טריגר - החיים מייאשים

homealone

New member
טריגר - החיים מייאשים

כל הזמן הכל קשה לי. אני לא מבין למה דברים שנראים פשוטים מסתבכים מעצמם. אני רק רוצה לדפוק לעצמי כדור בראש או ליפול מבניין כדי לגמור עם כל הסבל. סהר שווים לתחת אז אני מקווה שכאן טוב יותר.

החיים קשים, אבל אפשר להסתכל על זה אחרת

כאתגר ששווה לעמוד בו. למה אתה מרגיש שכל הזמן קשה לך? האם אתה כן יכול להבחין בדברים שטובים בחייך?

homealone

New member
דברים פשוטים מסתבכים *סתם*

הייתי אמור להסתפר, אבל הספר סגר את החנות, טעיתי בכתובת של המספרה החליפית, והאפשרות השלישית שלי יקרה ב30%. כבר עשו לי קליטה בעבודה, אבל יש בעיה קלה מאוד עם הנעליים ועוד לא הפנו אותי למנהל המחלקה. אני רוצה לדבר עם אבא שלי, אבל הוא כזה רפה-שכל שנגרם יותר נזק מתועלת. כל הזמן מפטרים אותי. לי מצידי יש יופי של סיבות למה דווקא מקום העבודה אשם, אבל רק אני מאמין לי. כל מה שטוב בחיי נמצא מאחורי קיר זכוכית: אני יכול לראות אבל לעולם לא להשיג - כמה שאני קרוב ככה אני רחוק. מי שמסתכל עליי מבחוץ יודע שאני מעמד בינוני לכל דבר ועניין. הבעיה היא שאני לא מצליח להשתמש בזה: כל כישוריי, ויש לי, חסרי ערך לחלוטין כי אינם שמישים. כל מה שאני רוצה מחוץ להישג ידי. מה שכן אני יכול להחמיר את המצב או להתבאס עוד יותר מכך שאינו משתנה.

liza26

New member
לעולם לא להשיג....

יכול לראות אבל לעולם לא להשיג...מעמד בינוני...קיר זכוכית... אני חושבת שאתה כאן מבדיל את עצמך מאיזו בועת חיים שיצרת לעצמך. למה אתה לא יכול לראות את עצמך מוצלח היכן שאתה? אתה חושב שהמעמד הגבוה כזה מוצלח? שהכסף והיוקרה נותנים גם אושר? אני לא ממש בטוחה, אולי מקנים נוחות. מדברייך הקצרים עולה תחושה שאתה משווה את עצמך לאיזה דמות בלתי מושגת שאתה רוצה להיות. מן דמות מושלמת. אין דבר כזה. כל אדם הוא שלם. אף אחד לא מושלם. מספרה? חפיף. לך יום אחר, אל תיקח את זה כזה קשה. כל הזמן מפטרים אותך? אולי תעשה אצל עצמך בדק בית. מהם כישורייך ולמה אתם רואה אותם כלא שמישים? מה אתה יודע לעשות? ומה אתה רוצה לעשות? אז רגע לפני שאתה מחמיר את המצב, בוא תעצור. תבחן אותו לרגע. משהו טוב חייב להמצא שם.

homealone

New member
למה את מפנה את הכל אליי?

למה הסביבה תמיד בסדר ורק אני חייב לשנות את עצמי? אני לא נער - אני כמעט בן 30! התספורת היא חלק מדרישות העבודה - לא אוכל להתחיל משמרת ראשונה עם שיער ארוך. אני קולט מהר ויודע לעבוד עם אנשים. אני ראש גדול בסביבה של ראש קטן. אני רק רוצה להשיג משהו משמעותי בחיי, וכל הזמן הכל מסתבך לי.

לנושנוש

New member
רגע, נגיד שסביבה אשמה...איך זה יעזור לך?

איך זה יעזור לך להצליח? אפשר להגיד שספר סגר בכוונה ושבעבודה יש קונספירציה נגדך. ולא בעבודה אחת אלה בכולן. איך זה עוזר לך? במה זה מקדם?? תסביר בבקשה.

../images/Emo45.gif

ולכותב ההודעה הראשי: אנחנו לא מנסים להעמיד אותך למשפט, סה"כ רוצים שתנסה לראות את התמונה בכללותה ובמקום להאשים את כולם, תנסה לפתור את הבעיה. אתה כתבת הודעה שאשכרה תהיתי ביני לבין עצמי אם מדובר בהודעת התאבדות, ועל מה? על זה שלא הלך לך להסתפר ואתה מרגיש שהדברים תמיד הולכים קשה בחיים. קצת פורפורציות. בטוחה שיש הרבה טוב בחייך ושיש דברים שהולכים לך בקלות יותר ואתה פשוט שוכח אותם כי קשה לנו לפעמים לראות את הדברים הטובים ויש לנו נטייה כבני אדם להתמקד רק ברע ובקשה.

homealone

New member
טוב בי? פרופורציות?../images/Emo121.gif

יש לי בגדים יפים ללבוש, יש לי מחשב ואינטרנט, אני נראה בסדר, יש לי כסף ליומיום. זהו. אני מנסה להתקבל לעבודה, אבל אם מקבלים אותי אני מועף בתוך זמן קצר. הסיבות שאני מוצא: 1) דורשים ממני כישורים שלא הובהרו מראש כתנאי לקבלתי, או שהבוס דורש אותם מבלי שילמד אותם. 2) הבוס בעצמו לא יודע מה הוא רוצה ממני, אז למה קיבל אותי? 3) אני מוכן לעבוד בשעות לא שיגרתיות ולהיות ראש גדול, והם אף-פעם לא יודעים להעריך את זה. 4) הם לא אומרים לי בפרצוף מה הבעיה אלא מחכים שאגדיש את הסאה (יגיעו מים עד נפש) ואז מפטרים אותי. הצטברות של דברים קטנים: פה מספרה סגורה ואין תחליף, שם ראיון עבודה שלא הצליח, פה הוצאה בה רכשתי מכשיר שאיני יכול להשתמש בו ומדיניות החזרת המוצרים של החנות בעייתית (בלשון המעטה), שם טלפון מפקיד ממשלתי כלשהו; בו הוא מוכיח לי שב 99% מהמקרים עזרת הממשלה היא פרוטוקולית (וזה כשהם רוצים לעזור), פה בן משפחה חסר יחסי אנוש וכך הלאה והלאה. כל הזמן מקרים קטנים שלעצמם הם חסרי ערך, אבל כשהם מצטברים אני מוצא את עצמי שקוע בדיכאון זמן רב מידיי. לא משנה מה אני עושה המקרים האלה ממשיכים להגיע. קשה לי! אני לא מצליח להתמודד! כולם סביבי נראים מסודרים, אז למה אני לא מסודר?! אני רק רוצה שהחיים האלה יגמרו כבר! *סתם* קשה לי! *סתם* מקרים קטנים שמעכבים אותי. די!!!!!!!!

liza26

New member
כשהכל נראה שחור ומבעס

גם דבר פעוט כמו תספורת יכול לפוצץ רק לידיעה: לא אצל כולם הכל מסתדרף לא אצל כולם הכל כזה דבש אבל אנשים מתמודדים. מתפרקים, אוספים את עצמם וממשיכים הלאה. אולי אתה באמת לא נמצא בעבודות הנכונות לך וצריך הכוונה אולי עם יעוץ מקצועי , תנתב את עצמך לעבודות שיותר מתאימות לך ששם גם תתפתח ותתקדם . כך כשתרגיש טוב עם עצמך, דברים שלא מסתדרים , יהפכו לקטנים מאוד ולא חשובים

homealone

New member
איך אדע שלא סתם לוקחים ממני כסף?

איך אדע שאשאר בעבודה זו? שלא יחפשו לפטר אותי בגלל משהו שאינו מהדרישות? כמה פעמים אני יכול לאסוף את הרסיסים? כמה עבודות אעבור לפני שאאלץ להמתין שנתיים שהמלאי יתחדש, כי דחו אותי מכולן? כל מי שאני פונה אליו בסופו של דבר מצפה ממני לעזור לעצמי! ואת זה אני יודע לבד.

homealone

New member
זה לא מקדם

אני לא מצליח לפתור את בעיותיי, לא משנה עד כמה אני משתנה. אני לא מצליח לפתור את בעיותיי: כל יום זהה לאתמול וכבר נמאס לי להיות מדוכא. הכל מצטבר: כישלון קטן פה, אכזבה קטנה שם: לא משנה איך אני מנסה להצליח תמיד יהיה משהו שיתקע לי מקלות בגלגלים. עד מתי אני אמור לחשוב שהבעיה *רק* בי?

לנושנוש

New member
תשמע...אני חושבת

בדגש על >אני חושבת< כמובן שאו שאתה בדיכאון ושצריך לרוווץ לפסיכולוג וגם ביחד עם זה וכתוצאה מכך אתה צובר את הכשלונות שלך. צובר, הכוונה במחשבתך, בראשך. מוחק את החיובי ושם דגש מתחת לשלילי. זה אחלה שיטה לפתח דיכאון עמוק אפילו. יל לי המון דברים לטפל בהם וכל מיני פאשלות קטנות של חנויות סגורות ואופניים שנישברו לשניים (!) שבוע שעבר. ועדיין אני רואה את זה כחלק מהחיים כזה. ליפעמים זוכים, ליפעמים מפסידים. אתה אומר ואני אצתת: "יש לי בגדים יפים ללבוש, יש לי מחשב ואינטרנט, אני נראה בסדר, יש לי כסף ליומיום." שאלה השגים יפים וגדולים לדעתי. מפה ועד ללקחת למשל קורס אימון הדרך קצרה. לבדוק נקודתית איך אתה רוצה להשתנות ומה יעזור לך להתמודד עם התסכולים. אין בך שום תקלה. אתה רק בן אדם שחי את חייו, כמו כולנו.

שירשולי

New member
../images/Emo140.gifברוך הבא

ואני חושבת שהכל תלויי,בגישתך לחיים, תחשוב חיובי,ותיחייה חיים טובים,לכולם יש קשיים, מקווה שהכל יסתדר,לטובה. בהצלחה.

למעלה