טריגונומטריה...

orsela88

New member
טריגונומטריה...

דבר ראשון, איך אני cot במחשבון? למשל יש לי cotx=3 איך אני פותר את זה בלי זהויות? דבר שני, יש לי שאלה כזאת: 4sinx+3cosx=4 למדנו שעושים את זה בשלבים האלה: 1. מחלקים במקדם של הסינוס 2. את המקדם של הקוסינוס הופכים לטנגנטס. ההמשך לא חשוב כי כאן כבר יש בעיה: נוצר מצב כזה: sinx+(0.75)cosx=1 ואם אני מנסה להפוך את 0.75 לטנגנטס של משהו מקבלים מספר ממש לא יפה... אבל בתשובה של התרגיל יש רק מספרים שלמים, ואני אגיע אליה רק אם אני אכתוב את כל ה-9 ספרות שהמחשבון מציג אחרי הנקודה וזה לא ממש נוח... מה אני עושה??? תודה מראש..

בבקשה ../images/Emo107.gif

כדי לעשות cot במחשבון יש מספר שיטות. במקרה שלך נראה לי הכי פשוט להפוך את כל העסק ל tan שיש אותו במחשבון. איך הופכים ל tan ? עושים "הופכי" (אחד חלקי) לשני האגפים, כי הרי tan זה אחד חלקי cot . יש אפילו כפתור לזה במחשבון (כתוב עליו 1 חלקי x בדרך כלל ). תקבל באגף ימין כמובן שליש. ועכשו תעשה arctan במחשבון. לגבי השאלה השנייה שלך : במחברת תכתוב 2 או 3 ספרות אחרי הנקודה. אבל במחשבון תשאיר את התוצאה המדוייקת (עם כל הספרות הארוכות אחרי הנקודה) על הצג של המחשבון, או אפילו תכניס לזיכרון אם המחשבון שלך נכבה בעצמו. תעשה את כל הפעולות הנדרשות בהמשך על התוצאה שמופיעה על הצג של המחשבון, וכך יישמר הדיוק עד הסוף. התשובה הסופית של התרגיל הזה באמת מדוייקת, וזה גם מה שתקבל במחשבון.

למעלה