טריויה לכתה ג

גלפין

New member
למה לא?

אני לא רק שלא מתמקצעת השנה במתמטיקה, אני כבר 3 חודשים לא מלמדת!!! (סיפורי כבר פורסם פעמיים...
) אשמח לברר פרטים על הכנס, אז כל פרט שתוכלי (כולל מס. טלפון) כתבי לי בבקשה תודה, גלית

חוה גפן

New member
למה לא?

הכנס פתוח לכולם! כדאי ומומלץ להגיע. מה שכתבתי הוא שלמתמקצעים זו חובה. ליתר זו רשות מומלצת.

חוה גפן

New member
תגובה ל"הד החינוך"

אני עדיין בהלם מעוצמת המתקפה על המהפכה הנעשית במתמטיקה. לאחר קריאה מעמיקה נראה כי הדברים תוקפים את כל מה שנעשה במתמטיקה בשנים האחרונות. כלומר: "שופכים את המים עם התינוק". המון ביקורת על הגישה הקודמת: אחת, שתיים ו...שלוש. ובאותה נשימה תוקפים גם את התוכנית החדשה. יכול להיות שיש דברים מסויימים נכונים במה שנכתב, אבל הכל כל כך רע? ומקודם, הכל היה כל כך טוב? מזכיר לי קצת את המתקפה הכוללת שנעשתה באותו מקום על ה"שפה כמכלול". הכל רע? אין שום דבר טוב ללמוד ממנה? הביקורת לא עניינית ולא מדוייקת וחבל.

amr riki

New member
הד החינוך

חוה , גם אני קראתי את כל הכתבות בהד החינוך האחרון ואני משתתפת עם עוצמת ההלם שלך מכל המלעיזים והמקטרגים את התוכניות - הישנה והחדשה .כשהמשרד יצא בהכרזה על תוכנית הלימודים החדשה במתמטיקה ,לא היה לי ספק שמתקפה כזו תבוא - רק לא שערתי עד כמה מהר היא תבוא . אם כי בקריאה מעמיקה , בדבריו של מר קורן , הוא לא כ"כ הצליח "להגן" על התוכנית החדשה . ימים יגידו .....

חוה גפן

New member
תגובה מגומגמת ומאוד לא חזקה

מאוד מאכזב לקרוא את הראיון עם מיכאל קורן. מה הוא מהאו"ם? אם התקבלה תוכנית חדשה, היא לא על דעתו? איזה מין נימוקים הוא נתן? "יש בה מן ההיגיון". לא נותנים יותר מדי הזדמנות לתוכנית החדשה!

תגובה "להד החינוך"../images/Emo67.gif

שלום חוה. קראתי את תגובתך על "המתקפה על המתמתיקה" זה בפירוש על שיטת "אחת שתיים שלוש" זה לא נגדינו. ואין שיטה מצליחה יש מורה העושה בשטח-אשמח אם תקראי תגובתי- המצורפת לפורום. להתראות חמדה.

חמדה.... הרסת לי ../images/Emo13.gif

חמדה כשקראתי את המאמר שלך והגבתי.. חשדתי כבר שם שאת מחסידות הגישה הקונסטורקטיביסטית וזה בסדר... אבל השמחה שלך ... התפוז השמח בשורת הנושא, ההערה שלך "... זה בפירוש על.. זה לא נגדינו" הרסה לי את כל הדעה על מה שכתבת. אומנם מיד את מוסיפה אין שיטה מצליחה אלא מורה מצליח, אבל המשפט "זה אל נגדינו" מביא אותך למקום מאוד מאוד שיפוטי. מקום חד צדדי. ומתוך היכרות קצרת שנים עם מערכת החינוך (רק 27 שנים) גם "נגדכם" יגיע... בערך כל חמש שש שנים, המטוטלת עוברת מצד לצד... ומה נשאר? המורה שהוא הוא זה שעושה את ההבדל בתוך השיטות והגישות השונות. ובו צריך להשקיע. לא על ידי "המצאת" שיטות חדשות לבקרים אלא ע"י העצמתו, חיזוקו, העלאת הדימוי העצמי שלו/ההערכה העצמית שלו מחד והתמקצעותו מאידך.

תגובה לחוה מחמדה.../images/Emo140.gif

חוה שלום. הסמיילי בשורת הנושא אינו מביע כלום. אני לא קבלתי את הדברים שנכתבו בהד החינוך כאישייים נגדינו ציבור המורים שאני נמנית עליו. אלא ניסיתי לבדוק מה בדברים שנאמרו אכן צודק, ציבור המורים לא המציא את השיטה-אלא נאלץ ללמד על פיה שכן היא פותחה יחד עם משרד החינוך שנתן לה עדיפות! בדיוק כמו שכםו הר כגיגית בנושר השפה כמכלול ואילצו את ציבור המורים להקנו קריאה על פיה. הסיפור בתחילת דברי הוא אנלוגיה לחלמאות שנוהגים בנו על פיה. תודה על תגובתך. חמדה מאילת.

ayly

New member
לא רק אחת שתים שלוש

חמדה יקירתי כאדם המעורה לעומק בנושא החינוך המתמטי בישראל, וכאדם שהתנסה ברוב הגישות החדשות והישנות להוראת המתמטיקה ב2 העשורים האחרונים אני נ ד ה מ ת מגודל המתקפה הכוללת על הוראת המתמטיקה הבקורת אינה רק על גישה הוראה המובנית אלא גם על הגישה הקונסרוקטיבית - הבנית הידע על דרכי חשיבה של ילדים ואכן התחושה היא של שפיכת התינוק עם המים שנעשית ל צ ע ר י ע"י אנשים המודים שבאו מתחום האקדמיה ושאינם מעורים במערך החינוך המתמטי , אני חוזרת ואומרת אין ספק שחלק מהאמירות נכונות אך ההשתלחות הגורפת מדאיגה אותי מאוד כמובילה צוותי מורים יש בדעתי להעלות נקודות חשובותשהועלו במאמרים לדיון עם המורות שלי ובכלל אני חושבת שחובה על כל מורה המלמדת מתמטיקה לקרוא את המאמרים הנ"ל אילי

מתמטי....קה.

שלום אילי. ראשית תודה על התייחסותך. מקוה שקראת את הקובץ שצרפתי לתגובתי. אף אני נמנית על צוות מורים שעובד בשטח מעל שני עשורים(לא נעים להסגיר את הגיל.....) נפלה בחלקי הזכות לשמש ועודני עושה זאת גם היום בתפקידים שונים ,גם בהדרכה ובהוראה. לצערי השיטות לא אחת נכפות על המורים וכשמתעוררת בעיה כל הגורמים השותפים משרד החינוך ,כותבי התוכניות וכו´ מתנערים בתירוצים שונים. הדברים נכונים במיוחד לגבי השיטה אחת שתיים שלוש שנכתבה יחד עם משרד החינוך-המשרד אף נתן יד להפיכתה למונופול. תמוהה בעיני תגובתו של המפקח המרכז להוראת המתמטיקה שמשרד החינוך נמנע לעודד שיטה נוספת כיוון שחשב שזה בזבוז. הרי לא יתכן שתהיה שיטה אחת-ספרים וחוברות אחדים לכל ילדי ישראל. שלחתי את תגובתי אף להד החינוך כאשר המטרה שלי היתה בפירוש לא לעבור מצד אחד של המטוטלת לצידה השני מבלי לבחון עם מה ניתן ללכת הלאה ועל מה לוותר.

חוה נפלא, שוב הוספתי את הקבצים תחת

מחיצה שפתחתי במתמטיקה- טריוויה וחידות.

למעלה