טרייד חדשות חדש

עידו17

New member
אתה מגזים

קודם כל, מהות הספורט היא לנצח. ברור שלא כל האמצעים כשרים אבל זה לא כאילו בואן עלה לשחק עם אקדח - פציעות קרסול זה חלק מהמשחק וזה קורה בNBA כמעט כל יום. הרבה שחקנים עשו קריירה ממשחק מלוכלך, לא הרבה הוציאו מזה שלוש אליפויות. חוצמזה, אני חושב שלדבר על ספורטיביות וערכים נטו בתקופה חומרית ותחרותית כמו שלנו, זה קצת להתייפייף. הNBA זה מקום עבודה של שחקנים, זו קריירה שמפרנסת מאות שחקנים, כולל ילדיהם ונכדיהם לעתיד, וזו תעשייה שמגלגלת מליונים מן הסתם. לא מדובר כאן על משחק שחמט או כדורסל בחצר בה אפשר להתייחס לערך הספורט כערך עליון. הלוואי שזה היה ככה אבל אנחנו לא חיים בעולם כזה והNBA לא כזה - לטוב ולרע. תסתכל על זה ככה, ואני קצת גולש מעניין ברוס בואן - בחברה של היום, על כל סיכון יש תג מחיר. לכל פציעה של אדם, ולכל מוות של אדם, יש מחיר שמישהו מוכן לשלם, או שלא - עלות מול תועלת. כמו שחברת רכב מתמחרת את חיי האדם שתצטרך לפצות במקרה של תאונה לעומת עלות הייצור, וכמו שכשאתה קונה רכב אתה תיקח סיכון שתוכל להפגע ותתפשר תמיד על הבטיחות, ככה תאגידים מתמחרים את הסיכונים, וככה אנשי עסקים מתמחרים, גם אם במקרה העבודה שלהם היא בבגדי כדורסל. בואן עשה מעל 40 מליון דולר בקריירה, ואם המחיר הוא לשבור כמה קרסולים, הרי שיש אנשים שיעשו הרבה יותר בשביל הרבה פחות, ואני מדבר על אנשים נורמטיביים לחלוטין שעושים זאת כל יום בכל מקצוע שהוא, בלי טיפת ציניות.

Orenseg

New member
איך אתה יכול להצדיק אותו?

בחיי שאני לא מבין אותך. שני קרסוליים שבורים? הבנאדם אחראי לפציעות ולפגיעות פיזיות בשחקנים רבים ברחבי הליגה. כך הוא התפרנס והאכיל את הילדים שלו, וכך הוא יכל להרוס לשחקנים אחרים את הקריירה, את החוזה הבא ואת הפרנסה. זה לגיטימי בעיניך?

עידו17

New member
בהחלט לגיטימי ! אבל לא חוכמה להציג את זה ככה

הרבה דברים יכולים לקרות אבל לא קרו. למרות כל הקלישאות, אני לא שמעתי על אף שחקן שסיים קריירה בגלל ברוס בואן, אבל מאות אחרים סיימו קריירות, שלא שלא התחילו אותן, בגלל פציעות אחרות, או פשוט, כי הם לא היו שחקנים מספיק טובים. כל עוד שום דבר לא נעשה מתוך רוע, הכל לגיטימי. כל אחד עושה מה שהוא צריך לעשות, ופציעות הן חלק מהמשחק שכל ספורטאי לוקח בחשבון. אני יכול לתת לך דוגמאות של אנשים שמסכנים את החיים שלי ושלך כל יום בגלל שיקולי כסף, והסכנה יכולה להיות הרבה יותר מאשר קרסול שבור.

Orenseg

New member
נו באמת

אם אמארה סטודמאייר היה מסיים את הקריירה שלו בגלל המקרה הזה (בואן שם לו רגל וגרם לו לנחות לא טוב על 'רגל המיקרושבר'), האשמה כולה היתה של ברוס בואן. לאמארה יש עוד הרבה מה לתרום כשחקן, הוא אמור להרוויח בעונה הבאה חוזה מקס חדש ונוצץ, והמרחק בין הסיבוב הקל של הקרסול (כתוצאה מהרגל שבואן שם לו) לפציעה נוספת ברגל המנותחת שהיתה גומרת לו את הקריירה היה זעיר. אני בטוח שספורטאים יודעים שפציעות הן חלק מהמשחק והם לוקחים את זה בחשבון, אבל אתה מצפה משחקנים כמו אמארה, ריי אלן, וינס קארטר, אנתוני פארקר, סטיב פרנסיס, ג'מאל קרופורד, וואלי שצרביאק, אלן אייברסון, קובי בריאנט, כריס פול, סטיב נאש (ואחרים שנחתו על הרגליים של בואן ונפגעו ממנו) לקבל מקרים כאלה? לידיעתך, כריס פול, וינס קארטר, ריי אלן, אמארה סטודמאייר קראו לו 'מלוכלך' על המגרש או מחוצה לו, וחטפו טכניות בעקבות העניין. גם מאמנים כמו ד'אנטוני ואיזייה תומאס (שיודע דבר או שניים על מהלכים מלוכלכים) התבטאו נגדו ונקנסו/חטפו טכניות. הם יודעים יותר טוב מאיתנו מיהו בואן ומה הכוונה שלו. את בואן אני לא מעריך ולא מכבד. מפעל חייו מונצח היטב ביוטיוב ומעבר ל"ברוך שפטרנו" אין לי מה להוסיף לגביו. לפחות בעונה הקרובה נקבל ליגה נקיה יותר.

עידו17

New member
אתה תמים

הרבה שחקנים משתמשים בטריקים שבדיעבד הובילו לפציעות, והרבה שחקנים אשמים בפציעות של אחרים. לא חוכמה לחפש מתחת לפנס. מה שכן, כידוע לך הליגה מקפידה מאד על העניין הזה ושחקנים שנמצאים אשמים חוטפים קנסות והשעיות, ואפילו ייזרקו מהליגה במידת הצורך. לבואן זה לא קרה, כל השאר זה ספקולציות.

Orenseg

New member
איך בדיוק הליגה מטפלת בזה?

אתה מכיר שחקן שמעורב בכמות כזו של מקרים שגרמו לפציעת שחקנים? לפחות בעשור האחרון אני לא מכיר שחקן כזה שאינו בואן. אם אתה מכיר, אתה מוזמן להביא שמות כמובן. בואן היה מעורב בכל כך הרבה מקרים שפצעו שחקן אחר או פגעו בו (בעיטה בגב, בראש, בעיטת קונג-פו בראש, מרפק לצלעות במהלך ללא כדור, ברך לביצים), הואשם כל כך הרבה פעמים על ידי שחקנים, מאמנים ועיתונאים בהתנהגות מלוכלכת על המגרש, והפעם היחידה שידוע לי על השעיה שלו היא כאשר בעט לכריס פול (הדארלינג החדש של הליגה בזמנו) בראש לאחר שריקה לעבירה שעצרה את המשחק. מגעיל. כשוינס קארטר קפץ לג'אמפשוט במשחק מול הספרס ב2004, בואן שם לו רגל וגמר לו את העונה. קארטר התבטא פומבית לגבי הפציעה אבל הליגה לא עשתה דבר. במשחק אחר בפברואר 2005 קארטר קלע 43 נקודות לפני שבואן ניסה לפצוע אותו שוב. קארטר רץ לכיוון בואן, חטף טכנית והועף מהמשחק. הנטס, שהובילו עד אותו המקרה, הפסידו את המשחק. לאחר המשחק לורנס פרנק וקארטר התייחסו למהלך וטענו לפגיעה מכוונת של בואן, אבל הליגה כמובן לא עשתה דבר. היו מקרים נוספים שחזרו על עצמם כמובן במפגשים טעונים במיוחד (איזייה תומאס התלונן כשבואן פצע לו את פרנסיס, ומאוחר יותר באותה העונה רתח מזעם כשפצע את קרופורד; מפגשי סאנס-ספרס למיניהם, כשבכל פעם התרחש אירוע מלוכלך אחר). למרות ההיסטוריה הטעונה בין בואן לפרנסיס-קרופורד-תומאס, בואן לקארטר או בואן לאמארה-נאש, הליגה החליטה שלא לפעול בעניין.

עידו17

New member
נו די, עזוב אותך

הליגה בוחנת כל מקרה לגופו ובמידת הצורך מרחיקה שחקנים. זה הרי קורה כל הזמן, ולליגה יש שיקול דעת להרחיק שחקנים לתקופות ממושכות ואף לצמיתות. אם אף אחד לא חשב שראוי להרחיק את בואן, אז מה אתה רוצה בדיוק? אז זה שלוינס קרטר לא כיף לשחק מול בואן זה עניין אחד. זה גם לא חדש שפציעות הן לפעמים אינטרס מקצועי, ציני ככל שיהיה - ככה עובד העולם שלנו. אבל לעשות מבואן נציגו של השטן ומתנקש סדרתי זה עניין אחר. זכותך לא לכבד ולא לאהוב את בואן, לא עניינו של אף אחד ובטח לא שלי, אבל חבל, כי אתה סתם מצייר לעצמך תמונה שלא ממש קיימת במציאות. חוצמזה, הרי כל הזמן באים בטענות לסטרן שהוא צבוע ומנסה לחנך ומגזים עם ההגבלות שלו וכו', והנה, למרות שזה ידוע כביכול לכולם, ולמרות כל הקשקושים של יוטיוב, מי שאמור להעניש בחר לא להעניש את בואן, לאורך כל שנות הקריירה שלו, ומדובר ברול פלייר בקבוצה עם שוק תקשורתי קטן - לכאורה מקרה קלאסי של ענישה למען יראו וייראו. אז לאן נעלמו כל תיאוריות הקונספירציה למיניהן, שסטרן צבוע ורוצה לדכא שחקנים ממניעים אישיים וליצור ליגה ללא רגשות בלה בלה בלה? קשקוש במיץ.

Orenseg

New member
מצחיק

הרי אם בואן באמת לא היה מתכוון לפצוע שחקנים, הוא היה לומד מהמקרה הראשון שבו פצע שחקן ולא דוחף רגל מתחת לשחקנים. זה קרה מספיק פעמים והוא היה יכול להמנע ממקרים כאלה, אבל כנראה שזו לא הכוונה שלו. שחקן הגנה שתלוי בעבודת הרגליים שלו אמור, well, לשלוט ברגליים שלו. אם המקרה חוזר ולא משתנה, אלא רק מצטרף למקרים מלוכלכים אחרים שבואן היה מעורב בהם ולא גרמו לפציעה של אף שחקן, כנראה שזה נעשה בזדון. יש לך הסבר אחר לתופעה הזו? במקום להתלות בשיקול הדעת של סטרן ההזוי, שגם ככה ידוע כאדם קשה שמקבל החלטות שנויות במחלוקת לעתים קרובות, אתה מוזמן לפתוח יוטיוב ולראות את קליפי "המיטב של בואן" בעצמך. כל עוד אתה לא עושה את זה אין טעם לדיון.

עידו17

New member
ודאי שהוא עושה זאת בכוונה. סו וואט?

אני עוקב אחרי בואן כבר הרבה שנים ולא צריך שום סרטון ביוטיוב - מה שהוא עושה ידוע וברור. אבל בפעם המי יודע כמה - פציעות הן חלק מהמשחק, ואצל בואן הן לא המטרה אלא אמצעי - הוא לא משחק בשביל לפצוע שחקנים, אלא משתמש בכלי הזה כחלק מהמשחק שלו על מנת להרתיע, כמו הרבה שחקנים אחרים לפניו. וכן, הוא דוחף רגליים מתחת לשחקנים, וסביר להניח שגם מתאמן על זה באימונים. אין בזה שום דבר רע, זו פשוט עוד דרך להצליח בה, בדיוק כמו שאנשים דורכים אחד על השני מטאפורית בכל תחום של החיים שלנו, וכמו ששחקנים מוכשרים "מחסלים" קריירות של שחקנים פחות מוכשרים, שלא מקבלים הזדמנות ומאבדים מקומות עבודה. השורה התחתונה היא פשוטה - אף שחקן לא סיים את הקריירה בגלל ברוס בואן, והNBA לא חשבה שמוצדק להרחיק אותו. יותר מזה, המאמנים בליגה הם אלה שבוחרים אותו שנה אחרי שנה לחמישיית ההגנה של העונה, ואלה המאמנים שבואן כביכול פצע שחקנים שלהם. בואן נכלל בעבר גם בסגל המורחב של נבחרת ארה"ב, והוא לא זה שבחר את עצמו. אז אתה לא חושב שהאגדה על בואן המחסל עלתה קצת על המציאות? ולגבי דייויד סטרן, סטרן הוא לא אדם קשה אלא פשוט איש עסקים, וההחלטות שלו בשנים האחרונות מאד עקביות - הוא רוצה לנקות את הליגה מסממני אלימות וגזע ולהפוך את התדמית לנקייה ומשפחתית יותר, פשוט מאד. זה קו שחוזר על עצמו בכל ההחלטות שלו, והוא לא היסס ללחוץ על ההדק ולהשתמש בשיקול הדעת שהקבוצות נתנו לו כדי להרחיק שחקנים לתקופות חסרות תקדים בכל הקשור לאלימות. אז אם עדיין לא השתכנעת ואתה עדיין צמוד לשטויות של יוטיוב, אני חוזר על השאלה שלי - למה לא ננקט שום צעד כנגד בואן במשך כל השנים האלה?

Or Amit

New member
אתה פשוט נהנה להתווכח, נכון?

"אני עוקב אחרי בואן כבר הרבה שנים ולא צריך שום סרטון ביוטיוב - מה שהוא עושה ידוע וברור. אבל בפעם המי יודע כמה - פציעות הן חלק מהמשחק, ואצל בואן הן לא המטרה אלא אמצעי - הוא לא משחק בשביל לפצוע שחקנים, אלא משתמש בכלי הזה כחלק מהמשחק שלו על מנת להרתיע, כמו הרבה שחקנים אחרים לפניו. וכן, הוא דוחף רגליים מתחת לשחקנים, וסביר להניח שגם מתאמן על זה באימונים. אין בזה שום דבר רע, זו פשוט עוד דרך להצליח בה, בדיוק כמו שאנשים דורכים אחד על השני מטאפורית בכל תחום של החיים שלנו, וכמו ששחקנים מוכשרים "מחסלים" קריירות של שחקנים פחות מוכשרים, שלא מקבלים הזדמנות ומאבדים מקומות עבודה. " קשה לי להאמין שאפילו אתה - בקריאה שניה - תעמוד מאחורי הדברים האלה. אתה באמת משווה תחרות אובייקטיבית של כשרון - להלן חיסול של קריירות של שחקנים פחות מוכשרים על ידי שחקנים יותר מוכשרים - למשהו שהוא פטאלי? אתה באמת מסתכל על אופציה לפציעת שחקן בספורט לא-אלים מטבעו כמו כדורסל (בניגוד - נניח - להוקי, פוטבול, אגרוף וכו') ככלי לגיטימי? למה לא ננקט שום צעד כנגד בואן? כי סן אנטוניו - מבחינות רבות - היא התגשמות החלום הרטוב של שטרן. אין שם אף שחקן שמזוהה עם 'דור ההיפ-הופ' שהגיע לליגה (אפילו דיימון סטאודמייר הגיע רק בימים הזקנים שלו), מדובר בקבוצה עם שחקנים מכל רחבי העולם ובכך היא פונה לקהלים מחוץ לארה"ב והשחקן המוביל שלה - טים דאנקן - הוא סמל למקצוענות אה-לה שטרן. לכן לא ננקט צעד נגד ברוס בואן, לכן השופטים מתעלמים באופן שיטתי מהפלופינג הידוע של ג'ינובילי - המקבילה הכדורסלנית לצלילות ברחבה, לכן לא היה נגד דאנקן אמבוש על ההחלטה שלו לא לשחק לפי חוקי פיב"א (ולא לייצג את ארה"ב) כפי שנעשה קודם לכן על שאק לדוגמה.

rapgamer4ever

New member
../images/Emo45.gif ובכלל

לפצוע שחקן בכוונה זו עבירה פלילית, איך שלא ינסו לסובב את זה. ביום שבו יהיה אפשר להוכיח שבואן פוצע שחקנים בכוונה (מה שברור לכל האוהדים אבל אי אפשר להוכיח את זה בבימ"ש) יהיה מקום להעמיד אותו לדין. זה עד כדי כך פשוט.

עידו17

New member
תגובה לא ראויה ולא לעניין

לגבי הפסקה הראשונה, כמובן שכולה היתה סרקסטית והמשמעות שלה פשוטה - מעשים יותר קשים וגרועים נעשים בזדון כל יום. תקרא בין השורות ידידי. ותפתח את העיניים. לגבי הצעדים "נגד" בואן - מה שאתה אומר מגוכח לגמרי, תסלח לי, וקצת קשה לי לדעת מאיפה בכלל להתחיל להתמודד עם זה כדי לענות. מה שאתה אומר, רק כדי שאני אבין ואסבר את האוזן - זה שיש קונספירציה רבתי של השופטים (שלא שורקים), בעלי הקבוצות (שלא מתנגדים ולא מוחים), כל מאמני הקבוצות (שנותנים לגיטימציה להגנה של בואן מדי שנה), וכמובן האיגוד האולימפי האמריקאי (הוא שאחראי לאכוף סנקציה כנגד שחקן), ולא לשכוח את הציבור בכללותו שלא עושה 'אמבוש' כדבריך, והכל בשביל... להגן... על סן אנטוניו, אולי הקבוצה הכי משעממת בליגה, שבאה מהשוק התקשורתי שהוא אחד הקטנים בNBA????? בעולם המודרני, בו הכל מצולם והכל ביוטיוב והליגה בודקת כמעט כל עבירה שנעשית והציבור מעורב כמעט בכל מה שקורה, אתה באמת מאמין שסטרן יכול היה לעשות אפלייה כזו, גם אם הוא בעצמו היה ממש רוצה? ועוד דבר. אני לא מגיב לכל שרשור ואני לא נהנה להתווכח. מה שאני כן נהנה זה להפריח קלישאות וסטיגמות טפשיות, ותגיד מה שתגיד על הדעות שלי, אני חושב שיש לי מספיק נסיון וידע, מהרבה היבטים שקשורים לליגה הזו, כדי לחוות דעה על כל עניין שקשור לתחום. את שאר מה שיש לי להגיד על ההערה שבראש התגובה שלך, אני אעיר בפרטי.

carmelo

New member
לי דווקא זכור

שמתישהו בשנתיים האחרונות, סטו ג'קסון ומנהלת הליגה שלחו אזהרה לבואן בקשר לדחיפת רגליים, ופופ מאוד התעצבן - מה שהבנתי מכך, שמדובר בצעד חריג שהליגה מתייחסת ככה לסגנון המשחק של שחקן מסוים. אם כבר מדברים על לסיים קריירה, אז ג'ואן הווארד עשה את זה לדרק אנדרסון (שהיה אז בספרס...). לא סיים לו אותה לגמרי, אבל הוא לא חזר להיות אותו שחקן מאז. גם דני פורטסון גמר לזארקו צ'בארקאפה את הקריירה. שניהם לא קיבלו עונשים יוצאי דופן על הפאולים שלהם דאז. ואני ממש לא מחובבי בואן או הספרס...אבל מה לעשות שאכן מועלות פה טענות בעייתיות.

עידו17

New member
נכון, שחקנים מקבלים הזהרות וזה קורה הרבה

עדיין, אף אחד לא מנע מבואן להמשיך לשחק ולגמור קריירות של שחקנים, אם זה מה שהוא היה עושה, נכון? לגבי שאר הדוגמאות - יודע מה, זה מוכיח בדיוק את מה שאני אומר. לא זוכר את עניין אנדרסון, אבל ג'אוון האוורד נחשב לאחד השחקנים ההגונים בליגה, והוא ממשיך לשחק בעיקר הודות למקצוענות והדוגמא לשחקנים צעירים. אבל מה לעשות, כדורסל זה משחק אמוציונלי והאדרנלין גורם לאנשים לעשות מעשים שהם לא היו עושים באימון. הרי האוורד לא התכוון לפצוע את אנדרסון, כמו שטרוור אריזה לא התכוון להוריד לרודי פרננדז את הראש, וקווין מקהייל לא התכוון לגמור לקורט רמביס את הקריירה (מה שהיה יכול לקרות). אני זוכר את קארים ואת לארי בירד מעיפים מרפקים שבדיעבד היו יכולים לשבור לסתות ואפים, אז אם זה כן היה קורה והמרפק היה פוגע, גם הם היו נכנסים לקטיגוריה של בואן? הכל היה "בכוונה", מתוך רצון שהמרפק יפגע, רק שהכוונה לא היתה לגמור קריירה, אלא להרתיע, לגרום לשחקן לחשוש ללכת לריבאונד או לחשוש לעלות לקליעה, שזו המטרה של ברוס בואן.

carmelo

New member
תהיה בריא אתה...

התגובה הקודמת שלי נועדה להתייחס יותר לטענות של האנשים שהתווכחו איתך כאן...אבל אני דווקא חשבתי שזה נדיר ששחקן מקבל אזהרה מהליגה בנוגע לסגנון המשחק ההגנתי שלו.

Orenseg

New member
עדכונים מהליגה (מארטל וובסטר, 5 רכזים וAI)

* קרלוס ארויו, שחוגג עם פורטו-ריקו באמריקאס (מאזן 5-0 כרגע), קיבל הצעת חוזה מהקליפרס. זו ההצעה היחידה שקיבל הקיץ (למרות דיווחים שגויים על הצעה של הבולס). * מייק טיילור, אקס קליפרס, קיבל הצעת חוזה מהגריזליס. * AJ פרייס (נבחר בסיבוב השני העונה) חתם בפייסרס. * CJ ווטסון סירב להצעה בסך 5.4M$ ל3 שנים מהווריורס ולקח את הQO בסך 1.05M$. מהלך אמיץ, נראה איך זה ישתלם לו ב2010... * בנו אודריך נפצע ויחמיץ את היורובאסקט. עדיין לא ברור האם הפציעה תשפיע עליו עם פתיחת מחנה האימונים/העונה. * לפי דיווחים בממפיס אלן אייברסון צפוי לתת לגריזליס תשובה לגבי החוזה שהציעו לו במהלך יום שישי. * מארטל וובסטר חזר להתאמן במשחקי 5x5 אחרי היעדרות של עונה שלמה (מינוס 5~ דקות) מהמגרשים.

לא מובן לי המהלך של ווטסון

ומה שיותר לא מובן לי היא העובדה שהוא יהיה שחקן חופשי מוגבל גם בקיץ הבא (איזשהו חוק טפשי של הNBA), ולכן המהלך לחלוטין לא ברור לי. לא רואה אותו מקבל דקות\חוזה טוב יותר בקיץ הבא, ולכן לא ברור לי למה הוא ויתר על כסף בטוח.

שחכת את החדשה היותר מעניינת של הלילה

וגם היא קשורה לרכז - לפי הדיווחים סשנס הולך לחתום על הצעה במיניסוטה.

Orenseg

New member
הלכתי לישון מוקדם מדי ../images/Emo3.gif

בדיוק התכוונתי לכתוב על זה..

למעלה