(טריגר. זהירות)

תודה מותק

(לא, אני דווקא יודעת שקרה לי. השאלה שלי עכשיו היא מה אני עושה עם הידיעה הזאת. אבל בסדר, אני מתמודדת אתה. זה רק לוקח זמן. ותודה על התגובה, אני מעריכה את זה)

(המשך טריגר)

זה נכון שאני טובה במה שאני עושה היום - אבל הייתי טובה גם במה שעשיתי פעם. זה כואב. (וכשנשקלתי היום [מחר הדיאטנית ואני לא מתכוונת לתת לה לשקול אותי. אני סומכת רק על המשקל בחדר כושר (שאליו אני הולכת בתקופה האחרונה רק כדי להישקל ולא כדי לעשות ספורט כי אסור לי ואני ילדה טובה, תמיד ילדה טובה)], וראיתי כמה ירדתי ושאני שוב בחזרה במשקל בת ה-13 או ה-14 שלי, וזה לרגע עשה לי מן תחושת התרגשות אנורקטית, מן שוגר-ראש ללא השוגר, כי אם חזרתי לגיל 13 או 14 אז זה וזה וזה עוד לא קרה ואולי מישהו ימנע מהם לקרות, ותכף כשארד עוד קצת (מה הבעיה?) אוכל לחזור לגיל 12, ו-11, ו-10, וזה שקר אבל גם לא שקר אחרת אנורקסיה לא היתה עובדת כל כך טוב עבורי כל כך הרבה שנים. רק שאילו הייתי יכולה למחוק הכל דרך ירידה במשקל הייתי צריכה להגיע למשקל של ילדה בת פחות משלוש. ואני לא רוצה אני לא רוצה אני לא רוצה אני לא רוצה. זה מה שלמדתי על עצמי היום.)

תוהה מדוע את מרגישה רע-

אם בעצם היית טובה במה שעשית לפני הפגיעה ואת עדין טובה במה שאת עושה אומר שהפגיעה לא הייתה משמעותית? ואם הפגיעה כביכול לא פגעה בתיפקוד שלך אז אומר שלא נפגעת (באופן משמעותי)? ואולי זה מקור הפיצול, עליו את כותבת כל כך הרבה (?). מדוע את לא מרשה לעצמך לעשות פאוס- בין מה שהיית לפני למה שאת עכשיו? לא כולן מפסיקות לתפקד (פיזית, מנטאלית, חברתית, אכילה...) ויש כאלה שעושות פאוסה לחיים ומפסיקות לחיות. לא זה נכון ולא זה נכון, זה מתאים לאחת ולאחרת לא. תוהה אם את מרגישה שאסור לך לחוש את הפגיעה כי את בעצם מתפקדת כמו כולם ואף יותר טוב מהרבה אחרות? את יודעת, לא הרבה כותבות בהמשכים, בהודעות שונות, ויוצרות קו רצף לוגי ומשמעותי בין הודעה להודעה. את עושה חיבור לדמות שלך (חיפשתי ניסוח אחר ולא מצאתי ורואה בנשימה אחת את אמנון לוי) למרות הפערים, שנדמה כי קיימים וזאת לאור, ההודעות השונות הנכתבות ברצפי זמן שונים. את אדם מלא, מצד אחד את כותבת בהמון כאב את העבר, את הפגיעה ומה היא מחוללת בפנים ומנגד, את כותבת, באופן מלא לוגיקה ורציונליציה את ההבנה כי קיים פיצול ושינוי בין עבר-פגיעה-הווה... ניכר כי את מרשה/לא מרשה לעצמך להרגיש/לא להרגיש, חייבת לדבר/לא לדבר את הפגיעה, לחוש/לא לחוש אותה ואת אינך יכולה למצוא לזה מקום בתוך העשייה הענפה שלך אז את יוצרת מעגל נצחי שוב ושוב ושוב ושוב (רוצה/לא רוצה-מרשה/לא מרשה-מאמינה/לא מאמינה וכו'...) זה שלא מאפשר לך לנוח אפילו לרגע כדי לעשות עבודה סיזיפית (מול עצמך/העולם הסובב אוך/בטיפול) כדי לעבד ואולי אף גם טיפה לאבד (בעיקר את השליטה) של ועל הדברים. הצורך הזה להיות ילדה טובה מתחבר לצורך שלך להיות סטודנטית מצטיינת, מרצה מעולה שעושה הכול לפני הזמן... ותוהה (כן שוב תוהה) אם הצורך הזה להיות טובה יכול להחזיר (בחשיבה לא מודעת) את הזמן לאחור ובתקווה, של ילדות ותמימות, לשנות את הרגע בו הכול השתנה ולעצור את הפגיעה? את עושה זאת כול כך יפה בירידה במשקל והרצון לחזור אחורה (מבחינת המשקל) לגילאים צעירים, הרבה יותר, כי שם יש נאיביות גדולה וחיבוק דוב של אמא/אבא ששומרים ומגנים ולאט לאט ההגנה הזו מתרופפת? אולי את בעצם כועסת על ההתבגרות כי הפסקת להיות נאיבית ולא הצלחת לבקש עזרה? כי בגילאים קטניםיותר יכולים לראות את המצוקה? את חייבת לרצות ולא לרצות באותה נשימה- כי זו הדרך לשמור עליך מהצפה. בעצם רוצה/לא רוצה היא צעד אחר צעד (צעדים קטנים) באותו מסע חייך!!! בתקווה שאני מובנת (?).

PantherettePitz

New member
אוי.

(אין מה לעשות, לפעמים חוזרים ליידיש של סבתא.) (ההרגשה שאפשר, דרך המשקל, לחזור אחורה בזמן, מוכרת עד כאב. וזה טוב שאת לא רוצה לא רוצה לא רוצה לא רוצה.) ואת יודעת, יש חשיבות לזה שאת בוחרת להיות טובה במה שאת עושה היום.

No longer

New member
בינתיים.

(לפעמים כואב מדי כדי להיות פה. לפעמים את אומרת את כל מה שאני לא מעיזה, ועושה את כל מה שאני לא מעיזה, אז אני לא מצליחה להיות מועילה מספיק.אבל קראתי ובכיתי וקראתי עוד פעם.)

תודה לכולכן.

אני יודעת השרשורים שלי לא קלים לקריאה, ואני מודה לכולכן לא רק שקראתן, אלא גם שהגבתן, ושהגבתן ככה. זה לא מובן מאליו בכלל. תודה.

אני רק אכתוב,

שקראתי,שאני מחבקת אותך מרחוק. חזק.חזק.חזק.
כי אני לא מגיבה,אבל חשוב לי שתדעי, שקראתי.

clastic

New member
"אנחנו האנשים החלולים"

דליה כתבה את "אנחנו האנשים החלולים". חיפשתי לא מצאתי איזכור שמצביע על המקור המדויק. הטקסט נמצא לאחר שבנה של רביקוביץ אסף וסידר את מסמכיה לאחר פטירתה ומופיע בכתבות בהקשר הזה. חקירה זריזה מביאה אותי להעריך כי הקטע נכתב בהשראת היצירה The Hollow Men מאת T. S. Eliot (שנת 1925). וכך כתבה: "אנחנו האנשים החלולים. אנחנו האנשים הממולאים בחומרים כימיים מפוקפקים. אנחנו האנשים שלא רוצים לחיות... השמש זורחת ושוקעת. הפרחים פורחים ונובלים. הפרי מבשיל ונושר, ורק אנחנו מצפים לאושר הגדול מכל אושר, האושר של ההיעדרות. אין לנו אהבה גדולה יותר מאשר אהבת העולם השרוי בלעדינו". למה אני מרגיש צורך להביא את זה לפנייך? המילים אולי מכאיבות, אבל הן, כדרכה של רביקוביץ, אמיתיות מאוד מאוד. מדוייקות מאוד באוזניי כל מי שאי פעם מאס, ולו לרגע, בעולם הזה. אותי הן מעודדות באופן הבא: פעם, גם אם לא לאורך זמן, הזדהתי איתן. לפעמים, כשממש לא טוב לי - אולי יש בהן משהו, גם אם לשבריר של שניה. היום, ובשורה התחתונה - הן רחוקות ממני שנות אור. ויש בכך כדי לשמח אותי ולהצביע על דברים נפלאים שקרו וקורים לי כל הזמן ושהם החיים שלי היום. אם גם את, כמוני, מזדהה מצד אחד ונבדלת מהדברים (לפחות רוב הזמן) מצד שני, אולי תהני מהם גם את. ואם לא - בטוחני כי תעריכי את הגאונות.

Kalphana Vera

New member
(
)

(יש לי המון מחשבות, המון דברים להגיד לך רק שהם עדיין לא בצורה של דברים אלא בצורה של מחשבות בראש שלי) (ואני אוהבת אותך המון [המון המון המון])

הפאזל שאת מורכבת ממנו הוא מסובך מאוד.

יש בו חלקים שלצערי תמיד יהיו שם, ויש חלקים שאת יוצרת לעצמך עם השנים שהם מרשימים ומדהימים. איכשהוא היום למרות שנדמה שהם לא יכולים להתקיים זה לצד זה, הם בעצם לא יכולים להתקיים זה בלי זה, או זה בלי להכיר בזה אם לדייק. אני מקווה שבשנים שיבואו ועם הטיפול הנכון, תמצאי את האיזונים הטובים בין ההכרה בחלקים, בכמות הזמן, במתי, באיפה, באיך. אה, וגם-

למעלה