תשובה למטרניך ולכל השאר
להולמס יש זכות לבחור את ידידיו, וכמו שלמישה מותר להצהיר שלא ילחץ את ידו של קומוניסט, להולמס מותר להגיד שמי שתומך בטרנספר לא יהיה ידידו כי זה עניין אישי שלו. למטרניך, אין לי בעיה שמישהו מותקף ולא בזה העניין, במקרה שעליו דיברת לא הגנתי על דיעותיו של האיש ולא עליו אלא הערתי להנדרסון ולך על ההרגל המעצבן שלכם להיטפל לדיעותיו הפוליטיות של הכותב במקום לדבריו, אני גם הסברתי לך בפירוט את כוונתי וצפיתי גם שם, ובצדק, שאתה לא תבין. הניחוש שלי הוא שעכשיו תביא ציטוט מאותו שרשור שמוכיח, לדעתך, את דבריך, אתה יכול לא לטרוח, אני יודע מה כתבתי ולמה התכוונתי. זה גם חלק מהעניין, אני כותב בפורום כבר שלוש שנים ותמיד היו כאן חברים בעלי דיעות פוליטיות שונות והויכוחים התלהטו פעמים רבות אבל הם תמיד עסקו בהסטוריה. גם פוליטיקה היא חלק מההסטוריה ואני האחרון שינסה להפריד בין התחומים אבל הדיון תמיד היה ענייני. במקרה, או שלא, כשאתה הגעת, מוקד הדיון עבר מעיסוק בהסטוריה לעיסוק בשייכות הפוליטית של הכותב וכמעט בכל שרשור נכנס העניין הזה של השייכות למחנה פוליטי כזה או אחר וכרגע הולמס עומד להיות חבר הפורום הראשון שינודה בגלל דיעותיו הפוליטיות. אני לא חד צדדי בנושא הזה וזה לא עניין של שמאל נגד ימין מבחינתי, אבל זה כן מבחינתך. אם אני לא טעה, הודעתך הראשונה בפורום היתה משהו כמו "תראו איך השמאלנים משתמשים בשואה לצרכיהם" ומאז העניין הזה עולה שוב ושוב מצדך ואני מבטיח לך שאם תכנס לפה המקבילה השמאלנית שלך אז היחס שלי אליו יהיה דומה אבל כרגע יש כאן רק אחד כמוך ועוד כמה שהתחילו עם זה כי זה כבר נעשה מקובל. הולמס הוא לא היחיד הרדיקאלי בדיעותיו כאן, יש עוד, מימין ומשמאל והבעת עמדות קיצוניות לא מטרידה אותי וגם דיעות ימניות קיצוניות זוכות ממני להתייחסות עניינית ולא לדה-לגיטימציה והובעו פה דיעות קיצוניות מאוד. מה שהפריע לי הוא העליהום הפוליטי, הדיבורים המכוערים על סטוצים וקומוניזם והנימה הזחוחה והמדושנת. בכל הזמן שאני נמצא פה, זאת הפעם הראשונה שאני רואה התנפלות של כמה אנשים על אדם אחד, התנפלות שכמעט לא עוסקת בדבריו ואם כן אז לא כתשובה אלא כהתקפה ואני בספק אם מישהו היה עושה את זה בחיים האמיתיים, אני יודע שמי שהיה מנסה לעשות לי דבר כזה מחוץ לאיטרנט היה חוזר הביתה עם סימנים כחולים. יש הבדל עצום בין מה שקרה כאן לסתם גסות רוח כמו שהיא מופיעה בפורום. חלק מהתגובות של הולמס מתאפיינות בגסות רוח, גם כמה משלי ובהחלט כמה מאילו שמככבים בשרשור הנ"ל, אין עם זה בעיה ואפשר לפתור את העניין לא בצורת לינץ' עם נימה אישית ומניעים פוליטיים. השאלה הנשאלת היא האם אנחנו רוצים כאן פורום שעוסק בצורה רצינית בהסטוריה, עם כל הפוליטיקה שמתלווה לזה או שאנחנו רוצים עוד זירת התנגחות בין שמאלנים לימנים בסגנון פורום אקטואליה. ההחלטה שלכם, תתיחסו לדברים שנכתבים (או תתעלמו מהם אם הם נראים לכם קיצוניים מדי), או שתעזבו את ההסטוריה ותתחילו לחפור בשייכות הפוליטית של הכותב ואולי גם בחייו האישיים. ההחלטה שלכם תקבע איך הפורום הזה ייראה.