יאללה חדש!

A l B u n d y

New member
יאללה חדש!

אהלן ערן ואני חדש פה, אין לי מושג קלוש בפרוג חוץ מכמה שירים של ג'נסיס וקינג קרימזון(הם אחלה)לא ממש התענינתי אפ'פעם בפרוג יתר על המידה. אז יאללה חינוך.

קרימזון

New member
נתחיל

יש מספר להקות רוק מתקדם שלדעתי הם אבני הבינה שלו. Yes King Crimson Genesis Emerson, Lake & Palmer Pink Floyd Camel Rush Gentle Giant Van der Graaf Generator יש שמוסיפים גם את Soft Machine אבל חוץ משניים שלושה אלבומים אני מתקשה להתחבר אליהם. יס, ג'נסיס וקאמל מתמקדות ברוק סימפוני. ג'נטל ג'יאנט מתמקדת בתקופת ימי הביניים (קתרוסים, קסילופונים, ויברפונים...). פינק פלויד הם לא לגמרי רוק מתקדם אבל הרבה תקליטים שלהם (כל שנות השבעים למעט החומה אם אני זוכר נכון) הם נחשבים פרוגרסיביים. ראש הם טריו של בס גיטרה תופים למרות שיש אורגן לפעמים, ואן דר גראף הם להקה בלי גיטרה, הם מתמקדים בקלידים ובשירה של פיטר האמיל הגאון ("ההנדריקס של השירה" הכריז עליו רוברט פריפ, הגיטריסט של קרימזון). אמרסון לייק פאלמר (אי-אל-פי) הם גם שלישיה, קית' אמרסון קלידן, גרג לייק בסיסט וקארל פאלמר מתופף. בעיניי כל התקליטים המפורסמים שלהם הם חובה (Emerson Lake & Palmer, Trilogy, Tarkus, Pictures at an Exhibition, Brain Salad Surgery...). קרימזון היא להקת הרוק המתקדם האהובה עליי. כל מה שהם עשו בין 69 ל 74 כשפריפ פירק את הלהקה הוא בעיניי בגדר מאסטרפיס (אולי חוץ מ In the Wake of Poseidon אבל הוא גם מעולה). אח"כ יצא דיסיפלין ב 81 שהוא גם מצוין, אח"כ שני אלבומים שלא התחברתי אליהם (אני מדבר רק על אלבומי האולפן למרות ש Starless and Bible Black שיצא ב 74 הוקלט מתוך הופעות חיות ואלמנט הקהל נמחק). ב 95 יצא Thrak שהוא טוב מאוד לדעתי. אח"כ פריפ פיצל את הדאבל-טריו שלו לשני טריו'ז (The ProjeKcts) שלדעתי לא הוכיחו את עצמם כ"כ טוב.

A l B u n d y

New member
אממ....תודה רבה

האמת שהאמעטתי בערכי כי את כל הלהקות חוץ מהאחרונה הכרתי כבר או לפחות שמעתי את השם פעם פעמיים. את ראש אני מכיר אפילו לא רע כי שמעתי אותם בשביל נייל פירט(אני מתופף), גם את מן און פייר של פינק אני מאוד אוהב למרות שאף פעם לא חשבתי עליו בתור אלבום פרוגרסיבי. תודה רבה אני אוריד, אני אשמע ואחזור.

epitaph

New member
הפרוייקטים של קרימזון זה יותר מסובך

מפשוט פיצל את שני הטריו'ז...בכל פרוייקט יש טריו אחר וזה גם לא תמיד טריו,לפעמים זה ארבעה (רוברט פריפ דאג להופיע בכול הפרוייקטים,במקרה,בארבעת הראשונים גם טרי גאן מופיע בכולם).. בארבעת הפרוייקטים הראשונים זה הלך ככה: פרוייקט ראשון - טוני לוין,טרי גאן,ביל ברופורד ורוברט פריפ פרוייקט שני - אדריאן בלו,רוברט פריפ,טרי גאן פרוייקט שלישי - רוברט פריפ,טרי גאן,פאט מאסטאלוטו פרוייקט רביעי - רוברט פריפ,טוני לוין,טרי גאן,פאט מאסטאלוטו

קרימזון

New member
הפרופסור

ניל "הפרופסור" פירט הוא גאון! לא רק וירטואוז, אלא גם הלחין את רוב המוזיקה של ראש. שים לב בשיר לדוגמא YYZ (במקור מתוך Moving Pictures אבל בתקליט החי Exit... Stage Left) יש לו שם גם סולו של 3 דקות, אז בהתחלה, כשהם נכנסים לקטע המהיר (בהתחלה זה הולך: דו ~שתק~ פה דיאז דו דו דו ~שתק~ פה דיאז דו דו דו דו פה דיאז פה דיאז ~שתק~, כל זה באוקטבה אחת לפני הכי נמוכה ) נדמה לי ש 16 פעמים ואז זה יורד אוקטבה ועושה את זה עוד פעם אחת, אז אחרי הקטע הזה אמנם כולם נכנסים ביחד אבל שים לב שפירט נכנס שבריר שניה לפני וגם חבר שלי אמר לי שמעטים המתופפים שהצליחו לספור את המשקל הזה, אם בכלל.

begone

New member
חינוך

רוק מתקדם איננו טוב יותר או רע יותר מכל סגנון אחר - אבל הוא בדרך כלל מתוחכם יותר מבחינה מוסיקלית טהורה, מרוב סוגי המוסיקה הנפוצים. ממליץ לך על אנציקלופדיית GEPR המדהימה, ועל המדריך העברי שהקמתי למתחילים ולמתקדמים כאחד...

קרימזון

New member
!

ראה זה פלא! האדמו"ר אורי ברייטמן שליט"א! ואני עוד הייתי בטוח שאתה מיתוס...

begone

New member
איזה אדמור ואיזה שליטא

גם לא מיתוס ולא באטיח.

קרימזון

New member
הכל היה בגדר בדיחה

אבל אני אחד מהאנשים האלו ש www.mitkadem.co.il זה ההומפייג' שלהם. כל הכבוד.

begone

New member
תודה, אבל....

אני ממליץ על הומפייג'ים אחרים, כמו וואלה או נענע או תפוז או גוגל... רמת העדכון של האתר לא תהיה גבוהה בעתיד הנראה לעין, בגלל עומס בנושאים אחרים......

למעלה