טענה?

MTKOL

New member
אם כל הכבוד...

עד כמה שאני זוכר...איינשטיין אולי לא היה מתמטיקאי גדול, אבל בהחלט היה טוב בזה, ולא רק זה...אלא שהוא נתן שיעוריים פרטיים ושימש כמורה פרטי במתמטיקה...אז הפרט שהזכרת לא ממש מדויק...

הממממ

איינשטיין התבלט בילדותו בבית ספרו במקצועות: מתמטיקה, פיזיקה ומוזיקה... גם אם תפתח ספר על תורת היחסות הכללית לא תוכל להבין כלום (!!!) בלי ידע עצום במתמטיקה...ואת כל זה איינשטיין פיתח...! קראתי עליו המון ועשיתי עבודה ואני לא זוכרת שהיה לו עוזר מתמטיקאי... [אם תמצא/י הוכחות שהיו לו ותביא/י לי ואז אני מבטיחה שאני אשתוק.. :)]

Shiberia

New member
ילדים תקשיבו

עוזרו של איינשטיין נקרא מרסל גרוסמן והוא הסביר לו על הכלים שיוכל לנצל במתמטיקה המודרנית למען מחקרו. כישוריו המתמטיים של איינשטיין היו בינונים בלבד על אף שהיה עילוי בפיזיקה. E=MC^2 של דייוויד בודאניס ע"מ 176 אז באמת אני לא יודע במה מילאו לכם את הראש האנשים שעבדתם איתם.

alon14

New member
e=mc^2 - איזה קטע...

...גם אני קראתי אותו
לפני 4 חודשים
.

תיקון...

כל הקטע האירוני שעליו מספרים בהקשר של איינשטיין הוא הקטע שמספר על כך שאיינשטיין היה תלמיד בינוני ומטה במקצוע המתמטיקה, ואף הועף בשלב מסויים מביה"ס בו למד. פייד!

its moi

New member
משפט טיפשי

המשפט הנכון הוא פיסיקאי חייב להיות מתמטיקאי מעולה. אבל להיות מתמטיקאי מעולה לא הופך אותך להיות פיסקאי טוב. מתמטיקה היא כלי לבטא את הפיסיקה. אם יש לך אינטואיציה פיסיקלית, תצטרך ידע מתמטי לבטא אותה. הרבה ידע מתמטי לא יעזור לך לדעת מה לחפש בפיסיקה.

למעלה