טעות בשלישי

NetaOnline

New member
טעות בשלישי

אני בטוחה שכבר מצאו את זה ממזמן אבל בכל זאת... מצאתי את הטעות הזאת עוד בקריאה השנייה (לפני אולי שנה בערך..) אבל פשוט לא הייתי בכלל בתפוז וכשנרשמתי לא היה לי זמן לכתוב אותה ועכשיו סופסוף יש לי אז..
בעמ 202 - 203 " זה נמשך המון זמן אבל המחשבה על הדובשנרייה חיזקה אותו. כעבור מה שנדמה כשעה, המנהרה החלה לעלות...." "תוך 10 דקות הוא הגיע למרגלותיהן של מדרגות אבן שחוקות שטיפסו מעלה עד שנעלמו מעיניו." " 100 מדרגות, 200 מדרגות, הוא איבד את החשבון תוך כדי טיפוס והתבוננות ברגליו" בעיקרון נגיד שזה לקח כשעה וחצי-שעתיים לעבור את המסלול הזה. עמ 344 - 345 "הם השתדלו לנוע מהר, כפופים כמעט עד מחצית גופם." "המנהרה נמשכה ונמשכה. היא היתה ארוכה לפחות כפליים מזאת המובילה לדובשנייירה." בחישוב פשוט: שעה וחצי כפול 2 = 3 שעות עמ 412 " 'והנה אנחנו...' מלמל הארי. 'נכנסנו' " עמ 415 "ואז, לבסוף, אחרי יותר משעה ..." " 'הנה אנחנו באים!' לחשה הרמיוני." הסבר ציטוטים: ציטוט 1: הדרך שהארי עשה כאשר היה בדרך לדובשניירה. ציטוט 2: הארי והרמיוני נכנסו לערבה המפליקה ע"מ לתפוס את רון שנמשך ע"י הכלב השחור (סיריוס) ציטוט 3:הארי לוחש להרמיוני שהם נכנסו כרגע לערבה המפליקה. זה היה כשהם ראו את עצמם נכנסים וחיכו ביער בעזרת המחולל הזמן של הרמיוני. ציטוט 4: הם ראו את עצמם הרגע יוצאים מן הערבה רק לאחר שעה. זה לא הגיוני כי המסלול הזה נמשך יותר מ3 שעות וזה בלתי אפשרי שהם ילכו אותו בהלוך 3 שעות ובחזור שעה. זהו...

JayIsGay

New member
רולינג אמרה שהיא

לא טובה בחישובים כאלה. אבל נו מה זה אתם ממש נתפסים בקטנות. אני בכלל לא בטוחה שאת צודקת אבל אין לי זמן לקרוא את זה שוב חח>< בכל מקרה, חפיף. זה לא משהו שמשנה את העלילה או משהו, נכון? =))

nateli92

New member
נו באמת..

קודם כל כתוב "מה שנדמה היה כשעה" הדרך הייתה מייגעת אז זה נראה לו הרבה זמן.. זה לא כאילו שהוא מדד בשעון כמה זמן זה לקח... ובטח שלא את המרחק המדוייק שהלך במנהרה. וזהו.

../images/Emo45.gif

גם אני חושב. לא יכול להיות שזה באמת לקח לו שעה. נראה לי שההלכיה לדובשנרייה לקחה לו 20 דקות[לפני המדרגות], ואז זה יוצא חצי שעה ועוד חצי שעה=שעה+כמה בירבורים בצריך המצווח עם סריוס ופטיגרו="אחרי יותר משעה" :)

הלחwנן

New member
אם את דוקא רוצה...

אולי למרות שהמנהרה מהערבה כפולה באורך, יותר קל ללכת בה מאשר במנהרה לדובש. וואלה! נהנתי מההמצאה...

זהירות, חפירה מתמטית! ../images/Emo18.gif

בעמ' 415 כתוב "יותר משעה". זה גם יכול להיות שעה וחצי. ובעמ' 202, החישוב הוא: משהו שנדמה כשעה + 10 דקות + הרבה יותר מ-200 מדרגות. שזה בקלות יכול להיות: 51 דקות + 10 דקות + 5 דקות (600 מדרגות, 2 מדרגות בשניה) = 66 דקות = 1.1 שעות במנהרה לצריף המצווח כתוב במפורש שהם "השתדלו לנוע מהר". וכשהארי הלך לדובשנרייה, הוא לא מיהר לשום מקום. אם ניקח הליכה מהירה כ-6 קמ"ש והליכה איטית כ-4 קמ"ש אז נקבל: אורך המנהרה לצריף המצווח - 6 כפול 1.5 = 9 ק"מ. אורך המנהרה לדובשנרייה - 4 כפול 1.1 = 4.4 ק"מ והמנהרה לצריף המצווח ארוכה פי שניים וקצת מזו שמובילה לדובשנרייה. מש"ל

LiRs Lullaby

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

אוי זה היה כל כך חזרה על שיעור מתימטיקה!

NetaOnline

New member
אוקיי...

לא עניתי מקודם כי לא היה לי זמן.... (לא התחמקתי או משו..) אז הנה: גם בדובשניירה הוא הלך מהר והנה ציטוטים: 202 "זה נמשך המון זמן...." "המנהרה החלה לעלות...." "הארי האיץ מתנשם ומתנשף..." 344 בעץ המרביץ "הם השתדלו לנוע מהר, כפופים כמעט עד מחצית גופם." (כמה מהר אפשר לזוז שאתה הולך ככה?) מאלה ניתן להסיק שהוא הלך מהר ולא רק 4 ק"מ לשעה (?) או לאיודעת מה כתבת... לא ממש טובה בגאומטריה... אבל לפחות זה היה מצחיק...
אוקי וגם אם הדרך לדובשניירה לקחה שעה (והיא לקחה יותר) זה לא משנה כי במפורש כתוב שהיא פי 2 מזאת שבערבה ואתם שוכחים שבערבה הם הלכו הלוך חזור לא רק הלוך.... אז תעשו שעה כפול 2 שזה שעתיים (והתפשרתי לכם פה שיהיה ברור
) , ושעתיים הלוך ושעתיים חזור זה יוצא 4 שעות , תכניסו לזה את השיחה של סיריוס-הארי-כולם מגלים ת'אמת (שנמשכה מעמ 345 עד 385) ומה קיבלתם? טעות מתמטית ענקית בהארי פוטר והאסיר מאזקבאן! ת'אמת זה לא בדיוק משפיע על העלילה אבל זה השפיע לי על איכות הקריאה ועובדה שהבנתי את זה עוד בקריאה השניה.. זה קצת הורס... אני לא קטנונית או משהו אבל טעות זו טעות...

the ror

New member
קראתי, זה שהוא האיץ יכול היה להיות מזחילה

להליכה- זו גם האצה... בעליה, כדי ללכת במהירות הליכה נורמלית אכן צריך להאיץ... וזה שהיו כפופים לא נראה לי כזה משנה...הם דאגו לרון, ברור שינועו הכי מהר שאפשר...

The T Shirt

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifגדול! מ.ש.ל

אני אוהב גאומטריה
אני זוכר שלפני הבגרות (לקחתי את כל 5 היח"ל במכה אחת) חרשתי חזק, אז הייתי מתרגל וקטורים ואנליטית ושאר נושאים מגעילים ועושה הפסקה פעם בשעה וחצי בשביל חצי שעה של גאומטריה (זה אשכרה היה נחשב תענוג לעומת וקטורים.. טוב. זה עדיין נחשב תענוג לעומת וקטורים) גאומטריה שליטה! (אל תשאלו אותי מה קשור גאומטריה. השעה משפיעה...)

למעלה