ננדין היקר
מה שלומך? שים לב בבקשה - ותסלח לי כי זה ארוך קצת. עניין הבריחים הוא חלק אינטגראלי בעבודת אבטחה אך מניסיון אני אומר לך! שלא תוכל לנטרל יריב שבא באמוק ע"י ניסיון לכניסה לבריח מסוג זה או אחר. בריח יבוא אחרי רצף מכות מטורף לפניו של התוקף תוך הרחקת הסכין ממך. אחרי שהוא קיבל כמה מכות אפשר לעשות הכל.[ ננדין. אדם שבא לדקור אותך=לאדם הבא לרצוח אותך פשוטו כמשמעו. כמו שאיש אבטחה יודע שאם יתקפו אתות בסכין הוא יכול להגיב עם הנשק עד לניטרול סופי= להרוג את התוקף, כך הוא מבין שהוא צריך להרביץ לו ולהשתמש בכל האמצעים כדי לנטרל אותו גם ללא נשק. אף אחד לא דיבר על המדריכים שיובל הזכיר נקודה. אני מדבר על מורים לאומנות לחימה שמנסים להשתלב במערך הביטחון ומלמדים קשקושים שלא קשורים למציאות וזה פוגע באיכות המאבטחים שיש לנו בשטח. אתה לא צריך להתפלא ביחסי לעניין הבריחים. אני מורה לג'ו-ג'יטסו ברמה טובה שכל האומנות שלו היא בריחים, לחיצות, הטלות וחניקות אבל אני יודע שאם חס וחלילה איזה חוצפן יתקוף אני אתן לו נגיחה לפנים ואסגור עניין כי חבל לי על הניסיונות המאולצים האלה לייצר בריח או הטלה שאולי יגרמו לי לנזק גדול יותר. אני נמצא על המיזרן כ- 21 שנים (מגיל 5). ישנם כאן חברי פורום שהתאמנו איתי מהתקופה הזו של שנות הילדות שלי והם ידעים שתמיד הייתי טכניקן טוב וקולט תנועה מצויין. הייתי ילד שאת כל חייו השקיע בעולם אומנות הלחימה. כשהייתי בן 18 עבדתי במאבטח באלנבי 56 לפני שניסגר, מי שמכיר את המקום יודע שזה היה מקום של צעירים עם הרבה בלגאן ומכות. יום אחד לא נתתי למישהו להכנס למקום, הוא הלך והביא נבוט, מין מקל בריא כזה והתקרב אלי. אני לתומי חשבתי "הנה ההזדמנות שלי" ניסיתי לבצע תרגיל הגנה כנגד מקל בצורה קלאסית של הטלה ולמזלי המקל פעג לי בפינה של הראש ולא במרכז הגולגולת. כמובן שפתחתי את עיניי באיכילוב עם זעזוע מוח וזעזוע אישי שלי של אכזבה מכל העניין. הרבה זמן הסתובבתי ם ההרגשה הזו של כישלון עד הצבא שבו הייתי חניך בקורס קרב מגע שאחד מחברי הפורום מזלזל בו, ובקורס הזה למדתי לחימה מהי. מהי אגרסיביות אמיתית, מהי תפיסה לחימתית והשקפת עולם הישרדותית. הדרכתי קרב מגע ברוב השרות הצבאי שלי יחידות לוחמות ואחרי השחרור התחלתי לעבוד במערכת הביטחון. פעם אחת בהיותי מאבטח במיתקן שלא משנה איזה, בלי לשים לב, תוך כדי בדיקה בטחונית של האנשים הנכנסים לבניין, הצמיד לי מסומם מזרק לצוואר. מבלי לחשוב פעמיים תוך כדי הסטת המזרק מהגרון הוא קיבל ממני בעיטת הרחקה בגוף שהוא פשוט טס אחורה ומייד קפצנו עליו ועצרנו אותו. באותן שניות לא חשבתי, פשוט הגבתי במלוא העוצמה ובמלוא המהירות. לאן נעלמה הטכניקה? איפה התרגילים היפים? הבריחים? החניקות? כולן מתבטלים ברגע הזה, אתה פשוט מתפוצץ על התוקף ולא מחשב צעדים. מאותו רגע פשוט הבנתי הנחת יסוד שמובילה אותי מאז ומאז אני בן אדם שלם עם עצמי. אומנתו לחימה = שמה כן היא, יש בה את הפן האומנותי היפה בעל החוקים המיוחדים לו. "לא מרביצים לפה, לא מרביצים חזק ליריב, אין מכות לכאן וכ"ו". היא מצויינת לביטחון העצמי הכללי ולנפש של האדם. היא פותחת לו ערוצים חינוכיים, ערכיים, חברתיים, ונותנת לו good time. לחימה ביטחונית היא עניין אחר לגמרי וחייבים להפריד בניהם! אני מלמד מאבטחים ברמות הגבוהות כיום גם עבודת קרקע וגם בריחים והשתלטויות מורכבות כי הם אנשי מיקצוע מיומנים שיודעים שקודם כל - עטיה לאשכים אחר כך אם היריב עוד מנסה להתרומם אז ממשיכים הלאה לשלבי השתלטות מורכבים יותר. מהיום שבו הבנתי את זה אני אדם מאושר שיודע מהן הגבולות, היתרונות והחסרונות של מה שאני עושה ואיך אני משלים את זה מכיוון אחר. אני מקווה שעניתי לך ומצטער שזה כזה ארוך אבל זאת הרצאה שלמה ארוכה שאשמח לתת פעם באיזה מיפגש שיהיה לנו. עמית