טרור - פרק א´

נחליאלי

New member
טרור - פרק א´

טרור – פרק א זה היה בתקופה ההיא, של הטרור. אנשים חיו בפחד, כי לא ידעו מתי זה ייפול עליהם. מאחורי הטרור הייתה אידיאולוגיה, והוא כוּוַן בדייקנות נגד מטרות שנבחרו בקפידה. האנשים שהפעילו אותו היו אינטליגנטים, בוטחים בעצמם וזריזים. אבל ככה זה עם טרור – רובנו לא מבינים את ההגיון של האידיאולוגים, וחוץ מזה – לפעמים יש פשלות. לדוגמא, שירותי הביטחון ידעו שהטרוריסטים מתכננים להרוג את בגרצי, השר לביטחון פנים, בליל ה12 בפברואר, הוא יום השנה להוצאתו להורג ללא משפט של ארגש בתאונת דרכים. ארגש היה מהפעילים הבולטים של החבורה. בגרצי טיפל אישית במבצע ארגש, ואפילו עקב ממסוק אחרי ביצוע התאונה. לכן החליטו שירותי הביטחון להבריחו מהעיר בסתר, והם תיאמו עם הנהלת הרכבת התחתית שיסיעו אותו ברכבת שיועדה רק למטרה זו, והייתה ריקה מאדם. אבל לטרוריסטים היה מודיע בהנהלת הרכבת, והם ידעו את כל הפרטים והטמינו מטען נפץ ענק בקרון שבו בגרצי היה אמור לנסוע. ברגע האחרון נרתם הקרון הזה לרכבת אחרת. ששה עשר איש נהרגו ושלושים ושניים נפצעו בפיצוץ הזה. בגרצי יצא ללא פגע. הוא נהרג למחרת בבוקר מירייה של צלף שלא נתפס עד היום. הירייה הייתה כל כך מדויקת שפגעה לבגרצי באברי המין, והוא סבל ייסורי תופת במשך שלושה ימים, ואז – מת. מה שהרג אותו היה חיידק קטלני שהוטמן בקליע הדומדום. בעוד הרופאים עוסקים בעצירת הדימום ובטיפול אנטיביוטי – חיסל החיידק את כליותיו. אני אומרת לכם שהם היו מתוחכמים. עד היום ארבעה אנשים בלבד יודעים מי היה הצלף, כי הפעולה לא תואמה עם הארגון. אבל אני יכולה לספר לכם שהוא היה מיטוול, בנו של ארגש, ושהוא חי עד היום בבית ילדותו, ושהמודיעין פשוט לא הצליח להפליל אותו על אף שמיד לאחר ההתנקשות אסרו אותו ליותר משבועיים וניהלו נגדו חקירה רצחנית, וגם אחרי ששוחרר והוכנס למעצר בית המשיכו בחקירה עוד שלושה חודשים. הוא לא פעל לבד, והיו לו שתי משתפות פעולה: האחת הייתה לצדו בשעת הירי, והיא אספה את כל מה שהיה יכול לשמש כראיות וסילקה אותן. היא גם החזירה אותו לחורשה שליד ביתו בקווסקי שלה, שבו היא נוסעת עד היום. הוא נכנס לביתו מתחת אפם של עשרות השוטרים שהקיפו את ביתו כחצי שעה לאחר ההתנקשות. המרחק בין מקום ההתנקשות לבין הבית היה יותר ממאה ושלושים קילומטרים. אלוהים של האתאיסטים היה לצדנו, ומיד לאחר שמיטוול ירד התחיל גשם זלעפות, שמחק את עקבות הגלגלים. מיטוול הגיע לבית כעשר דקות אחרי השוטרים, ונכנס במנהרה סודית אל מרתף היינות. אורך המנהרה היה כשני קילומטרים, אבל בפתחה היה מוכן קטנוע, ובו נסע מיטוול עד הכניסה שהייתה מתחת לבית למרתף היינות. השוטרים התקדמו לתוך הבית לאט מאוד ובזהירות. כשהגיעו אל המרתף הם מצאו את מיטוול מתעלס שם עם המשתפת השנייה, ומצלמת ווידאו מתעדת אותם בשידור ישיר לאינטרנט. הטריק המוצלח ביותר היה שהאקט התחיל חצי שעה קודם לכן עם גבר אחר, וגם אילו ראית את הצילומים מאה פעמים, לא יכולת להבחין ברגע שבו שני הגברים התחלפו. כמובן שברגע שהשוטרים נכנסו – הסתכל בהם מיטוול בהבעת תדהמה ישר מול המצלמה. אלפים צפו בשידור, והמשטרה לא יכלה פשוט לחסל את מיטוול כי האליבי שלו היה כל כך פומבי. המתקן שפתח את המיטה כלפי מטה, אל תוך המנהרה, היה יצירת מופת הנדסית שהושקעו בייצורה שנתיים. המשטרה לא גילתה את המנהרה עד היום. האישה שהתעלסה עם שני הגברים הייתי אני. אני זוכרת את האווירה המדהימה שהייתה אז בארגון. הייתה תחושה כל כך חזקה של אחווה ושל כוח, שההתעלסות, שנעשתה אך ורק לצורך הכיסוי, הייתה מבחינתי התעלסות שאין שום הבדל בינה לבין התעלסות רגילה. תוך כדי הצילום גמרתי ברציפות פעמיים עם הגבר השני, וכשמיטוול הגיע הוא היה כל כך בוטח בעצמו שעלה מתוך המנהרה עירום ומחורמן לגמרי, ובשתי דקות שהיו לנו יחד לפני שהשוטרים נכנסו למרתף (שלא היה נעול), הספקתי לגמור גם אתו. דרך אגב, מאז לא נפגשתי אתו אף פעם אחת. אבל אני סוטה מהסיפור העיקרי.

נחליאלי

New member
טרור - פרק ב´

טרור – פרק 2 חודשיים קודם לכן, בתחילת דצמבר, עדיין לא היה לי קשר עם כל זה. האוויר, כפי שסיפרתי לכם – היה טעון במתח המייסר שבין הדמוקרטיה המסריחה בקצת, לבין האידאולוגיה של המהפכה ההכרחית. על מרכסיזם או סוציאליזם או קומוניזם כבר לא היה מה לדבר. כל אלה היו passe. אבל ההתנוונות שמאחורי הקלעים, ההתעלמות מהשקיעה לסמים ולפשע של השוליים, ההרס של הסביבה, המלווה בחרדה אמיתי לקיומו הפיזי של כדור הארץ כהוויה אורגנית, ההרעלה הרוחנית של הפרסומת, של הטלוויזיה, של האינטרנט – תחושת החידלון התרבותי – חלחלה בלבבות שלנו, אנו הרגישים יותר, אנו הצעירים שעוד לא נסחפו במעגל השגרה הנוחה של החומרנות. אמנם לא הייתי קשורה לאידיאליסטים הקיצוניים אבל הייתי פעולה בתנועות תמימות כמו הירוקים, ואיגודים שפעלו בהתנדבות לעזרה לזולת, להפגנות בענייני נפגעי סמים, איידס, נפגעות עברייני מין, נשים מוכות ואחרים מאותו הסוג. וכך הלכתי לי ערב אחד בדרכי הביתה מהפגנה שגרתית שקטה מול ביתו של קילשי, שר המשפטים, הפגנה נגד קולת העונש שניתן לגבר שהכה את אשתו וגרם לה נכות ראש קשה מאוד כשנה קודם. במרחק לא רב מביתי, בסמטה שקטה, חסמו את דרכי שני צעירים. הם עמדו מולי בשקט. לא אמרו מילה. זה שעמד יותר לשמאלי שלף פגיון, ובחיוך שקט הכל לסובב אותו סביב אצבעו. השני עמד וידיו בכיסיו. קפאתי על מקומי. כך עמדנו שניות ארוכות, כמו בצילום סטיל, כשרק הפגיון הסובב סביב היד מבהיק באפלולית בכל פעם שמשתקף בו אור הפנס. אז ירק עלי הבחור שידיו היו בכיסיו. הוא קלע בדיוק בין העיניים וטיפת הרוק החלה לזלוג לאורך האף. אז החלו לזלוג גם הדמעות, ועדיין לא זזנו. הם המשיכו בשתיקתם. היינו לגמרי לבד בחושך. לא נשמע שום צליל חוץ מנהי קל של ציפור לילה. כלומר – ידעתי שגם אין סיכוי שיגיע מישהו: לא הולך רגל, לא אופניים, לא מכונית. לפתע, והם מתואמים לחלוטין בתנועותיהם, התחילו שני הגברים לצעוד לעברי בצעד מאוד איטי. אני עמדתי קפואה במקומי. כשהגיעו אלי, הוציא זה שירק את ידו השמאלית מכיסו והניח יד נוקשה וכבדה כגוש אבן על כתפי הימנית, והשני, בתנועה איטית מאוד הניח את להב הפגיון על צווארי מצד שמאל. שוב קפאנו שלושתנו לשניות ארוכות. ההוא בלי הפגיון שלף את ידו הימנית מכיסו, ובזוית עיני יכולתי לראות שהחזיק בה קופסת סיגריות ומצית, ובתנועות זריזות ביותר, כמו קוסם, ביד אחת, הדליק לעצמו ולחברו סיגריות. הכל החל להתערפל מול עיני. אבל עוד לא התעלפתי. ההוא עם הפגיון פלט בקול מוזר, עמוק ומרוסק, בדיבור איטי ופלגמטי: יש לך עוד משהו להגיד לעולם המתוק הזה לפני שאת עוזבת אותו לנצח? ילדתי? ופתאום כמו חיית טרף המזנקת מהאפלה, כמו ברק המכה לאחר שחשרת עננים נדחסה בשמיים שעות ארוכות, מהדממה החשוכה של הגדר שלצדנו, הגיחה בדילוג, בקפיצה מדהימה, בתעופה ממש, דמות אדם, ובתנועה חיננית של רקדן שכוח המשיכה אינו חל עליו, הנחית על ראשו של כל אחד מהבריונים בעיטה נוראה. תוך חלקיק שניה היו שני הגברים שוכבים על הרצפה. זה עם הפגיון שכב ללא תנועה, וראשו מוטה בזווית מוזרה ביחס לצווארו. השני התפתל על הרצפה כמו חרק גדול שדרכו עליו, והוא עוד חיי וגוסס. האיש שהציל את חיי אפילו לא נעצר לשנייה. הוא נחת על הרצפה ברכות של פרפר, על שתי רגליו, והמשיך ללכת בסמטה, בכיוון ההפוך מכיוון הליכתי, אל תוך החושך, בלי להגיד מילה. כמהופנטת, פניתי לאחור, והלכתי אחריו במרחק של כמה עשרות מטרים. הוא לא הפנה את ראשו לאחור אף לרגע. אבל ידעתי שהוא יודע שאני הולכת אחרי. ידעתי שאנחנו הולכים יחד. ידעתי שאני כלואה – ולא נגד רצוני – במעגל קסם שאין לי ממנו מוצא. הזמן עצר מלכת. ספק הלכנו, ספק ריחפנו כבחלום. נכנסנו בכניסה קטנה, דרך שער ברזל, ירדנו במדרגות לקומת מרתף, עברנו מסדרונות חשוכים ומתפתלים, לא תמיד שמרתי אתו על קשר עין, אבל לרגע לא היססתי בדרכי. נכנסנו לדירה קטנה, נזירית לגמרי בתכולתה, נקייה ומטופחת. כמובן, כבר כמעט נגענו זה בזו. הוא הניח ידו על כתפי, בדיוק מושלם במקום שהבריון ברחוב הניח את ידו. המגע היה מופלא, ושקע בגופי כמרפא. התחלתי לנשום שוב, ומחנק הדמעות שהיה בגרוני עד אותו רגע פג. הוא כיוון אותי ללא אומר לחדר קטן שהיה מימיננו. נכנסתי. הוא סגר אחרי את הדלת. שמעתיו יוצא ונועל את דלת הדירה. הרגשתי שקטה לחלוטין, מוגנת ומאושרת. בחדר היו שולחן, כסא, שידה ומיטה מוצעת. על השולחן היו קנקן מים וכוס. בשלווה עמוקה, מזגתי לי כוס מים, התפשטתי לגמרי, והנחתי את כל הבגדים מקופלים בקפידה על הכסא. נשכבתי במיטה על גבי, ידי מונחות לצדי גופי, ושקעתי בשינה שקטה ועמוקה. כך פגשתי לראשונה את ארגש.

נחליאלי

New member
תיקון לטקסט

שורה 4 לפני הסוף, צריך להיות: בשלווה עמוקה מזגתי לי כוס מים ושתיתי בשקיקה. מזגתי עוד כוס, וגם אותה שתיתי כך. הרטבתי את שולי חולצתי במים, ורחצתי את פני שוב ושוב. אז התפשטתי לגמרי, הנחתי את הבגדים מקופלים בקפידה על הכסא. נשכבתי במיטה, עירומה על גבי, משכתי את השמיכה עד סנטרי, ושקעתי בשינה שקטה ועמוקה. כך פגשתי לראשונה את ארגש.

למעלה