טריגר

No longer

New member
טריגר

אני תוהה אם האנשים שאנסו אותי חושבים עלי לפעמים בלילות.
אני בתא שירותים, מכוסה כולי במישהי שפותחת את הכפתורים במכנס שלי. אני מסתכלת על הרגליים שלי, וחושבת שזה מדהים איך שאפשר להיות בכל כך הרבה מקומות ובו זמנית גם לא בשומקום מוגדר. אלו אותן רגליים שרק הבוקר לא הצלחתי להוציא מהמיטה כי הייתי בטוחה שאם הלב שלי לא יפסיק לדהור ככה אני אמות. וזה לא מפחיד כי כבר נפרדתי מהכל. הפסקתי לפחד.
כהרגלי אני מנסה להסביר למה מערכות התמיכה הפוטנציאליות שלי הן לא פוטנציאליות בשבילי, כרגיל אני נשארת אילמת מול מילים של מוצלחות ממני כמותכן, ומה שנשאר כדי לנחם אותי הוא האופן הסיזיפי בו אני משקיעה את מירב כוחותי בלמלא את תוכי ברעל ולהוציא מתוכי כל דבר שעשוי להועיל ולהיטיב איתי. אני מתכוונת בכל ליבי להמשיך לחיות בעולם המחריד הזה, אבל הפסקתי לנסות להבין איך לעשות את זה בדרך של הגדולים. [האם לנצח אצטרך להמשיך ככה?] הרגליים הלבנות שלי מול העיניים שלי והחדר הולך ונסגר ומחשיך ומשנה צורה ואני שוב בת עשר ויש לי מספריים ביד, ואני שוב בת שש והנשק שלי הוא פח הזבל. איך זה מרגיש להיות כל כך משמעותי בחיים של מישהו?
אני מדמיינת בראש שלי סיטואציית לוליטה רומנטית שכזו, שבה הסולמייט היקר שלי בוחן חבורה של ילדים מתרוצצים ובוחר אותי מבין כולם, ומסמן אותי בתור זו שהוא יהרוס ויאהב עד מוות. ויש איזו סיבה. כי העור שלי חלק באופן שפדופילים אוהבים או כי יש בי משהו שובה לב, או כי הצחוק שלי מתגלגל או כי אמאבא חינכו אותי תמיד ללכת באותה הדרך הביתה [אל תסטי מהשביל כיפה אדומה]. בסיטואציה מקבילה אני מסתכלת כמו בהארי פוטר ורואה את עצמי הולכת ומצדיעה כמו שלימדו אותי לעשות כשאני נתקלת בדרגה גבוהה משלי, ויכולה להשלים קדימה כל פרט שהולך לקרות משם והלאה, כי אחרי ניתוח מעמיק הגעתי למסקנה שנבחרתי כי השיער שלי לא היה אסוף או כי לא היה עלי נשק (איפה היה הנשק, ומה היה קורה אם הוא כן היה עלי?) או כי אני קטנה מספיק או כי אני לא עושה מספיק רעש כשנועלים אותי בחדרים טחובים וחשוכים. ויש איזו סיבה. היא לא חייבת להיות מובנת לי, אבל חייבת להיות איזו סיבה. כי להיות סתם, במקום הלא נכון בזמן הלא נכון, סתם, זה בלתי אפשרי לעיכול ואיך אמשיך את החיים שלי עם הידיעה שבאותה מידה זו יכלה להיות מישהי אחרת כי הסמלת יכלה לשים אותי בשמירה באותו זמן? חייבת להיות סיבה. אני מסרבת להיות סתם. ואני מנסה לזהות את המשותף למקרים האלו לפי הרחש שהרגליים שלי משמיעות על הרצפה או החילוף בשעות על השעון שלי. שם הייתי אמורה כבר להבין. או אולי זה הדגדוג של הרוח בשיער שלי או הרגע הזה שבו יש בי זיק של פחד לפני שאני מבינה שזה הולך להיות הקרב שלא אצא ממנו חיה. וכאן צריכות לעלות הכתוביות השחורות בסופו של הסרט, שמספרות איך מתתי. אבל אם זה היה סרט אני הייתי מישהי מיוחדת או memorable או מלאת כריזמה או לפחות יפה. ואם זה היה סרט זה היה טראגי ועצוב עלי, ואם זה היה סרט הייתה איזו קארמה שתעשה איתי חסד ולא תכריח אותי להמשיך לחיות איתם באותו עולם. אבל הינה אני כאן. הינה אני כאן ואף אחד מהאנשים שבחרו בי רנדומלית לחלוטין לא יושב וחושב עלי בלילה, על מה קורה איתי עכשיו והאם אי פעם הצלחתי לצאת מהחדרים הנעולים או לברוח דרך המרפסת הסודית ולקום מהרצפה ולהמשיך בחיים. ואיך בכלל אפשר להמשיך עכשיו? והם לא חושבים כי אם הם היו חושבים זו הייתה איזו הוכחה שזה היה בשבילם משנה ברמה כלשהי, וזה לא, כי הייתי סתם, סתם מישהי שהיה קל להגיע אליה. ואני עדיין על הרצפה, במועדון הבית שלי, כבר אחרי הסקס בשירותים. ואני מסוממת מדי ושיכורה מדי ומורעבת מדי, וכל מה שנשאר לי זה לחשוב על האנשים שאנסו אותי, ולהצטרף אליהם לסיבוב נוסף גם הלילה.
אני לא רוצה עוד סיבוב.

clastic

New member

simplistic

New member
אולי ...זה לא סתם.

אני מאמינה שלא ניתנים לנו דברים שאנחנו לא יכולות להתמודד איתם. אולי בתוכנית הגדולה יותר של היקום, מישהי אחרת לא היתה מצליחה להתמודד, ואת...כן הצלחת לחיות עד עכשיו. אין לי משהו יותר חכם לומר.

No longer

New member
אני פשוט לא מרגישה עד כדי כך יקרה לתוכנית

הגדולה של היקום. ולהעמיס עלי את כובד המשקל של "להצליח להתמודד", זה לא פייר. [מתחשק לי להיות ילדה קטנה ורק להתלונן שזה לא פייר. זה לא.]

זה כן חכם, להצליח להאמין ככה במשהו שלא ממש מרגיש לי שהוכיח את עצמו עד עכשיו. להאמין פשוט כי אם לא, אין לנו כל כך מה לעשות כאן. זה הכי חוכמה, והלוואי שהייתי קצת יותר חכמה.

את לא חייבת להגיד שומדבר חכם, אבל זה ממש ממש חשוב לי שקראת.

"לפני שנים רבות, קרוב לסוף המלחמה,

קרס בית בקרבתנו.
אחר קרס עוד בית
ואז הסתיימה המלחמה.
עשרים ושתים שנות המלחמה
מעורבבות באי-סדר מצוין בראשי.
העשור הראשון היה קשה מנשוא
והימים האחרונים בלתי נסבלים."

(חזי לסקלי)

אהובתי,
פעם הייתי מזדעקת כשהיית כותבת "פרטנר" ובטח ובטח "סולמייט" אבל היום אני חושבת שבכינויים שאת נותנת למי שנלחם בך במלחמה הזאת ("העשור הראשון היה קשה מנשוא, הימים האחרונים בלתי נסבלים") יש איזו אמת, גם אם איומה. הם היחידים שהיו שם בזמן שזה קרה (את, הרי, היית-לא היית) והם הפכו להיות העדים היחידים שלך, עדים בלתי נסבלים כי אף אחד לא מעלה אותם למשפט, וגרוע מכך, כי אף אחד מהם לא יודה בפניך שהוא זוכר (והם כנראה זוכרים, אל תטעי. אבל אני לא חושבת שמשם תבוא הגאולה שלך). אז במובן המזעזע הזה הם אכן (בינתיים) הפרטנרים או העדים היחידים שלך, ואלה הם הפרטנרים האכזריים ביותר שאפשר לדמיין. וכמו שאת יודעת, כשאת מרעיבה את עצמך או פוצעת את עצמך את משתפת אתם פעולה - אתם או עם החלקים שלהם שהופנמו בך היטב וביסודיות לאורך השנים ("עשרים ושתים שנות המלחמה"), ולמרות שזה תמיד-תמיד-תמיד-תמיד מפתה כי איך תוכלי להתייחס לעצמך אחרת? למרות זאת אני מאמינה שיש דרכים לחיות מחוץ (לצד, בתוך אבל אחרת, במקביל, את יכולה לבחור את מה שמתאים לך) למעגלים האלה של הפגיעה והאונס. זה נכון, את לעולם לא תהיי מי שיכולת להיות אילולא נאנסת אבל זה לא אומר שתמותי בעודך בחיים וזה לא אומר שתפגעי ככה לנצח. המשפט האחרון בהודעה הזאת שלך, "אני לא רוצה עוד סיבוב", הוא משפט שאת צריכה, מ ו כ ר ח ה, להפוך לעשייה למען עצמך ולמען מי שעוד תוכלי להיות. אני לא חושבת שהתעללות מינית או אונס הם רצח. אני חושבת שאונס והתעללות הם עיוותים נוראים אבל הם לא (ככה אני חושבת) סוף הקיום שלנו. הם לא יכולים להיות. אני חושבת שיש גם שמחה ויש כאב משותף ויש קרבה ויש חיים גם אחרי אסון (גם, כמה עצוב, תוך כדי אסון). אני חושבת שיש משמעות להודעה שכתבת, ושיש משמעות למשפט האחרון שכתבת, לא משנה מה תעשי אתו. אבל את צריכה ל ב ח ו ר לעשות אתו משהו. וככל שתמהרי לבחור (ויש כאן לא מעט נשים טובות שישמחו לשטוח בפניך כל מיני אפשרויות) כך תמנעי מעצמך עוד סיבובים. זה בידיים שלך ואת לבד, אבל יש פורום שלם ואוהב ומאמין מאחורייך. ויש את חזי לסקלי, שבנונשלנטיות המיוחדת לו אמר גם:
"קיימת תקלה המעידה על קושי כלשהו,
ומתחתיה או שמא מעליה, קיימת קלילות מפליאה
שאין בה כל סיבוך.
בתווך, בין הקושי לקלילות יש
מילוי שוקולדה מ-צ-ו-י-ן.

אני לא מאמינה באלוהים, אבל אני מאמינה בשירה. ואני מאמינה בך.
מחבקת אותך חזק.

No longer

New member
אני קוראת שוב ושוב

וממש ממש מקווה שמשהו מהמילים שלך ידחף לי בין כל ההרס ויעזור לי להזיז דברים. לפעמים האמונה שלך בי יכולה להציל את חיי, ממש ברצינות.
תודה שאת נותנת מקום לאופן שבו אני מדברת על זה, אבל לא שוכחת להזכיר את העיוות שבפנים.
ותודה שקראת.
אוהבת עד בלי די.

לאט לאט

מילה בפגישה הבאה
עוד מילה בפגישה שאחר כך
אולי מבט
מישהי לסמוך עליה, ל א ט ל א ט
מישהי אחרת לבכות אתה בטלפון או דרך המחשב או על הכתף
וזה (כנראה) מאבק לכל החיים, אבל יש דרכים להיאבק בהגינות (אנחנו נידונות להיאבק בעצמנו, בקולות המופנמים שהפכו להיות חלק מאיתנו) -
וזה ייקח זמן, הרבה זמן, אבל את בדרך.

מחבקת חזק. ליל מנוחה. נסי להתעורר לבוקר אחר.

אני אגיד דברים שם לא פולטיקלי קורקט

ואציין שהם לא על דעתה של גרניום ולא נובעים משום שיחה ביננו.

את כותבת לגרניום על כמה היא משמעותית עבורך וכמה הכח של האמונה שלה יכול להציל את חייך וזה לא פייר, כי זה לא תפקידה להציל את חייך, זה תפקידה להציל את חייה, ורוב הזמן זו עבודה קשה מאוד ממילא.
מקובל להתמוסס כאן בפורום מול מילות אהבה הדדיות, ואני לא מתמוססת כאן, אני דואגת. לא לגרניום שהיא ילדה גדולה ותחליט לבד אם מתאים לה או לא ואם לא תדע מה לעשות עם זה, אלא לך-
שלא מסכימה לעשות את אותו תהליך מציל חיים במקום הנכון לו- בטיפול.
את בורחת מטיפול, בורחת מלתת למטפלת להיות בשבילך מה שאת כל כך צריכה שיהיה לך.
אם את רוצה לדעת על מה את מוותרת- זה בדיוק זה, מה שכתבת עכשיו לגרניום, זה מה שקורה לך בטיפול טוב. טיפול טוב כזה שגם המטפל טוב אבל שגם את נותנת לעצמך להיות בטיפול, בלי שקרים, באמת, באופן משמעותי.
הלוואי שכבר תבחרי להיות כזו בטיפול.

No longer

New member
בגלל זה אני נוטה לסייג עם המילה לפעמים.

אני מודעת למה שאת אומרת והלוואי שהיה קורה לי משהו כזה בטיפול. אבל מעבר לזה, מעבר לזה. אני לא חושבת שגרניום כגרניום מצילה את חיי או יכולה בכלל או שיש לה אחריות. היא מאמינה בי כי היא מאמינה בי. לא ברור למה, אבל זה ככה. ולפעמים זה איכשהו מספיק כדי שגם אני אאמין, ואז זה מציל את חיי. אם זה לא נכון או לא בריא, אז לא ברורה לי תקשורת בין אנשים ככלל, ולא ברור לי מה עוד [מה לעזאזל] אני אמורה לעשות כדי לשרוד כאן, או להאמין שאפשר, או משהו.
[אני מאמינה שאת מחבבת אותי ברמה כלשהי, באמת שכן. אבל מה שזה לא יהיה שאת רוצה להגיד לי, פשוט תגידי, רחלי. לא יודעת אם אמרת הכל מבחינתך]
ואני חושבת שגרניום יודעת להציב את הגבולות שלה ואני יודעת לא להכריח אנשים לטפל בי. מותר לי לכתוב הודעות כאן ומותר לה לענות. [אני לא מטופלת מוצלחת במיוחד לכשעצמי, בטח לא כשמרגיש לי שזה לא המקום שלי באמת.]

זה באמת בינך לבין רחלי (כאמור, לא דובר

ביני לבין רחלי לפני כן) ודווקא נדמה לי שהיא אמרה לך בדיוק את מה שהיא רצתה להגיד ולא חסכה ממך לא מהביקורת (בהעדר מילה טובה ממנה) וגם לא מהאהבה שלה והדאגה הכנה כלפיך.

אני מגיבה לך ממקומות מאוד אישיים ובאמת מתוך אמונה מאוד גדולה בך וביכולת שלך (וכן, גם בחיים ללא פגיעה), אני רוצה לחזק את מה שרחלי אמרה על היכולת שלך להרגיש דברים כאלה כתוצאה מדיאלוג אמיתי בין שני אנשים - בפורום זה קורה ביני ובינך - בחיים, אהובה, זה יכול - צריך, חייב - לקרות בטיפול. אל תוותרי.

No longer

New member
לא, זה לא. [בועטת באמירות המקובלות כרגע.]

לא היה טיפול אחד שבו זה באמת קרה לי. אם יש אחד שלעיתים מתקרב לזה זה הטיפול הנוכחי. אני מטופלת מגיל 14, אני תכף בת 21. מה ציפיתן [זה הפך לשתיכן, כן] שיקרה במהלך השבע שנים האלו, שלא אתקשר עם אנשים אחרים? אני לא מאמינה שאפשר לנתב את כל ה"עשייה המשמעותית" לבמהלך-לפני-אחרי-או-תוך-כדי-טיפול. פשוט כי אי אפשר להיות כל כך מחושבים. ולא כל דבר שקורה לי שהוא לא במסגרת הטיפול, התגובה עליו היא בהכרח "אבל למה זה לא קרה בטיפול", וזה לא אומר שאנשים אחרים הם לא טובים מספיק. מבחינתי כל שיחה, כל קפה, כל אירוע שקורה לי עם אדם מסוים עשוי להשפיע ולשפר את המצב שלי. לא כי אני מפילה את עצמי על אנשים רנדומליים שיטפלו בי ויצילו אותי, אלא פשוט כי זה לא עובד ככה. אני מנסה בדרכים המקובלות, אני מנסה בטיפול כמה שאני יכולה לתת, זה לרגע לא אומר שלא. אבל לא רואה שום פסול בתקשורת בין בני אדם שאין סביבם את הטייטל של מטפלת. [ואני חסידה גדולה של טיפול, והתעסקתי בעבר ואתעסק עוד בעתיד מקצועית בנושא הזה, אל תשכחו את זה.]

אניוואי, כן. אני חושבת שאני רוצה לברוח כרגע, אז אני מצטערת, אבל אני אשמח לעצור כאן?

KAS3

New member
את צודקת

זה בדיוק ככה

כל שיחה כל אירוע כל קפה עשוי לשפר את המצב

ובשביל זה יש חברים

את לא צריכה להסביר את עצמך ובטח לא להתנצל על זה

האמת

שזה ממש לא הזמן המתאים בשבילי שיוציאו עלי כעסים. מה אני מצפה? שאנשים יתנהגו אחד לשני כמו בני אדם ושהחיים יהיו פשוטים ושלמישהו יהיה אכפת מספיק ממני כדי להציל אותי גם בלי שאשלם לו, או לכל הפחות שמישהו ינהל אתי דיאלוג אינטליגנטי מספיק על איך חיים אחרי בלי ההתעללות הזאת והרהויקטימיזציות האלה ושזה יהיה בנאדם בשר ודם ולא ספרי שירה או תיאוריה. ושזו לא תהיה תמיד אני שמדברת לעצמי. סליחה שאני פאסיב אגרסיבית ולא יודעת למה זה יוצא כאן ועליך.

No longer

New member
אני אוהבת אותך, באמת. אבל

אני לא רואה את הקשר בין הדברים. וזה בסדר גמור אם אין. פשוט שאם את חושבת ש-זה- להוציא כעסים עלייך, אז...קראת בטון הלא נכון, ואיבדת לרגע את ההכרות המינימלית איתי מספיק כדי להבין כמה הדיון הזה מבעית אותי בכלל. [אבל שוב, זה לא חייב להיות שלי בכלל.]

סליחה מותק, השתלטתי לך על השרשור

(רגע של כאב, מצטערת שככה וכאן זה יצא. אענה לעניין עוד מעט)

אוקיי. אז אני חושבת כמה דברים.

בעיני קשרים אנושיים קרובים (בעיקר קשרים כמו זוגיות, אבל גם חברויות אינטימיות מאוד) הם קשרים שמאוד דומים לקשר טיפולי טוב (ולהפך - קשר טיפולי מאוד דומה לזוגיות. יש איזה משפט יפה של פרויד [או ויניקוט? לא זוכרת] שבו הוא אומר שקשר טיפולי הוא כמו קשר של נישואין, במובן שזה קשר של אהבה ושל מחויבות). אני לא יודעת למה את מרגישה שזה לא עובד לך בטיפול. אחת האפשרויות שאני יכולה להעלות על דעתי היא שאת לא בטיפול אינטנסיבי מספיק, למשל. אולי את מפחדת להתחייב, או לסמוך על מישהי בעמדה טיפולית (אפשר להבין פחד כזה לאור ההיסטוריה שלך, לא?).

מעבר לזה, ברור שחברויות וקפה ואהבה ושיחות כאן ובמקומות אחרים יכולים להיות life changing. אני יכולה לחשוב על שני קשרים כאלה שנוצרו לי מהפורום, למשל. זה נדיר מבחינתי, כי אני לא נותנת את עצמי בקלות ואני לא תמיד יודעת להיות חברה, אבל זה קרה ובאמת באמת היה ועדיין חלק משמעותי מהחיים שלי ומההתמודדות שלי. ועם זאת, אם אני חושבת על החיים שלי, גם הרגעים ה"טיפוליים" ביותר בתוך החברויות האלה, או עם בן הזוג שלי, שונים מבחינה אחת ומהותית מרגעים כאלה בטיפול: שם (כלומר בטיפול) אף אחד לא רוצה ממני שום דבר בחזרה (אוקיי, אם לא מחשיבים כסף, אבל אני מדברת מבחינה רגשית). את מבינה למה אני מתכוונת? החברות שלי ובן הזוג שלי זקוקים לכל מיני דברים ממני (כמו שגם אני זקוקה לכל מיני דברים מהם. לפעמים אנחנו מצליחים במשחק הזה של give and take ולפעמים לא, אבל בכל מקרה זה המשחק). המטפלת שלי לא זקוקה ממני לשום דבר. וכמי שבילתה שנים ארוכות בחייה בלתת לאחרים דברים שהיא לא רצתה או לא היתה יכולה לתת (כמו שנראה לי שגם את) - הדבר הזה שקיים בטיפול הוא invaluable עבורי. הוא מרפא. והוא הכרחי בחיים שלנו (אני מרשה לעצמי לכלול אותך ב"שלנו", אני מקווה שזה בסדר). וזה בדיוק הדבר שבו חברויות "טיפוליות" נכשלות, בעיני. לא במובן של "לא עובדות" כי הרבה חברויות כאלה עובדות יפה מאוד שנים ארוכות, אלא במובן מהותי (אני ברורה?).

וגם, חשבתי עכשיו על עוד שיר בשבילך:

"אין לי תוך", קבעת / אריה זקס

"אין לי תוך", קבעתְ, ובתוכי
זזו צלליות התשוקה,
אך החדר היה מואר מדי
במרה שחורה מתוקה.

"תאטרון בובות של רגשות", עניתי
לתפנית אוזנךְ, שלושת רבעי
פוזת יופי ארוכה.
והיה ביננו מתח מיתי,

ספרותי מדי, מחורז, תחרות
בין קולות האמת ששנינו השמענו
לנחיתת עלים נושרים במרירות

סתיו העץ בחוץ, שלכת משכנעת,
צליל יובש קליל שנועד לא לנו,
עונת האמת הנכנעת.

(עונת האמת הנכנעת....
)

למה את חושבת שאני לא אומרת הכל?

מה שכתבתי הוא מה שהיה לי להגיד.
בדיוק זה.

אפשר לקחת את הדברים שלי למקום הזה של "מותר לי לכתוב הודעות" ו"מה ציפיתן, שלא אתקשר עם אנשים אחרים?" אבל את הרי יודעת שלא זאת הכוונה ושלא זה מה שנאמר.
אני מעריכה את האינטלגנציה שלך מספיק כדי לא להגיד שוב את מה שכבר אמרתי במילים אחרות.
אמרתי מה שאני חושבת, את לא חייבת להסכים,
לא לגבי גרניום ולא לגבי טיפול,

אבל אני מאמינה גדולה בכל מי שכותבת כאן, כי כתיבה כאן אומרת בעיני מאבק ורצון, מי שלא רוצה לא נשארת כאן בפורום הזה, מי שנשארת רוצה, וודאי את. וביחד עם זה מאמינה מאוד שכל הקשרים היומיומיים לא יכולים לתת את הדבר שקשר טיפולי יכול.
את באמת עברת המון שנים של טיפולים ואני זוכרת יותר מזה, אני גם זוכרת כמה קשה להיות בטיפול וכמה קשה לתת למישהו להכנס ככה לעולם שלך,
אבל דווקא בגלל שזה קשה אני רוצה להחזיר לך את האמונה במה שיכול לקרות שם, את המוטיבציה להרוויח שם את הדבר הנהדר הזה שיכול לקרות בקשר עם אדם אחר.

לא מפתיע אותך שזה קורה לך עם אנשים ביומיום אבל לא מצליח לקרות בטיפול? אני לא חושבת שזה סתם...

No longer

New member
גם עם אנשים ביומיום זה קשה לי.

אני לא מתכוונת להמשיך עם הדיון הזה ספיציפית, הוא לא נותן לי שומדבר חיובי כרגע, רק לוקח לי את המקום שעבדתי קשה עם עצמי להרשות לעצמי בפורום. ואני לא מתכננת לאבד אותו לעצמי כל כך מהר. אז אני רוצה לשאול אם יש לך רעיון למה זה לא עובד לי בטיפול.

למעלה