dish

New member
../images/Emo4.gif../images/Emo10.gif../images/Emo2.gif../images/Emo46.gif

..." "רוני מפתח תקווה" נראה לי טרם עיכל את הפורום הזה"... אולי זה אתה שלא ממש עיכלת את בית הקליה שלו....הבן-אדם קולה כמויות מסחריות לשלל בתי קפה ברחבי הארץ. קפה ירוק הוא ה-עיסוק שלו ובזה הרוח המיוחד שלו. כאשר הוא טרח לענות לי על שאלותיי הראשונות - למדתי שהוא עושה זאת מתוך חדוות האהבה לתחום של חובבי הקפה הביתי, למרות שפרנסה מזה הוא לא ממש יראה....הוא יוצא מעורו כדי לתת לנו מידע וחומרי גלם, גם אם הוא לא גיבש עדיין תעריף סופי לגולשי פורום הקפה של "תפוז"....אני חושש שמרוב שאלות והטרדות רוני ימצא שזמנו מוקרב יותר מדי לשאלות הקיטבג שלנו ולא לפרנסה העיקרית שלו.

knappertsbusch

New member
אבל למה בשליליוּת?

על מה אתה מתעצבן? זה לא נאמר כביקורת, והאמת היא שבאמת קשה "לעכל" אנשים שקולים לבד קפה ירוק בבית. אנחנו עדיין מיעוט זניח שבזניחים, ואזכור הנושא בקרב כל חוגי האוכלוסיה עדיין גורם להרמת גבה.

TheLittlePrince

New member
../images/Emo151.gif../images/Emo12.gif../images/Emo140.gif../images/Emo122.gif

בלא עיכל, התכוונתי שכל עיניין הפורום הזה חדש לו, זה הכל. הוא איש מאוד נחמד ומאוד עסוק. אמר לי שאני יכול לבוא מתי שבא לי מ 8 עד 5 נדמה לי ויתנו לי מה שאני רוצה. ואפילו שבאתי רק לקנות חצי קילו קפה קלוי, הוא התחיל להסביר לי על זני הקפה והקלייה. כשאמרתי לו על פירסום נושא הקפה היוק ושיהיו לו הרבה קונים מהפורום, אז התשובה היתה שהוא גילה על הפורום הזה רק לפני חודש. בקיצור, אל תחפש שלילי איפה שאין

למעלה