ט' באב

קוכולין

New member
אכן, רבנים רבים אינם מדייקים

מבחינה היסטורית, אולם יש גם כאלה שמדייקים. קומוניסטים, לעומת זאת, נוטים לדייק מבחינה היסטורית הרבה פחות. כמות הסילופים שניתן למצוא אצלם לא תעלה על הדעת. וזה בלא כל קשר לדברי הרב הספציפי הזה על ועידת ואנזה, שהם אכן שטויות מקושקשות במיוחד.

קוכולין

New member
והולמס, עוד משהו

אם תקבול על זלזול באידיאולוגיה שלך, חשוב שנייה על מה שכתבת על "ממבו ג'מבו קלריקאלי". כינוי כזה מזלזל ומעליב, שנובע מבורות מוחלטת בענייני דת, לא ראיתי מזמן בפורום היסטוריה. הייתי מצפה לו אולי באתר "חופש" הקיצוני או בבנק"י, אבל ממש לא כאן.

anubis1

New member
אני דווקא חושב שהוא צודק

אני אדם מסורתי ומאמין מאוד אבל לרבנים יש נטיה חזקה מאוד לסלף את ההיסטוריה כמו המקרה הנ"ל או סיפורים על כך שנפוליאון היה בירושלים הוא סיפורים על זה שמלך צרפת הלך להתיעץ עם רש"י לפני שהוא יצא למסע צלב והדוגמאות עוד רבות וטובות אולי יש להולמס נטיה להכפיש דתיים אבל במקרה הזה הוא צודק מאוד

Boogieman

New member
אם יש משהו שאני שונא...

זה שמישהו זורק את האבן הראשונה ואז כל העדר מגיע. עכשיו יבוא מטרניך ויספר לנו שאני מגן על הולמס בגלל שאני קומוניסט גם כן או אחיו ברוח או תאומו האידיאולוגי וכולכם תמחאו לו כפיים אבל האמת היא שהייתי עושה את זה גם בשבילו אם הוא היה בצד השני, למרות שזה לא מגיע לו. זה הפורום היחיד שאני מכיר שלא התדרדר למריבות אישיות, אבל עם כל הנאחס שנכנס לפה בזמן האחרון, נראה שזה הולך להשתנות.

lenski

New member
אני מבין לגמרי את תחושותיך.

אני בעצמי נמנע בדרך כלל מהיכנס ל"עדר". אבל פשוט כדאי להבהיר לאיש המדובר שיש גבול ל"ירידות", להלשון הגסה, לנסיונות להעליב וכולי.

Boogieman

New member
תעשה חיפוש קצר בפורום

תגלה שיש כמה אנשים שמשתמשים בלשון גסה, חלקם נמצאים בשרשור הנוכחי, אני זוכר לא מעט מקרים של ביטויים מעליבים, סתימת פיות, השמצות ועוד כמה דברים מכוערים שעברו ללא תגובה של אף אחד, חוץ ממני אולי. אני גם לא חושב שהעיסוק בסטוצים של הולמס זה יותר הולם מהביטוי שהולמס השתמש בו ובטח שזה לא קשור לפורום. אם החלטתם לעשות לו שמיכה אז לפחות תעשו את זה בסמטה חשוכה ולא תעכירו את האווירה בפורום עוד יותר.

מטרניך

New member
אני מניח שהוא דודך הפוליטי ../images/Emo6.gif

מה, סתם ככה נזעקת?
עדיין לא זכינו לראותך מגן על 'ימנים' ר"ל.

Boogieman

New member
בכלל לא סתם, רחוק מזה.

עניין של כבוד, ותרבות ודברים שמעצבנים אותי. כשההורים שלי רצו לעלות לארץ מברה"מ הביאו אותם לאסיפה של כל הקולגות בעבודה ושם כל השפנים הביאו להם שטיפה, זה לא עזר להם אבל אתה היית מסתדר שם מצויין בתוך אספסוף שנטפל למישהו שחושב אחרת. אין לי בעיה עם מריבות אחד על אחד אבל יש לי בעיה עם אנשים שמרגישים חזקים רק כשיש להם עדיפות מספרית. אני ממש לא מופתע שצפיתי בדיוק את התגובה שלך ואם אני אראה אספסוף של שמאלנים יורד על ימני אני אנקוט את אותה עמדה בדיוק כי זה עניין של עיקרון. אבל תודה שהבהרת מה קורה כאן, זה לא שיש לכם בעיה עם סגנון הכתיבה אלא מדובר פשוט על עליהום וירטואלי קטן על רקע פוליטי.

the man is back

New member
אני לא מבין מה הבעיה...

הולמס30, נידה את הגולש בלקר רק בגלל שתי מילים בחתימה: "רק טרנספר". אתה לא חושב שהביקורת של אנשי הפורום מוצדקת?

מטרניך

New member
לפחות אתה לא מכחיש את העובדות

שאתה מתוך רפלקס מותנה, כניראה, מגן על כל מי שקרוב אליך פוליטית ולא חשוב מה הוא פולט. ראינו איך קפצת מייד לגונן על קרוב פוליטי אחר שלך שהשווה את מעשי בעלות הברית במלה"ע ה-2 לפשעי הנאצים - ברגע שאני ועוד משתתף כתבנו שזה אופייני להלך רוח בשמאל. למה כששמאלני כלשהו פולט קשקוש כזה או אחר ומישהו עונה לו נשרף לך מייד הפיוז והכובע על ראשך נדלק ולא מפסיק לבעור?

anubis1

New member
מספיק כבר עם הפוליטיקה המזורגגת הזו

דיי זה הפך להיות ממש מגעיל מה שהולך פה כאילו חזרנו לתקופה של הבגרויות צאו מזה כבר אנשים זה הפורום היחיד שנשמר ללא פוליטיקה אבל בזמן האחרון זה נהרס

קוכולין

New member
למטרניך

אני מבקש ממך, בידידות, להפסיק לצאת כנגד בוגימן בשל דעותיו הפוליטיות. אני יודע מה אתה חושב בנושא- אנא הימנע מלומר זאת כדי לא להעכיר את האווירה בפורום. אין טעם להזכיר פעם אחר פעם את דעותיו הפוליטיות של אדם ולזקוף זאת לגנותו- זה יוצר כאן אווירה של ציד מכשפות.

מטרניך

New member
לקוכולין

כפי שאמרתי לא אחת, דעותיו הפוליטיות של בוגימן לא מעניינות אותי ואני גם לא מתווכח איתו עליהן. מעניין אותי לעומת זאת כשהוא יוצא באופן קבוע בהשמצות ובשקרים נגד מי שהוא רואה כיריביו הפוליטיים - כפי שהוא עשה לא פעם ביחס אלי (ראה סיפור 'האימפריאליזם הספרדי') ומלהג על 'לינץ'', כביכול, שעושים לידידיו.

mishauli

New member
נראה לי שטעית באבחון: BOOGEYMAN

באמת מגן על זכותם של הולמס30 ואחרים להיות שונים, בלי שהוא בעצמו שותף לדעותיהם. אצילותו ראויה להערכה מיוחדת אם תזכור שהקומוניסטים, אם יגיעו לשלטון כאן (הולמס30 כתב בפירוש שזו מטרתו) יחסלו את מי שאינו חושב כמותם. ויש לי הצעה מעשית שניסיתי בהצלחה: אין להלבין פני אדם בפורום, אלא במסר אישי. פניתי כך לאחד המשתתפים והסברתי לו, כיצד בורותו וגסותו הביאוני להתעלם מפניותיו. האיש אמנם לא קלט את המסר (הוא גם טיפש), אך לפחות מצפוני נקי. והעיקר - לא הלבנתי את פניו ברבים.

מטרניך

New member
בוגי היה צריך להגן על הבחור שהותקף

ע"י הולמס בגלל חתימתו. החתימה הזאת לא מוצאת חן בעיני בדיוק כמו חתימתו של הולמס. אני דוחה את שתיהן. אבל שתי החתימות מכוסות ע"י חופש הביטוי בדמוקרטיה שלנו ואם כאן, בפורום היסטוריה, נתחיל לתקוף אנשים בגלל חתימותיהם אפשר יהיה לסגור את הפורום. לסיכום: בוגי לא מגן עקרונית על זכותם של משתתפים 'להיות שונים', אלא רק על משתתפים הקרובים אליו פוליטית, וממלא פיו מים כשמי שמותקף לא שייך ל'שבט' שלו. את המנהג המגונה הזה שלו, החוזר על עצמו, תקפתי. דעותיו הפוליטיות של בוגי לא כ"כ מעניינות אותי, למען האמת.

קוכולין

New member
בוגימן

אתה יודע שקשה להאשים אותי ב"עליהום על רקע פוליטי" כלפי שמאלני. הדיעות הפוליטיות שלי ידועות לך היטב. הבעיה שלי היא לא עם דיעותיו של הולמס אלא עם הדרך המזלזלת בה הוא מתבטא על דברים בהם הוא אינו מבין דבר וחצי דבר- כמו ענייני דת. הביטוי שבו הוא השתמש מעליב את כל מי שהדת יקרה לו- ומקומו לא יכירנו בפורום היסטוריה. רק לשם כך יצאתי כנגדו. בנוגע לרבנים ולסילוף ההיסטוריה- נדמה לי שאמרתי שרבנים רבים אכן עושים זאת. אבל גם היסטוריונים קומוניסטים, מצד שני, מרבים לסלף את ההיסטוריה בצורה חמורה, כדי שתתאים לדוגמה שלהם.

למעלה