.(ט)

jellybelly1

New member
תעדכני איך עבר הערב?

מקווה שהחזקת מעמד
(למרות שלא אשפוט אותך)

אין שום צורך להיות חזקה למען אחרים או למען תדמית
אם את משלמת מחיר של נזק והרס לגוף שלך
ותדמית חזקה לא יותר טובה מתדמית פגיעה
להיות פגיע זה אנושי ונורמלי. אנשים מעדיפים אנושיות על על-אנושיות ומושלמות

נוגה 1234

New member
עבר(?)

בדיוק כתבתי כרגע. וראיתי תהודעה שלך. תודה שאכפת לך.
וסליחה. לא רוצה לאכזב.
פגעתי.
לפני לא הייתי מסוגלת לתפקד. הטלוויזיה במקרה נפתחה על אחת התכניות ליום הזכרון.
מה שהיה הטריגר לבכי בלתי נשלט. לאיזה שעה פשוט הייתי מתחת לשמיכה. פגעתי. עיכבתי את כולם ביציאה מהבית. כעסו עליי.
חזרתי. ופגעתי שוב.
ושם--. לא בכיתי. שמתי חיוך מפגר, כאילו שהכל בסדר. צחקתי. הייתי צינית. רק שלא ירגישו, רק שלא יראו. כבר עבר מספיק זמן. שיחשבו שהתגברתי.
ואמא בכתה. וסבתא בכתה. ואני ישבתי ביניהן, והרגשתי שאם אני אתפרק עכשיו, הכל יתפרק.
אז חייכתי והצחקתי אותן, כשאני רק רציתי לצרוח מבפנים.
אני לא מסוגלת להראות חולשה. פגיעות. לא רוצה שירחמו, לא רוצה שיסתכלו. לא רוצה. רוצה פשוט להיות לבד.
לא רוצה ללכת מחר לביה"ס, לשים שוב תמסיכה כאילו הכל כרגיל. לא רוצה לחשוב, לא רוצה להרגיש. לא מסוגלת לתפקד בימים כאלה.
רק הייתי רוצה להשאר לבד בבית, בחדר, מתחת לשמיכה. אבל אצטרך שוב לקום בבוקר, לפגוע(?), להתארגן- לחיות, כשהוא לא פה. לשים חיוך דבילי על הפנים, וללכת לביה"ס. שוב לשים מסיכה, שוב להיות חזקה. ואז--. להגיע הבייתה. ולהתפרק.

jellybelly1

New member
אני מבינה מה את אומרת

כשאת פגיעה זה מקרב אלייך אנשים. קודם במבטים שמרגישים אולי פולשניים ואחר-כך בניסיונות לנחם שיש בהם אולי אינטימיות שהיא מציקה ולא נוח לך בה.
שווה וחשוב לברר בטיפול למה הקרבה הזאת לאנשים גורמת לך להרגיש כל כך לא בנוח שאת מרגישה צורך לשים מסיכות ולהרחיק אנשים מהאמת שלך.
אולי כי איבדת אמון באנשים? (יש לך סיבות טובות)

נוגה 1234

New member
................(ט?)

כרגע חזרתי מבצפר. היה טקס. לפני. ובמהלך. לא יכולתי להפסיק לבכות.
רק רציתי ללכת לשירותים ולחתוך.
ובשלב מסויים, רציתי שיהיו איתי. אבל אפילו החברות, רק אחת נשארה איתי בטקס (כי רובם ראו אותו אתמול ואז לא היו חייבות להשאר). ואני בד"כ לא מבקשת שישארו איתי, שיהיו שם בשבילי. אז הפעם, לרמוז, לשאול מי הולכת היה הכי קרוב לזה שיכולתי. וחברה אחת, שהייתה ממש צריכה ללכת, אבל היא הייתה האחרונה שנשארה, וזה היה גם ככה בשלב שכבר לא יכולתי לעצור תבכי. והיא שאלה אותי אם אני רוצה שהיא תשאר. ולא יכולתי להגיד כן. אמרתי לה שתעשה מה שהיא רוצה, כשבפנים ידעתי שאני רוצה, ושקלתי מה אעשה אם היא לא תשאר, כי אז אהיה לבד בלי החברות בטקס, כשאני גם ככה בוכה. מספיק גם ככה הסתכלו. אמרתי לעצמי שאם היא תלך, אעלה לכיתה לבד ואראה מהחלון תטקס. בסוף היא נשארה. זה היה מקסים מצידה. הייתי פשוט צריכה מישהו שיהיה איתי בטקס. כי גם ככה, כל הטקס פשוט הורדתי תראש, בהיתי ברצפה ובכיתי. אבל עצם הידיעה שיש מישהו יחסית קרוב אליי לידי, זה עזר.
ואחרי הטקס שקלתי אולי לפנות לאחת המורות שיש לי קשר טוב איתן. אבל החלטתי לוותר, למרות שידעתי שיעזור לי לדבר עם מישהו, החלטתי שזה לא כזה חשוב. אני יכולה לפתוח את זה רק מול מישהו שלא נמצא בבית, לבכות רק מחוץ לבית, כשאפחד מהמשפחה לא שם, רק כשזה כבר מגיע למצב של בלי שליטה. עם המשפחה אני לא יכולה לדבר על זה. גם לא עם החברות. ושקלתי אם לפנות ולבקש לדבר, היום בבצפר. אבל החלטתי שזה לא כזה חשוב.
(שיט. מנסה לא לפגוע. שוב. לא יכולה לתפקד.)

נוגה 1234

New member
.

(סליחה. מצטערת. זה יהיה הדבר האחרון שאכתוב בקשר ליום הזה. לגמרי הגזמתי. סליחה.)
הטקס עבר.
היום עבר.
פגעתי. כמה פעמים. לפני ואחרי.
לא יכולתי יותר.
והיה טקס. והיה משואות. והדלקת זרים. ושירים וזכרונות ודמעות.
והייתי שם. חתכתי לפני. אבל שם. לא בכיתי. הייתי שוב החזקה, שכמה אירוני החזיקה את כולם שם מהתפרקות. הרגשתי שאם אני אבכה. הכל יתפרק.
אני לא מבינה למה אנחנו שמים לילד בן 18 רובה ביד.נותנים לו מדים. ושולחים אותו לקרב.
כאילו... אני מבינה שאנחנו חייבים. ואני לא פציפיסטית, שנה הבאה אני אתגייס כמו כולם. בשבילי. בשבילו.
אבל זה כולה ילדים. שאנחנו שולחים אותם לשם, להגן עלינו. והם כביכול הגיבורים, אלה ששומרים עלינו. אבל הוא נשאר ילד, והוא אף פעם לא יגדל.
בפעם המי יודע כמה, שמעתי את אחד החברים שלו מספר איך הוא מת.
פשוט רוצה לא ללכת מחר לבצפר, לא לצאת מהבית. פשוט להשאר מתחת לשמיכה. אבל שוב, אצטרך לפגוע, לבכות מבפנים, ולשים מבחוץ את המסיכה.

ומה יקרה אם לא תלכי מחר לבית הספר?

אני חושבת שאנחנו צריכות לחשוב איך לתעל את האנרגיה הזאת של הפגיעה למקומות אחרים טובים ובריאים. יש לך רעיון? כי גם אני אשמח לשמוע איך עושים את זה. אולי נעלה ביחד רעיונות? אני נורא נורא מצטערת שפגעת. את מתמודדת עם קושי עצום וכאב נורא. הלוואי שיכולתי לומר משהו מעודד, אבל אני בעצמי במצב די עגום. תהיי טובה לעצמך, תשתדלי לפחות

נוגה 1234

New member
מחר

אין סיכוי שאמא תתן לי לא ללכת. צריך תירוץ ממש טוב בשביל שתרד לי מהוריד בעניין הזה. והסבר יסתור את כל מה שהצגתי, אמרתי והתנהגתי היום. זה יהיה חולשה. וגם ככה כל הבית מפורק. אז שוב אני צריכה להיות החזקה, בשביל כולם. לפחות מבחוץ.
ולתעל את האנרגיה? עשיתי תתרגילים שהפסיכולוג נתן, ניסיתי לצייר, לשמוע מוזיקה (מה שרק החמיר את המצב. כי כרגע כל דבר.מזכיר.אותו.)
שום דבר לא עזר

ומה איתך? יש לך רעיון?
ובכלל, איך את עכשיו?

במוקדם או במאוחר המסיכה הזאת תיקרע מעלייך

וזה יקרה כך או אחרת. אני לא יודעת אם זה טוב או רע, אולי זה מגן עלייך עכשיו, אולי זה הורס אותך, ואולי גם וגם. קטונתי. אני חושבת שאת צריכה לדבר עם המטפל שלך על איך להרפות קצת מתדמית המושלמת שאת מנסה ליצור לעצמך ואיך את מכניסה קצת יותר את נוגה האמיתית לתוך החיים שלך. איך את מרחיבה יותר ויותר את האמיתות שלך בלי צורך לקצץ לעצמך את הכנפיים כל הזמן.

מה שברור לי זה שאת צריכה לעבד את האבל הזה. את לא יכולה לשאת את כל העולם (או המשפחה) על הכתפיים הצרות שלך, זה לא התפקיד שלך פה - תראי, את קורסת! אני בטוחה שאימא שלך לא הייתה רוצה לראות אותך קורסת. אני לא יודעת למה החלטת שזה התפקיד שלך, לאחד את הבית המפורק הזה, אבל יקירתי, התפקיד הזה גדול עלייך בענק. ומה שברור זה שאת חייבת למצוא לעצמך איזו נישה שבה את יכולה להתפרק באופן בריא בלי לפצוע, בלי לפגוע. וככל שתוכלי לעשות את זה מוקדם יותר, יש לך סיכוי לעתיד טוב יותר, תאמיני לי. יש דפוסים שעוד אפשר לשנות.

אני הייתי מנסה לקחת כרית ולצרוח לתוכה (קצת צבוע מצדי להציע את זה כשלא ניסיתי, אבל באמת שמעתי שזה עוזר). פעם קראתי באיזה מקום שאפשר לקחת טוש אדום ולצייר ממש חזק על היד או איפה שרצית לפגוע, כדי שזה ייראה כאילו דם בלי שזה יפגע באמת. שמעתי גם על מעיכה של קוביות קרח כמשהו שיכול לגרום כאב, אבל לא נזק רציני. או חפצים מעיכים כאלה - יש לי כדור כזה שהרופאה נתנה לי פעם, צעצוע כזה של חברת תרופות, שהוא קשיח אבל ניתן למעיכה (משהו כמו ספוג קשה מאוד) ואפשר להשתמש בו במקום לפגוע... ואפשר פשוט ללכת לישון, לעשות סוף ליום הזה, ולתת הזדמנות ליום חדש נוסף שאולי, רק אולי, לא יהיה כל כך גרוע כמו היום הזה שחלף.

ואני מאוד בעד שתישארי בבית, עם כל מה שמשתמע מכך. לא נראה לי שללכת לבית הספר עם כל הטקסים יעשה לך טוב עכשיו. לדעתי זה רק עלול להחמיר את המצב. ואולי בכלל הגיע הזמן לשתף קצת יותר את בני הבית, אולי רק את ההורים, במה שעובר עלייך באמת, אולי לתת להם לקרוא מה שכתבת כאן? ואם הרעיון שלי נראה לך מהפכני מדיי או לגמרי לא לעניין, תתעלמי ממנו בבקשה.

שולחת לך חיבוק גדול ואני כן אופטימית לגבייך. לא יודעת להסביר את זה, אבל אני מרגישה שאת תהיי בסדר גמור, יש לך סיכוי להינצל, כמאמר השיר הידוע של אביתר בנאי.

נוגה 1234

New member
......(ט)

הלכתי בסוף. צעד לא חכם. התפרקתי. שם מול כולם. לא יכולתי להפסיק לבכות. בשיעורים,זה היה קל להסתיר. פשוט להוריד תראש, לבהות בשולחן, או בקיר, או במה שביניהם. ואז, אחרי ראו שאני בוכה. ואפחד לא קלט. באו החברות והתחילו לדבר איתי כמו כל יום. ואז, באמצע המשפט קלטו שפשוט זולגות לי דמעות. שתים שמו לב. אבל גם זה לא עזר. כי חוץ מאחת, אף אחד לא נשאר. הייתי צריכה שיהיו איתי בטקס, שפשוט הייתי במצב של לבכות בלי יכולת להפסיק. אבל לא יכולתי לבקש שישארו. וכאב לי. כי רק עוד יותר הרגשתי לבד. אומרים שהזמן מרפא. זה שקר. אתמול, בפעם הראשונה האבא הביולוגי שלו שמע תסיפור מהחבר הכי טוב שלו, על איך הוא מת. ואני עדיין יכולה לשמוע תזעקות שלו. תבכי שלו. אומרים שהזמן מרפא. פעם, אחרי שהוא מת, ושאלתי את סבתא מה יהיה כשאני או אח שלי נהיה בצבא, מה אם אנחנו גם נמות, היא אמרה לי שעד שאנחנו נהייה בצבא לא יהיו עוד מלחמות. ואני--. באמת האמנתי.
נשארתי היום לבד. אפילו כשראו, לא היה אכפת. שקלתי אם ללכת ולדבר עם אחת המורות שיש לי איתה קשר טוב. ולא הלכתי. לא יכולתי. פחדתי לספר. פחדתי לפתוח.
אני מפחדת שאם אספר על הצד שבי שקשה לו, יראו רק את זה. לא רוצה שיראו אותי ככה. לא רוצה שיזכרו אותי ככה. ואז, לא תהיה סיבה לחברות להיות איתי. לא רוצה להדאיג משפחה, כי גם ככה קשה להם. וקצת מפחדת להתאכזב.
ובקשר ללצרוח בתוך כרית... מאז שאני קטנה, קצת אחרי שהוא נהרג, קצת אחרי שאמא חלתה, למדתי אפילו את הבכי לעשות בלי קול. למדתי לצרוח, בלי קול. רק בשביל שלא ישמעו. רק בשביל שלא ירגישו. אז אפילו עכשיו, אפילו היום, אני פשוט מפחדת שמישהו ישמע.
ובגלל שיש כרגע בבית אנשים, אין לי יכולת לקחת כמה קוביות קרח ובאמת לנסות את זה, כי הם יושבים בסלון ובמטבח ואני מפחדת שמישהו ישים לב למה שקורה איתי פה בחדר.
ואני לא מסוגלת לשתף את ההורים. שנה שעברה, בתקופה הזו, כשהפסיכיאטרית סיפרה להם על הפגיעה ועל האובדנות (אז היה) ועל ההקאות, אני הכחשתי הכל. אני לא מסוגלת להם לתת להכנס, לדעת באמת מה קורה איתי. מאז שאני קטנה, מאז שאמא חלתה, אני הרגשתי תצורך להגן עליה. אני לא מסוגלת לתת לעצמי להיות הפגיעה מולה. ועכשיו, עוד כמה ימים, עם הפסיכולוג, יש סיכוי שהוא יעיף אותי בגלל הפגיעה. ותהיתי. וחשבתי. אם לספר לה. אבל החלטתי שלא, כי אז זה יכריח אותי להודות שפוגעת.
(ופגעתי. ופוגעת. ואני לא מסוגלת לתפקד כרגע. מצד אחד, הייתי רוצה מישהו שיהיה איתי עכשיו. מצד שני, אני פשוט רוצה להיות לבד.)

someone343

New member

קוראת אותך ומזדהה, מתקשה למצוא מילים כי המילים שלך נוגעות גם בי,
תסלחי לי על מעט המילים..
אבל רק רוצה להגיד שאני כאן, ומחבקת חזק

למעלה