לפי התאורים שלך כאן בפורום, לכלבה שלך יש שתי בעיות לא קלות, היא הופרדה מוקדם מידי מהשגר ולכן לא למדה התנהגות כלבית מהאחים שלה וחוץ מזה היא לא קיבלה חשיפה בגלל השילשולים והאיחור במתן החיסונים. שני המרכיבים האלה הם די קריטיים ויש מצב שהיא אף פעם לא תהיה כלבה רגועה וחברותית לכלבים אחרים... אבל עם מאלף טוב אתם בהחלט יכולים לשפר את המצב.
לגבי המלצות, אין לי המלצות מנסיון אישי (אני לא גרה בארץ) אבל מההתרשמות שלי, ממאלפים כאן בפורום, אז ההמלצה הראשונה שלי תהיה מיכל ושימי כהן שנותנים כאן עיצות מקצועיות וכבר מכירים את הסיפור שלכם על קצה המזלג. בנוסף אליהם יש את אבנר רז מכפר רות, שאותו אני מכירה באופן אישי ושמעתי על הרבה הצלחות שלו, תוכלי למצוא מאמרים שהוא כתב תחת הכפתור 'כלים ומידע' בראש העמוד.
והנה מאמר על איך בוחרים מאלף:
מאת: Lilithmm פורסם: 02/02/2004 עדכון אחרון: 23/05/2005
דבר ראשון, אין טעם ללכת למאלף אם אתם לא מתכוונים לתרגל עם הכלב בבית, באופן קבוע ורצוף, יום יום, בעיקר בהתחלה. אם אתם לא מוכנים להשקיע שום מאלף לא יעזור.
הכי טוב לברר אצל וטרינרים. מנסיון, הם בד"כ מפנים למאלפים טובים בעלי נסיון מוכח. יש לחשוב מראש אם נוח לכם ללכת לשיעורים משותפים עם כלבים אחרים, או שיעורים פרטיים אצלכם. יש לשאול איזה אופציה המאלף מציע.
רצוי לשלב בין שיעורים פרטיים גם שיעורים שכוללים אינטראקציה עם כלבים אחרים, ובמקום הומה אדם.
אל תסתפקו בשום מקרה בכך שהמאלף לימד את הכלב שלכם פקודות. המאלף חייב להגיע עם הכלב למצב שהכלב מבצע את הפקודות שלכם עד תום, גם כשיש גירויים אחרים בסביבה כגון כלבים אחרים ובני אדם.
רצוי מאוד לברר עם המאלף אם ניתן לעשות פגישת היכרות ללא תשלום, אם אפשר לבטל/לדחות שיעור ללא חיוב, אם ניתן בשלב מסויים לבטל את ההסכם ולקבל החזר כספי על השיעורים שעדיין לא בוצעו, לבקש המלצות ולשאול את הממליצים אם הם מכירים אם המאלף באופן אישי, ע"מ שהמאלף לא יתן "המלצות" של החברים שלו, לוודא שלמאלף יש נסיון באילוף גזע הכלב שלכם. רצוי מאוד אם מגיעים לפגישה עם המאלף לראות את הביצועים של המאלף עם הכלב שלו, במיוחד באינטרקציה עם כלבים אחרים. הכלב שלו חייב להיות ממושמע כמו רובוט.
בעקרון, יש 2 שיטות אילוף מקובלות. השיטה הראשונה היא שיטת החיזוקים, והשנייה היא שיטת ההפחדה. בין היתר, צריך לברוח ממאלף שמנסה מהר לדחוף קולר חשמלי. לא משנה אם מדובר בקולר נגד נביחות או קולר אילוף חשמלי. כמובן שאם זקוקים לפתרון מיידי של בעיה מסויימת אפשר לשקול את הצעת המאלף בחיוב, אך מנסיוני יש כמה וכמה מאלפים שמנסים בכוח לדחוף את הקולרים הללו, גם לכלבים שהיה אפשר לאלפם בהצלחה ללא קולר.
אני לא ממליצה על אילוף בפנסיון, מהרבה סיבות. בין היתר מכוון שהכלב שנמצא בפנסיון נמצא באווירה מסויימת וכשהוא חוזר הביתה הוא נמצא באווירה אחרת ויתכן שבבית הוא יתנהג בצורה אחרת מאשר בפנסיון. סיבה נוספת היא כמו שלא היתם שולחים ילד שאינו מסוגל לדבר או להגן על עצמו לטיפול התנהגותי ללא השגחתכם, אל תשלחו את הכלב למקום שאתם לא יודעים באיזו שיטה מאלפים אותו, ואם מפעילים עליו אלימות פיזית.
יש לשים לב איך המאלף מתייחס לכלב שלכם. האם הוא מדבר אליו ברוך, מלטף אותו... או שמתיחס אליו כמו חפץ? מה יחס המאלף אליכם? רצוי שהמאלף יהיה אדם שקל לדבר איתו ולהגיע איתו להסכם, כי יש הרבה מקרים שהמאלף לא הצליח להגיע עם הכלב לרמה הרצוייה תוך מספר המפגשים שנקבע מראש וצריכים להיות מוכנים למשא ומתן נוסף עם אדם שאפשר להגיע איתו לעמק השווה בסוף סדרת האילוף הראשונה.