טריגר

טריגר

עוד לילה של ריצות לשירותים.

אנשים מזמינים אותי להתקשר, לשתף, לעבוד תכנית ביחד, ואני מעדיפה לקבור את עצמי בין שקיות עם דברים מרשרשים, צבעוניים, ריחניים, מלוחים, מתוקים, שמנוניים, איזה ריגוש! רק בשביל זה יצאתי היום לגיחה קצרה מהבית למזג האוויר המהביל, למאורת הסמים שמול הבית שלי - חנות משופעת כל טוב של ממתקים ותחליפי ממתקים ומעדנייה ומאכלים מיוחדים... והכול נגיש כל כך, זמין כל כך וזול... מי צריך סמים אמיתיים כשיש את זה?

אני יורה ובוכה. טוחנת והולכת לישון. קמה וממשיכה לטחון. טוחנת במקום לעבוד. טוחנת במקום לנסוע לפגישה. טוחנת במקום להתמודד עם החיים האלה שקשים לי כל כך. טוחנת כשמעליבים אותי. טוחנת כשנדמה לי שלא ראו אותי. טוחנת מלחץ. טוחנת מכך שאני לא מספיקה. טוחנת מכעס, המון כעס. טוחנת מכך שלא בא לי לפתוח את הבית שלי ולהכניס לכאן שותפה ובחורות פוטנציאליות ולהיות נחמדה ולחייך ולהרשות למישהי לחדור לקודש הקודשים שלי שאני חיה בו מצוין לבדי כבר תשע שנים. לא בא לי. קשה לי. טוחנת כי אין לי כבר כסף, אז מרוב פחד אני טוחנת. ועוד מעט חגורת הגב שלי לא תעלה עליי, גם ככה היא על הקצה לגמרי. ויכאב לי נורא הגב. עוד מעט ויהיה לי קשה להיכנס לרוב הבגדים שלי. קשה לי לסחוב אותי. חם לי. הכול מגעיל אותי. ועד שביקשתי עזרה מאחותי ומגיסי במשהו הם עשו את זה עם כאלו רטינות (אני לא מאשימה אותם, אני מתקשה להחליט), שכבר הצטערתי שביקשתי עזרה. ואין לי מישהו אחר לבקש ממנו עזרה.

והכאבים האלה מעליבים אותי. ההצטמררויות האלה. עוד מעט ואתמכר אליהם, כעונש. למה אני אומרת לעצמי כל הזמן: מגיע לך לסבול, מגיע לך, דברים איומים אני אומרת לי בראש.

אני חייבת להיפטר כבר מהשם הזה. חייבת למצוא זמן ללכת למשרד הפנים ולהעיף את השם שנולדתי אתו ולהשאיר רק את השם אור. אני לא מצליחה להתמודד עם זה. אני רוצה לעשות את זה. כבר שבע שנים אני חולמת לעשות את זה, אבל מרגישה איך הילדה עם השם ההוא צורחת עליי שלא ארצח אותה, ואני לא יודעת מה לעשות אתה, איך להרגיע אותה. ואני לא רוצה למות, באמת שלא, אבל אני לא רואה שום פתרון. אם לא אמצא שותפה אהיה חייבת לנקוט צעדים דרסטיים ואני לא יודעת מה ואיך. ואני לא יכולה לנסוע לפגישה מחר, כי צריכה לבוא אליי בחורה לראות את הדירה וזה בדיוק בשעה של הפגישה, היא לא יכלה להתגמש. ולא נסעתי לבריכה השבוע וגם אין לי מתי.

אני מתביישת בי, בגודל שלי, מרגישה שכולם מסתכלים, נדים לי בראשם ואפילו מצחקקים. אני מרגישה את העיניים שלהם ננעצות בי, איך שאני תופסת מושב וחצי באוטובוס, ואני בכוונה מול העיניים שלהם תוקעת איזו לחמניה עם משהו, שיתפוצצו. ומתביישת בי, מרגישה בהמה ורוצה להפגין את הבהמתיות הזאת כדי להמם אותם, שיסתמו את הפה כבר (לא שמישהו אמר משהו...).

וכל הזמן צריכה לחייך, כי אם אני כל כך שמנה ותופסת מקום ונראית כל כך רע, לפחות תהיי נחמדה, כדי שאם יקרה לך משהו ירצו לעזור לך, כי מי ירצה לעזור לשמנה שנגיד, נופלת ברחוב. הרי זה מצחיק, אנשים ייעצרו, יסתכלו, יצביעו, מי ימשה את ההיפופוטם הזה. לפני כמה שנים נפלתי ברחוב כשהייתי עם האקס שלי. זה היה מאוחר בלילה, בשכונה נידחת. עיקמתי רציני את הרגל, והוא לא הצליח לעזור לי לקום. הוא גבר חסון במיוחד וגבוה, והוא לא הצליח. ומיררתי בבכי באמצע הכביש, ששם נפלתי, ולפחות הוא הגן עליי שלא ידרסו אותי. עד שהגיעה מכונית והנהג יצא עם עוד מישהו מהרכב ושלושתם ניסו להרים אותי ובסוף הצליחו ורציתי למות. פשוט למות. איזו בושה ענקית. אז לפחות צריך לחייך, כדי שאם יקרה משהו כזה חלילה בעתיד יזרקו בכלל לכיוון שלי.

ועוד מעט חג, ועוד מעט יום המוות של אימא שלי, תשע שנים חלפו ככה ביעף.

ורק הריגוש מהאוכל מוציא אותי מהבית, להשיג את הסמים שלי. ורק הבדידות הזאת שאני כופה על עצמי, של תעזבו אותי, סתמו ת'פה, תנו לי להתייחד עם המאהב שלי, עם האוכל. המאהב הזה תוקע בי סכין. זה קצת כמו שאח שלי היה משחק אתי בילדותי, כשהיה לוקח את היד שלי ומרביץ לי בלחיים עם היד שלי, ולא הצלחתי בשום אופן להבין (ילדה בת שנתיים ומשהו בערך) למה אני מרביצה לעצמי. אז אח שלי היקר, היד שלי ממשיכה להרביץ לעצמי, להאביס את עצמי עד מוות, להכניס לתוכי דברים שאני יודעת שהורסים אותי, ואתה אפילו לא יודע. חודשיים אשפוז ואפילו פעם אחת לא טרח להרים לי טלפון, שלא לדבר על ביקור, ואחותי המפגרת סיפרה לו (כל כך כעסתי עליה על כך, יש לה פה גדול אבל כוונות טובות). והילדים החורגים של אחי איחלו לי בהצלחה באשפוז. ילדים מתבגרים, בא לי למות. מה לי ולהם בכלל? אוי אלוהים. מתכווצת לי הבטן וצמרמורות. רע לי ושמן לי וכבד לי, ואין לי את מי להאשים אלא את היד המרביצה של עצמי לעצמי.

ואני יודעת בדיוק מה אני צריכה לעשות כדי לצאת מזה, הרי כלים יש לי. ולא בא לי. כל כך קשה להיגמל מהאכילה הכפייתית. הרבה יותר קל להיגמל מחומרים אחרים שהגוף לא באמת צריך כדי להתקיים, אבל אוכל זה טריקי. ואיזה סי.בי.טי כבר יכול לעזור לי כשאני בעצם יודעת הכול? סליחה על השחצנות, אבל באמת שלא מחדשים לי שום דבר. אני עדיין אופטימית או לפחות רוצה להיות אופטימית וגם זה סוג של אופטימיות, לא?

רע לי בבטן ובלב. אני מרגישה פתטית. הייתי הכי מבוגרת במפגש הפורום, והכי עלובה. אני בת 38 עם מנטליות של נערה בת 16 ובעיות בהתאם. שונאת שקוראים לי ברחוב 'גברת'. איכס, איזו מילה מגעילה. או כשקוראים לי אישה, בברכות ליום ההולדת בפייסבוק כתב לי מישהו שאני אישה מקסימה. הסתובבתי לראות על מי הוא מדבר. אני לא אישה, תעזבו אותי, אז מה אם אני במין נקבה ובגיל מבוגר? אני לא אישה. אני לא רוצה שיגעו בי, אני לא רוצה ילדים, אני לא רוצה זוגיות, אני לא רוצה להיות אישה. אני בחורה. אני פוחדת למות. אלוהים, מה שאני עושה לעצמי פה.

יואו מתוקה

הזדהיתי עם הרבה ממה שכתבת, על הפער בין הגיל למקום הרגשי (פחות בעייתי המנטלי לא?), על הפחדים, והבריחה...
אני מאמינה לך באמת שככה את מרגישה על עצמך, ככה שונאת ונגעלת וכועסת.
אבל תדעי!! שזה לא נכון, ואני במפגש ראיתי בך מישהי חכמה, רגישה, ומלאה בניסיון. וממש הרגשתי שרוצה להכיר אותך יותר.
את לא עלובה, וגם לא אישה, גם אני שונאת את זה :) את פשוט חמודה.
שיהיה לילה ישנוני...

תודה רבה
ריגשתותי

איך עבר הלילה?

ואיך את עכשו?
חשבתי עלייך הרבה לפני שנרדמתי, ועל עוד דברים שהייתי רוצה לצרוח לך באוזן או לכתוב לך בענק מול העיניים...

עבר קשה וכואב

כאבי בטן, התכווצויות, והכי גרוע שאני יודעת שזו לא תהיה פעם אחרונה, וזה מה שהכי מייאש.
המון תודה לך, יקירה.

לא פעם אחרונה, אבל בדרך... נכון? שיר לדרך :)

ככה זה - ברי סחרוף
(במקרה שמעתי אותו על הבוקר ומיד התאים לי לשלוח לך, אז עכשו הגעתי לזה, תשמעי אותו?)

אל תחפש רחוק
תישאר קרוב
כי ככה זה
לאהוב את עצמך
לא מול המראה
תיכנס לתוך
כן זה יכול
להאיר אותך

תסתכל לה בעיניים
תינשך את השפתיים
עד שזה יכאב לך קצת
בתוך תוכך היא מחכה
שתקפוץ לתוך המים
ותפתח את העיניים
עד שזה ישרוף לך קצת
בתוך תוכך תדע

בוא, בוא ותעזור
לשפוך טיפה של אור
לתוך החור
החשוך הזה
רק אל, אל תיסע רחוק
לא אל תעזוב
כי ככה זה לאהוב אותך

תסתכל לה בעיניים
תינשך את השפתיים
עד שזה יכאב לך קצת
בתוך תוכך היא מחכה
שתקפוץ לתוך המים
ותפתח את העיניים
עד שזה ישרוף לך קצת
בתוך תוכך תדע

עוד טריגר

גם הערב אני בזבל, ונהנית מכל רגע (חוץ מהכאבים החדים בצד ימין למעלה - איזה איבר יש שם בכלל??).
הבית שלי היה היום תחנת רכבת: בחורות שבאו לראות את הדירה, טכנאי מחשבים, העוזרת, ודברים שעשיתי מחוץ לבית.
אם הייתי יכולה לקחת את אותם הסכומים שאני מפוצצת על הבולמוסים שלי ולהשקיע אותם, למשל, בחיסכון, יכולתי להתקיים מזה חודש או חודשיים, אולי אפילו יותר, בלי שום הכנסה נוספת.
מה יעזור לי להתבייש עכשיו.

אני לא מסוגלת להסתכל על עצמי במראה, אז אני לא מסתכלת. אין לי שליטה על הפה שלי, על מה שנכנס ועל מה שיוצא, ועם כל העזרה שמציעים לי, אני מעדיפה מסיבה כלשהי להמשיך לקרוע לעצמי את מערכת העיכול ולגרום לעצמי (אולי) נזק בלתי הפיך. כמה שנים עוד נותרו לי ככה? האם מדובר בכלל בשנים? אני פוחדת למות, אבל עכשיו אני סוג של אפאטית. חודרים לי לפרטיות (ע"ע הכנסת שותפה לדירה), שואלים, אני עונה, אני שואלת, אני מתכווצת, אני לא רוצה, רוצה לבד, אבל אין שום מוצא.

אין לי כוח, ורק מחשבות על אוכל מעוררות בי נחמה.

PantherettePitz

New member
אור,

כתבת הרבה, והרבה דברים קשים שאני מודה שאני לא באמת יודעת להגיב עליהם. אבל כן הייתי חייבת להגיב על חלק ממה שכתבת, גם אם זה אולי חלק שולי: כל הדברים האלה שאת כותבת על איך שאת נראית - בעיני עצמך ובעיני אחרים - רציתי להגיד לך שלפחות בעיניי, כמי שראתה אותך במפגש, זה לא נכון ועצוב היה לי לראות מה כתבת על עצמך כאן כי זה כל כך שליחי וכל כך, אבל כל כך, לא נכון לדעתי.
אני אודה - כן יצא לי להסתכל על אנשים ולהידחות מהגודל שלהם. אני לא מתגאה בזה, אבל זה לא משנה כרגע: שום דבר ממה שכתבת על עצמך הוא לא מה שראיתי כשהסתכלתי עליך. האמת, קראתי בפורום הודעות שלך ומהן ציפיתי לראות מישהי אחרת לחלוטין. את כותבת על עצמך דברים כאלה קשים, כשבמציאות את נראית כל כך עדינה ומקסימה. קשה לי להבין איך, ולא משנה מה הגודל הפיסי שלך, את יכולה להגיד על עצמך כל מה שאמרת פה. את באמת משדרת עדינות ורוך ונועם ואני לא חושבת שזה משהו שתלוי במשקל שלך אלא במי שאת.

בודאי!!

קראתי מה שכתבה והרגשתי שהיא ידעה טוב יותר להגיד מה שניסיתי, תודה פיץ...

כמהאפשר

New member
האמת...(טריגר, ולדעתי גם טריגר למעלה- סליחה,

פיץ. אבל בעיניי, לפחות, מה שכתבת עלול להוות טריגר. אותי זה היה מערער ואותי זה מערער)

חששתי לכתוב לך את זה, אור.

להבדיל מפיץ- לא ראיתי אותך.
אבל,
אני כן יכולה לכתוב לך שהייתה בחורה פעם.. שהתכתבתי איתה דרך איזשהו אתר. קראתי הודעות שלה במשך תקופה ארוכה. ככה, "בסתר", מרחוק. קראתי, ומאוד הזדהיתי. מצאתי את עצמי במילים שלה, בתחושות שלה.
בתיאורים שלה.
לא רק שלה עצמה, על עצמה, עליה(לגבי עצמה, תחושותיה עליה. על מי שהיא. מה שהיא. איך שהיא)- אפילו של המשפחה שלה, עד לפרטים הקטנים:)

היא תיארה את עצמה.. כל כך גרוטסקית, כל כך מעוותת. כל כך זוועתית-
אבל בעיקר- משמינה ומשמינה ומשמינה (ולא רק "בעיניה", אלא באמת באופן אובייקטיבי, בעין "בריאה")

ותיארתי מישהי אחרת לחלוטין.

אור, יקרה.
כאשר ראיתי אותה-
ראיתי מישהי אחרת לחלוטין.
עזבי רזה, אך זה לא הענין.
ראיתי מישהי יפה. באמת יפה. כל כך יפה.
אופי מגעיל(זה משהו אחר)- אבל כל כך יפה- ברמה של קנאה...

PantherettePitz

New member
באמת באמת

ובטוח שהכוונה היא אליך.
עצוב לי לקרוא את הדברים הקשים שאת כותבת על עצמך, ולא רק כי לאף אחד לא מגיע להרגיש ככה אלא גם כי לפחות לגבי מה שאפשר להתרשם ממנו ממפגש קצר ומראה חיצוני - זה פשוט לא נכון לדעתי. את מדברת על עצמך בכל כך הרבה שנאה עצמית ואת אומרת דברים שלא רק שאני לא ראיתי - ראיתי את ההפך.
(כמו שאת בטח יודעת אני ממעטת לכתוב פה. אם הרגשתי צורך להגיב זה באמת כי הדיסוננס היה צורם מדי.)

די, אלוהים, דיייייייייי

אני לא יכולה יותר.
לא יכולה יותר ככה.
אני נגמרת. הגוף נשרף לי מבפנים, ועל הנפש כבר אין מה לומר.
דפיקות לב מואצות, אין לי אוויר.
מה בא קודם, המתוק או המלוח? אני כבר לא זוכרת.
לגוף שלי אין גבולות, גם לא לנשמה, הכול נפוח ומתוח ומתפוצץ, אני עומדת להתפוצץ באמת, מתוך הגוף שלי, הלב יוצא לי מהחזה ואני מבוהלת. בעצם אני לא מרגישה כלום, כלום.
עכשיו אני צריכה לשתות הרבה מים, אני מיובשת מכל זה. מזל שאני לוקחת כדורים להגנה על מערכת העיכול, אחרת היא הייתה פשוט נשרפת ונקרעת כבר.
עוד מעט יתחילו הריצות לשירותים, בנוהל המוכר מהשבוע וחצי האחרונים.
כולי שמנונית ומגעילה ומגעיל לי.
אני מנסה לחשוב בהיגיון, ולא הולך לי.
ומר לי, מר לי בפה, כמו עץ השדה...
אני מדמיינת בית חולים ואין לי מי שילווה אותי ואין לי כסף ואין לי כוח לסחוב את עצמי אפילו בשביל לנשום. ואני צריכה עזרה בלזוז, בלהתנייד.
אני לא יודעת מה בא קודם, אבל לפעמים אני פשוט מייחלת שמשהו נורא יקרה ויזעזע אותי מבחוץ כדי שאזעזע את עצמי מבפנים ואפול על ברכיי, ואתחנן שאלוהים יעזור לי כבר.
הדם מפעפע לי בוורידים. אני לא יכולה כשהולכים לי. אני לא יכולה כשעוזבים. אני לא יכולה לפתוח את הבית לכל כך הרבה אנשים ולחייך ולהיות נחמדה ולהתפלל שלא ירגישו את העצבנות שלי מהאוכל ומהכול. אני לא יכולה לריב עם אחותי וגיסי ולהתחנן שיתלו לי כמה תמונות בבית, כי אני לא יודעת לדפוק מסמרים ואני לא יודעת לעצב ואני לא מסוגלת לטפס אפילו על שרפרף, שלא לדבר על סולם.
אני עושה לעצמי עונש, האוכל הזה הוא לגמרי עונש. הוא לא עונג, הוא עונש. הג' מתחלפת בש' וזו לא שגגה.
ורע לי ולא טוב.
אני פוחדת שמשהו רע יקרה ואני פה לבד ואף אחד לא ידע. אולי אחרי כמה שבועות יריחו ויבואו לבדוק. אולי יצטרכו להביא לכאן מנוף שיפנה אותי, כי להוציא אותי מהדלת אי אפשר.
אין לי שום סיכוי לחיים נורמליים. אין לי שום סיכוי ואני כבר לא מדמיינת ולא מפנטזת. רק לשרוד אני רוצה, רק לחיות, לשרוד, רק לא למות, רק לא למות, אני פוחדת למות.
אבל אני לא יודעת איך לסיים את הסיוט הזה. אין לי אוויר, החנק הזה חנוק לי ומחניק לי.
ואיך אני מעזה לבוא ולכתוב לאנשים שיבואו לתכנית כשאני בעצמי מתחילה להידרדר ככה ולהבריז מפגישות ומסתגרת ולא עושה כלום.
אני לא רוצה למות, אני פוחדת. אני פוחדת.

אני במיטה

ובא לי למות, לא מוצאת תנוחה, הכול מגעיל וכבד ונפוח ואני רק רוצה שיהיה כבר מחר כדי ללכת למשרד הפנים אולי. לא יכולה יותר ככה. הדופק שלי ככ מהיר שזה מפחיד.

כמהאפשר

New member
תנסי לנשום.. טריגר

רק לנשום.

רציתי לכתוב לך קודם שבואי, תנסי יחד להביט בצורה יחסית האם באמת אכלת הרבה..
האם באמת זה היה כל כך הרבה.
אבל הרי- מה שחשוב הוא שהאוכל מזיק לך.
שזה גורם מה שהוא גורם.
ואם את משלשלת- באיזשהו מקום, זה לא מתעכל אצלך.
אבל מה שזה כן עושה- זה פוגע בך ומייסר אותך. ובמחשבות החולות שלי אני חושבת שהלוואי ואני הייתי משלשלת, למען האמת..

אבל, אור-
אני מנסה לומר לך האם באמת אכלת כמות כזו גדולה. האם את באמת, במבט אובייקטיבי אוכלת כמויות כאלו גדולות.
אבל החשוב הוא מ-ה את אוכלת.
וההתנהלות.
וכמה זה עושה לך רע.
וכמה פוגע בך.

וזה מה שלא טוב.

וז-ה מה שצריך להעצר.
ועל ז-ה צריך לקחת שליטה.
השאלה איך.
איך אפשר.
ואיך תנסי לעצור את זה.
איך?

אוהו - טריגר

אסור לכתוב פה מה אכלתי או כמה, אבל תדמייני אלפי קלוריות שמוכנסות בזעם לתוכי במשך גג חצי שעה. נראה לך מספיק? ואני כבר לא משלשלת. לפחות לא כמו בפעם הראשונה והשנייה. נראה לי שהגוף התרגל. וגם לפני שנפלתי ל'חומרים' אכלתי כמויות מפלצתיות ואלפי קלוריות "בריאות". העריתי הכול לתוכי בזעם, בדחיפה, בהענשה עצמית, בהתמסטלות לשמה. ואין שליטה, זה מה שגם התכנית אומרת. שאבדה לנו השליטה על האוכל, שאיבדנו שליטה על החיים שלנו, ושצריך ללמוד לבקש עזרה ולבטוח בכוח עליון שיעזור לנו להחזיר את השפיות לעצמנו. כשאני עושה מה שאומרים לי, זה עובד. כשאני מחליטה להתמרד, גם אלוהים בכבודו ובעצמו לא יעזור, ולפעמים הוא עוזר אפילו כשאני לא מבקשת. אין לי אפילו כוח להמשיך לכתוב, סליחה.

למעלה