ט' באב

Boogieman

New member
תשובה למטרניך ולכל השאר

להולמס יש זכות לבחור את ידידיו, וכמו שלמישה מותר להצהיר שלא ילחץ את ידו של קומוניסט, להולמס מותר להגיד שמי שתומך בטרנספר לא יהיה ידידו כי זה עניין אישי שלו. למטרניך, אין לי בעיה שמישהו מותקף ולא בזה העניין, במקרה שעליו דיברת לא הגנתי על דיעותיו של האיש ולא עליו אלא הערתי להנדרסון ולך על ההרגל המעצבן שלכם להיטפל לדיעותיו הפוליטיות של הכותב במקום לדבריו, אני גם הסברתי לך בפירוט את כוונתי וצפיתי גם שם, ובצדק, שאתה לא תבין. הניחוש שלי הוא שעכשיו תביא ציטוט מאותו שרשור שמוכיח, לדעתך, את דבריך, אתה יכול לא לטרוח, אני יודע מה כתבתי ולמה התכוונתי. זה גם חלק מהעניין, אני כותב בפורום כבר שלוש שנים ותמיד היו כאן חברים בעלי דיעות פוליטיות שונות והויכוחים התלהטו פעמים רבות אבל הם תמיד עסקו בהסטוריה. גם פוליטיקה היא חלק מההסטוריה ואני האחרון שינסה להפריד בין התחומים אבל הדיון תמיד היה ענייני. במקרה, או שלא, כשאתה הגעת, מוקד הדיון עבר מעיסוק בהסטוריה לעיסוק בשייכות הפוליטית של הכותב וכמעט בכל שרשור נכנס העניין הזה של השייכות למחנה פוליטי כזה או אחר וכרגע הולמס עומד להיות חבר הפורום הראשון שינודה בגלל דיעותיו הפוליטיות. אני לא חד צדדי בנושא הזה וזה לא עניין של שמאל נגד ימין מבחינתי, אבל זה כן מבחינתך. אם אני לא טעה, הודעתך הראשונה בפורום היתה משהו כמו "תראו איך השמאלנים משתמשים בשואה לצרכיהם" ומאז העניין הזה עולה שוב ושוב מצדך ואני מבטיח לך שאם תכנס לפה המקבילה השמאלנית שלך אז היחס שלי אליו יהיה דומה אבל כרגע יש כאן רק אחד כמוך ועוד כמה שהתחילו עם זה כי זה כבר נעשה מקובל. הולמס הוא לא היחיד הרדיקאלי בדיעותיו כאן, יש עוד, מימין ומשמאל והבעת עמדות קיצוניות לא מטרידה אותי וגם דיעות ימניות קיצוניות זוכות ממני להתייחסות עניינית ולא לדה-לגיטימציה והובעו פה דיעות קיצוניות מאוד. מה שהפריע לי הוא העליהום הפוליטי, הדיבורים המכוערים על סטוצים וקומוניזם והנימה הזחוחה והמדושנת. בכל הזמן שאני נמצא פה, זאת הפעם הראשונה שאני רואה התנפלות של כמה אנשים על אדם אחד, התנפלות שכמעט לא עוסקת בדבריו ואם כן אז לא כתשובה אלא כהתקפה ואני בספק אם מישהו היה עושה את זה בחיים האמיתיים, אני יודע שמי שהיה מנסה לעשות לי דבר כזה מחוץ לאיטרנט היה חוזר הביתה עם סימנים כחולים. יש הבדל עצום בין מה שקרה כאן לסתם גסות רוח כמו שהיא מופיעה בפורום. חלק מהתגובות של הולמס מתאפיינות בגסות רוח, גם כמה משלי ובהחלט כמה מאילו שמככבים בשרשור הנ"ל, אין עם זה בעיה ואפשר לפתור את העניין לא בצורת לינץ' עם נימה אישית ומניעים פוליטיים. השאלה הנשאלת היא האם אנחנו רוצים כאן פורום שעוסק בצורה רצינית בהסטוריה, עם כל הפוליטיקה שמתלווה לזה או שאנחנו רוצים עוד זירת התנגחות בין שמאלנים לימנים בסגנון פורום אקטואליה. ההחלטה שלכם, תתיחסו לדברים שנכתבים (או תתעלמו מהם אם הם נראים לכם קיצוניים מדי), או שתעזבו את ההסטוריה ותתחילו לחפור בשייכות הפוליטית של הכותב ואולי גם בחייו האישיים. ההחלטה שלכם תקבע איך הפורום הזה ייראה.

על כוונות ורגישויות

תשמע , םאני במה שכתבתי להולמס לא התכוונתי לנדות/לגרום ללינץ וירטואלי/לתקוף/להתנפל/ לעשות דה ליגיטימציה , .. אני ממש לא מבין איך הגענו לכל זה. זה נראה לי ענין של רגישיות מופרזות ו pc , אני בסה"כ קלטתי משהו קצת מבדח בהתקפה של הולמס על הקלריקליזם... וכבתי בנימה מבודחת, אגב אם תתחיל כאן לצטט דפים שלים מהספר "כל בדיחות בוש" אני מבטיח לא לכעוס , לצחוק עם כולם, גם כי אני נגד רצינות ורגישות יתר והוספת הומור עוזרת , אני חושב שרק בדיון על השואה או על הרוגים, לא צריך להכניס התבדחויות, פרט לכך הכל הולך, וחוץ מזה חלק מבדיחות בוש הן תיאור היסטורי מדויק של האיש.... אני מציע להשאיר את ההומור ולהנמיך את סף הרגישות, מגם לעקוץ מישהו שיש השפעה של תפיסת עולמו ודעותיו על הצגת הדברים של אירועים היסטורים על ידו, היא הערה ליגיטימית, כי מוסכם אני מניח שהאלמנט קיים. אני ממש לא התכוונתי להוציא חוזה על הולמס , אני מאמין שהוא לא עשוי מצמר גפן והוא יצליח להתאושש...

מטרניך

New member
מי זה 'שלכם'? כ"א פה בפני עצמו.

בלקר אחראי לעצמו וכנ"ל הנדרסון וכ"א אחר - רק אתה לא אחראי כניראה אפילו לעצמך. חוץ מזה אם היית טורח לקרוא ולא מדבר מדמיונך היית שם לב שאני בכלל לא התייחסתי לדעותיו הפוליטיות של הולמס אלא למנהג המגונה שלך שפירטתי לעיל. מי שהתחיל פה עם פסילות אישיות על רקע פוליטי הוא הולמס ואתה כרגיל לא מתמודד עם הבעיות היכן שהן צצות אלא מפליג למחוזות רחוקים ונשכחים. באמת שלא מעניינות אותי הדעות הפוליטיות שלך ושל הולמס ולא באתי לריב איתכם פה על פוליטיקה (כפי שאתם עושים - מישאולי הביא דוגמאות בקשר להולמס שאינן ידועות לי אפילו). אבל ברגע שאתם מנסים לכופף דיון היסטורי ולהכפיש אחרים וללגלג עליהם בדרך האופייני לכם ובהתאם לנטיות הפוליטיות שלכם כ"א צריך לדעתי למחות. יש לי פה דיון עם כל מיני אנשים בעלי דיעות פוליטיות שונות, בסוגיות ההיסטוריות המועלות - אם זה קוכולין או מישאולי או BLACK או כל מי שלא יהיה - ואני משתדל להתייחס רק למה שהם אומרים לגופו של עניין כמקובל בין אנשים שהעיסוק בהיסטוריה מעניין אותם כשלעצמו ולא כקרדום לחפור בו כדי לקדם את האידיאולוגיה שלהם. גם באותם מקרים בודדים שדיברת לגופם של דברים ולא אנשים התייחסתי אליך באותה הצורה ואין מניעה שזה יהיה גם להבא - תלוי בך ובהתנהגותך, ידידי הצעיר וגס הרוח.

Boogieman

New member
להנדרסון ומטרניך

הנדרסון, אני יודע שלא התכוונת לכל זה אבל דבריך היו חסרי טעם בעיני, מה שהפריע לי זה מה שקרה אחר כך ואני לא רואה בך אחראי למה שאחרים כתבו. האחרים שהצטרפו הפכו את מה שאתה כתבת לאבן הראשונה שנזרקה. מטרניך, קודם כל, אם אתה לא מעוניין בדיעות הפוליטיות שלי אודה לך אם תפסיק לעסוק בהן. אם הולמס התחיל עם פסילות על רקע פוליטי הוא צריך להפסיק עם זה אלא אם כן זה מתבטא בהתעלמות שלו מיריביו הפוליטיים, כל זמן שזה נשאר עניין אישי שלו זאת זכותו. את מה שהפריע לי בשרשור הזה כבר הסברתי ומה שמפריע לי אצלך הוא הכנסת השייכות הפוליטית כמעט לכל דיון, בהחלט יש לי את הרושם שבאת לריב על פוליטיקה. לא ממש הבנתי מי זה "אתם" ומתי ראית אותי "מכפיש אחרים ומלגלג עליהם בדרך האופיינית לנו", לי ולהנדרסון למשל היו כמה דיונים ארוכים ונוטפי פוליטיקה בקשר למעורבות ארה"ב בעולם השלישי וניהלנו אותם בצורה עניינית למדי, אני גם לא זוכר שהכנסתי את ההשתייכות הפוליטית של מישהו לתוך דיון. אני זוכר הרבה מקרים שאתה עשית את זה, בדיון שפתחתי פעם בשאלה האם מדיניותה של ארה"ב מ-1898 יכולה להחשב כאימפריאליסטית ענית לי שאני מקדם מיתולוגיה שמאלנית שאומרת שארה"ב הם הרעים והאירופאים טובים בגלל שלא הזכרתי את האימפריאליזם הספרדי. זה היה די מצחיק כי יומיים לפני זה פתחתי שרשור על האימפריאליזם הספרדי, ובנוסף, אינני חושב כך ולא כתבתי משהו כזה בהודעה שלי. זאת רק דוגמא אחת, אני זוכר הרבה פעמים שביקשתי ממך, ומאנשים אחרים, להתייחס למה שכתבתי ולא לשייך אותי למפלגה פוליטית זו או אחרת, האחרים קיבלו את בקשתי- אתה לא. גם אחרי זה המשכתי להתייחס למה שכתבת לגופו של עניין בתקווה שזה יהיה הדדי. יש פה הרבה אנשים שדיעותיהם הפוליטיות מנוגדות לשלי ואף פעם לא הגעתי לריב איתם, אין לי שום בעיה של דיון הסטורי מנקודת ראיה פוליטית כי אני לא מאמין באובייקטיביות וכל זמן שמוקד הדיון הוא הסטוריה זה בסדר מצדי. נראה שאתה הוא זה שלא מסוגל לשמוע דיעה שונה מבלי לשייך את הכותב לשמאלנים, נאצים, אנרכיסטים וכו', זה גורם לויכוח ההסטורי להראות כמו מאבק בין שני מחנות ועקב כך אנשים כבר מפסיקים להתייחס למה שהבנאדם כתב ומתחילים לעסוק ביחסם לדיעות של הקבוצה שאותו אדם שייך אליה לדעתם. היות ואתה מעלה את הנושא יותר מכל אחד אחר אני לא חושב שאתה יכול לבוא בטענות לאחרים ש"ההסטוריה לא מעניינת אותם כשלעצמה ולא כקרדום לחפור בו כדי לקדם את האידיאולוגיה שלהם", הפוסל במומו פוסל כבר אמרנו? תסלח לי, אבל ההתייחסות שלך לא תמיד עניינית, מההודעה הראשונה (שמאלנים משתמשים בשואה) ומתגובתך להודעתו של קוכולין בנושא (שהיתה עניינית מאוד) שבה טענת שהוא שמאלני ואני בן טיפוחיו וכן הלאה. זה בערך כל מה שיש לי להגיד, אשמח לדון בפוליטיקה במסרים ובהסטוריה בפורום ואני מקווה שהגועל נפש שהיה היום לא יחזור על עצמו.

מטרניך

New member
בטח ייקל עליך להביא את הלינק המתאים

כדי שנדע שאתה לא במיקרה הברון מינכהאוזן הזכור לטוב או שאתה חלילה פועל תחת השפעות זרות - ולשטיא אף לא בכורמיזא: >>>>>>>>>>> אני זוכר הרבה מקרים שאתה עשית את זה, בדיון שפתחתי פעם בשאלה האם מדיניותה של ארה"ב מ-1898 יכולה להחשב כאימפריאליסטית ענית לי שאני מקדם מיתולוגיה שמאלנית שאומרת שארה"ב הם הרעים והאירופאים טובים בגלל שלא הזכרתי את האימפריאליזם הספרדי. זה היה די מצחיק כי יומיים לפני זה פתחתי שרשור על האימפריאליזם הספרדי, ובנוסף, אינני חושב כך ולא כתבתי משהו כזה בהודעה שלי. <<<<<<<<<<< נצחק כולנו פה אחד כשתביא את הלינק כדי להראות לכולם שאתה לא בדאי.

קוכולין

New member
דווקא אני זוכר את המקרה שבוגימן

מדבר עליו, ונראה לי שהוא די מדייק. מטרניך, אתה צריך להודות שגם אתה, רק לפעמים, היית לא בסדר.

מטרניך

New member
זכרונך בוגד בך,קוכולין.בוגימן המציא

את הסיפור על 'האימפריאליזם הספרדי'. הינה זרקתי לו אתגר: שיחפש בארכיון ויביא את הלינק כדי להוכיח את נכונות סיפורו. הייה בטוח שהוא ייכשל, ואולי זה ילמד אותו לא לקפוץ תמיד בראש, כי ידוע מי קופץ.

Boogieman

New member
נמאס לי מהשטויות האילו

הכותרת היא "500 שנה לגילוי אמריקה" ושם כתבתי על הפולמוס שהתנהל באמל"ט בנושא בשנת 1992, הבעתי שם את עמדתי לגבי האימפריאליזם הספרדי ובמקרה המדובר כתבתי לך, ואני מצטט מהזיכרון, "אתה מוזמן לדפדף אחורה לשרשור שפתחתי על 500 שנה לגילוי אמריקה ואז תוכל לחזור ולספר לכולנו איך אני חושב שהספרדים הם הטובים", אתה כמובן לא חזרת. בכל אופן, נמאס לי לשחק בקקה, את מה שהיה לי להגיד כתבתי ואתה בהחלט מוזמן להמשיך לבד. בהצלחה.

מטרניך

New member
קשה לך להביא לינק שיחשוף את שקריך?

יאללה, תפסיק להתחמק, שלוף את הלינק שבו מופיעים הדברים ש'ציטטת' מפי. אני כותב בפורום הזה מאז כשלושה חודשים - אין בעייה למצוא בארכיון את כל הודעותי. אתה מעדיף לצאת שקרן ובדאי?

Boogieman

New member
קבל...

הלינק לא עולה אבל ההודעה שלך היא מתאריך 26/04/04 וכותרתה היא "זה חלק מהמיתולוגיה השמאלנית שאתה...". באחת מהתגובות שלי אני מפנה אותך להודעה על האימפריאליזם הספרדי במילים "אתה מוזמן לדפדף כמה עמודים אחורה לשירשור שפתחתי לגבי 500 שנה לגילוי אמריקה ואז לחזור ולספר לכולנו איך אני חושב שהספרדים הם הטובים",את ההודעה הנ"ל תמצא בשרשור מה-17/04/04 תחת הכותרת "טוב, גם אני פותח סקר". אגב, מעניין אותי לדעת אם היית מוכן לקרוא לי באחד משמות הגנאי שהופנת כלפי בשרשור הזה פנים מול פנים בחוץ או שיש לך ביצים לזה רק באינטרנט מאחורי שם בדוי.

מטרניך

New member
'לעזור' לך למצוא את הלינק ש'לא

עולה'? מעניין שאצלי הוא עולה - כניראה המחשב שלך נוטה לצד שמאל.
הינה הוא בפניך: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=433&msgid=31014094 עכשו תספר לכו-לם מה הקשר בין הלינק הזה ובין מה שמרחת למעלה: >>>>>>>>> אני זוכר הרבה מקרים שאתה עשית את זה, בדיון שפתחתי פעם בשאלה האם מדיניותה של ארה"ב מ-1898 יכולה להחשב כאימפריאליסטית ענית לי שאני מקדם מיתולוגיה שמאלנית שאומרת שארה"ב הם הרעים והאירופאים טובים בגלל שלא הזכרתי את האימפריאליזם הספרדי. זה היה די מצחיק כי יומיים לפני זה פתחתי שרשור על האימפריאליזם הספרדי, ובנוסף, אינני חושב כך ולא כתבתי משהו כזה בהודעה שלי. <<<<<<<<< אם היית מגיש אצלי עבודה כלשהי תוך שימוש במתודה שלך לזיוף עובדות ומקורות היית עף אצלי מכל המדרגות עם אפס אחד גדול כראוי לך.

קוכולין

New member
הלינק דווקא מאשר את דברי בוגימן

ואין בכוונתי להגיב הלאה ולדשדש בבוץ הזה.

מטרניך

New member
נקווה שבדוקטורט שלך אינך מצטט את

גבלס במקום את שטאופנברג ולא כותב על שנות ה-20 במקום שנות ה-40. הנושא והפרטים לא משנים, זה לא הכל קשור לגרמניה, לא? זאת הרמה של ההודעה שלך, ואני אומר את זה בצער, אבל זה מה יש.

Boogieman

New member
פעם אחרונה באמת

אם צריך להסביר הכל כמו לילד קטן אז בסדר, למרות שלא נראה שמישהו מתעניין בפילפולים וההתפתלויות שלך. טעיתי בדבר השירשור שההודעה השתייכה אליו זה היה שרשור אחר ולא אני פתחתי אותו, זה כמובן עקרוני מאוד לצורך הדיון היות ועל זה אתה מנסה לבסס את כל הטיעון שלך לגבי היותי שקרן וזייפן, אז זה היה שייך לשירשור "הרוצח הגדול בהסטוריה" וכל מה שכתבתי על דבריך, ועל מה שעניתי לך היה מדוייק. הציטוט שהבאתי, שבו טענת שמה שאני אומר הוא חלק ממיתולוגיה שמאלנית שמנסה "להפוך את היוצרות", כדבריך, ולהציג את האמריקאים כרעים והספרדים כטובים בהחלט נמצא שם. זה נמצא בפירוש בכותרת ההודעה,"זה חלק ממיתולוגיה שמאלנית שאתה...", זאת היתה תגובתך לשאלה שהפנתי למישהו אחר (דהיינו, לא קשורה אליך) בדבר הכחדת האוכלוסיה האינדיאנית בצפון אמריקה. בהמשך השירשור עניתי לך שאני לא מנסה לקדם מיתולוגיה כזאת ואינני חושב כך, ולראיה הזכרתי את השרשור שבו הבעתי את דעתי על האימפריאליזם הספרדי. סלח לי, אבל לא נחוץ שום דבר מעבר להבנת הנקרא ברמה בסיסית כדי לראות מה הקשר למה ש"מרחתי למעלה" אבל בכל זאת, זאת דוגמא להכנסת ההשתייכות הפוליטית לדיון, לא על זה דיברתי? אני מפסיק בנקודה זו, טוב שהבאת את הלינק היות שהוא ממחיש היטב את סגנונך ואת כל מה שדיברתי עליו. אתה יכול להמשיך ולשחק בקקה לבד, להביא ציטוטים, לנתח אותם, כל מה שעושה לך טוב, אני די בטוח שאף אחד חוץ ממני לא קורא את השרשור הזה יותר ואני עוזב גם כן. אגב, היות שנראה שאתה משתפן לחשוף את שמך האמיתי ברבים, ואתה טוען שאתה מלמד איפה שהוא וכבר יש לך ציון מוכן בשבילי אז אולי כדאי שתגיד לי מי אתה בכל זאת כדי שאוכל להמנע מלהרשם לקורס שאתה מלמד. תודה.

מטרניך

New member
ברור ששיקרת למרות שהלינק היה לפניך

ידעת שדובר בדיון על רוצחים בהיסטוריה מקדמת דנא ואת האמריקאים אתה הכנסת כרגיל אצלך ללא שום אסמכתא ל'עובדות' שאתה מפריח וזאת אחרי שמישהו לפניך דיבר על הכחדת האינדיאנים ע"י קורטז והספרדים והמליץ על חומר קריאה בנושא. אתה זייפת והפכת את הנושא ל'מדיניותה האימפריאליסטית של ארה"ב' מ-1898 ואפילו 'ציטטת' את דברי, כביכול, מבלי שטרחת להציג את ההקשר ואת נושא הדיון ואת הדברים שנאמרו בו. הייתי מוכן לסלוח לך אם לפחות היית מתנצל ומודיע שהתבלבלת וטעית, אבל אתה אדם שלא רק שאין לו שום יחס לאמת אלא גם אין לו שום בושה ויש לו לעומת זה חוצפה בלתי רגילה.

lenski

New member
../images/Emo36.gif../images/Emo26.gifלמטרניך ולבוגימן

זה כמעט שובר לי את הלב לראות אתכם, אדונים בוגרים, מדּרדרים פתאום לידי התעסקות בקקה (כפי שאמר פה מישהו).

למעלה