טקס חניכהמאוחר

bambi31

New member
טקס חניכהמאוחר

טוב עכשיו מאשר לעולם לא
קשה לי כ"כ להגדיר את הטעם שלי, מאד קל לי להגיד מה אני לא- לא מד"ב. לא פילוספי מידי. ומה אהבתי לקרוא- שני סופרים שאני קונה כל מה ששלהם-פול אוסטר וג'ון אירווינג. נהנתי מאד מהספרים של סטיבן פריי "היפופוטם"ו- "עושים הסטוריה" שאני מבטיחה לכתוב עליו, עכשיו אן לי סבלנות, אבל ממליצה עליו כ"כ כ"כ כ"כ. גם מישל וולבק שקראתי את כל ספריו ומאד נהנתי. לא אוהבת וירג'יניה וולף. לא השתגעתי בכלל מ"יער נורווגי" ו"עפיפונים" סליחה ריווי וסליחה רומן גארי. אהבתי מאד מאד את הספר "מכתבים מתאילנד" של בוטן (ושוב מבטיחה לכתוב למה מתישהו). אוהבת את אלי עמיר, מחכה בכליון עיניים לחדש של דורית רביניאן, התאכזבתי מאד מהחדש של יעל הדייה כי "שלושה סיפורי אהבה" היה מדהים בעייני , במיוחד הסיפור הראשון על הכלב שכ"כ נגע לליבי (כבעלת כלבת לברדור בת 11 ובכלל משוגעת על חיות) מה עוד................הממממממממממממ.................... "שומר אחי" "שידוך הולם" "בית השינה" "מועדון האידיוטים" |סמוראי בוגי" "אלפאבית סיטי"-כל אלה אהבתי מאד מאד מאד. המלצות ימסרו ע"פ דרישה
טוב חברים הרשימה עוד ארוכה והדף קצר אז יאללה צ'או.

surfboy

New member
סוף סוף אני יכול לצאת מהארון

ולהודות שגם אני ממש לא התלהבתי מיער נורווגי ומעפיפונים. ותמיד פחדתי להודות בכך כי יש כאן מין קונצנזוס לגבי ספרים אלו ולכן הנחתי שמשהו בי לא בסדר, ועכשיו בזכותך אני יכול לעשות את זה: "קוראים לי סורפבוי, וכבר במשך שנה אני לא מתלהב מעפיפונים ומיער נורווגי"

marianama

New member
גם אני רוצה לצאת מהארון../images/Emo11.gif

קוראים לי מריאנה ולא הצלחתי לקרוא את הזמן האבוד התעקשתי, התעקשתי, וכל הזמן מצאתי עצמי מרחפת במחשבות בעולם אחר. כמו כן, הרבה יותר גרוע, ג'ימס ג'ויס והרמן הסה, אולי אנסה שוב בגיל שמונים, ואולי כבר בעולם הבא. תמיד אני מרגישה נורא כשלא מצליח לי לקרוא מה שנקרא קנונים, חור גדול בהשכלה? רגשי נחיתות? כמו שבמוזיקה קלסית אני אוהבת את ורדי וציקובסקי אבל לא את שטוקהאוזן וגנר שנחשבים ליותר מורכבים...

bambi31

New member
we love you marian

הרמן הסה אוח איזה ש-ע-מ-ו-ם!!! אגב, אני בטוחה שאםתחפשי טוב תמצאי ספרי "קנון" שאת ממש אבל ממש אוהבת ואחרים לא. אז הלאה רגשי נחיתו.

Chatulim

New member
בנוגע להרמן הסה

חייבת לומר לך שגם אני לא התחברתי לאף אחד מן הספרים שלו, מלבד נרקיס וגולדמונד. לדעתי הספר הזה הוא יצירת מופת וכל חברה שלי בשלב כלשהו בחיי קיבלה או תקבל ממני את הספר הנפלא הזה. בנוגע לשאר הספרים שלו - אני איתך.

Boojie

New member
את כמה הספרים שלו שקראתי

לא סבלתי בכלל (כולל "נרקיס וגולדמונד", שעלה לי על העצבים). פילוסופיה בגרוש ניג'סית ומעצבנת. טוב, אולי זה גם היה קשור לזה שהוא היה גורו של יותר מדי ידידים שלי...

Chatulim

New member
את סידהרתא, למשל, קיבלתי

כאשר החבר הראשון שלי (והיחיד, השני הוא כבר בעלי) נפרד ממני אחרי מספר שנים די בפתאומיות. לא התחברתי. נרקיס וגולדמונד הוא בעיני סיפור אנושי יפה, הא ותו לא. אבל מה? ממש יפה

bambi31

New member
וואלה בוג'י....

את יודעת מה, הספר כ"כ סחף אותי שלא הגדרתי אותו כמד"ב, אני חושבת שמד"ב בשבילי זה בעצם עלילה שמתרחשת בפנטזיה, בארצות שלא קיימות אלא מומצאות לצורך העלילה, ושהדמויות שמאכלסות את העלילה הן לא דמויות אנושיות (קרי רובוטים, דרקונים וכו'). אבל אני עוד אחשוב על זה.....

Athaclena

New member
למה לעשות הכללות?

יש מד"ב, יש פנטזיה, יש הבדל ביניהם, וכדאי לנסות לקרוא אותם לפני ששוללים אותם לגמרי. ועוד ספר שאני צריכה לקרוא. הרשימה גדלה מרגע לרגע...

bambi31

New member
סליחה??? על איזה הכללות את מדברת?

אני חושבת שלא הבנתי אותך. ודבר נוסף- אם זה הטעם הספרותי שלי ואני לא אוהבת פנטזיה ומד"ב זה אומר שאני עושה הכללות? לא נראה לי, אלא אם כן לא הבנתי אותך נכון.

Athaclena

New member
עובדה שיש ספר אחד שאהבת...

לדעתי מד"ב ופנטזיה הם מספיק מגוונים שכל יחד יכול למצוא משהו שהוא אוהב. ברור שלא לכולם יש כוח לנסות עשרות ספרים עד שהם ימצאו את מה שמתאים להם, אני לא מצפה לזה ולא כלום. אבל אלה הז'אנרים האהובים עלי ואני חושבת שמי שלא מנסה מפספס, ומי שלא מוכן לנסות עושה עוול לז'אנר.

marianama

New member
המשחק של אנדר למשל

פעם חשבתי שאני לא אוהבת מד"ב מישהו "הכריח"אותי לקרוא, נהנתי מאוד מאוד, מאז הוא המנטור שלי, מגניב אלי כל פעם משהו שאתרגל, ומה אומר? מאוד מעשיר את חווית הקריאה. ובזכות זאת נפתחתי קצת גם לספרי מדע פופולרי כמו הידד לברונטוזאורוס/סטיבן ג'יי גולד, מרתק! על האבולוציה לא כמו שאנחנו מכירים אותה מימי בית הספר המשעממים, הוא מביא דוגמאות קטנות ומוזרות ומעוררי סקרנות ומרחיב את ההקשרים ההתפתחותיים בטבע.

frumkin1

New member
הבעיה היא

שבבתי ספר בישראל לא לומדים אבולוציה בצורה מסודרת.

bambi31

New member
אני לא יודעת אם קראת את

"עושיםהיסטוריה" , אני עדיין לא מסכימה עם ההגדרה שהוא ספר מד"ב ואם קראת אותו ואת ההגדרה שלי לספר מד"ב תסכימי איתי שהוא קצת חורג מהגבולות הברורים של הז'אנר. הסיבה שאני לא אוהבת את הז'אנר הזה היא שניסיתי לקרוא ספרים מהסוג הזה והם כלל לא משכו אותי, מה לעשות. אגב, גם סרטי מד"ב אני לא אוהבת, אבל....את שר הטבעות מאד אהבתי וסרטי פנטזיה דוגמאת "מול פלנדרס" וסרטי מונטי פייטון אהבתי מאד. כך שכמו שאת רואה אני כן מגוונת וכן מנסה ולכן אני מבקשת בלי הכללות.....

marianama

New member
מונטי פייטון../images/Emo140.gif

אני לא יודעת מה זה אבל זה טוב!!! תמיד. ואם אלי התכוונת בתגובתך, אז אני האחרונה שעושה הכללות, מה פתאום, רק סיפרתי מחויותי זה הכל, איך הכריחו אותי לקרוא ספר שלא הייתי מתנדבת אליו, היופי בפורום הזה שאני נחשפת לעוד נושאים וכיוונים שלא הייתי הולכת אליהם לבד.

למעלה