.(ט)

נוגה 1234

New member
.(ט)

פגעתי.
היום ואתמול.
ואני יודעת שעכשיו אני צריכה ללכת ולשים תמסיכה.
אבל אני לא יכולה.
שוקלת אם להשאר רק בשביל לפגוע.
ובהתחלה,עשיתי הסכם עם עצמי שאם אפגע אז אגיד.שלפחות בזה אהיה כנה.אבל.מפחיד.
ואני צריכה להמשיך לפגוע. כי זה.הדבר היחיד. שעוזר.
(והלוואי שהיום הזה לא היה קורה בכלל.)

אני מאמינה לך.

שזה הדבר היחיד שעוזר כרגע.
אני מאמינה שאת לא מרגישה ששום דבר אחר מקל עלייך.
אבל גם יודעת שכרגע את הורסת את עצמך לא רק בפגיעה עצמית,
אלא בכל ההתנהגות שלך בכלל,
והנזק יכול להיות גדול מאוד.

אנא, ספרי למישהו על מה שאת עושה...

נוגה 1234

New member
אבל

אז יעיפו אותי מהטיפול.
ובאמת ניסיתי.
חמישה ימים.
אחרי לפגוע כל יום, כמה פעמים.
חמישה ימים בלי שינה.
חמישה ימים שזה הפך לקשה, אפילו מאוד, והרצון שחייבת לפגוע השתלט על כל היום.
והלא לפגוע גרם לי לפגוע בדרכים אחרות, של אוכל והקאות.
והכי, הרגשתי לבד. כי אף אחד אפילו לא ידע. הרגשתי כמה ששמה מסיכה כל הזמן.
ואם פגעתי, אחרי שהבטחתי סופית, כתגובה לקו האדום של הפסיכולוג.. אז.... אם אני אספר....
(אוף).

jellybelly1

New member
וואו

נשמע באמת קשה, הימים שעברו עלייך בלי פגיעה
וכל הכבוד שהחזקת מעמד כל כך הרבה זמן (למרות הפיצוי של ההקאות)
נוגה, אפשר לשאול אם את שוקלת אשפוז?
נשמע שזה מקום שיוכל להגן עלייך מעצמך, כי כרגע את פשוט לא יכולה
הבדידות שאת נמצאת בה היא כל כך קשה, אפילו בטיפול את שמה מסיכה
לא מתחשק לך להגיע למצב שתורידי את כל המסיכות ותחלקי עם אנשים אחרים את הקשיים שלך במקום לשאת אותם לבד.
הלימודים והבגרויות כרגע הם פחות חשובים במיוחד שהם טריגר עבורך (גם בשבילי גם ל-OCD ולהפרעה)
את חייבת להתרכז בלהרים את עצמך מהבור העמוק הזה שאת נמצאת בו. את במצב סכנה
אל תחכי עד שתהיי שלד מהלך עם בעיות בריאותיות וסיכוי נמוך להחלים. (הקומורבידיות עם ה-OCD לא נותנת לנו סיכויים טובים מראש)
זה שאת לא בתת משקל כרגע לא אומר שאת לא מתאימה לאשפוז
עברת הרבה דברים קשים ואת צריכה לטפל אינטנסיבית בכל הקושי שעברת (בריונות בבית ספר ויחס קשה מצד בני משפחה ועוד)
זה מה שנמצא מאחורי ההקאות והפגיעה העצמית
את יחסית טרייה מבחינת ההפרעה ועוד יש לך סיכויים טובים לצאת מזה ולחיות חיים טובים. אל תוותרי.

נוגה 1234

New member
אני לא מסוגלת אפילו לשקול את זה (אולי ט')

(וקודם כל, תודה)
אני אפילו יותר ממתנגדת לאשפוז. כי נכון לכרגע לפחות, אני לא באמת מסוכנת לעצמי. באותה מידה שאני הורסת את עצמי, אני גם בונה את עצמי, כל יום מחדש. נכון, אני פוגעת, מקיאה, לפעמים לא אוכלת. אבל אני מציירת, שרה, מנגנת, ואלו הדברים שמחזיקים אותי בחיים. זה מה ששווה לי לחיות למענו. ואם לא יהיה לי את זה--.
וגם נכון לכרגע, זה אפילו לא ישים. כי יש בגרויות. ומתכונות. ומסיבת סיום.
וזה משהו שאני יודעת שיהיה לי קשה. התקופה הזאת. ואפילו קצת מפחדת. כי שנה שעברה, הגעתי לזה הכי סבבה שאפשר (מבחינתי) ויצאתי מהתקופה ההיא מפורקת. אז אני מעדיפה לא לחשוב מה יכול לקרות עכשיו..
והיה לי פעם מקום שבו יכולתי להוריד תמסיכות. עם מטפלת שבאמת ידעה מה קורה. אבל מהרגע שזה הסתבך ל"הפרעת אכילה", להגדרתה, היא לא רצתה לקחת על זה אחריות. ואני רוצה לחזור אליה. מתוך ידיעה שזה קריטי בשבילי שיהיה לי תמקום הזה. אבל לפי מה שהבנתי מימנה, עד שלא אסיים עם ההפרעת אכילה, לא אוכל לחזור אליה.
(לעזאזל, ויום זיכרון. טקס. משפחה. לראות תמונות. אלבומים ישנים. סיפורים. לראות את סבתא בוכה. לא רוצה. ואיך אני אמורה לא לפגוע (?).)
(וחשבתי. לא יודעת מה חשבתי לעצמי אפילו. אבל ששלושה ימים, עד הטקס, עד המפגש עם כל המשפחה, כל הדודים ששנים לא רואים. לא לאכול. רציתי. לפחות בהיום נכשלתי. כאילו.. הקאתי. שוב. אבל אכלתי. שמנה שמנה שמנה. חשבתי שאולי זה ימנע ממני מלפגוע. מה חשבתי לעצמי בכלל. )

תמרה45

New member
אוי-
אבל מה...

לא יגלו שפגעת?
או מה בעצם את מתכננת לעשות עכשיו מולם / מול עצמך....?

נוגה 1234

New member
בעקרון

הבטחתי למטפל שלא אפגע, ושאם אפגע אהיה מספיק כנה ואספר לו.
לדעתי אם אני לא אגיד, הוא לא ידע.
וזה יכול להחזיק ככה כמה זמן..... אבל אני מפחדת שאם הוא ידע ששיקרתי, זה פשוט יהיה יותר גרוע.
(ומול עצמי. אני עדיין לא בטוחה איך אני מרגישה עם זה, או מה עושה עם זה.)

lital172

New member
אני חושבת

שאת מסוכנת לעצמך מאוד. שהכל הרס בעיניים שלך כלפי עצמך ויום אחד את עלולה לעשות משהו שאין דרך חזרה ממנו. ואני מבינה שזה מפחיד להתוודות ולפחד שיעיפו אותך אבל את מריכה להיות כנה עם עצמל ועם המטפלים הםשם לעזור לך. לכוון אותך ולהראות לך את הדרך. ואני מסכימה עם מה שכתבו לך. ההרס הזה זה תוצאה של כל הפגיעה שפגעו בך בעבר. ועד שלא תגעי בזה ותתני לזה לדמם ממך לא פיזית. לא תרגישי הקלה.

מאחלת לך למצוא את הכוחות לעמוד מול האמת ולעשות מה שנכון בשבילך כרגע. לדעת להרים את הראש ולהגיד קשה לי אני לא מסוגלת לבד. זה הזמן שלך לבחור בחיים .

נוגה 1234

New member
הרס (אולי ט')

קראתי תתגובה שלך כמה פעמים. ואני רוצה לבחור בחיים. אני לא רוצה להרוס את עצמי. אבל אני לא יודעת איך עושים את זה. כלפי חוץ, אני לגמרי חיה ובונה את עצמי, עושה דברים שגורמים לי להרגיש חיה. אבל באותו הזמן אני גם הורסת את עצמי הכי הרבה. אז מה זה לבחור בחיים? איך אפשר לבחור בזה בלי ההרס שנלווה?
והמטפלים, הם לא שם לעזור לי, לפחות לא בפגיעה. מלכתחילה, התנאי היה בלי פגיעה. והצלחתי לדחות את זה כמה חודשים, עד שהפסיכולוג סימן קו אדום, שאם אני חוצה אותו, אני עפה משם. וניסיתי. באמת שניסיתי. ויותר מהכל, אני מפחדת עכשיו להשאר לבד. כי התקופה הזו גם ככה קשה לי. ואני לא מסוגלת להתמודד עם זה לבד.
(וכבר אין לי מילים. רק רוצה לפגוע, שוב. מן יום שלא נגמר. מקווה שמה שאני כותבת בשעות כאלה בכלל מובן וסורי על זה)
ולפעמים, אני תוהה כמה אני מסוכנת לעצמי. כי זה לא שאני הורגת את עצמי, לפחות לא כרגע. ולפעמים, אני מפחדת, אפילו מאוד. אבל זה לרוב קורה רק בלילות. ואז אני פוגעת. אז זה מן מעגל הרס שלא נגמר. ואני לא יודעת איך לעצור את זה.
והרבה פעמים אני תוהה, אם כל מה שקרה בשנה האחרונה קרה בגלל כל הפגיעות. ותוהה למה זה לעזאזל קורה ונפתח דווקא עכשיו, אחרי ששנים לא דיברתי על זה אפילו. ותוהה אולי אני סתם משוגעת, אולי זה סתם שום דבר ואני זאת שפוגעת בעצמי.
(ומעבר לזה שהימים האחרונים הצליחו להשאיר אותי בלי מילים ושיום הזיכרון בפתח (אימהלה). היום אני מנסה שוב לא לפגוע. רואה כבר שמחכה לי לילה בלי שינה. אבל החלטתי באמת לנסות.)

נוגה 1234

New member

(ורק שתדעי, קראתי את השרשור שלך. לא היו לי יותר מידי מילים גם ככה, לכן החלטתי לא הגבתי, אבל רק שתדעי שקראתי ואני פה איתך).

נוגה יקרה.

הדברים שלך יוצאים מהלב ונכנסים אל הלב.
אני זוכרת ימים שהרגשתי כמוך, ואני יודעת כמה קשה להיות במקום שבו מצד אחד רוצים עזרה, רוצים להרגיש אחרת, ומצד שני מרגישים ששום עזרה היא לא באמת טובה לנו ושאף אחד מהאנשים שמציעים לעזור לנו לא מבין אותנו עד הסוף ולא מוכן לקבל את כל החלקים שלנו.
זה כואב ומייאש.

את שואלת איך אפשר לבחור בחיים והתשובה היחידה שאני מכירה היא להיות כנה לגמרי בטיפול ולתת למטפלים לעזור לך.
אני מבינה שאת בפלונטר מול הטיפול. וזה באמת מורכב מאוד, כי מצד אחד את אמורה לשתף ומצד שני שיתוף "ידפוק" אותך.
אבל הפגיעה היא לא דבר שולי, שאפשר להתעלם ממנו, וכל מה שקורה לך הוא לא דבר קטן שלא מזיק. אני יודעת שאת לא מרגישה בסכנה, אבל את כן בסכנה, ואת עלולה להגיע לסכנה גדולה בהרבה אם לא תקבלי את העזרה הנכונה.

אני כל כך רוצה בשבילך מקום שבו תוכלי לקבל עזרה שמתאימה בדיוק לך. לצערי הרבה פעמים מגבלות של מערכת הטיפול בארץ גורמות לזה שמטופלים צריכים להתאים את עצמם לטיפול ולא הפוך, כי אין קשת רחבה מספיק של מקומות טיפול, וכל מה שהוא לא טיפול פרטי הוא עם מגבלות שונות וקוים אדומים שונים.

אני לא יודעת למה דברים נפתחים דווקא כשהם נפתחים, אבל מאמינה שיש לחלקים הלא מודעים שלנו הרבה חכמה, ושהם לא "משחררים" לנו מידע שאנחנו לא מסוגלים להכיל, ואם התת מודע משחרר לנו מידע כלשהו שלא התעסקנו איתו שנים, כנראה שזה סימן שמשהו בנפש עכשיו מספיק בשל כדי להתעסק עם זה ולהבין את זה.
הפחד שלך כנראה מוצדק, כנראה יש ממה לפחד.
אז בבקשה תתני למטפלים שלך להיות שם איתך-
כמאמר השיר- "קל הרבה יותר לפחד ביחד"

נוגה 1234

New member
פרפר

תודה על התגובה, וסליחה שרק עכשיו אני עונה.. בימים האחרונים לא הייתי במצב של לתפקד..
הקטע העצוב, זה שאם אני אגיד למטפלים בדיוק מה קורה, לא יהיה לפחד ביחד, יהיה עוד יותר לפחד לבד, פשוט כי זה אומר שהטיפול יפסק ושאני אשאר לבד.
ואני מפחדת להתאכזב עוד יותר. כי קשה לי לתת אמון באנשים. כאילו.. מעבר לרמת הצחוקים והמסיכה.. ואם אני אגיד את האמת, והטיפול יפסק, ואני אשאר לבד-- אני לא חושבת שזה ישפר את המצב שלי. ומה גם שלא תהיה לי שום דרך להסביר את זה לאמא.
ובאמת ניסיתי לא לפגוע. רציתי. השתדלתי. אבל זה התחיל מהמתכונת, והמשיך עם יום הזכרון וההכנות אליו, ופשוט לא יכולתי להתמודד עם זה לבד בלי לפגוע.
ואחרי שכבר פגעתי.. טוב, עכשיו אני שוב לא מצליחה לעצור את זה.

נוגה 1234

New member
................. (ט?)

(מצטערת על ההצפה בזמן האחרון. מנסה לא לפגוע. וזה קשה. אפילו מאוד. אז מנסה קצת לפרוק את זה כאן. סליחה.)
רוצה לצרוח. רוצה לבכות. רוצה להיכנס למיטה ולא לצאת ממנה בשבוע הקרוב.
אפילו שערב יום הזיכרון רק מחר, כל הקרבה של היום הזה עושה לי רע. כל השבוע האחרון אפשר היה להרגיש את המתח שעולה בבית. הלפתוח אלבומים ישנים, לראות תמונות, לשמוע סיפורים. היום לגמרי התפרקתי. ניסיתי להעמיד פנים כאילו שהכל בסדר. אבל קיזזתי וקיזזתי, ואת מה שכן אכלתי כבר שרפתי אחר כך עם ספורט. אבל לא הקאתי. אחרי שבכמה ימים האחרונים הקאתי כל יום, פשוט הכרחתי את עצמי לא להקיא, אמרתי שהוא לא היה רוצה שאני אקיא. וככה גם עם הפגיעה. קודם הייתי צריכה לעשות עבודה, ומרוב בכי וחרדה ורצון לפגוע לכמה שעות פשוט לא יכולתי לתפקד. לא משנה כמה ניסיתי. ישבתי מקופלת, ורק חזרתי ושיננתי כמו מנטרה שהוא לא היה רוצה שאני אפגע. שאם הוא היה יודע, הוא לא היה נותן לי לפגוע. שבשבילו אני לא אפגע.
ואני רק כותבת את זה, ומרגישה שצריכה לפגוע. צריכה. פשוט חייבת. אני מתפרקת.
אבל אני אנסה לא לפגוע. בשבילו. (כבר רואה שהלילה הזה הולך להיות ארוך. ואין לי מושג איך אעבור את מחר.)
ומה לא הייתי עושה רק בשביל שהוא יהיה כאן.

jellybelly1

New member

את גיבורה שאת נלחמת ככה. יש לך סיבה להיות גאה מאוד בעצמך. את יכולה להיות בטוחה שהוא מאוד גאה בך. גם אם המחיר זה לא לתפקד ולא לעשות את העבודה - עשית את הבחירה הנכונה כשלא פגעת. וזה שלא הקאת - שוב כל הכבוד!
ההערכה שלי גדולה במיוחד כשאת מספרת על המתח בבית בימים האחרונים ומה שאתם עוברים לקראת יום הזיכרון (במיוחד. ובעצם כל יום) שבטח הגביר את הצורך לפגוע.
בהצלחה הלילה.
אחשוב עלייך.

נוגה 1234

New member
תודה

(מצטערת שאין לי יותר מידי מילים כרגע. אני פשוט מוצפת ולא יכולה לתפקד. לא רוצה שיגיע הערב. שונאת את היום הזה. לא רוצה ללכת לטקס. רוצה פשוט. להיות לבד.)
בלילה כמעט לא ישנתי, ישבתי מקווצת, משננת שהוא לא היה רוצה שאפגע, כמו מנטרה, אבל לא פגעתי.
ותאמת שכרגע, אני נאבקת בעצמי לא לפגוע.
היום הזה פשוט גדול עליי.
(ולמה צריך יום זיכרון.כשכל פתיחת אלבום, כל תמונה, כל זכרון זו אנדרטה בפני עצמה.)

אני מבינה שחווית אובדן של מישהו מאוד קרוב.

אם תרצי לספר מי, יש לזה מקום כאן.
אין מילים שיכולות לשנות ולקחת ממך את הכאב.
רק להגיד שאיתך,
ושחושבת כמוך שלא לפגוע זה הדבר הנכון.

נוגה 1234

New member
תודה

אני מעריכה את זה.
קשה לי להגיד את זה, לספר על זה אפילו.
רק שזה דוד שלי.
(ומצטערת שעוד לא עונה לתגובה השניה שלך, קראתי, ואני רוצה לכתוב כשאני אהיה במצב יותר שפוי מאשר עכשיו. לא נראלי ששום דבר שאעשה עכשיו, חוץ מלפגוע- כמה אירוני, יצא נורמאלי.)

נוגה 1234

New member
(ט)

(סליחה על ההצפה.)
צריכה לפגוע. חייבת.
לא יודעת איך עוברת את היום. את הטקס.
משפחה. חברים מהפלוגה. סיפורים.
אני משתגעת.
רציתי לא לבוא לשם. פשוט להישאר בבית, רק להיות לבד. אבל לסבתא חשוב שאני אבוא. אז כנראה אני אלך רק בשבילה.
אני חייבת לפגוע. צריכה להרגיש את הכאב, פיזי.
ניסיתי לכתוב לו מכתב היום. אני אשמע טיפשה ומפגרת, כי מי כותב מכתב למישהו שכבר מת. אבל חשבתי שאולי זה יתן לי לשחרר. חוץ מלגרום לי לבכות עוד יותר, לא רואה איך זה עזר (כבר אמרתי שאני טיפשה?)
רציתי לא לפגוע בשבילו. כל הלילה לא ישנתי ורק שיננתי את זה, כמו מנטרה. אבל אני חייבת. אני לא יכולה בלי.

(ומשפחה היום, אימהלה. שונאת את זה, תעודף משפחתיות. ואצטרך לחייך, לשים תמסיכה של הכל בסדר, מה אתם רוצים, כל הערב. כשמבפנים. אני לא רק שבורה. אני מרוסקת. ומצד אחד, אני מפחדת שיראו, אבל מצד שני- רוצה שיגידו לי שרזיתי. רוצה שמישהו ירגיש. והייתי רוצה כלכך לא להרגיש כלכך לבד כרגע, כלכך הייתי רוצה שהוא פשוט יהיה כאן.)

למעלה