יאוש טוטאלי.

תות 614

New member
יאוש טוטאלי.

אני כבר מיואשת לגמרי. מתחילה לחשוב על מסירת הכלבה. היא אשכרה לא מפסיקה לנבוח. גם כשמכניסים אותה הביתה וסוגרים את הדלת היא נובחת שעות. אני מודעת לזה שבורדר קולי וכנעניים הם חשדניים ושהיא עדיין גורה בת חצי שנה. אבל כבר אי אפשר לשמוע את הנביחות שלה. מרימה את כל השכונה פה במשך שעות. הייתה לה מאלפת ששילמנו לה לא מעט, אבל נראה שזה פחות עזר בעניין זה. אין לנו סכומי כסף גדולים להמשיך להוציא עליה. למישהו יש רעיון? אולי המלצה על מאלפ/ת טוב/ה שיכולים להתמודד עם הבעייה. תודה.

שירן ל11

New member
מבינה את הייאוש, אבל זה בר-שינוי

את יכולה לתת קצת פרטים על הכלבה שלך- גיל, כמה זמן היא אצלכם, גזע (כנענית מעורבת בבורדר?), מתי היא נובחת- תמיד, לבד בבית, כשזרים מתקרבים או סתם איתכם בבית?
להתחלה- הייתי מנסה להעסיק אותה יותר. 3 טיולים ביום עם טיול אחד ארוך לפחות, אם אפשר לשלב ביקור יומי בגינת כלבים או איזור תחום אחר שהיא יכולה להתרוצץ בו, לשחק ולהוציא מרץ. היא למדה עם המאלפת פקודות? להחזיר כדורים למשל? הייתי מאתגרת אותה ומנסה ללמד אותה דברים ולשחק איתה במשחקים חדשים. יש לה צעצועים בבית? יש צעצועים כמו קונג וובלר או סנאי סגול שהכלב צריך ללמוד איך הוא משחרר חטיפים מתוך הצעצוע וזו תעסוקה מנטאלית טובה. אפשר לתת לה עצם בקר לכרסום או קונג עם מילוי שהכלבה תעסיק את עצמה ותלמד גם לשחק בשקט שהיא לבד.
בהחלט הייתי נעזרת במאלף או מאלפת מנוסים עם המלצות. יש פה כמה טובים שכותבים בפורום כמו שימי כהן, והם יוכלו להמליץ על איש מקצוע מהאיזור שלכם. לאו דווקא צריך לשלם על שיעורים מרובים, אולי שיעור אחד או שניים בו המאלף יאבחן את הבעיה ויתן לכם כלים לחנך אותה ולהעסיק אותה, ואז עוד שיעור לראות אם יש התקדמות. יש המון מאלפים, אבל ממש לא כולם באותה הרמה וזה יכול להיות מתסכל. זאת הוצאה כספית משמעותית וכשהתוצאות לא מספקות- זה מאכזב. אני מאמינה שאפשר לעבוד ולקדם כמעט כל כלב, והרבה מזה תלוי גם ברמת הידע של המאלף.
תעדכני אותנו בהתקדמות, אני מאד אשמח לדעת מה קורה איתה

רגע, בואי נעשה סדר בדברים

בחודשים האחרונים כתבת פה כמה הודעות, מה הסטטוס בכל אחד מהם? הייתה בעיה של קפיצות, צרכים בחצר, פחדנות על רקע של חוסר חשיפה... מה עשיתם בנושאים האלה? האם יש שיפור (אפילו קל) באיזשהו תחום?
האם את יכולה לתאר את סדר היום שלו בצורה מפורטת?
כמה פעילות גופנית הוא מקבל ביום? כמה חשיפה לגרויים (לדוגמא כלבים אחרים) הוא מקבל ביום? בכמה צעצועים מנטאלים הוא משחק כל יום? האם הוא מקבל את הארוחות שלו בצעצועי האכלה? (דוגמאת הצעצוע המצורף בתצלום)...

אמרת שהוא עבר אילוף, האם חזרתם למאלפת ושאלתם אותה את השאלות האלה? מה היא הציעה?

תראי, חוסר חשיפה בגיל הגורות זאת בעיה קשה, אבל כמו שמיכל כתבה לך, היא בעיה פתירה... אבל צריך סבלנות...

תות 614

New member
תודה תמי, על חלק מהשאלות

עניתי בתשובה מפורטת למטה. ועל החלק שלא, אענה עכשיו. עדיין יש בעיית קפיצות והיא אפילו החמירה, לגבי הצרכים אין שינוי למרות שניסינו לא לתת לה לעשות בחצר ובמשך כמה שעות עשינו "תורנויות" עליה והסתובבנו איתה בחוץ. התאפקה שעות עד שאנחנו נשברנו.:)
משחקת בכל יום בקונג, מאוד אוהבת. לא חזרנו למאלפת כי קצת הרגשנו שהגענו למבוי סתום וכבר הוצאנו סכום כסף גבוה על המפגשים איתה. שוב, אשמח להמלצות על מאלף או אולי קבוצה יותר תתאים לה? גרים באיזור המרכז.

היי תות אשמח לנסות לעזור אבל באמת חסרים פרטים

עני בבקשה על השאלות של חברות הפורום שרשמו לך פה בתגובות , נסי לתאר כמה שיותר את הבעיה של הנביחות , מבחינת סיטואציות בהן זה קורה , איפה הכלבה נובחת ? על מה היא נובחת ? למשך כמה זמן ?
איך ההתנהגות שלה בבית באופן כללי כשאתם נמצאים ?
איפה היא ישנה? מה סדר היום שלכם איתה ?
כמה זמן אצלך ? מה ידוע על העבר שלה לפני שהגיעה אליכם ?
כמה שיותר מפורט לגבי כמה שיותר בעיות שיש לכם איתה על מנת שאוכל להבין יותר לעומק מה שורש הבעיות ובכך לנסות לתת לכם עזרה מרחוק.
אני מבינה שהתחלתם תהליך אילוף כלשהו , תארי מה כלל התהליך ? על מה עבדתם עם המאלפת ? מה עשיתם כדי לטפל בבעיות שאתםפ נתקלים בהם?
אני מבינה שאתם דיי מיואשים אבל אני בהחלט יכולה להגיד לך שהכל בר שיפור ואף ניתן לפתרון ( אלא אם יש משהו ממש קיצוני ) אבל אילוף (פקודות משמעת) לבדו לרב לא פותר בעיות התנהגות אלא ממש טיפול בשורש הבעיה ולא בסימפטום .

מיכל כהן - מבט הכלב
בית הספר להכשרת מאלפים - בהנהלת שימי כהן
מאלפת ומומחית להתנהגות כלבים

לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור

מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

תות 614

New member
תודה על המענה

יש לנו את הכלבה בערך ארבעה חודשים. אימצנו אותה מעמותה בגיל חמישה שבועות, למיטב הבנתי היא הגיעה לראשונה באותו היום לעמותה, הישר מהבית שבו נולדה. נכון לעכשיו סדר היום שלה הוא כזה: בבוקר מוציאים אותה החוצה לחצר יש לנו חצר גדולה, היא מאוד אוהבת לשהות שם, שם היא גם עושה את צרכיה (עדיין לא הצלחנו ללמד אותה לעשות מחוץ לחצר הבית. יכולה להתאפק שעות בטיולים בחוץ, מיד כשחוזרת עושה בחצר, זה גם עניין כי בקרוב עוברים לדירה בבניין קומות ונצטרך ללמד אותה לעשות בחוץ). במשך היום היא משחקת בבית ובחצר,יש לה מלא משחקים כולל קונג אותו ממלאים בכל טוב, בדרך כלל כשיוצאים מהבית והיא נשארת לבד) יוצאים איתה לטיול ארוך אחד ליום אבל מוציאה אנרגיה במשחק בבית ובחצר (כנראה לא מספיק) היא נובחת על כל דבר - על הגשם, על הרעמים, על הרוח, על אנשים שעוברים ברחוב, או אם נדמה לה שעובר מישהו. בעיקר נובחת על ילדים קטנים וכלבים שעוברים, זה יכול להיות במשך כל זמן ביום במשך שעות ארוכות ולעיתים נדירות גם בלילה, בדרך כלל נובחת כשהיא בחוץ בחצר, אבל לפעמים גם כשמכניסים אותה הביתה וסוגרים את הדלת היא ממשיכה לנבוח בתוך הבית.. בטיולים בחוץ מאוד חששנית. מפחדת מכלבים. הייתה תקופה שלקחנו אותה לגינת כלבים, אבל הייתה ממש היסטרית שם, לא זזה מאיתנו, זנב מקופל בין הרגליים. נראה לי אירוע טראומתי. יש לה חברה בת שנה ומשהו שאנחנו מפגישים בינהן לפחות פעמיים בשבוע. הן משחקות ביחד ומוציאות הרבה אנרגיה משותפת. גם איתה זה הולך לאט לאט. לוקח לה זמן להשתחרר. יש לה מיטה במסדרון בקומה למעלה מול המדרגות, היא אוהבת להשקיף על הבית וגם למטה בסלון יש לה פינה משלה. בדרך כלל הולכת לישון איתנו ואחר כך עוברת למיטה שלה. בגיל שלושה חודשים בערך לקחנו מאלפת מקסימה. עבדנו על קפיצות, ונשיכות בעיקר. בשיטה של חיזוקים חיוביים וחטיפים. הייתה תקופה שכמעט ולא קפצה, לאחרונה שוב חזרה לקפוץ עלינו ואף לנשוך. הקפיצות משגעות אותי. היא כל הזמן קופצת, אני מבינה שהיא שמחה שאנחנו חוזרים הביתה. מתעלמים ממנה למשך 10 דק וזה לא עוזר היא לא מפסיקה לקפוץ עלינו. גם כשהיא רוצה לשחק או תשומת לב היא מתחילה לנשוך או לשרוט את הספה בסלון ומתעלמת מכל תגובה שלנו. אנחנו מנסים ללמד אותה ללכת למקום ולהפסיק לשרוט, לא הצלחנו בינתיים. הגענו למצב שלפעמים מפליקים לה, יודעת שזה ממש לא לעניין שהיא עשויה לפחד מאיתנו או להיות תוקפנית, אבל לא מצליחים להשתלט עליה בשום דרך.
מתנצלת שלא עניתי קודם ומאוד מעריכה את התגובות, שוב, תודה.

KallaGLP

New member
הכלבה הופרדה מאמה בגיל מוקדם מדי

ולכן כנראה פיתחה בעיות התנהגות וחרדות. היא גם עדיין גורה קטנה וחלק מההתנהגות היא התנהגות גורית, למשל ענייני קפיצות ונשיכות. יש כאן צורך בהרבה זמן, סבלנות ועבודה עם מאלף מעולה. אפשר אף לנסות טיפול עם מטפל התנהגותי.

היי תות

אני חושבת שיש לכם בעיות רבות שמצריכות אבחון מעמיק של הכלבה וחקירת השורש של הבעיות ולהתאים לכם טיפול מתאים לכם ולכלבה לפי הדיאגנוזה באבחון. חשוב להזמין מאלף שמתמצה בטיפול בבעיות התנהגות שיגיע אליכם לפגישה על מנת לראות את ההתנהגויות שאת מתארת בסביבה הטבעית של הכלבה , לבחון את האינטרציה בינכם לבין הכלבה ואת התגובות שלכם (שלהם הרבה משמעות מבחינת התנהגות הכלבה) , לחקור קצת על רקע הכלבה וההתנהגויות הללו ולהתאים דרך טיפול מתאימה .
אם הייתם מרוצים מהמאלפת שלכם אני ממליצה להמשיך איתה מאחר והיא כבר מכירה את הכלבה ואתכם , אם אתם מרגישים שדרך הטיפול של המאלפת שלכם פחות מתאימה לכם , תשמעו חוות דעת נוספת מאיש מקצוע אחר ותקבלו החלטה.
אני יכולה לתת לך קצת טיפים אבל אני באמת חושבת שכדאי לכם לעשות זאת נכון ובהדרכה מאחר ומדובר בלא מעט בעיות שיש לכם איתה ולא מדובר רק על בעיה אחת או שתיים שמספר טיפים יעזרו .

מיכל כהן - מבט הכלב
בית הספר להכשרת מאלפים - בהנהלת שימי כהן
מאלפת ומומחית להתנהגות כלבים

לקבלת מדריך חינם לבעלי כלבים היכנסו לקישור
מייל: [email protected]
אתר: http://mabatakelev.com/
פייסבוק: https://www.facebook.com/mabatakelev.School/

תות 614

New member
המאלפת שלי הייתה ועדיין מקסימה.

ה. לא בטוחה שהיא הכי נכונה לכלבה שלנו ולכן אשמח לשמוע ממך המלצות. תודה רבה.

לפי התאורים שלך כאן בפורום, לכלבה שלך יש שתי בעיות לא קלות, היא הופרדה מוקדם מידי מהשגר ולכן לא למדה התנהגות כלבית מהאחים שלה וחוץ מזה היא לא קיבלה חשיפה בגלל השילשולים והאיחור במתן החיסונים. שני המרכיבים האלה הם די קריטיים ויש מצב שהיא אף פעם לא תהיה כלבה רגועה וחברותית לכלבים אחרים... אבל עם מאלף טוב אתם בהחלט יכולים לשפר את המצב.

לגבי המלצות, אין לי המלצות מנסיון אישי (אני לא גרה בארץ) אבל מההתרשמות שלי, ממאלפים כאן בפורום, אז ההמלצה הראשונה שלי תהיה מיכל ושימי כהן שנותנים כאן עיצות מקצועיות וכבר מכירים את הסיפור שלכם על קצה המזלג. בנוסף אליהם יש את אבנר רז מכפר רות, שאותו אני מכירה באופן אישי ושמעתי על הרבה הצלחות שלו, תוכלי למצוא מאמרים שהוא כתב תחת הכפתור 'כלים ומידע' בראש העמוד.

והנה מאמר על איך בוחרים מאלף:
מאת: Lilithmm פורסם: 02/02/2004 עדכון אחרון: 23/05/2005

דבר ראשון, אין טעם ללכת למאלף אם אתם לא מתכוונים לתרגל עם הכלב בבית, באופן קבוע ורצוף, יום יום, בעיקר בהתחלה. אם אתם לא מוכנים להשקיע שום מאלף לא יעזור.

הכי טוב לברר אצל וטרינרים. מנסיון, הם בד"כ מפנים למאלפים טובים בעלי נסיון מוכח. יש לחשוב מראש אם נוח לכם ללכת לשיעורים משותפים עם כלבים אחרים, או שיעורים פרטיים אצלכם. יש לשאול איזה אופציה המאלף מציע.

רצוי לשלב בין שיעורים פרטיים גם שיעורים שכוללים אינטראקציה עם כלבים אחרים, ובמקום הומה אדם.

אל תסתפקו בשום מקרה בכך שהמאלף לימד את הכלב שלכם פקודות. המאלף חייב להגיע עם הכלב למצב שהכלב מבצע את הפקודות שלכם עד תום, גם כשיש גירויים אחרים בסביבה כגון כלבים אחרים ובני אדם.

רצוי מאוד לברר עם המאלף אם ניתן לעשות פגישת היכרות ללא תשלום, אם אפשר לבטל/לדחות שיעור ללא חיוב, אם ניתן בשלב מסויים לבטל את ההסכם ולקבל החזר כספי על השיעורים שעדיין לא בוצעו, לבקש המלצות ולשאול את הממליצים אם הם מכירים אם המאלף באופן אישי, ע"מ שהמאלף לא יתן "המלצות" של החברים שלו, לוודא שלמאלף יש נסיון באילוף גזע הכלב שלכם. רצוי מאוד אם מגיעים לפגישה עם המאלף לראות את הביצועים של המאלף עם הכלב שלו, במיוחד באינטרקציה עם כלבים אחרים. הכלב שלו חייב להיות ממושמע כמו רובוט.

בעקרון, יש 2 שיטות אילוף מקובלות. השיטה הראשונה היא שיטת החיזוקים, והשנייה היא שיטת ההפחדה. בין היתר, צריך לברוח ממאלף שמנסה מהר לדחוף קולר חשמלי. לא משנה אם מדובר בקולר נגד נביחות או קולר אילוף חשמלי. כמובן שאם זקוקים לפתרון מיידי של בעיה מסויימת אפשר לשקול את הצעת המאלף בחיוב, אך מנסיוני יש כמה וכמה מאלפים שמנסים בכוח לדחוף את הקולרים הללו, גם לכלבים שהיה אפשר לאלפם בהצלחה ללא קולר.

אני לא ממליצה על אילוף בפנסיון, מהרבה סיבות. בין היתר מכוון שהכלב שנמצא בפנסיון נמצא באווירה מסויימת וכשהוא חוזר הביתה הוא נמצא באווירה אחרת ויתכן שבבית הוא יתנהג בצורה אחרת מאשר בפנסיון. סיבה נוספת היא כמו שלא היתם שולחים ילד שאינו מסוגל לדבר או להגן על עצמו לטיפול התנהגותי ללא השגחתכם, אל תשלחו את הכלב למקום שאתם לא יודעים באיזו שיטה מאלפים אותו, ואם מפעילים עליו אלימות פיזית.

יש לשים לב איך המאלף מתייחס לכלב שלכם. האם הוא מדבר אליו ברוך, מלטף אותו... או שמתיחס אליו כמו חפץ? מה יחס המאלף אליכם? רצוי שהמאלף יהיה אדם שקל לדבר איתו ולהגיע איתו להסכם, כי יש הרבה מקרים שהמאלף לא הצליח להגיע עם הכלב לרמה הרצוייה תוך מספר המפגשים שנקבע מראש וצריכים להיות מוכנים למשא ומתן נוסף עם אדם שאפשר להגיע איתו לעמק השווה בסוף סדרת האילוף הראשונה.

marx04

New member
שתי עצות

שלום תות,

פתרון יסודי ובריא הוא באמת פניה למאלף מקצועי ומנוסה.
בינתיים, פתרון יעיל לבעיית הנביחות (שאינו פותר את המניע והסיבה לנביחות) הוא קולר אלקטרוני נגד נביחות (מגיע תוך כחודש וחצי ממועד ההזמנה).
אני משתמש בו עבור ויקה, אחת משתי הכלבות שלי, והוא עובד מצויין.
כל עוד הקולר עליה היא איננה נובחת.
אגב, הקולר עובד כך:
נביחה ראשונה גורמת לצליל אזהרה.
נביחה שניה תוך פחות מ-30 שניות מובילה לצילי אזהרה שני.
נביחה שלישית תוך פחות מ-30 שניות ואילך גורמת לזרם חשמלי לא נעים לכלב, וכך הלאה.
בדקתי את הזרם החשמלי על עצמי ועל הבת שלי בת ה-9 ושנינו בדעה שמדובר בעקצוץ חלש.

בהצלחה,

אורי.

ראיתי סרטון בפייסבוק...

ובו מישהו חיבר את הקולר החשמלי לצוארו.
נראה עליו והוא גם מעיד שזו היתה עבורו חוויה קשה.
יש סיכוי שהתחושה במגע ביד או על הצואר היא שונה.
(לפחות לפי התגובות של הכלבים)...
לא ניסיתי, היות ואני גם לא שמה במילא לכלבים, אבל אולי
כדאי לבחון זאת.

למעלה