ולאחיינים אבל אחד האחים שלי פישל והביא לנו צמחים לשתול בגינה. אם הוא חושב שהוא גרם לי להרגיש לא נעים שאני לא הבאתי לו כלום שישכח מזה. עלי לא עובדים המשחקים הפולניים האלו. גם אחותי הביאה מתנות אבל זה לא נחשב כי היא לא אחות בדם אין לה את אותם הגנים וגם לא את אותם ההורים אז החינוך שלה קצת מקולקל. היא תמיד הייתה מוזרה כזו שמביאה מתנות בכל אירוע. קיבלתי ממנה סבון טבעי שהיא עושה בעצמה. חוצמזה קיבלתי מההורים מתנה מוקדמת "פסח ישראלי בהגדות מהקיבוץ" ספר נפלא עם דוגמאות וסיפורים על התפתחות ההגדות בקיבוצים. ומאמא קיבלתי גם את "עוץ לי גוץ לי" שהיה לה בספריה בשני עותקים.
למה כזה פרצוף? בסדר שהייתי בו בעל הבית לימד את הזאטוטים פרק בתורת המתנות והמסחר. כשהביאו לו את האפיקומן הוא הסביר להם שהוא יסתדר טוב מאוד גם בלי האפיקומן.
סט מגבות (שלמען האמת לא היה לי אפילו כוח לפתוח, אז אמא שלי פתחה כדי להראות לי מה יש בפנוכו) בשנים האחרונות ההורים שלי התחילו לקנות לנו מתנות לראש השנה ולפסח. דווקא שימח אותי לקבל מגבות, אני בדיוק צריכה. אבל עוד לא הבאתי את החבילה מהבית של ההורים.
של קרונות דניות, והאם הן עוד בשימוש? כן כן זה מה שקיבלתי מסבתא שלי, (כנראה מרוקנת את הבלטות) שאני לא זוכרת בכלל שהיא אי פעם היתה בדנמרק, וכמובן שגם היא לא. הייתכן ששותלים לה דברים בקרמיקות?
* מהעבודה קיבלנו מולטי-שף (או איך שלא קוראים למחבת חשמלית כזאת מטפלון). * ובגלל שאני אחמ"שית קיבלתי גם צ'ק לפסח. * מסבתא את "אגי משעול - מבחר וחדשים". * מהדודה מארה"ב דיסק של "אורפאו" של גלוק (עם קתלין פרייר), ו- DVD של "אותלו" עם דומינגו. * מהדודה מהקריות דיסק של אסתר עופרים. * מהדודה מהצפון שרשרת (שהיא עשתה. היא עושה דברים נורא נורא יפים), בושם וקרם גוף.