(ט)

clastic

New member
אני מבין אותך

הלוואי שלא הייתי מבין אותך.

לא יודע אם אי פעם 'אצא מזה'. מה זה בכלל אומר, לצאת מזה?
אני - בריא, במשקל נכון, לא 'סימפטומטי', נראה טוב, מתפקד במיליארד אחוז. הכל - מעולה.
לימודים - חברים - עבודה - משפחה. באמת שהכל.

אבל הראש, הראש.
מה שקורה בתוך ראש פשוט לא הוגן.
השנאה שאני חש לעיתים קרובות כל כך כלפי המעטפת שמאכלסת אותי היא לפעמים פשוט בלתי נסבלת.
הביקורת העצמית כל כך נוקבת, ולפחות ההיגיון הבריא מרגיע אותי כי אני מבין שאני לא משאיר לעצמי סיכוי.

וסוג של נקודת אור הזויה:
כשמדדתי מעילים לחורף והיה לי קשה להחליט (המחשבה: "המעיל הזה ממש יפה, אבל לא כשהוא עלי"),
המוכרת ניסתה לסייע לי במשפט: "לך עם תחושת הבטן שלך".
ואפילו שזה היכה בי, ש"תחושת הבטן שלי" דפוקה תרתי-משמע, זה גם קצת משעשע.

שתהיה לכולן שבת טובה ונעימה, מגיע לנו :)

levshavur

New member
גרניום ט

שלום לך,
אני שמחה שמצאת את הכוחות ונכנסת לכתוב כאן...זו כבר אולי התחלה של שלב חדש (ואני תמיד מנסה לחשוב באופן אופטימי עד כמה שאפשר). אני שמחה שאת זוכרת שהפורום קיים, ושאנחנו כאן...:

קראתי את כול השרשור, וגם לי בהתחלה היה חשק לנער אותך...וחשבתי 'טוב מה עוד אני יכולה לכתוב שעוד לא כתבו לה?'...
אז כמו שאני תמיד עושה אני אכתוב מהניסיון שלי, וממה שעבד בשבילי...ובהבדל מכותבות שאולי פנו אל ההיגיון שלך, אני פונה אל הרגש, כי זו ה'שפה' שאני מכירה, אני אישה של רגשות וכול כולי כזאת...
לי הייתה הפרעה במשך 9 שנים, ואני ניצחתי! והיום אני בריאה לחלוטין, ואוכלת הכול ובכמויות נורמליות לחלוטין...
מה שנתן לי את האפשרות הזאת להחלים הם שני דברים: (שבמודע בשלב מסוים בחרתי בהם) לגעת ברגש (וזה כאב נורא!!!
) וכוח רצון חזק מאוד- אני בחרתי להחלים!!!...היו לי די והותר הזדמנויות להרוס את הטיפול, אבל בשלב כלשהו נצמדתי בכוח להכול, לתפריט, לעבודה על הפוסט טראומה, לביטוי אמנותי, וכדו'...אם לא הייתי 'עקשנית' ברצון שלי להחלים, זה לא היה עובד...והיום אני בלי פוסט טראומה, בלי הפרעת אכילה ובלי דיכאון...ויש לי כיום יכולת טובה בהרבה ויותר חוזק נפשי להתמודדויות עם קשיים בחיים. (כמו לדוגמה שאני מאבדת בהדרגה את השמיעה, בנוסף לראייה הלקויה, דבר שפגע דווקא בשמיעה המוזיקלית שלי, אבל אני לא מוותרת וחזרתי למוזיקה, עם המוגבלות) ואני חזרתי לאוניברסיטה, אפילו שפירושו של דבר להשתמש במכשיר FM בהרצאות ובשיעורים המעשיים (שאפילו המרצים שלי לא מכירים את זה
ואני צריכה להסביר לכול אחד מהם, מה זה, ושזה מיועד לאפשר לי להשתתף בצורה פעילה ולעקוב אחר מה שקורה...)
מה שאני מנסה להגיד, זה לא משנה מהו המצב שיש לך, מה שבאמת חשוב מה את עושה עם זה...מהי הבחירה שלך...אם את לא באמת תרצי להחלים, גם אם מבחינה פרקטית הייתה שם מחלקה להפרעות אכילה, תמיד אפשר לנצל לרעה, ולא לקחת את התועלת שיש במקום אשפוזי...
אני לא עשיתי 'השהייה' של כול מהלך החיים שלי, למרות שכן, היו לי גם תקופות של אשפוזים, אלא האטתי את הקצב...זה כמו , ואני לא יודעת אם את זוכרת, שעשיתי סטאז' של קורס ליצנות רפואית בזמן האשפוז שלי...הייתי יוצאת מהמחלקה נוסעת ל'שערי צדק' מצחיקה ומשמחת אנשים (בשעה שאני עם דיכאון ונלחמת נואשות עם פגיעה עצמית...).
את לא חייבת להפסיק את הקריירה שלך, את יכולה להאיט את הקצב, ולתת מרחב גם לעצמך ולא רק לעבודה. עבודה היא לא הכול בחיים, יש גם הרבה מעבר לזה. סיפוק מקריירה זה נחמד, אבל הרס מתמשך של הגוף שלך יש לו השלכות שבסופו של דבר יהרסו לך גם את הקריירה...תחשבי על זה...הגוף שלך לא יחזיק לנצח על אנורקסיה, חמש עשרה שנים זה המון!!! את כבר לא רואה את הנזק שעשית לעצמך, ואני תוהה אפילו כמה מזה בר תיקון...אז אני בכול זאת 'מנערת' אותך, תתחילי להבין שאת שווה, ושמגיע לך מקום בעולם, לא רק מקום פיזי, גם מקום רגשי...ברמה העמוקה, למה יש לך כזה צורך 'להעלים' את הגוף? איזה זיכרונות קשים, איזה טראומות הוא נושא?
יש לך אמנם טיפול פסיכולוגי (יקר) אבל זה לא אומר שהוא טוב, כי לדעתי את בורחת מעצמך ומהרגשות שלך גם שם , בטיפול...למה שלא תעזי לגעת בכול הג'יפה שם, במקום שאמור להיות בטוח?...זה המקום הכי טוב לעשות את זה...
לגבי חברים ופרופסורים, וכול השאר, בגלל שהם קלטו שאת התייאשת מעצמך, הם הרימו ידיים והתייאשו ממך, התייאשו מהסיכוי לעזור לך....כרגע את צריכה לקחת את כול כוח הרצון שאת מסוגלת לגייס, ולהגיד ל'קול' החולה: 'די לאנורקסיה!!!' כן זה קשה אבל אפשרי...
ראיתי לפני שבוע או שבועיים ווידאו ביוטיוב, חבל נורא שהוא ברוסית, עדות מצמררת של צעירה שמגיל 12 התמודדה עם אנורקסיה ואחר כך בולימיה. היא לא הייתה באשפוזים. היא התעסקה עם פרו אנה, היא עשתה כול דבר נורא שאפשר היה להעלות על הדעת...אבל בשלב מסוים היא לקחה החלטה שהיא יוצאת מזה, התמידה עם אכילה בריאה ונורמטיבית, ורואים על הווידאו שהגוף שלה התחיל להחלים, נכון היא עדיין רזה, אבל היא החליטה לצאת מזה...אז כמו שהיא אמרה בעדות המצמררת שלה (42 דקות של סרט שעשוי להיות טריגרי בטירוף עבור נשים מסוימות) אבל המסר שלה היה מאוד ברור: 'אל תעשו את הטעויות שאני עשיתי, כי עכשיו אני כבר לא יכולה לתקן את הנזקים הבלתי הפיכים שנגרמו לי...' ואת המסר הזה אני מפנה אלייך, ותעשי אתו מה שאת רואה לנכון...אני פונה אל הרגש שלך (ואני יודעת שהוא קיים מתחת למעטה הרציונל שלך...).

לבשה.

בחירות

אולי זה קצת פילוסופי מידי, אבל אני תוהה - מהי יכולת הבחירה הזו שאת נאחזת בה כל כך חזק?
אני מכירה את הרצון להחליט לבד, לבחור לבד, לקבוע בעצמך מה קורה לגוף שלך.
אבל נסי להגדיר לעצמך בחירה ותשאלי את עצמך אם את עדיין עומדת בקריטריונים האלה. אם את לא בעצם מנוהלת על ידי משהו שמשתלט עלייך.
זו עקשנות או פחד?
זה לא בא לי, או שינוי זה מפחיד?
ומה זה אומר, לעשות בחירה שמצמצמת את היכולת לבחור?

אחד הרגעים שזעזעו אותי היה יום אחד שניסיתי להסביר לבן זוגי הדואג שהכל תחת שליטה. שאני עושה בחירות לאו דווקא הכי בריאות, אבל הן בחירות שלי ומודעות.
והוא אמר לי בקול שבור שאני מזכירה לו את אחיו, מכור לסמים קשים, שיצר אשליה של בחירה ושליטה כשהמציאות הייתה הרחק, הרחק מזה.

סליחה אם לא מתאים שנדחפתי...
סינקדוכה.

וגם כאן אני די משוכנעת שכבר הגבתי ושתפוז (ט)

בלע את התגובה שלי. על כל פנים, תודה על התגובה שלך. המשפט על הבחירה שלמעשה מצמצת את יכולת הבחירה שלי נשאר אתי ועוד אחשוב עליו. אבל למעשה, לפחות בהודעה הראשית שלי, לא דיברתי או התעסקתי בבחירות. זאת היתה הפרשנות או הפרשנויות של מי שהגיבו לי. אני סובלת מהאנורקסיה שלי (גם אם כמובן מפיקה ממנה איזה תענוג סאדו-מאזוכיסטי), להיות מורעבת זה לא כיף, לתפקד חמש עשרה או שש עשרה שעות ביממה ברציפות על כמעט כלום זה מבאס, לאכול משהו ולהרגיש שהקיבה שלי לא יכולה להתמודד עם זה - גם. אין כאן הרבה בחירה. להגיע למיון ולהיות מאושפזת בכפייה גם לא משהו, לא היתה שם הרבה בחירה. ברור שאני מפחדת לעלות במשקל, אני אנורקטית, זה מה שאנחנו עושות. ברור שאין לי הרבה שליטה כאן. די ברור לי שהמקום הנכון בשבילי עכשיו הוא המחלקה בהדסה, שמונה חודשים יפים לכל הפחות. טאף לייפ, זה לא יקרה. אז כמו שכתבתי בהודעה הראשית שלי, אני צריכה להגיע להחלטה הזאת בעצמי. אני צריכה לאסוף מספיק כוח ולעלות במשקל. אבל כמו שאומרים כאן בפורום בשביל זה צריך טיפול. יש לי משאבים מוגבלים. אני עובדת עם מה שיש...
והי, המון תודה. אני ממש שמחה שכתבת.

קולדון

New member
היי יקרה,

שמחה לקרוא את הניק שלך כאן. אני יודעת שלפעמים גם כשרע ומתעקשים להשאר ברע, זה כן נותן משהו, איזושהי נקודת אור, לדעת שיש מקום שאפשר לפנות אלי, לכתוב בו, ואולי גם לקבל קצת הבנה וחיבוק.

אני חושבת על כל הפעמים שגררתי את עצמי לעשות שינוי, וכמה מפחיד ומבעת זה היה רק אפילו לשמוע על זה, לפני בכלל שקלתי לעשות משהו בקשר לזה. והרגשתי שאף לא מבין אותי, ולא מתמודד עם מה שאני מתמודדת כי זה כל כך ספציפי אליי וכל זה.

אני לא יכולה לכתוב לך כאן מהניסיון שלי ולהגיד לך שאפשר לצאת מזה ולהתגבר על זה, כי ברור לי שמה שאת אמורה להתמודד איתו הוא הרבה הרבה מעבר לסימפטומים של אנורקסיה, ומה שמפחיד אותך הוא בטח הרבה מעבר ללעלות במשקל.

אז אולי אני לא יכולה להשוות ספציפית לעצמי, ואולי אם היית מישהי אחרת עם סיפור אחר הייתי מרגישה הרבה יותר נוח לכתוב לך שהרגשתי ככה ואפשר להתגבר על זה...
אבל באיזשהו מקום אני מאמינה שפחד הוא פחד, ותקווה היא תקווה, ושכן אפשר למצוא בעצמינו הרבה יותר כוחות ובחיים הרבה יותר תקווה והפתעות טובות ממה שמרשות לעצמינו לדמיין,
וזה מה שמוליך אותי אישית כל פעם כשאני מגיעה לשלב הבא של ההתמודדות עם הדברים שקשה לי איתם.

אני שואבת את האמונה שלי מכך שהמכניקה של ההתמודדות והניצחון היא אותה מכניקה. צריך דבר ראשון להאמין, או לקחת את הסיכון הזה ולהמר על האמונה הזו גם אם היא ממש קלושה או לא קיימת. (כי מהצד השני של המטבע יש את האנורקסיה, וגם אם את לא מרוצה מהבחירה- כי עובדה שאת כותבת כאן, הזו היא הבחירה שכרגע מקיימת אותך, את יכולה תמיד לחזור אליה).

אז כשמגיע המכשול שאני אמורה להתגבר עלי, מגיעות המחשבות השליליות וההסברים ההגיוניים ללמה אי אפשר וכל מה שמזין את החרדה הגדולה, ואיכשהו עם קצת עזרה (מהחבר שלי למשל, או בנאדם נכון שנמצא שם במקרה) אני מצליחה לזהות את המחשבות האלו ככאלו, ומורידה את האמונה שלי בהן, וככה נותנת את הפתח להתגמש למחשבה שיש דווקא כן עוד אופציה.

אז בנימה פראקטית, הייתי מנסה לנתח באופן שכלי את האופציות שכן יש לך, חוץ מהאופציה של האנורקסיה.

את כותבת שכרגע את לא מצליחה לשנות את הרצון שלך לקבל עזרה, ולדעתי זה לא באמת שאין לך רצון לקבל עזרה אלא שהחרדה שלך גדולה מאוד מאוד והחוסר רצון לקבל עזרה הוא מה שמזין אותה, לא אותך. הוא הקול של החרדה, ולא שלך.
אולי אני טועה אבל תנסי לתת לקול הזה שלא רוצה את העזרה, לתת לו מקום ולא לןנסות להלחם בו או לשנות אותו, אלא לתת לו את המקום שכרגע הוא תופס, ותראי אם אולי לאט לאט את מצליחה לשחרר את ההזדהות הגדולה שלך איתו.

אולי לא (ט)

אחד וחצי, אבל מה שאת כותבת מדאיג אותי מאוד. אני לא יודעת מה לכתוב לך, כי התשובות שלך תמיד רציונליות כל כך ואני לא טובה בעימותים. אני לא חושבת שיש משהו שאת לא יודעת או שאת צריכה לשמוע ממישהו אחר, כי אני מחזיקה ממך חכמה בטירוף. ואולי זה, בעצם, מה שהייתי צריכה להגיד (תרתי משמע). הלוואי שיהיה לך טוב.

יש הבדל בין רציונאל לעימות, לא?..

תודה יקירתי. מצטערת שיצא מאיים קודם, או בשרשור בכלל. ממש לא התכוונתי. אני פשוט לא רוצה לשם שינוי לטשטש את העובדות עם פואטיקה... :(

זה מצוין שאת לא רוצה לטשטש

זה אמיץ וחכם מצדך.
ולגבי רציונל - מבחינתי כשאדם שהוא מאוד אינטיליגנט מתחיל להסביר דברים באופן שכלתני, יודע לענות על כל שאלה ולסובב כל דבר כך שהוא יצא עם ידו על העליונה, אני מרגישה שזה עימות, ובעימותים אני לא טובה, כאמור. אני לא יודעת להביא מראי מקום, ציטוטים, לסתור, להפריך, לאשר, לאשש. בדרך כלל אני יוצאת מבולבלת ועילגת. את אלופה ברציונליזציה לא פחות מאשר בטשטוש (אני לא מוצאת סתירה, אגב), ואני רואה, גם כאן, איך התשובות הכל כך חכמות שלך (באמת!) עדיין מרחיקות אותך מעצמך וממי שעונה לך. אני חושבת שדווקא ברמת הרגש הטשטוש חייב לרדת. דווקא שם צריך לבוא הזעזוע. בשכל את מבינה מצוין. נראה לי שגם ברגש (זה השרשור הכי פחות מטושטש שלך שראיתי). את יודעת מה את צריכה לעשות, אבל את בועטת. אני לא נכנסת לסיבות (הרציונליות), אבל אני מרגישה חסומה, כלומר שמה שיש לי להגיד (לא רק לי) את תהדפי, כי את יודעת טוב מכולם את התשובות. אני לא אומרת את זה ממקום שיפוטי, אלא מנסה לשתף אותך מה בין רציונל לעימות מבחינתי. והנה, הלכתי לאיבוד בסבך המילים של עצמי, אז מוטב שאֶדום.

למעלה