טקטיקת קרב מגע ...

אופן הלחימה במקל...

ובכלל זה זה כל כלי נשק ארוך (או הארוך מ- 40 סמ') יותר מאשר השתנה עם השנים - פשוט נעלם לחלוטין או כמעט לחלוטין. צא החוצה אל הרחוב וחפש חפץ הארוך מבקבוק שתיה של 1.5 ליטר - ותתכונן לחיפוש ממושך... אנשים לא נושאים כמעט מטריות / מקלות הליכה ארוכים - לא כל שכן כלי נשק של ממש (בו / ג'ו / חרבות וכו'). לסיכום: לא, אינני רואה שינוי במציאות הטכנית של קרב מקלות... רק במציאות שאין כמעט קרבות שבהם מעורבים מקלות... דווקא לימוד חיילים כיצד להשתמש ברוס"ר כבנשק קר, משיק לעבודת הג'ו / חנית קצרה... אבל גם זו: נישה צרה ומוגדרת ביותר במה שאנו מכנים "לחימה מודרנית"...

imgor

New member
נכון יובל, כל כך נכון.

אלא אם כן יש לך הרגל מגונה להסתובב בהרי הימלייה בנפל או שד יודע איפה ולהבתבך שם עם רועי צון. אגב, מזמן לא ראיתי סמוראים עם חרבות ברחובות תל אביב. מעניין. משה

Tonjin

New member
אבל זו בדיוק הנקודה שלי..

אם תקרא שוב את דבריו של עמית, הוא טוען שמה שעשה אותו לאדם חדש ומאושר זו התובנה שלו שהטכניקה הישנה לא מספיק טובה להתמודד מול מקל ארוך... הוא לא טען שלא הייתה לו דרך להתמודד מול התקפת נאבוט, הוא אמר שניסה דרך ישנה והיא לא התאימה, אני תהיתי מה יש לשיטות חדשות להציע בתחום הספציפי הזה. תשובה עדיין לא קבלתי..

סוררי. רק עכשיו ראיתי שכתבת

זה בדיוק ההבדל בין טנטו-ג'וטסו למה שאנו מכנים סכין-טאקטי. למשל... גם בלחימת מוטות (קצרים וארוכים) ישנן חידושים או יותר נכון דגשים שונים בכל המדובר לטקטיקה מודרנית... הגלגל לא הומצא מחדש - אל תבין לא נכון אבל יש מקום לביעור חדש... יותר מכך, אתקשה להסביר מרחוק. שלך יובל.

imgor

New member
שלום רן,

בגדול מסכים אתך מאוד. כמה הסתייגויות בכל זאת. -אני מאוד לא ממליץ להשתמש באגרסיביות, אלא ביצר הצייד של טורף. זה די דומה לגישה מזרחית קלסית סינית-יפנית. להם היה הרבה מאוד נסיון מוכח בתחום. גישות מזרחיות אחרות, אינדונזיות בעיקר או הודיות, שונות ובחלקם מסוכנות מאוד. אם כי, יתכן שאתה מתכוון לדבר דומה, אינני יודע. -דבר נוסף - בזמן הגנה-תקיפה (ב-ISAI אין בכלל הגנה במובן המקובל) נגד אדם חמוש רצוי לשלוט על היד שמחזיקה את הנשק בלי לנסות לבצע בריח ומייד לתקוף במרפק או ברך ורק אחר כך להשמיט את הנשק או יותר רצוי לקחת אותו. -ע"מ לעבוד ללא טכניקה, כפי שכתבת, כל פעולה שלנו חייבת להתבצע תוך תנועת הליכה או ריצה ויותר מזה, להיות חלק מאותה התנועה עצמה. כל גישה אחרת גורעת. זה גם מה שניסיתי להראות בסמינר. משה

היי משה

אני מתכוון לתגובת רפלקסים ותנועות טבעיות. אני לא חושב שמה שהדגמת הייתה תגובה או תנועה טבעית אלא הקצנה של פעולת גוף מסויימת שלמען האמת לי לא כ"כ נוחה. אבל אם אנחנו מבינים אחד את השנני אז בסדר.

imgor

New member
עמית בוקר טוב,

כולנו משתמשים באותן המילים ולפעמים המשמעויות שונות לגמרי. שמעתי בעבר לגבי קרב מגע על שימוש ברפלקסים ותנועה טבעיות. לא הצלחתי אז להבין מה הייתה הכוונה ומה היה הטבעי בהם. או7י תוכל להגדיר למה אתה מתכוון, ז.א. מה זה תנועה טבעית ומה זה רפלקס טבעי? ומה הפרוש של מילה "טבעי" במקרה זה? האם שימוש שאתה עושה בביטוים אלה הוא של קרב מגע, או של ג'יו-ג'יטסו או של מהשהו אחר? תודה, משה

imgor

New member
תיקון טעות. לא יודע למה כתבתי רן.

מתנצל על הבילבול. הכוונה היא - שלום עמית.

ננדין

New member
בתכל'ס, אנחנו מסכימים על הרוב

אבל (מה לעשות, לפעמיים יש אבל...) לא על הכל... דבר ראשון שלומי טוב! ואני שמח לשמוע ממך ואולי גם לראות אותך במפגש הפורום הבא... יש לדעתי מקרים שכן תצליח לנטרל יריב שבא באמוק ע"י כניסה לבריח או שימוש בהטלה (למרות שבאמת רוב הסיטואציות דורשות ריכוך קודם...) הבעיה לדעתי היא בהתעקשות על בריח/הטלה לא נכונה וניסיון לכפות בכוח את הבריח על היריב...הכל תלוי בסיטואציה וביכולת שלך לקרוא את המצב ולדעת מתי טכניקה X לא עובדת ושעלייך לזרום לטכניקה אחרת (שיכולה ואולי גם תהיה מכות לפנים או לנק' תורפה אחרות...). במסגרת הזמן הנתון בהכשרת א"ל לאנשי ביטחון הגישה שלך יותר מתאימה כבסיס מעולה! אבל במידה והיה יותר זמן אפשרי ואף עדיף לדעתי ללמד גם בריחים/הטלות מסובכות יותר והדרך לזרום בינהם... אין לי ניסיון הדרכה בכוחות הביטחון אבל ברחוב יש לי קצת ובין היתר גם ניסו לדקור אותי (עם סכין...) פעמיים ואני יכול להגיד לך שהבריחים וההטלות שלמדתי מאוד עזרו לי! אולי היה לי מזל אבל זה מה שגורם לי להאמין ביעילותם... אגב, אחרי שלוש שנים של קרב מגע (אצל זאב כהן בכפ"ס) לא ראיתי שום טכניקה מול אקדח שלא דורשת בריח... ונק' חשובה שמשה גם הזכיר היא השתלטות על היד התוקפת שאוחזת את הנשק (גם אלמנט חשוב שקיים בקרב מגע...) בזמן שאתה מכה בו... בסופו של דבר כל טכניקות היד ריקה מול נשק שאני מכיר משתמשות גם בבריח ליד התוקפת (אחרי ריכוך כמובן...) על מנת לפרוק את היריב מנשקו... אני שמח שלא הבנתי אותך לגבי המדריכים שיובל דיבר עלייהם וחס וחלילה שאינני מזלזל בך, רן יהרוג אותי אם הייתי מזלזל... וכן אני מסכים איתך, יש הרבה מורים שלא מבינים בגרוש באפקטיביות שבלחימה אבל מלמדים יחידות כאלו ואחרות רק בגלל שיש להם שם בתחום... אתה רואה? בסה"כ אנחנו די מסכימים על הרוב... רון

ננדין

New member
ועוד משהו ששכחתי להוסיף

בנוגע להתקפות הסכין שעברתי, אני באמת חושב שהיה לי מזל כי אני אישית באמת מאמין שזה כמעט בלתי אפשרי להתגונן נגד תקיפת סכין...

imgor

New member
אחת מהבעיות שבד"כ יש לפתור בשלבים

מתקדמים יותר (אם כי זה עדיין לא שלב גבוה באימון) של לימוד היא זרימה חופשית מכל טכניקה לכל טכניקה אחרת. זה אומר בין היתר שבריח בקלות הופך למכה ומקה בקלות, ללא שינוי הנועה הבסיסית, יכולה להתבצע כבריח. כמובן, בשלב זה הבעיות של התעקשות על ביצוע טכניקה מסויימת כבר מזמן איננה. אולי זה נותן תשובה לנושא. משה

imgor

New member
נו טוב, זה עניין של

התנסות אישית, שלך ושל הסביבה הקרובה שלך. ההתנסות מתבססת קודם כל על מתודולוגיה, השיטה, של לימוד. בסיס נוסף הוא איפיונים של תלמיד עצמו ושל מורה. לפי השיטה שלי, ISAI, בכל הקבוצות בהן אני מלמד, כל מה שאמרתי הוא נכון. אני מזמין אותך לבוא ולראות. הדבר לא קשה בכלל ונלמד בשלבים די התחלתיים. משה

משה

אני יודע שאם מישהו מבהיל אותי אני מקפיץ את הידיים שלי כלפי מעלה כהגנה רפלקסיבית טבעית. זאת הכוונה שלי לתנועה לא מאומנת..

imgor

New member
עמית,

אתה כנראה עונה לי על השאלה שלי בהודעה יותר למעלה לגבי רפלקסים ותנועות טבעיות. נתתה דוגמה לרפלקס טבעי. זוהי אחת מתגובות רבות. למשל, התכווצות, הרחקת הגוף, עצימת עיניים, חולשה ברגליים או בבטן, זעם ועוד. האם אתה אישית מבדיל בין רפלקס ותנועה? מה המצב לגבי שאלה זו בקרב מגע וג'יו-ג'יטסו? אם אתה מבדיל בין תנועה ורפלקס, אזי מה היא תנועה טבעית? אגב, אם מישהו מבהיל אותך מלמטה אתה מוריד את הידיים, אני מניח. האם זה רפלקס אחר לדעתך? אם כך, מהו הרפלקס הטבעי?

לא הבנתי..

יש רפלקס לא טבעי? כן אם מישהו מבהיל אותי מלמטה אזי אני מגיב בהורדת הידיים או בתנועה אחרת שהמוח משדר לי לבצע. לפעמים זו תנועה מוטעית אבל להחלם בזה אי אפשר אלא לזרום עם התוצאות.. ג'ו-ג'יטסו היא לא שיטה המובנית על רפלקסים אלא על תנועות נלמדות נרכשות שבתקווה גם יהיו מושרשות וזמינות בשעת הצורך.

למעלה