(טריגר)

(טריגר)

כל היום אתמול הסתובבתי עם שורה משיר בראש: Have to face it I'm finally an addict (תרגום מילולי: "בסופו של דבר אני חייבת להודות, אני מכורה") והיא כותבת שם גם You take my hand and I'm suddenly in a bad movie, it goes on and on and why am I fascinated (שוב תרגום מילולי אינפנטילי: "אתה אוחז בידי ואני נכנסת לסרט רע זה נמשך ונמשך ונמשך ולמה אני כל כך מרותקת") ואז: Other people are leaving but I always stay till the end I paid my money, I want to see what happens. ("אנשים אחרים עוזבים אבל אני תמיד נשארת עד הסוף שילמתי על הכרטיס שלי, אני רוצה לראות מה קורה") ואז זה, הוידוי, ההודאה, Have to face it I'm finally an addict. אז גם אני הב טו פייס איט, איים פיינאלי אן אדיקט, אבל לא לרזון, לא לריקנות, אני מכורה ללא לתת לאף אחד, לשום דבר, להיכנס (זה משנה למה אני מכורה?) והבוקר התעוררתי עם שורה משיר (הפעם song, לא poetry..), והיא שרה שם, I've mastered the art of dealing slipping away without falling apart (תרגום גרוע: "אני טובה באמנות ההתמודדות, להדרדר מבלי להתפרק לגמרי"), ואני יודעת מה תגידו, מה אני הייתי אומרת למישהי שהייתה כותבת משהו כזה כאן (למשל: נכון, את לא מתפרקת *עכשיו*, אבל just wait, את עוד תתפרקי. או: אז אלה החיים שאת רוצה לחיות? *באמת*?), והתשובות שיש לי לשאלות האלה הן התשובות הרגילות, לא, אלה לא החיים שאני רוצה לחיות, אבל לא רציתי גם דברים אחרים וזה לא בדיוק עזר לי (או אולי כן רציתי, ואז אני ממילא אמורה להיענש לנצח, ואנורקסיה כרונית היא עונש אכזרי במיוחד). אבל למרבה הצער, אני טובה בהתמודדות, ואני טובה בלהתפרק בלי להתפרק, בלי להראות שאני מתפרקת. וכן, אני מחכה לתור שלי במרכז לה"א בעוד שלושה שבועות (זה הולך אחרת כאן. זו אמריקה. לא משנה מה הbmi שלך, עדיין תחכי בסבלנות בתור. הם אפילו לא שאלו אותי מה הbmi שלי, אין כאן אינטייק אפילו). ויודעות מה? אני יודעת שאני זקוקה למשהו אינטנסיבי, למשהו כמו שחף, או אשפוז, אני יודעת את זה. ואני לא יכולה (כן, אני יודעת גם מה הייתי אומרת למישהי שהיתה כותבת כאן את זה. רוצות לאתגר אותי ולשאול? כי יש לי תשובות טובות, אני מבטיחה לכן). אז אני עושה מאמצים. הם קטנים מדי. ואני כה טובה בלהתמודד בלי להתפרק שהידיעה הזאת כשלעצמה מפרקת אותי לגמרי. (אבל יודעות מה, אני לא מהסוג המתפרק, אז לא, גם הידיעה הזאת לא מפרקת אותי. the art of slipping away without falling apart.) (שוב סליחה אם אלה דברים שלא הייתן רוצות לדעת עליי, כי אני מנהלת וכו'. אני לגמרי מאמינה בהחלמה. ובהחלמה מלאה ואמיתית. רק שאני מאמינה שכדי להגיע לשם צריך מספיק עזרה. ולי, כרגע, יש את עצמי וחברים טובים. וזה לא מספיק).

קראתי.

לא כל כך יודעת מה להגיב. את הרי יודעת הכל (באמת.. לא בקטע של עקיצה) ויש לך את כל התשובות. אבל רק כזה נוגע לאחרים. יודעת מעצמי כמה קל לדבר וכמה קשה לעשות.

secret self

New member

בביה"ס מלמדים אותנו שלכל שאלה יש תשובה, בדר"כ אחת ומוחלטת. אבל ככל שאני גדלה, אני נוכחת לדעת שהניסיון לשאול שאלות ולענות עליהן לא מקדם אותי באמת. אחרי שנים של טקסי שאלה-תשובה, אני עדיין מדשדשת באותו מקום. אולי זה בגלל שכל הזמן נשאלות אותן שאלות "רגילות", שמזמנות תשובות "רגילות". יכול להיות שאין בכוחה של התשובה בלבד כדי לתת מזור... או שאולי השאלות הנכונות טרם נשאלו ולכן גם טרם הגיעו התשובות הנכונות... אז מה בעצם נשאר לנו?! נותרה דרך אינסופית, שלפעמים גם מאבדים בה את השביל ומגיעים מקומות יותר/פחות טובים. וזה מחזיר אותי לאחד הקטעים שהכי מרגיעים אותי, אשר לקוח מ"ספר הטאו" הכ"כ אהוב עלי: "היש מורכב ברובו מהאין / האין והיש אין ניגוד בין השניים / כל הדברים בתבל באים מהקיים והקיים מהלא קיים / כשהולכים בשביל האדם והדרך נדמים כמתקדמים בכיוונים הפוכים". אני לא יודעת אם מה שכתבתי פה עוזר, מדבר אלייך או בכלל קולע באיזושהי צורה להלך הרוח בו את נתונה, אבל זה מה שהתחבר לי לדברים שכתבת... ולעולם אל תתנצלי על היותך אנושית, עם עצבות וכאבים אנושיים, פה ובכלל. זה לא מוריד מערכך ואינו גורם לפקפוק באמונתך ביכולת להחלמה מלאה. זאת, בנוסף למאבק שאת מנהלת בהפרעת האכילה שלך, לחוסר הנכונות שלך לאפשר לה להכניע אותך ולנצח, למודעות הכ"כ מדויקת שלך לצורך שלך בעזרה מקצועית והיכולת והאומץ שלך לומר זאת (לעצמך ולאחרים) ולדרוש אותה, הם-הם שהופכים אותך, בעיני, למודל לחיקוי ולמנהלת מעוררת השראה.
[והמשפט הזה... the art of slipping away without falling apart... כ"כ מוצאת את עצמי בתוכו...
]

No longer

New member
בזמן האחרון אני מתחילה לחשוב

שאולי כל התשובות המאד טובות ומשכנעות שיש לך [ולי, ולעוד המון אחרות כאן] ללמה הן לא עושות מספיק, הן טובות ויפות כשלעצמן, כגלויה לתלות על הקיר. ושהסיבה האמיתית היא כרגיל, הפחד העצום הזה מלעשות שינוי שיעשה המון רעש ובלגאן [ובאנג באנג באנג וכולם להתכופף והצילו] בעולם שלך. וכמו שהיום אמרתי לחברה שלי, אני חושבת על השבוע האחרון ותוהה מתי הפסיק להיות לי אכפת. ממה שיקרה לי, אבל גם מכל ה...השלכות האלו, הגלויות היפות לתלות, שבגללן אי אפשר עכשיו או אפשר רק באמצעים האלו והאלו, ולא בהם. אבל ברגע המתאים, אם היה, אם יהיה, אם יגיע. אז, אז כן. בטח, כמובן. אני הכי חשובה, הטיפול בי בראש. אז וואלה, נראה לי שתמיד יהיה משהו יותר חשוב, או תקופה יותר עמוסה. וזוכרת את ההריון הזה ששקלתם? נראה לי שהוא כבר קצת לא על הפרק, אה? [ואולי, באותיות קטנטנות, זה מה שניסית לעשות, בעצם?..] כל התגובה הזו שלי כאן היא נסיון להיות אמיצה יותר ממה שאני יכולה להיות. לא מנסה לפגוע, ולו לרגע אחד. פשוט רוצה שבאמריקה או לא באמריקה, תעיזי. בלי להתנצל, בלי להסביר, פשוט, להפוך את החיים שלך מקצה לקצה עד שתשיגי בדיוק את מה שאת צריכה כדי להשתפר. [וכן, זה לא "פשוט".] זהו להלילה. רק כי מקווה להצליח להספיק שעת שינה.

No longer

New member
(ואחרי השליחה אפילו יותר מלפניה, זה מרגיש לי

כמו תגובה מזעזעת. מזעזעת. במובן של "רוע". אבל באמת שלא התכוונתי להיות רעה. אני אוהבת אותך מאד, ונורא רוצה לזעזע את העולם שלך אפילו טיפה, אם זה יעזור במשהו.ואני מצטערת וסליחה ואלוהים, אלפי סליחות. ואני אוהבת אותך ואל תכעסי.)

קולדון

New member
להתפרק בלי להתפרק

אני מבינה את זה. ואולי כברירת מחדל זה לא הכי גרוע בעולם, ואולי גם בגלל זה את נתלית על זה. אבל דוגרי- זה לא באמת להתפרק בלי להתפרק, זה סוג של הרס עצמי פשוט הרבה יותר מתוחכם, כבר לא כל כל תמים, כבר לא זועק לעזרה בצורה לא מודעת, נראה שכאילו התחסנת... ואולי שכנעת את עצמך שאת לא מספיק סובלת. אבל מה שעובר בעיני בהודעות שלך... שכבר לא באמת נוח לך במקום הזה. לא באמת עדיין שווה לך להתחפר בו. אולי זה פחות גרוע פיזית מלהתחרפן לגמרי עם הרס עצמי חסר בקרה, אבל מבחינה נפשית זה נראה לי אפילו יותר הרסני. ונראה לי גם ששווה לך לשקול מחדש את ההפסד רווח שבמשוואה הזו. אני יודעת שמפחיד אותך רצח לעשות עוד צעד קדימה, אבל נראה לי שאת כבר מוכנה לשלב הזה. כי ההרס הנוכחי כבר מגיע לסף שלך.. אפילו אם נראה לך שהוא מבוקר. זה שהוא מבוקר מבחינה פיזית לא אומר שהוא מבוקר מבחינה נפשית. ולי נראה מבחינה נפשית כבר זה עלה על גדותיו.. ושאולי הפתרון שמצאת (והנחמה?) בהרס עצמי מבוקר שכזה כבר מפנה את מקומו לצעד אמיץ הבא? את יכולה. בעדינות בעדינות, אבל את יכולה לצאת מזה ולהמשיך להלח למען עצמך ולמען החופש שלך מכל החרא הזה שעברת. ואולי זה נראה עדיין אינסופי אבל רק מלעקוב אחרי הודעות שלך בפורום נראה שהתקדמת כבר המון, וזה לא באמת אין סופי, ואת כן יכולה להרגיש יותר טוב מעכשיו. חיבוק!

גרניום אהובה, אשת המילה הכתובה

שכל כך כאובה לא יכולתי להשאיר אותך בלי תגובה ואני כל כך אווה שתמצאי פינה שלווה שתצאי מתוך התחושה העלובה שלא תהיי כל כך עצובה כן, לכל טענה יש לך תשובה האם היא באמת כל כך חשובה? האם את מבינה שאת (מספיק) טובה? ואולי אולי במקום להתפרק תרשי לעצמך להתרפק? חיבוק ענק ולא מחורז, כי ככה בא לי

דוVשה

New member
גרניום.

אני חושבת שזו הפעם הראשונה, שקראתי אותך אמיתית. לפחות עבורי. ולא אמיתית מבחינת אמת/שקר, אמיתית מבחינת חשיפה. חשיפה אמיתית. כי זה משהו אחד [שדורש תעצומות גדולות וחזקות בפני עצמו] לכתוב מה עבר/עובר עלייך [בעיקר מה עבר], אבל זה עם שיריון, עם מגן מסויים. זה לכתוב את הפנים בצורה/ידיעה [אפילו אם לא מודעת באותו רגע] שהוא נכתב וזהו. ממשיכה רוטינה מסויימת. זה נכון שהתפרקת, זה נכון שזה הרסני, זה נכון שזה תובע ממך לנסות באמת לא לטבוע ולנשום בכל הכוח, אני לא ממעיטה מערך המילים שכתבת, אך זה נכתב, ברגעים יותר ברגעים פחות, והחסימה [as in מסך/מגן מסויים] נשאר שם - the art of slipping away without falling apart. כאן, עכשיו, במילים האלו היה משהו שונה. רציתי להגיד לך, והאמת שרציתי לכתוב את זה בסוף אבל זה פשוט ממש בוער בי, שכל הכבוד לך. רציתי פשוט לכתוב קודמכל - כל הכבוד -. ממש. לוקח המון אומץ [ואני אישית חושבת שאנשים הם הכי יפים כשהם אמיצים, כי אז הם הכי אמיתיים] להיות חשוף. להודות באמת. להודות באמת - באמת. אז ממש כל הכבוד. אני מקווה שאת יכולה לתת לעצמך קרטיד על זה. מעבר לכך, למרות שבסוף מילותייך שוב התכסת בשיריון, אני מניחה שזה לא ממש משנה אם את יודעת את התשובות או אם יש לך את כל המילים הנכונות לכתוב/להסתתר מאחוריהן. החיים שלך ואיך שאת מתנהלת בהם הם - שלך. נקודה. יכולים להגיד לך שאת הכי חכמה והכי יפה והכי חזקה והכי טובה. בסופו של דבר את נשארת עם עצמך והכי חשוב, עם האמונה שלך לגבי עצמך ולגבי היכולות שלך. אז זה נהדר לקבל חיזוקים לאורך הדרך, זה יכול לעשות ממש טוב. השאלה לאיזה טווח. עד כמה זה מחזיק. להתמודד עם פחד זה דבר לא קל, בשביל זה באמת צריך הרבה אומץ, בעיקר אם הפחד מגולגל עם כ"כ הרבה דברים אחרים שהוא כבר דחוס עד להתפקע. זה בהחלט לא פשוט. השאלה היא מה יותר. מה יותר לא פשוט. כי בסופו של דבר הוא הרי יתפקע. במוקדם או במאוחר. יתפקע, או ירקב, או יקבל עובש ויחלחל, או כל צורת התפקעות אחרת שיכולה לקרות למשהו שנשאר שנים על גבי שנים באותו תצורה כשמהצדדים נדחפים ונדחסים אליו עוד ועוד ועוד דברים. השאלה היא מה יותר לא פשוט אינני יודעת איזו החלטה תקבלי, אם בכלל, אני מקווה שהיא תהא הנכונה. תודה לך האומץ. מקווה שתאמצי אותו אלייך, באמת.

תוהה מתי הפכת להיות

קטגור, חבר המושבעים, השופט והמוציא להורג- במשפט שאת עושה בתוכך ולעצמך? האם זה במת מגיע לך לשבת על דוכן הנאשמים בלי הפסקה? את כול הזמן אומת שאת "ודעת" יודעת מה צריך לחשוב, מה צריך לעשות, איזה טיפול יהיה נכון לך ועוד ועוד ועוד.... אבל השאלה היא מה את רוצה, מה את רוצה שישתנה, מה את מאחלת לעצמך בעתיד? הרי כבר אמרנו שאת העבר אי אפשר לשנות, ואת חייה את ההוווה, אבל בלי תוכניות רצונות וחלומות לעתיד אין ממש משמעות למה שאת עושה היום. ואת נעה ונדה בין העבר להווה, בין מה נכון ולא נכון לעשות ואת שוב (ושוב) שוכחת את עצמך, מתעלמת ממה שיכול לצמוך מתוכך, את בוחרת להתעלם ממי שאת ומה שאת רוצה תראי את השורות האחרונות שלך אותן תחמת בסוגריים- יש לך מקום, תמיד יהיה לך מקום ואין קשר לזה אם ת כחולה, אדומה או שחורה את מי שאת על כול הרבדים השונים ואין לך על מה לבקש סליחה אלא לקבל ולממוד את אשר יש בתוכך ויכול לפרוח. ותנסי קת לקבל את עצמך כמו שכול אחת ואחד כאן מקבלים אוך בהמון אהבה והערכה. כאן.

אענה מאוחר יותר

תודה בינתיים לכולכן. הרבה מכן נתנו לי חומר למחשבה. יש לי איזו מחויבות שתיקח לי את כל היום ואחזור לכאן (כלומר לשרשור שלי) ולכאן (כלומר לפורום) להגיב מאוחר יותר. אוהבת,

אפרתs

New member
מחכה לתשובות שלך

ולשאלה שלי, מה זאת תהיה "מספיק עזרה"? ואיך את בוחרת להגיע לזה? אויש איתך גרניום, את באמת מומחית בזה. בא לי לשלוף אותך משם. והאמת? לקראת הסוף, התחיל להשמע לי כמו תירוצים ולא סיבות.....מה את אומרת?

התחלתי להגיב באופו אישי, אבל אני נטולת כוחות

אז רציתי שתדעו שקראתי כל אחת מהתגובות כמה וכמה פעמים, שהן נגעו ללבי ועוררו את המחשבה שלי, ושכל יום אני עושה עוד צעד קטן לכיוון התפריט ושפיות. תודה רבה, רבה לכולכן. באהבה,

בעצם (ט' ליתר ביטחון)

אני כל כך עייפה כל כך כל כך כל כך כל כך עייפה (ולא, אני לא משלה את עצמי. מי שלא אוכלת כמו שצריך לא ישנה בלילות ועייפה בימים. לא ברור לי למה אני מחכה).

טריגר אנורקטי ומאוד חולה.

קודם כל. אני רוצה שתדעו ושיהיה ברור לגמרי שאני לא מודל להחלמה מאנורקסיה. מעולם לא החלמתי (ולא כתבתי כאן שהחלמתי - להפך - וההוכחות כולן בארכיון, החל מ-2006 בערך). בדרך כלל מצבי היה טוב יותר מזה של היום. אבל בבקשה, בבקשה, כשאתן קוראות אותי, וקוראות מילים יפות שמתחברות למשפטים יפים שמתחברים להודעות יפות, אל תקשרו את זה עם האנורקסיה שלי. זה בדיוק מה שאם אמשיך ככה האנורקסיה תיקח. חשוב לי להבהיר את זה. אני לא יודעת איך לעזור לעצמי עכשיו. אני לא יכולה לשתות אינשור כי זה גורם לי להקיא. אני שוקלת ללכת לבית חולים לבקש שיאכילו אותי עם זונדה אחת לכמה ימים. זה נשמע לי מטורף (לבקש, ממש לבקש, זונדה, אלוהים) אבל אני לא יודעת מה עוד אני יכולה לעשות. אני יכולה פשוט לאכול. ואני באמת פשוט אוכלת, רק לא מספיק בשביל להפסיק לרדת במשקל. המשקל שלי אשפוזי. לא מטורף, אבל אשפוזי, ואני לא רוצה להתאשפז, ולא רוצה לרדת עוד, רק לא לאכול. אני לא בהיסטריה אנורקטית מבחינה קוגניטיבית. אני רואה כמה אני כחושה. מה שמדהים אותי הוא שבמשקל הזה פחות או יותר התאשפזתי כשהייתי בת 16 וחצי, וכל מה שראיתי אז היה שומן. מה שאני רואה עכשיו הוא כמה מכוערת אני נהיית, כמה מכוערות הפנים שלי כשהן מתכווצות ככה. ומה שמדהים אותי עוד יותר הוא החיוּת שאני מצליחה לשדר, כמעט בעל כוחי, הויטאליות הזאת שגורמת לכל מי שפוגש אותי להגיד כמה טוב אני נראית, לאהוב אותי ככה. אז להשתמש בכוח הזה כדי להחלים? איך, בדיוק, עושים את זה? ואיך אני משכנעת את עצמי שגם אם אני מצליחה לאכול, מה שקרה עדיין קרה? איך אני לא הופכת לאנדרטה של הטראומה שלי? איך אני עושה את זה?

קולדון

New member
יש שלב כזה אחרי ירידה במשקל,

שלב זמני בהחלט, של מן ויטאליות כזו. לי הסבירו שזה הגוף שמתקיים על מצברים שיש לו ששמורים לתקופות קשות (כמו מלחמה). באישהו שלב המצברים האלו נגמרים, (אם הגעת לשלב הזה את כבר עמוק בחזרה באנורקסיה ולא רואה יותר בעיניים) ואת כבר לא זוהרת, וכבר אין לך כוח. כשאני התחלתי לרדת במשקל בתקופת האנורקסיה שלי, לקח לי בערך שנה וחצי לאבד את הכוחות שלי ולהתחיל להראות ממש רע. עם אותו משקל בדיוק, בהתחלה אפילו דגמנתי (!) ואח"כ כבר לא היו מקבלים אותי למקומות עבודה אפילו בשטיפת כלים. ובעניין יותר קריטי: כרגע את עושה חיבור חולה בין אכילה לבין מה שקרה לך. אני לא יודעת בדיוק מה הכיוון להחלמה מזה, אבל מניחה שלמרות שכשאת אוכלת את מתחילה להרגיש יותר חזק את הדברים הספציפיים האלו שאת מקשרת עם אכילה, עדיף לך לעשות את החשיפה לרגשות האלו, מאשר לבחור להמנע מהם. כי חשיפה לרגשות האלו היא אמנם קשה ונוראית ובלתי נסבלת, אבל מצד שני- היא בחירה בשליטה, ואת יכולה לעשות את זה תוך כדי מודעות ובהדרגה. וכתוצאה מהחשיפה הזו העוצמה של הקישור בין הדברים יורדת. ואז תגיע משוואה חדשה, שבה את אוכלת וכבר אין לך את הקישור הזה באותה עצמה משתקת, אלא שאת מתחזקת, משפרת את החיים שלך, מרגישה יותר טוב ובמקביל משתחררת מהדבר הנוראי הזה שעד עכשיו בחרת להמנע ממנו. יש לך שתי אפשרויות, או לבחור בחשיפה הזו. זה יהיה קשה וכואב, וזה גם תהליך והכל, אבל את תראי איך זה משתפר, איך כל פעם את מרגישה פחות חזק את הקישורים האלו, ואת מנצחת. ואת יכולה להמשיך להמנע מהרגשות הקשים האלו, ולנוע מאנורקסיה לייט לאנורקסיה בהילוך גבוה, ולחיות עם הקישורים האלו שלא נותנים לך בעצם לחיות.

טריגר. אני יודעת שכולנו אומרות את זה

ולכן גם אני - זה קצת שונה במקרה שלי. ודאי שאני מכירה את מה שאת מתארת בפסקה הראשונה. ממאחר שמעולם לא החלמתי באמת (כלומר מעולם לא הייתי במשקל תקין), אני מכירה את ההיי הכימי/ביולוגי הזה מתקופות קצרות (מאוד!) של הרעבה בשנים האחרונת. מאחר שגם עכשיו ממילא התחלתי מתת המשקל (האנורקסיה לייט הרגילה שלי), וירדתי עוד, אני כבר עמוק בתוך המקום האחר, שבו הגוף שלי לא במצב של מגננה, אלא פשוטו כמשמעו אוכל את עצמו מבפנים. כך שהויטאליות היא אחרת, היא תוצאה מוזרה של היופי של העולם (מה שאאבד תוך כמה ימים - מדגישה, *ימים* - אם אמשיך ככה) והחרדה המטורפת שאני חווה בחודש וחצי או חודשיים האחרונים, מאז הביקור בארץ. זה יהיה בסדר אם לא אענה על החלק השני של ההודעה שלך? את צודקת כמובן, ואלה תהליכים שאני עושה. הם לוקחים זמן. אבל את צודקת לגמרי, ואני מנסה עכשיו (ומצליחה אפילו - בsmall and strange steps) לפרק את הקשרים האלה. הבעיה כאמור שזה לוקח זמן. בכל מקרה, את לגמרי צודקת. ותודה

למעלה