יאלה בלאגן!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

omrili77

New member
מה זאת אומרת לא היו כדרורים?

זה היה כמו אולטימט פריזבי?

אז אני לא כל כך יודע

לדעתי מתישהו בשנות הארבעים הוסיפו את החוק של מסירה קדימה ומאז החוקים לא השתנו יותר מידי חוץ משינויים קלים ומדורגים. אבל כמובן הציוד השתנה וצורת המשחק השתנתה.

orsher

New member
סיני, אתה השוות בין הליגה בלי הציוד

:-והליגה עם הציוד להבדלים שחלו בנ.ב.א . אז שאלתי אותך איזה חוקים מהותיים השתנו בין הליגה בלי הציוד לליגה עם הציוד והכוונה (כי עד עכשיו לא הבנת
) בליגת ה ifl שלנו.

DEJ

New member
דווקא בעניין הזה היו הבדלים רבים

בעונה ללא ציוד היה ספר חוקים חלקי מאוד, שהתבסס בעיקר על מה שהיכרנו מהקולג'ים וה-NFL, בלי התעמקות רבה. המדובר היה בספר חוקים קצר יחסית (20 עמודים, לכל היותר), שכלל את כל מה שנדרש כדי לשחק באופן בסיסי. היו גם חוקים שהם פרי המצאה של עופרי (מישהו זוכר מה זה life saving kick?), שנועדו לכפר על חוסרים שנוצרו בגלל מחסור בחוקים אחרים. בגלל שיקולי בטיחות שחקנים, אחרי ט"ד לא הייתה בעיטה אלא טאצ'בק אוטומאטי - ואז לא ניתן היה לעשות בעיטת און-סייד. היום ספר החוקים מבוסס על ספר החוקים של הקולג'ים, כמעט באופן מלא, ולכן הוא ארוך בהרבה, מפורט בהרבה, ושונה בתפיסה. למדנו הרבה בתקופה הזו, מבחינת צורת החשיבה של חקיקת המשחק, ורמת המורכבות של ניתוח המהלכים עלתה בסדר גודל אחד לפחות. יכול להיות שמבחינת השחקן (שלא בהכרח טורח לקרוא את ספר החוקים המלא), לא רואים הבדל משמעותי, אבל אני יכול להגיד שמבחינת שיפוט, זה שונה מאוד.

royfr

New member
ה-life saving

הזכיר לי את ה-40-20 בראגבי ליג, שהתוצאות ב-IFL מזכירות את התוצאות שם. וכן, ספר החוקים היה שונה לגמרי מהספר כיום. גם כל המשחק היה אחר, לדעתי.

arielgreisas

New member
המשחק היה שונה בעיקר בגלל רמת האימון

ולאו דווקא בגלל המגינים או הקסדות. בתקופה ההיא ידענו מעט מאוד מה אנחנו עושים. גם גודל הקבוצות כמובן שונה משמעותית - בעונה הראשונה, הפיונירס שאני שיחקתי אצלם הגיעו לגמר עם בדיוק שמונה שחקנים כשירים, שזה מצחיק עכשיו כשרואים את הצבא האדום של הסייברס, שיש להם יותר שחקנים מקבוצת קולג'ים קטנה. אני כן מסכים עם אור בנקודה הראשונית, שהבסיס של הליגה של היום נבנה על הליגה ההיא.העובדה היא ש-AFI התנהל במשך שנים עם ליגת פלאג, ללא שום מטרה חוץ מלתת לבחורי ישיבה מארה"ב מקום להזכר באמריקה, ורק כשהIFL הגיע נעשה המעבר לליגת טאקל פוטבול אמיתית. גם כשמסתכלים על הבסיס של ה-IFL, למעט הקבוצה הירושלמית, שלוש הקבוצות האחרות נבנו על הליגה ההיא בלי המגינים ומי שלחם לייסוד של אותה ליגה ועמל רבות הם אנשי ה-IFL. לא רק עפרי ובן, אלא דורי ואורי ורביב ויוני ועוד רבים וטובים שהנושא בער בעצמותיהם. אני לא יודע מה היה קורה אם סטיב וחבריו לא היו מתגייסים להקמת הליגה - אני מאמין שעם המאמץ של אותם אנשים שהזכרתי היה ניתן למצוא ספונסרים במקום אחר, אבל אולי אני טועה. מה שאני כן בטוח זה שבלי הליגה המקורית שלנו - היום לא היתה ליגת טאקל פוטבול אמיתית שמשודרת בערוץ הספורט.

roei90210

New member
מסכים עם אריאל. ומשפט אחד על ספר החוקים הישן:

קטן קטן, אבל לפחות קבוצות לא חיפשו בו פירצות

tragula

New member
שרשור כל כך ארוך חבל להפסיק

אני חושב ששני דברים הם ברמת העובדה: - ללא סטיב וה- AFL לא היתה ליגת תאקל עם ציוד (לפחות לא אחת שנראית כמו ה- IFL). ספונסרים, אנשי מנהלה הם דברים שלא היו ב- IFL לפני זה. - ללא ה- IFL לא היתה ליגת תאקל עם ציוד (לפחות לא אחת שנראית כמו ה- IFL). החומר הבסיסי להקמת הקבוצות לא היה 'ים ב- AFL. לגבי הספירה, אני היתי אומר שזו העונה השלישית של הליגה. זה פשוט מסתדר יותר טוב. וחוץ מזה, השידור בערוץ הספורט היה מדהים. מי שיכול למצוא כתבה על הליגה (אני חושב בערוץ 2) מימי ה-IFL העליזים ימצא את אור מספר שעוד חמש שנים יהיו כאןם שידורים ישירים ושחקנים יקבלו כסף. לא היתי היחיד שצחק על זה. בדיוק 5 שנים אחרי אני אוכל את הכובע (עם לוגו של ה- IFL כמובן).

ofribecker

New member
בהחלט חבל להפסיק

גם אני זוכר את הכתבה בערוץ 10 שבה אור אומר שבעוד חמש שנים שחקנים יקבלו כסף וכו'... אף פעם לא צחקתי מזה, ואף פעם לא הפסקתי לחלום בכל הקשור לפוטבול בישראל. כשכולנו יודעים כמה פוטבול זה דבר כיף וכמה ענק הוא יכול להיות, אין סיבה לצחוק מאף חלום ויש הרבה סיבות להמשיך ולהאמין שזה עוד יגדל והרבה בארצנו. כמעט כל מי שנכנס לעניין, נדבק בו, ויכול לראות את עצמו שותף לדבר גדול. כי כך רוב גדול של אלו שעוסקים בזה רואים את זה. אני יכול לומר שבכל השנים האלו של עשיית פוטבול בישראל, פגשתי מאות אנשים מדהימים, עם המון רוח עשייה חיובית, והבנה של גודל הדבר, וזה פשוט דבר נפלא וחסר תחליף. זה הכח שבונה את הפוטבול בישראל וזה הכח שימשיך לבנות אותו. בלי ההתחלה של הליגה ללא ציוד, לא היתה IFL כפי שהיא היום, בלי ההירתמות של AFI (ר"ת של American Football in Israel, לא AFL דורי שזו הליגה האמריקאית הישנה) לא היתה IFL נראית כפי שהיא היום, בלי הכתבות החיוביות והחשיפה לציבור ואתר האינטרנט והסקירות של אוריאל, והמאמנים המנוסים וצוות השיפוט שהתרחב והתמקצע ועוד ועוד, לא היתה IFL כמו שהיא. הכח הוא בתוכנו, באמונה שלנו ובידיעה שלנו כמה פוטבול זה דבר כיף וגדול. תמיד היו ויהיו מצבים פחות קלים, ומצבים של מחסור בכסף או בציוד או כל דבר אחר, אבל רק הכח המניע הזה של האהבה לפוטבול ולכן כל העשייה שנובעת ממנו, הם אלו שמצעידים ויצעידו את כולנו קדימה! היעדים העיקריים הבאים שאני רואה בעתיד של הפוטבול בישראל הם: 1. ביסוס וייצוב שידורים ממשחקי הליגה בערוצים נצפים. 2. העמקת תשתית הנוער ופיתוח הליגה הצעירה. 3. הרחבת הקהל המגיע לצפות במשחקים. 4. שיפור משחקי הספיישל טימס כך שנוכל לראות פילדגולס ואקסטרה פוינטס. 5. התחלת הקמת תשתיות לפוטבול כפי שהוא משוחק בארה"ב. קרי מגרשים של 100 יארד עם שערים, מעבר עתידי ל 11 על 11 וכו'. מובן שכדי שכל מיני דברים כאלו יתממשו צריך זמן וצריך להרחיב את התמיכה הכספית בליגה. הרבה סבלנות והרבה רצון לעשות. נמשיך לעשות למען המטרה.

למעלה