היה צפוי ומפתיע לרעה
קומדיה - צפויה מאוד השליטה של "משפחה מודרנית" בכל הקטגוריות של הסדרות הקומיות - מגיע לאריק סטונסטריט, אבל לא על חשבון אד אוניל שטרם זכה, ומגיע לג'ולי בואן, אבל היא כבר זכתה בשנה שעברה והיו צריכים לתת הפעם את הפרס לסופיה ורגרה המלכה.
הופתעתי לרעה שג'ון קרייר זכה בפרס השחקן הראשי, פשוט בחירה נוראית ואני לא מבין מה עובר לאקדמיה הזאת בראש. איך הוא ניצח את לואי סי.קיי?!?!?! נשגב מבינתי.
ג'וליה לואי דרייפוס הוכיחה שוב שקללת סיינפלד לא חלה עליה, וזכתה בצדק על VEEP, למרות שהייתי שמח לראות את איימי פוהלר זוכה (אפילו שאני לא צופה ב"מחלקת גנים ונוף").
דרמה - גם כאן, שליטה מוחלטת וראויה של "הומלנד" בקטגוריות הראשיות - מזל טוב לדמיאן וקלייר על פרסי השחקנים. באמת מרגש לראות שסדרה שמקורה בישראל זוכה לכזו הערכה, על אף שלא דומה למקורית כמעט בשום צורה.
הזכייה הכי מרגשת הייתה של ארון פול האדיר על "שובר שורות", רק בגלל ההפתעה הענקית שהפרס לא הלך לפיטר דינקלג' מ"משחקי הכס". הייתי בטוח שזה אומר שגם בריאן קרנסטון ייקח על שחקן ראשי, אבל זה לא קרה.
מיני סדרה - מזל טוב ענקי לג'סיקה לאנג האגדית על הזכייה בפרס שחקנית המשנה, אני מקווה שבשנה הבאה היא כבר תגיש מועמדות על שחקנית ראשית. חבל שקוני בריטון לא לקחה, אבל השם של ג'וליאן מור היה באמת רשום על הפסלון הזה, כמו כל שאר הפרסים ש"חוקי המשחק" המצוין זכה בהם. כנ"ל מגי סמית' על "דאונטון אבי" (
שעל פי הפרסום של אסף בקפה + טלוויזיה מגיעה ל-yes בדצמבר!!!).
זכייה צפויה גם של "המירוץ למיליון" בקטגוריית הריאליטי - היא באמת הסדרה הכי טובה מבין כולן
לסיכום - טקס יפה, ג'ימי קימל היה מעולה בתפקיד המנחה, כל קטעי הקישור והמערכונים היו קורעים מצחוק והבנאדם צריך להנחות את הטקס הזה באופן קבוע