טרריום לבואה...

שובל09

New member
טרריום לבואה...

טוף, הכרכן תירס שלי גדל, הוא כבר מטר וקצת, ואני מתכנן להעביר אותו לטרריום של הבוא, שהוא באורך מטר ורחוב של 40, זה מספיק לגודל הסופי שלו? בכל מקרה, אני מתכנן להעביר את הבואה לטרריום סופי, היא כרגע 90 ס"מ, אז בואו נניח שהיא נקבה והיא מגיע לשתיים וחצי מטר, יספיר לה טרריום של שתי מטר וארבעים על מטר ועשרים (מספיק, אני לא מדבר על מינימלי... אלא משהו שיהיה לה טוב בו...)? ומה הגובה המתאים?

אילון פ

New member
תשובה.

1. כן, הטרריום מספיק לכרכן. 2. הרבה יותר ממספיק! הלוואי שכולם היו מגדלים את הנחשים שלהם בטרריומים מרווחים כמו שלך, הבואה שלך הולכת להיות אחד הנחשים הכי מזליסטים בארץ! גובה הייתי נותן לפחות מטר, עדיף יותר, כדי שתוכל לשים ענפים (אם כבר - אז כבר, לא?) וכל מיני "רהיטים". אבל לא הייתי ממליץ לשים את הבואה בטרריום הזה כבר עכשיו, יהיה לך קשה מאוד לעקוב אחריה ואחרי בריאות שלה. או שתשים מחיצה או שתשים בטטריום קטן יותר. -חשוב מאוד לחטא את הטרריום של הבואה לפני שאתה שם בו את הכרכן.

שובל09

New member
הבעיה היא...

שאני מנסה לחסוך כסף בלקנות עוד טרריום, בגלל זה אני עושה את כל המעבר הזה, והכרכן כבר חייב מיכל חדש... המיכל שלו ממש קטן... אני חושב באמת שאני ישים מחיצה... אפשר לבנות את הטרריום לבואה מרשת ולעשות שם תא חימום שהיא תכנס אליו כשקר לה? או שהכל חייב להיות מחומם?

מטר אורך על 40 ס"מ רוחב יספיק

לכרכן תירס בוגר. ומטר ועשרים על מטר וארבעים יספיקו לבואה בוגרת. אני הייתי מציע לך לתכנן לבואה טרריום טיפה יותר ארוך וטיפה יותר צר, ממש קשה לנקות טרריומים עמוקים ועדיף להוריד 20 ס"מ ברוחב ולהוסיף 40 ס"מ באורך אם אפשרי. ממש לא מומלץ לגדל נחשים בכלובי רשת, ולא תמיד תא עם חימום יספיק בכדי למנוע דלקות ריאות ובעיות שונות. גם מחיצה בטרריום אינו רעיון מומלץ, יותר מדי מקרים הסתיימו במעבר של אחד הנחשים לצד השני וסיום חייו של אחד מהם.

itamar14

New member
לדעתי

תכניס אותה כבר עכשיו לטרריום הגדול אולי בהתחלה היא תפחד אבל תוך שבוע ככה היא תתרגל! ולטווח ארוך זה יעשה אותה גדולה יותר!(הרי גודל הנחש זה פונקציה של מקום+אוכל)

galvin

New member
מישהו יכול להסביר לי

מאיפה מגיע הענין הזה שאנשים חושבים שבע"ח בטרריומים גדולים נתקפים פוביות ופאראנויות? מה הסיפור הזה? תפחד? ממה יש לה לפחד? הראש שלה לא יהיה יותר תקוע בתחת, והיא תפחד שהיא איבדה אותו?

שובל09

New member
הכוונה...

למחיצה, היא כדי שלא יהיה לה שטח גדול מידי בהתחלה, בצד השני של המחיצה לא יהיה כלום, אבל עם זה מיותר אז יותר טוב... זה לא מטר ארבעים, אלא שתי מטר ארבעים, אני לא יכול לצמצם את הרוחב ולהוסיף לאורך, כי זה השטח שאמא שלי הסכימה שהטרריום יהיה.... הטרריום בבית... ככה שלא כל כך קר, וגם כן מתוכנן בכל מקרה לחבר חימום למרתף (הנחשים נמצאים שם, והחימום לא יהיה קבוע, אבל עדין, זה גם משהו), אז זה ממש יהיה בעייתי להכין את זה מרשת? יש אולי חומר אחר שהוא טוב ושהוא יותר זול מזכוכית? כי זכוכיות בגודל הזה זה משהו יקר מאוד... תודה לכל העונים...

galvin

New member
קודם כל ..

הגישה של "זה גם משהו" לא נראית לי כ"כ.. לא משוכנע שהנחש שלך יסכים להתפשר בענין הזה.. אני אישית לא אוהב כלובים מרשת, וגם קשה הרבה יותר לחמם אותם, מטבע הדברים. אם אתה מוגבל תקציבית- אפשר להשתמש בעץ, בארון ישן או כוננית (ולהתקין בהם מכסה מרושת עם ציר וכו'). פחות כדאי לטעמי ופחות פרקטי. אם אתה מעונין לקנות את הזכוכית לבד ולהרכיב - זה יוצא זול יותר משמעותית. שנית, לענין הגודל- לתפיסתי אין טרריום גדול מדי. טרריום שמעוצב נכון יספק לנחש מקומות מסתור חמים וקרים, מקום לחילוץ עצמות, טיפוס וכו', ויהווה תחליף מסויים לטריטוריה טבעית. מקומות המסתור צריכים להיות לרוחו של הנחש ובהתאם להתנהגות האופיינית למין שאותו אתה מגדל. נכון יהיה להגיד שטרריום שלא עוצב באופן שמתאים לנחש שלך, למשל טרריום ענק וריק בהחלט יגרור התנהגות בעייתית. זו דעתי.
יש לי רגישות מסויימת לעניני גודל טרריומים.

אילון פ

New member
../images/Emo45.gif

אכן, אם יש בטרריום מקומות מסתור והוא מעוצב כהלכה לא תהיה בעיה. רק לדעתי הרבה יותר כדאי טרריום עץ מזכוכית (צריך לחשוב גם על העובי של הזכוכית לטרריום כזה), זה יותר זול, יותר יפה (לדעתי) ובהחלט הרבה יותר קל לקנות. אפשר לעשות רק את החלק הקדמי מזכוכית.

רן333

New member
העניין הזה מגיע מהניסיון.

אני שמח שאתה יודע שאין מה לפחד מכלוב גדול. האמת היא שגם אני לא מפחד מכלובים כאלה. הבעיה היא שהנחשים לא תמיד יודעים את זה, וחלקם נתקפים חוסר ביטחון בכלובים גדולים מדי. אגב, אפשר להבין את החששות שלהם משהות בחלל פתוח גדול: במקומות כאלה הם חשופים לפגיעה על ידי טורפים שונים.

vipra

New member
לא מדויק

בטרריום גדול הבואה תבזבז המון אנרגיה שתבוא על חשבון הגדילה המהירה ,לדוגמא במרדף אחריי האוכל או בחיפוש אחריו .עדיף ליצור מחיצה שתהיה דינמית לקצב הגדילה .

naja

New member
זה לא ממש נכון.

דבר ראשון-גדילה מהירה זה לא הדבר הכי מומלץ בעולם. דבר שני-נחשים כמעט לא מבזבזים אנרגיה בטרריום וזה ממש לא משנה מה יהיה גודלו ועדיף ש"בזבוז" האנרגיה יהיה לצורך בניית השרירים מאשר לצורך צבירת שומן. על קצב הגדילה הדבר היחיד שישפיע זה כמות המזון.

שובל09

New member
רק בשביל לראות שהבנתי....

עם אני בונה מיכל מעץ, שהקדימה שלו זה זכוכית, אז זה בסדר? שמע אחלה של דבר, וגם שמע יפה לטעמי... דבר שני, אין בעיה עם הגודל?

gaichuk

New member
מה היה קודם,הביצה או הנחש?

אני מבסוט שאתה חושב על הנחש ורוצה לאפשר לו מרחב מירבי. אני גם מסכים איתך ועם הגודל. הבעיה היא שאתה שוכח או מתעלם מהאספקט של הטיפול. 2 מטר ארבעים אורך זה סבבה אבל מטר עשרים עומק זה המון! אלא אם כן זה חדר צר שאפשר להכנס. בן אדם ממוצע לא מגיע בנוחות למרחק של מטר . שלח יד ונסה.אני לא הייתי שולח יד לכיוון בואה של מטר וחצי אם היא בצד המרוחק ממני בטרריום של 120 ס"מ עומק! 60-80 ס"מ זה בסדר גמור. גם מאפשר גישה נוחה וגם גישה בטוחה. שלא לדבר על נקיון הטרריום... טרריום עץ זה יפה ויכול בתנאים מסויימים להחזיק שנים. הבעיה היא שהוא נוטה לאגור טפילים ועודפי הפרשות. חיטוי זה פרוייקט בפני עצמו... פורמייקה יעילה למשך תקופה ואז מתחילה לעשות עוונטות.פרספקס דוהה. זכוכית זה מה שצריך וזכוכית עולה כסף. דעתי.

רן333

New member
עץ או זכוכית?

כנראה שבסופו של דבר זה עניין של העדפה אישית. וההעדפה שלי היא עץ. אני משתמש בכלובים מעץ לבוד ("סנדוויץ') מצופה פורמייקה במשך די הרבה שנים, ואין שום בעיות. מבחינת נוחות הניקוי - אני לא רואה הבדל משמעותי ביחס לזכוכית. אני חושב שלעץ יש כמה יתרונות בולטים על פני זכוכית, מלבד מהמחיר: א. הוא קל יותר (נסה פעם לעבור דירה עם כלוב גדול מזכוכית 10 מ"מ, וספר לי איך היה). ב. הוא שביר פחות. ג. הוא מבודד טמפרטורה טוב יותר. ד. הוא לא שקוף (זה גם חיסרון, אבל גם יתרון: יש הרבה נחשים שיעדיפו כלוב שאינו שקוף מכל הכיוונים). ה. קל להניח כלובי עץ אחד על השני. ו. קל יותר לעבוד עם עץ: לחתוך אותו, לחבר אותו, לקדוח בו וכו'.

רן333

New member
:)

אחרי שכתבתי את ההודעה שלי שמתי לב לכך שכבר הבעת העדפות דומות. אגב, הכלובים שאתה מתאר די מזכירים לי את הכלובים שלי, שמהם אני מרוצה מאוד.

gaichuk

New member
חחח,גם אני משתמש באותו העץ...

זכוכית אני לא משיג כל יום אבל שאר החומרים יש לי חופשי וגם כלים ככה שזה מה שאני משתמש. אבל אין לי כוונה שהכלובים האלו ישמשו את דייריהם למשך זמן רב. המרושתת והגופרית נמצאים בטרריום מעץ עם פורמייקה בשני הצדדים,חזית מזכוכית ובדלת העליונה יש 'חלון' עם רשת(פח מנוקב 3מ"מ) מנירוסטה. גם הכרכן נמצא בטרריום (או יותר נכון ארגז) מעץ ופרונט מפרספקס.חצי מהדופן העליונה זו דלת עם 'חלון' מרושת. עושים מה שאפשר ומנסים לעשות את זה טוב. לפעמים צריך להתפשר... שובל מדבר על טרריום די מפלצתי (240X120) שיהיה ממוקם במקום מיועד . ההצעה שלי היא זכוכית בעיקר.

למעלה