טרריומים

רן333

New member
בדרך כלל הם קוראים רק את הכותרת,

ולפעמים גם את מוסף הספורט.

gazon

New member
רע הוא כתב תששובה לזה..

"בחלק מהכלובים אני מניח כמה חתיכות של עיתונים מקומטים בתוך המחסות ומחוץ להם. זאת כדי לא לשעמם את הדיירים וכדי ליצור מחסה "לחוץ" כמו שהם אוהבים." רן זה נראה מאוד מקצועי ואני שמח שאתה שומר אותם סך הכל בתנאים נומאליים ולא מגעילים מדי כמו מגדלים מקצועיים אחרים. די כואב לי לראות את הטירריום ריק חוץ ממחבואים אבל לפחות יש קצת מרחב נמצא מתכדר אחד בכל טירריום כזה נכון? כמה נקבות וכמה זכרים יש לך שם?

רן333

New member
צר לי שכואב לך, ואני מקווה

שזה יעבור. אבל אם מדברים על הנחשים שלי - אין שום עדות לכך שתנאי הגידול כואבים או מפריעים להם בצורה כלשהי. אני מגדל אותם בתנאים דומים כבר ארבע וחצי שנים, ואני לא חושב שרע להם אצלי. מעבר לכך - בעבר גידלתי והרביתי נחשים רבים אחרים בתנאים דומים מאוד. עשיתי זאת במשך שנים, ולא נתקלתי בשום עדות לכך שתנאי ההחזקה האלה הפריעו לנחשים שגידלתי. אני חושב שתנאי הגידול האלה טובים מאוד ומתאימים מאוד לפיתונים מתכדרים. ואם אתה חושב אחרת - אתה מוזמן לנמק. לדעתי, עיצוב מינימליסטי של כלובי נחשים עדיף על-פני עיצוב מרובה קישוטים. זאת מכיוון שהוא מאפשר לשמור על כלובים נקיים ולפקח פיקוח הדוק על מצבו של הנחש, וזאת בהשקעה מינימלית של מאמץ. השאיפה למזער את המאמצים הכרוכים בניקוי, החלפת כלי מים וכו' אולי נשמעת לך כמו עניין אנוכי, אבל כשחושבים על גידול הנחשים במשך שנים רבות - השאיפה הזו פועלת לטובת הנחש. כאשר איתור לכלוך בכלוב וניקויו הם עניין פשוט, קל מאוד להתמיד ולשמור על תנאי גידול נאותים במשך שנים רבות. אני לא יודע מיהם המגדלים המקצועיים שלדבריך הם מחזיקים את הנחשים שלהם בתנאים "מגעילים". אם אתה מתייחס למגדלים האמריקאיים שמגדלים פיתונים מתכדרים במערכות "מגרות" של Freedom Breeder - אני לא מסכים איתך. מדוע בדיוק אתה טוען שהתנאים האלה "מגעילים"? האם יש לך סיבה לחשוב שהתנאים האלה אינם נוחים לנחשים? אם כן - אשמח לקבל פירוט. (לדעתי, יש עדות טובה לכך שתנאי הגידול שנשמרים בעזרת המערכות האלה טובים מאוד. העדוות הזו היא ההצלחה הגדולה בגידול ובריבוי הנחשים על-ידי מגדלים רבים המשתמשים באותן מערכות.) שמחתי לשמוע שאתה חושב ש"לפחות יש קצת מרחב" בכלובים שלי. עם זאת, לדעתי - התיאור הזה לא מדויק. מניסיוני - יש בכלובים האלה לא קצת, אלא הרבה מרחב עבור פיתון מתכדר בוגר. למעשה, אני חושב שכלובים גדולים יותר ישיגו תוצאות טובות פחות בגידול של הנחשים האלה. זאת בעיקר משום האופי של הפיתונים המתכדרים, והמתחים שעשויים להתפתח אצלם בכלובים גדולים מדי. ובאשר לשאלות ששאלת: א. בכל כלוב גר נחש אחד. הנחשים מופגשים רק בעונת הרביה, לצורך הזדווגות. ב. יש לי שני זכרים וארבע נקבות.

gazon

New member
רן ...

אני יודע שזה כן נוח יותר לשמירה על ניקיון והכל וכל זה אני בטוח שזה נכון ואני יודע שיש לך ניסיון והרבה ידע ואני בטוח שהנחשים חיים אצלך חיים טובים. לגבי מה שאמרת על מגדלים בחול אני לא מכיר את השם שהזכרתה אבל לא משנה אממ אני אישית לא חושב שע"י זה שהנחשים שלהם מתרבים זה אומר שיש לנחשים שלהם תנאים טובים וגדולים מספיק. אני לא חושב בכלל שזאת דרך לבדוק אם לנחש יש תנאים ע"י זה שהוא מתרבה... אני אישית דיברתי על הכלובים האלה שנראים כמו ארונות שיש כלוב מעל כלוב מעל כלוב ככה מסודרים בכמיות.

רן333

New member
כמה הערות:

1. אם המטרה שלנו כאן היא לנהל דיונים שאפשר ללמוד מהם משהו, כדאי שהטענות שלנו יהיו מנומקות. עדיין חסר לי נימוק לטענה שלך שתנאי הגידול של חלק מהמגדלים המקצועיים הם "מגעילים", כהגדרתך. (לא נראה לי שהתכוונת להביע סלידה מטעמים אסתטיים, אלא לטעון שהתנאים שעליהם אתה מדבר אינם טובים מאיזו שהיא בחינה.) 2. אכן, לא כל נחש שהתרבה מתישהו הוחזק בתנאים אופטימליים. עם זאת, הניסיון מלמד שתנאי גידול מחורבנים אינם מעודדים את הנחשים להאריך ימים ואינם מעודדים אותם להתרבות. לכן, כאשר מגדל כלשהו מרבה את הנחשים שלו על בסיס קבוע, זה לכל הפחות מעיד על כך שתנאי הגידול שלו אינם ממש מחורבנים. כעת, תוצאות כאלה מושגות בארה"ב באופן עקבי לאורך תקופה ארוכה למדי. וכשמוסיפים לזה את העובדה שהנחשים בהם מדובר מאריכים ימים אצל אותם מגדלים, וחיים חיים פוריים במשך עשרות שנים - אני חושב שזה אומר משהו.

gazon

New member
אמממ רן

יכול להיות מאוד שאתה צודק כי כמו שאמרתי במבחינת נסיון וידע אתה יודע הרבה יותר ממני. אני לא טוען שופ טענה נגדית אני מבין את זה שאתה מחשיב נחש שחי טוב לפי זה שהוא מתרבה וחי הרבה שנים. וזה סבבה ואני מסכים איתך אבל ריבוי בנפרד לדעתי ממש לא מראה על הנחש. יש הרבה אנשים שיכולים להרבות נחשים שגם חיים בתנאים לא כל כך טובים... לגבי הטירריומים הטירריומים שלך כמו שאמרתי גדולים יחסית (ואמרתי שאני שמח על כך) לצערי לקחתה את הדברים שאמרתי בצורה שלא התכוונתי. לגבי הכוונה שלי אני ראיתי תנאים נחשים כולל מתכדרים שגדלים בתוך מגירות ממש. לא גדולות בכלל וגם מחבואים שם אין להם יש רק מים(שם לא צריך מחבואים כיביכול כי הכל הוא מחבוא אחד גדול). אני מדבר על מגירות קטנות בלי גובה בכלל. אני לא אומר שזה פוגע בנחש אני אומר שכואב לי לראות חיה גדלה בתנאים האלה.

galvin

New member
המתחים שעשויים להתפתח אצלם בכלובים

גדולים מדי? אתה יכול להרחיב?

רן333

New member
כלוב גדול מדי יכול לגרום לנחש

לתחושת חוסר בטחון. לכלובים גדולים מדי יש חסרונות נוספים, וביניהם: א. קשה יחסית לשמור בהם על תנאי טמפרטורה ולחות מתאימים. ב. במקרים מסוימים - הנחש עשוי להתקשות למצוא את הטרף שלו בכלוב כזה. ג. אם, בניסיון להעניק לנחש הרגשת ביטחון, אתה מוסיף יותר מדי "רהיטים" (צמחים, סלעים, מחסות וכו') - הדבר יכול להקשות מאוד על ניקיון הכלוב, וגם על הטיפול בנחש. אם, למשל, אתה מגיש לנחשים שלך מזון ממלקחיים, אתה עשוי לבלות זמן רב בחיפוש אחרי הנחש לצורך הצעת המזון, והבלאגן שתעשה בכלוב עד שתמצא את הנחש לא בהכרח יתרום לנכונות שלו לאכול. ד. כלובים גדולים מדי, ובמיוחד כאלה שמלאים ב"רהיטים" שונים, עשויים להיות קשים לסריקה במבט את (או בריחרוח, כמו שחלק מהמגדלים נוהגים לעשות). בכלובים כאלה - עלול לעבור זמן רב יחסית מרגע שהנחש הפריש הפרשה כלשהי, או, חלילה, הקיא, ועד שאתה מאתר את הצורך לנקות.

רן333

New member
תיקון קטן: אני מגדל את הנחשים

האלה כשלוש וחצי שנים, ולא ארבע וחצי (כפי שכתבתי בטעות).

אוראל111

New member
ממה...

שאפר ליראות הוא ממש יפה!! פשוט התמונה קצת רחוקה... יש לך אחת קצת יותר קרובה לטרריום?

SoulColector

New member
בגלל שירשור הטרריום

בנייתי מדריך קטן (אבל אני אוהב אותו) איך לבנות טרריום קצת יותר יפה בקלות ובנסוף תמונה של 2 מטוח 3 הטררימים שלי (של הכרכן כרגע תחת שיפוץ) http://members.lycos.co.uk/formylillu/trariom.doc

SoulColector

New member
דוגמאות לטרריום שלי

מתכדרת http://planet.nana.co.il/soulco/T/DSC00306.JPG http://planet.nana.co.il/soulco/T/DSC00307.JPG קיינגית http://planet.nana.co.il/soulco/T/DSC00308.JPG http://planet.nana.co.il/soulco/T/DSC00309.JPG http://planet.nana.co.il/soulco/T/DSC00310.JPG

tesnake

New member
אני יכול לתת דוגמא לכלוב שבניתי

ועיצבתי את חלקו הפנימי לאחרונה. בכלוב שוכן כוח סוואנה שחור צואר של בערך 50 ס"מ. גודל הכלוב הוא 200*80*90 ס"מ. אין בו אביזרי חימום כי בנחשיה מופעלים מזגנים והטמ"פ תמיד 28-30 מ"צ , יש שני מנורות פלורסנט של 1 מ'( בשביל האלוורה שזקוקה להרבה אור)+ מנורת חימום שיוכל להשתזף. בתמונה הזו אפשר לראות את המחבוא שלו שבניתי מסלעים שטוחים וענף עץ להשתזפות.

tesnake

New member
תמונה של האלוורה.

שאותה שתלתי בעציץ שמקובע בבסיס הכלוב ומיתחת לכבול בעציץ יש רשת ברזל שהסקרן הקטן לא יוכל לתלוש אותה ולדחוף ת'אף.

tesnake

New member
זו תמונה של בריכת המים

שעשויה בעצם מכיור(שיטה של איוון) שחיברתי אותו לצינור בבסיסו ומיסתיים מחוץ לנחשיה עם מגוף סגירה לניקוי מהיר של הבריכה.את הפסל של הכוח עשיתי כדי שיחסום את החול מלהכנס לבריכה.

אוראל111

New member
טרריום

ממש יפה! שהיתי החופש הגדול בכושי ראיתי טררויום ממש דומה! שגם הוא היה לכוח סוואנה... ממש צרוף מיקרים.... אבל אצ הנחשיה בכושי זה היה רק בשלבים מוקדמים...

למעלה