טעמו המתוק של המלח

../images/Emo127.gif../images/Emo61.gif לי זה לא יקרה (איידס)

פורום איידס מארח את ד"ר שמואל רשפון, באירוח הראשון מתוך סדרה של שלושה אירוחים המתקיימים כהכנה לשבוע המודעות למחלת האיידס. האירוח יתקיים בשעה 20:00, וניתן לשאול את הד"ר כל העולה על דעתכם בנושא. ד"ר רשפון הוא רופא המחוז של משרד הבריאות בחיפה. האירוחים הבאים יתקיימו בתאריכים: 11/11- בשעה 20:00, ובשבוע המודעות עצמו, ב-25/11 בשעה 20:00
אירוחים עתידיים בתפוז 29.10 רוני אורן, אמן הפלסטלינה, יתארח בפורום אנימציה 31.10 מירי בלקין, דיאטנית ועורכת סדנאות להרזיה, תתארח בפורום מתכונים

כיד הדמיון ../images/Emo45.gif../images/Emo118.gif

רוני אורן עוסק באנימציה באופן מקצועי במסגרת הטלוויזיה הישראלית משנת 1975 .בשנת 1978 הקים אולפן עצמאי במסגרתו יצר למעלה מ-500 סרטונים, וזכה בפרסים ומדליות בפסטיבלים ובתחרויות פרסום. סדרות הטלוויזיה שיצר (הביצה, משלי שועלים, אגדות המלך שלמה וארנב עכשיו) מוקרנות בלמעלה מ-80 מדינות, ונרכשו על ידי דיסני צ´אנל, ABC ו-PBS בארה"ב, BBC ו-CHANNEL 4 בבריטניה, ורוב תחנות הטלוויזיה בעולם. הפיק 86 סרטונים לסדרה הישראלית "רחוב סומסום". אייר למעלה מ-25 ספרי ילדים בישראל, בריטניה וארה"ב. זכה בפרס נחום גוטמן לאיור. בין השנים 1980 ל-2002 לימד אנימציה בבית צבי, מכללת ויצו - קנדה ובצלאל. העביר כיתות אמן בפסטיבלי אנימציה שונים. משנת 2000 מכהן כראש היחידה לאנימציה בבצלאל. רוני יתארח אצלינו היום בשעה 21:00 בפורום אנימציה. אתם מוזמנים להכנס כבר עכשיו ולהשאיר שאלות! *********************************************** האירוחים הקרובים בתפוז אנשים
: 31/10- מירי בלקין בפורום מתכונים 3/11- חיים רייכנטל בפורום חיי לילה 5/11- ד"ר רפי קישון (וטרינר) בפורום חיות מחמד 6/11- אהוד יערי בפורום תקשורת ועיתונות 7/11- גל פלג בפורום תעופה 9/11- פרופ´ איילה מלאך פיינס בפורום בינו לבינה.

../images/Emo32.gif../images/Emo41.gifהידעתם? (פירסום פורום)../images/Emo41.gif

הפורום שלנו שקט כי כולם פרשו כתוצאה ממציאת בן זוג. דרוש דם חדש! פורום "סינגלס קלאב" (378) מיועד לבני 18+,שאינם נמצאים בקשר זוגי, ושרוצים להיות חלק מקהילה מתפתחת שעיקר עניינה- חיי הסינגל והכרות עם סינגלים אחרים. אז...אם אתם\ן בני 18+ ומחפשים לדבר ולהכיר אנשים בראש שלכם\ן- אתם מוזמנים!! * ההודעה נכתבה באישור מנהל\ת הפורום

ganooov

New member
../images/Emo41.gif ניצול: קפה עם מלח. ../images/Emo13.gif

ידוע לי שהקפה המסורתי של הנייוי האמריקאי נעשה עם מלח. מישהו עשה פעם כזה דבר? טעם? הקיא? או משהו כזה? אני לא רוצה לעשות על עצמי ניסויים, אז אני אשמח אם מישהו יספר לי על זה. תודה!

ganooov

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

א. תודה. ב. אחי הבכור (יוצא צבא), אמר לי שאי אפשר להחזיק את הקפה הזה בפה יותר משלושים שניות, אבל לא ברור לי למה. ג. אז אני אאלץ לנסות את זה לבד
...

carmonle

New member
טעמו המתוק של המלח בקפה ../images/Emo96.gif

הנכם מוזמנים לקרוא ערן

ganooov

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

תודה רבה, אני אקרא את זה כשיהיה לי זמן פנוי. אתה משקיען, אמר לך?

y10e

New member
נוגע ללב - והרי התרגום

טעם מהלב הוא פגש אותה במסיבה. היא היתה כה עוצרת נשימה שבחורים רבים חיזרו אחריה ובו בזמן הוא היה הבחור הרגיל שאיש לא שם לב אליו. בסיום המסיבה הוא הזמין אותה לקפה איתו…היא הופתעה אך מתוך נימוס היא הסכימה. הם התיישבו בבית קפה קטן והוא היה כה נרגש לומר דבר עד כדי כך שהרגישה נבוכה במחיצתו.. היא כבר חיכתה שתיגמר הפגישה והיא תוכל לחזור הביתה. לפתע… הוא שאל את המלצר, האם יוכל לתת לו מעט מלח ?, הייתי רוצה לשים מעט בקפה שלי. כולם נעצו בו עיניים, כה מוזר, פניו הסמיקו אבל הוא התעקש לשים את המלח בקפה ולשתות אותו. היא שאלה אותו בסקרנות, מדוע אתה שותה את הקפה עם מלח ? כשהייתי ילד קטן, הוא ענה, גרתי ליד הים ואהבתי לשחק בו. אני יכול להרגיש את טעם הים, מלוח ומריר בדומה לטעם הקפה המלוח. ועכשיו בכל פעם שאני שותה קפה מומלח אני נזכר בילדותי וחושב על מקום הולדתי. אני מתגעגע לעיר הולדתי מאוד . אני מתגעגע להורי שעדין חיים שם.. ובזמן שאמר זאת זלגו דמעות מעיניו. הדבר נגע לליבה, היו אלה ריגשותיו האמיתיים ממעמקי ליבו . הגבר הזה שיכל לחשוף כך את געגועיו לבית הולדתו, אדם שאוהב בית, חשוב לו ביתו ויש לו אחריות כלפי ביתו. ואז התחילה גם היא לדבר. היא סיפרה על עיר הולדתה הרחוקה, על ילדותה ומשפחתה . זאת היתה שיחה קולחת ונעימה ופתיחה נאה לסיפור שלהם. הם המשיכו להיפגש. היא גילתה כי הוא עומד בכל הקריטריונים אשר הציבה לעצמה: נבון, לב טוב, חם, מתחשב. הוא היה כזה בחור טוב והיא כמעט פיספסה אותו ! הכל תודות לקפה המלוח שלו ! ומאז הסיפור שלהם היה כמו כל סיפור אהבה יפה. הנסיכה נישאה לנסיך והם חיו מאז באושר. בכל פעם שהיא הכינה לו קפה, היא שמה מעט מלח בקפה שלו מתוך ידיעה שכך הוא אוהב לשתות אותו. אחרי 40 שנה הוא נפטר והשאיר אחריו מכתב ובו היה כתוב: יקירתי, סלחי לי, סלחי לי על על השקר של חיי. זה השקר היחיד שאמרתי לך – הקפה המלוח: זוכרת את הפעם הראשונה שנפגשנו ? הייתי כה נרגש באותו הזמן, למעשה רציתי לשים סוכר בקפה אבל אמרתי למלצר מלח. זה היה מביך עבורי לשנות את מה שאמרתי אז המשכתי באותו כיוון. מעולם לא חשבתי שזאת תהיה התחלה לקשר בינינו! ניסיתי לומר לך את האמת פעמים רבות חיי, אך חששתי לעשות זאת כמי שהבטיח שלא לשקר לך. עכשו כשהלכתי לעולמי, אני רוצה לומר לך את האמת. אני לא אוהב את הקפה המלוח . יש לו טעם מוזר וגרוע אבל שתיתי את הקפה המלוח בכל חיי מאז שהכרתי אותך. מעולם לא הצטערתי על דבר שגרמתי לך,החיים שלך איתי הוא אושרי הגדול מכל בכל חיי. אם הייתי יכול לחיות שוב , הייתי רוצה עדיין להכיר אותך ולחיות איתך כאישתי, אפילו אם הייתי צריך לשתות את הקפה המלוח שוב. דמעותיה הרטיבו את המכתב לגמרי. יום אחד מישהו שאל אותה , מה טעמו של קפה מלוח ? הוא מתוק , היא השיבה.

Adi Berman

New member
איזה אומללות

לשתות קפה עם מלח כל החיים רק בגלל טעות קטנה .. זה די מתאים לסיצ´ילאנים והדרומיים (איטליה) בכלל, מכוון שאצלם לכל דבר הם מוסיפים מלח..לדוגמה פרוסות תפוז טרי עם מלח פלפל שחור ושמן זית. ולמי שאומר איככך ..אל תאמר עד שלא תנסה. שבוע טוב עדי.

למעלה