טרריומים

tom klein

New member
צחי כל הכבוד +++ טרריומים מדהימים

ביותרר אהבתי.... אם תוכל בפרטי ללשלוח לי כמה עולה טרריום בסדר גודל של הטרריום זמני לאגואנות... ללא מנורת היו וי...

galvin

New member
אז ככה ...

הטרריום היחיד שבניתי בינתיים הוא לבואה, מידות: 130X60X60, זכוכית 9 מ"מ, פתיחה עליונה עם מסילה, מכסה פרספקס מחורר. מצע: רסק עץ גס מחוטא (מים רותחים + אופיגל), יריעת פוליאתילן תחתיו כדי להקל על הניקוי. אדנית עם שרכים למינהם, ענפי אבוקדו. מקומות מסתור: שני חרסים גדולים שבורים ומשוייפים. חימום: כרית חימום מתחת ליריעת הפוליאתילן (שמתחת לרסק עץ..), מסתור אחד מעליה ומסתור אחד חצי מעליה (וחצי לא..). קערת מים עמוקה עם שתי אבנים כבדות בתוכה (למניעת התהפכות ולעזרה בהתנשלות). לא השקעתי יותר מדי בתמונות - גם כי לא יכולתי להתרחק מספיק, וגם בגלל בעיות פלאש + זכוכית, אבל הרעיון ברור. מצורפות גם תמונות של שני החברעלך, וגם של הטרריום של הטרנטולה.. שאמנם איננה זוחלת אבל הוא נחמד. מאונך (טרנטולה חובבת עצים, Avicularia Avicularia), סגירת רשת, מצע - כבול רטוב בתחתית, חוליות שדרה של פרה כמקום מסתור (היא נכנסת פנימה), מדף עליון ועליו צמח. חימום עם כבל שנכנס מהצד, ולא רואים אותו בתמונה.

galvin

New member
פשוט,

כשהיא מחרבנת (סליחה.. משאירה לי מתנות) אני מוציא את זה יחד עם גוש השבבים שאליו זה נדבק, ופעם בחודשיים בערך אני מוציא הכל, מרים את המצע עם יריעת הפוליאתילן, מרתיח את השבבים או מחליף ומאבק באופיגל. קצת עבודה אמנם, אבל בעיני היא משתלמת. כמובן שכלי המים עובר רענון כל כמה ימים (בשאיפה 3, אבל לא תמיד).

גם הבואה חטפה שפעת?

שמור עליה טוב שלא תצטנן

אוראל111

New member
רעיונות...

יפים! הטרריומים מדהימים!והבואה פשוט יפיופיה! את הטרנטולה לא רואים! אבל המין עצמו מדהים!

רן333

New member
והנה הכלובים שלי:

6 כלובים המשמשים לגידול פיתונים מתכדרים. הכלובים עשויים מעץ לבוד ("סנדוויץ'") מצופה פורמייקה, בעלי דלתות הזזה מזכוכית ובעלי שני פתחי אוורור, מכוסים בסורגי פלסטיק, באחד הצדדים. מידותיהם: 95x50x45cm. הכלובים מחוממים בעזרת heat panels של Pro Products. כל אחד מהכלובים נשלט על ידי בקר טמפרטורה דיגיטלי, וכל הבקרים מחוברים לטיימר. בצורה הזו אני יכול לקבוע טמפרטורות שונות ליום וללילה. המצע בכלובים הוא שבבי אורן, וכל אחד מהם מכיל שני מחסות - עציצי פלסטיק הפוכים בעלי פתח בצד. אחד מהמחסות ממוקם בקצה החם יותר של הכלוב, והשני - בקצה הקר. הכלובים מונחים זה על זה, כשביניהם מסילות של PVC מוקצף לבידוד. כל כלוב מכיל, חוץ מהמחסות הנ"ל ומהדייר, כלי מים קטן (270cc) ושני מדחומים מעבדתיים שמודדים את הטמפרטורה על רצפת הכלוב. בחלק מהכלובים אני מניח כמה חתיכות של עיתונים מקומטים בתוך המחסות ומחוץ להם. זאת כדי לא לשעמם את הדיירים וכדי ליצור מחסה "לחוץ" כמו שהם אוהבים. אין ריהוט נוסף, וזאת כדי לאפשר ניקוי נוח עד כמה שניתן.

vipra

New member
שאלה ?

כמה עולה גוף חימום כזה ?והאים ניתן לכוון טמפ' ?

רן333

New member
אני לא זוכר את המחירים המדויקים.

נדמה לי שכל גוף חימום כזה עלה לי בסביבות ה-100$. כדי לכוון את הטמפ' אני משתמש בבקר טמפ'. גוף החימום עצמו אינו כולל אמצעי לבקרת טמפ'.

gaichuk

New member
למתקשי הקריאה...

"בחלק מהכלובים אני מניח כמה חתיכות של עיתונים מקומטים בתוך המחסות ומחוץ להם. זאת כדי לא לשעמם את הדיירים וכדי ליצור מחסה "לחוץ" כמו שהם אוהבים. "... או שיש לרן נחשים שיודעים לקרוא והוא מתבייש לספר לנו...

למעלה