טרריום לבואה...

naja

New member
מסכים עם גיא.

מנסיוני, טרריום עץ הוא יפה אבל לא פרקטי. לגבי הגודל-אני מגדל את הבואות שלי בטרריום של 200*90 וגובה 80 ויש להן מספיק מקום. יותר רחב מזה יהיה לך קשה כשתרצה לנקות. בקשר לחומר-זכוכית.

שובל09

New member
...

כמה עולה טרריום כזה? בערך? לצמצם את העומק זה לא בעייה... תודה על התשובה... ו... איך כדאי לאבזר אותו? מבחינת גודל של מיכל מים? האם אפשר כבר לשים מיכל שיספיק לבוגרת, או ששלי יכולה לטבוע שם? אני גם לא חייב למלות אותו עד הסוף... ואיזה גודל בוגרת צריכה? מבחינת מסתור, מה הכי טוב לבואה בוגרת? לבואה שלי כרגע יש עציץ, ובקרוב אני מביא קן הטלה של קוקוטלים... מממ.. היא צריכה מקום לתיפוס? לשלי יש כרגע ענף.. אבל ידוע לי שהם שוכנות קרקע (תקנו אותי עם אני טועה...) מה הדרך הכי טובה לחמם כלי בגודל שכזה?

naja

New member
30 שנה, לך תזכור......../images/Emo13.gif

קניתי את הטרריום הזה ממש(שניים ליתר דיוק) מזמן והזכוכית אז הייתה הרבה יותר זולה מהיום, אבל התעקשתי על זכוכית 10 מ"מ וזה העלה לי את המחיר. אם אני לא טועה, זה היה באזור האלפיים שקל לאקזוטיקה בגודל 200*90*80. בקשר לאיבזור-קערת מים גדולה (וזולה) שתקנה בחנות לכלי בית תהיה ממש מצויינת. יש את כל הגדלים והצורות, תקנה אחת שתתאים לבואה שלך וכשהיא תגדל תקנה אחת גדולה יותר. מקום מסתור-כל קופסא חשוכה עם חור יכולה להתאים. ענפים-אני לא שם(הן מטפסות לפעמים על על גיגית המים שלהן) ואם אתה שם, שים לב שהענף יהיה יציב ולא יקרוס כשהיא תטפס עליו. בקשר לחימום-אני מחמם את כל החדר.

שובל09

New member
...

2000 שקל? וואי וואי, חתיכת מחיר... הגיע הזמן להתחיל להרוויח כסף.. חח.. :) מממ... לחמם את כל החדר זה בעייתי, כי הוא ממש גדול, זה במרתף... איך יהיה הכי טוב לחמם את זה? תודה על התשובות...

1צחי

New member
בניתי

טרריומים רבים בחיי,ואישית אני אוהב לשלב עץ סנדוויץ 17 מ"מ מצופה פורמייקה עם זכוכית, כאשר לשילוב מצורף לעיתים פרופיל מתכת לחיזוק. העץ מחזיק יפה מעמד כאשר בצדדים הוא אטום (עם סיליקון),וגם קל לניקוי,כולל עם מים. ניתן להוסיף לטרריום גלגלים אשר תורמים לקלות תחזוקה (ניקוי החדר).

שובל09

New member
טוף....

עם אין בעיה עם עץ, אני ילך על זה, כי זה גם מסתדר לי עם עוד משהו שנאי צריך עליו ייעוץ... יש לי אקווריון של מטר וחצי, עם דגים (מן הסתם זה אקווריון...), עכשיו, הוא שוקל ממש משמ הרבה... ואיפה שהוא נמצא רציתי לשים את הטרריום, ועליו את האקווריון, בגלל זה עדיף עץ... עכשיו, העובי של האקווריון יהיה יותר קטן מהעובי של הטרריום, מה שיקרה זה שיופעל הרבה לחץ על הטרריום (שיהיה ככל הנראה מעץ) במקום שבו אין חיזוק של רגל או משהו בסגנון, ואז כל העסק יכול פשוט ליפול... איך אני יכול לשלב את הטרריום בתור סטנד לאקווריון? אני ישמח עם מישהו יוכל לעזור לי בסרטוט של כל העניין, כמו כן, ליד האקווריון, וגם על הטרריום, יעמוד טרריום נוסף באורך של מטר, לכרכן שלי (שאני מקווה למצוא לו בן/בת זוג, תלוי במין שלו... יספיק מטר, לזוג, נכון?) תודה.

1צחי

New member
המלצה

שלי זה לבנות שלד מתכת שיהיה גבוהה מהטרריום בכמה ס"מ ועליולהניח את האקווריום,מפני שהטרריום לא יחזיק את משקל המים,והעץ יקבל בטן עד למצב קריסה.

gaichuk

New member
מצטרף להמלצה

אקווריום של 300-400 ליטר עם מים אתה לא רוצה לשים על הטרריום. שלד ממתכת (פרופיל40X40X3.25) עם שתי קומות זה הדבר המתבקש לדעתי אבל אז עולה לי השאלה:אם האקווריום יהיה בגובה 'רגיל' והוא עוד יהיה כמה ס"מ מעל הטרריום,זה יוצא שהטרריום שוכב על הרצפה פחות או יותר??

שובל09

New member
כן... ו..

כן, למה? יש בעיה שזה מונח על הריצפה? (עם יש משטח שמפריד ביניהם)

gaichuk

New member
אסתטיקה נטו...

חלק בלתי נפרד מטרריום זו הפרזנטציה של הדייר. על הרצפה זה קצת נמוך למראית עין אבל אין הבדל מבחינה תפעולית. מאחר והטרריום יהיה ממוקם במרתף ועל הרצפה אני מציע שתדאג לשכבה מבודדת בין הטרריום לרצפה כי אחרת תהיה לך בעיה של איבוד אנרגיה (טמפרטורה) מהירה כי הרצפה פשוט 'תשאב' את החום מהטרריום... בהצלחה.

למעלה