טעות לעולם חוזרת

ישלישם

New member
טעות לעולם חוזרת

שמתי לב, שכל הודעה שלי היום מלווה באיזה טעות, כתבתי deva באות קטנה... (קבלי, נא, את התנצלותי) נכנסתי פעמיים עם אותה ההודעה... כתבתי pleasure במבטא צרפתי... פעם אמר לי מישהו, שכשאתה חוזר על משהו שלוש פעמים, זה שלב שינוי. האם אתם מוכנים להשתנות? ובכלל, איך אתם תופסים את המילה שינוי? האם האסוסיאציה המתעוררת בכם היא חיובית? בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

שינוי? ../images/Emo4.gif

את מתכוונת לשינוי אחר מזה של טומי לפיד? ובכן... אצלי שינויים תמיד מגיעים "בסימנים" שנשלחים אלי. אני יכולה לשבת בבטחה במקום מרבצי, במקום העבודה הבטוח שלי,בבית שלי, עם החברים הקרובים והידועים, ופתאום ללא שום הודעה מוקדמת... משהו קורה!!! משהו לא מסתדר בעבודה, משהו בבית מתקלקל, כל מיני דברים שקורים ואין לי ממש שליטה על זה. ואז אני מסתכלת על כל זה, ואומרת לעצמי... אולי זה באמת הזמן לשנות? כשזה קורה יש בי רגשות מעורבים... מצד אחד יש בי גלי התרגשות.... ומצד שני אני גם נורא פוחדת... בסופו של דבר, מניסיון, אני יודעת, שאני פשוט אוספת את כל הפחדים אחד לאחד, מאמצת אלי, מתפללת לאלוקים ומבקשת שיראה לי את הדרך.... ואז... פשוט עושה שינוי! השינויים בחיי תמיד מגיעים כשנעשה מאוד נוח. אנ'לא יודעת למה, דווקא נוח לי עם "נוח", אבל למישהו מלמעלה יש תמיד תכניות אחרות בשבילי.

ישלישם

New member
אין יאוש בעולם, יקירה

דווקא כשנעשה מאוד נוח, יש את היכולת לקבל יותר... את עצמך... מעצמך... הכלי מתרחב ליותר אהבה לתת... לעצמך... לאחרים... יש בתוכנו צד עיקש, נצמד, לא רוצה לשנות לא רוצה להשתנות הוא, גם, מזהה שינוי עם שלילה אז זה מה שנותנים לו, מזיזים לו את השטיח מתחת לרגליים אולי עד שנגלה שאנחנו יכולים לעוף ולא צריכים שטיח ולא צריכים לטאטא מתחת לשום שטיח כלום... בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

לא כל כך הבנתי.... ../images/Emo4.gif

את מוכנה להסביר לי שוב?

ישלישם

New member
בשמחה

אני טוענת, שכל דבר שמתקלקל בא, למעשה, להראות לנו שבפנים משהו מקולקל - משהו בתפיסה העצמית שלנו או בהתייחסות שלנו לחיים, משהו שעוצר את האור מלהיכנס פנימה, והאור הוא אהבה אינסופית. תודה שאמרת שאת לא מבינה. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

ישלישם.... ../images/Emo13.gif

אנחנו מאמינים שכל דבר ש"מתקלקל", הוא בגדר "כפרת עוונות". כלומר שכנראה עשינו משהו שלא היה בסדר ולכן זהו המחיר. זו הכפרה על עוונותינו הפנימיים - ה"קלקולים" החיצוניים. לכן יש איזושהי מקבילה למה שאת אומרת. כי כאשר למשל, כמה מכשירי חשמל בבית מתקלקלים בו זמנית, אדם צריך להתבונן בעצמו ולראות מה עליו לתקן. חודש טוב!

ישלישם

New member
יקירתי,

כ ו ל נ ו מאמינים באותו דבר... האמת "שלי" והאמת "שלך" היא אחת, אפשר למצוא תמיד את הנקודה בה הכל מתחבר. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

אין ייאוש שלום.

אני כל כך שם, ולא יודעת מה לעשות. הכל קורה ובלי שליטה, ודווקא שהיה אמור להיות נוח. לא יודעת איזה שינוי אמור להתרחש, ואיך בכלל לחפש אחריו. מקבלת סימנים ולא בטוחה מה לעשות איתם, מחפשת פיתרונות ואיין.... אשמח לעזרה שלך אטלנטיס

איל באש

New member
../images/Emo23.gif../images/Emo140.gifברוכה הבאה

לכי עם ההרגשה, הקשיבי, הביטי, הסתכלי, קבלי, בשינוי כמו בשינוי הכל משתנה. אני ממליץ על זרימה עם ולא נגד. בהמון אהבה איל באש

אוי אטלנטיס.... ../images/Emo39.gif

מה לומר לך יקירה?? גם לי זה קורה עכשיו...
אני חושבת שאין פתרונות.... פשוט תזרמי עד שתדעי... תבטחי באלוקים שיוביל אותך, תני לו להוביל אותך... והתפללי שיאיר את עינייך. אני יודעת, זה קשה עם חוסר הוודאות, זה קשה נורא, אבל תסמכי על אלוקים, תני בו אמון שכל מה שנעשה, כל מה שמשתנה, משתנה לטובה. אני חושבת שדברים כאלה קורים כדי ללמד אותנו שאין ממש שליטה על חיינו. ומי יודע מה ילד יום? כל טוב יקירה, ואל תחששי, כל מה שקורה, קורה, כי צריך לקרות, וכל מה שקורה, קורה לטובה! ואת נשלחת אלי כדי שאזכיר את זה לעצמי גם כן. תודה!

ישלישם

New member
מחזקת את דברייך

אין ייאוש בעולם, וגם אלייך אטלנטיס, אני פונה ואומרת 1. כולנו נשלחים זה לזה להזכיר לעצמנו דברים שאנו כבר יודעים. 2. איך שאני רואה את זה, אתן צריכות ללמוד לשחרר שליטה... לסמוך שגם בלי שליטה, עדיין יש על מי לסמוך, והכוח שמעבר לנו, נמצא בתוכנו ומתגלה לנו דווקא כשאין לנו ברירה אלא להפסיק להילחם במה שקורה... בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל ו... כן. עוד משהו... חזקו ואמצו! יש אור בקצה המנהרה רק שנדרשת ה ר ב ה סבלנות להגיע לאור הזה.

קודם כל תודה על תשובותיכם הנפלאות

ושאלה נוספת. אני בתחילת דרכי אל ההכרות שלי עם עצמי, ואל המימוש של המהות שלי, ולא בטוחה אם יש דברים שאני צריכה לעשות על מנת לכוון את עצמי, או פשוט כמו שאמרתם לזרום להיות מודעת ולראות לאן זרם החיים יסחוף אותי, במידה מסויימת אני קצת מרגישה "תקועה" במקום ובלי הרבה אנרגיות. אשמח לדעתכם. בברכת שבת שלום אטלנטיס

איל באש

New member
../images/Emo140.gifפשוט להיות

היי אטלנטיס את לא צריכה לעשות דבר!!! למה ? כי את בוחרת לעשות, מתוך שמחה , מתוך רצון. מה שאמור לקרות לך קורה מעצמו, אז מה שנשאר לעשות הוא פשוט להיות. מומלץ לתרגל מדיטציה, מומלץ לקרוא ספרים , והכי מומלץ לשאול הרבה שאלות, בכל מה שמעניין אותך. בהמון אהבה איל באש נ.ב אם תפרטי יותר , אוכל לענות לך באופן ספציפי.

שינויים...למילה כ"כ הרבה אסוטיאציות

...קח אותו לאט את הזמן... העולם עוד יחכה בחוץ.... אתה עוד תשנה את העולם!!!אם תרצה,או לא תרצה,יש עוד זמן להשתנות, מן הקצה אל הקצה.... אנו חיים רק פעם אחת.אם לא נשנה,לא נגוון,לא נהיה פתוחים יותר... חיינו יראו שיגרתיים ומשעממים... שינוי יכול להתבטא בכל תחום,בכל מישור,בדברים הכי קטנים...שגורמים לנו להרגיש טוב יותר... כמו להסתפר למשל... לקנות בגד חדש... גם זה שינוי!!!!
אני כל הזמן משתדלת להכניס שינויים בחיי שינויים פנימיים אצלי לא באים צי'ק צ'ק כמובן מאיליו. שינויים באים כתוצאה מתהליכים מסוימים.אלו דורשים זמן. לפעמים ניראה שהכל אבוד....שאנו מושיטים ידנו לקטוף פרח..ואנו לא מצליחים למרות שהוא כ"כ קרוב....צריך עוד תת שינוי קטן שמוכל בתוך השינוי הגדול...עוד להתאמץ עוד לקוות... עוד לשנות גישה...עוד לאהוב... מה שהכי חשוב לא לאבד את התקווה.... כי רק איתה... השינוי יבוא!!!
מכל הלב Think

Swicca

New member
לא יודע לדעתי .......

... אני אוהב שינויים(למרות שהם תמיד מלווים בפחד ורצון שהכל ישאר כפי שהוא) כי זה מה שעושה תחיים מעניינים כי תחשבו בלי זה היינו יושבים כמו בטטות כל היום על התחת ולא עושים כלום .... חחחחח זה בערך מה שנותן לנו תרצון להתעורר בבוקר (התקווה שמשהו מעניין יקרה) אותה סקרנות של החיים !!!..... ~_^ אור ואהבה ,שימי.

ישלישם

New member
שלום swicca

תודה על תגובתך. בברכת האהבה המחברת עמוק בין כולנו, סיגל

oshri222

New member
כל עוד נלמד להשתמש בלבנו

כל עוד נלמד להשתמש בלבנו נוכל ללמוד כיצד להביא אושר למחוז חפצנו כל עוד נסתכל על הדברים בפשטות ונבודד עצמנו משטויות נוכל לרומם את רוחנו ולמלות את עצמנו בכל הטוב כל עוד נציב לעצמנו את המטרה החשובה: " אני רוצה להיות מאושר" כך נוכל לגדול ולהתפתח למה שחלמנו תמשיכו לחלום אושרי

הצעד הראשון לקראת שינוי הוא מודעות

הצעד השני הוא קבלה . שים לב תמיד שכל דבר הוא תוצאה של שינוי, והתרגל לחשוב שאין דבר שהטבע אוהב כל כך כמו לשנות צורות קיימות וליצור חדשות במקומן. (מרקוס אאורליוס) שינוי הוא חוק החיים ואלה שנושאים עיניים רק לעבר או להווה בוודאי מפסידים את העתיד. (ג'ון פ קנדי) כדי לבצע את השינוי יש צורך בארבעת אלה: 1. גועל - כשהרגש הזה מתועל נכון הוא יכול להביא שינוי בחיי האדם שאומר: "עד כאן, אינני מוכן להמשיך לחיות כדלפון . איני מפחד יותר- זהו היום של השינוי בחיי". 2. החלטה - החלטה לעשות שינוי בחיים יכולה להתחולל כמו מלחמת אזרחים : צבאות של רגשות מתנגשים זה בזה, כל אחד עם נימוקיו. 3. תשוקה - כמעט כל דבר יכול לעורר תשוקה לשינוי, תשוקה לומר: אני רוצה לעשות שינוי עכשיו. 4. התמדה - התמדה עיקשת תוך הבטחה לעצמך שלעולם לא תוותר , מחויבות לעשות הכול כדי להשיג את השינוי. ספר חשוב בנושא : "מי הזיז את הגבינה שלי"

הכוס המלאה כמשל

סיפור הממחיש את הדרך לעשות את השינוי: הכוס המלאה כמשל "כל אלה שעשו מדיטציה על אמנות השלטון של האנושות, השתכנעו שגורל האימפריות תלוי בחינוך הדור הצעיר" (אריסטוטל). אדם פונה אליך לייעוץ, אך אינו פתוח לקבל עצה. הוא טוען שבא לבקש עצתך, אך במקום זאת הוא בא להראות לך כמה הוא צודק. הוא חסר כל, מחוסר עבודה, החיים שלו בזבל. אתה חושב שירצה ללמוד, אך לצערנו, לא כך המצב. הוא רוצה שמישהו יפתור לו את הבעיות, מבלי לעשות את השינוי אצלו . המצב הזה מזכיר את הסיפור של המיסטיקן הצעיר, שנסע מרחקים, ללמוד אצל החכם הנערץ. כשהגיע הצעיר למורה המומחה, הוא ניסה להרשים אותו ולהראות עד כמה הוא יודע, וכמה חכם הוא. במקום לשאול שאלות, הסטודנט בקול רועם , דיבר על אמונותיו והפילוסופיות שלו. המומחה הקשיב בשקט זמן רב. לבסוף הסטודנט הפסיק לדבר לכמה דקות. החכם שאל אם הוא רוצה תה, והצעיר ענה בחיוב. הזקן התחיל למזוג את התה לכוסו של האורח, ולא הפסיק גם כשהכוס כבר הייתה מלאה. הוא המשיך למזוג, גם כשהתה גלש לצלחת ולשולחן ומשם התחיל לזרום על הרצפה . " עצור" אמר הצעיר "הכוס מלאה , אתה לא רואה ? היא אינה יכולה להכיל עוד תה" . " זה נכון " ענה החכם " איננו יכולים להכניס עוד לכוס שכבר התמלאה. ואתה כמו הכוס הזו. עד שלא תרוקן את עצמך מעצמך, המלאות שלך תמנע אותך מללמוד" . עד כאן המשל , ועתה לנמשל: במידה מסוימת , אנחנו כולנו , כמו הצעיר הזה. לעתים אנו צריכים להשתחרר ממה שאנו חושבים שאנו יודעים , על מנת שנוכל לקלוט רעיונות חדשים. אנו תמיד חופשיים לשמור דעותינו הישנות ו"הידע" שלנו לזמן מאוחר יותר, אך אנו צריכם להיות פתוחים, כדי שנסתכל על הדברים בדרך חדשה. אנו צריכים להתקדם לידע עם פתיחות ופליאה, כמו ילד. כך נימנע מלפספס לקחים חשובים ונלמד אסטרטגיות חיים מועילות. זה לא קל, אך זה אפשרי. אפשר ללמוד לא להינעל על האמונות שלנו, כדי שנוכל להקשיב בדעה פתוחה וצלולה. אם נעשה זאת, נהיה פתוחים לשינוי ולקדמה, בדרך להצלחה .

למעלה