טעויות שיש בספרים

Fairywitch

New member
אבל את סדריק הוא כן ראה.

במקרה הזה זה סתם תירוץ- המוות עוד לא "שקע" עאלק
היא פשוט לא רצתה להתחיל עניין תמוה חדש בסוף של ספר.

mei14

New member
אוף סדריק מת../images/Emo10.gif../images/Emo7.gif

אני לא מאמינה אני הכי אהבתי אותו ידעתי שהוא ימות אבל זה היה ממש עצוב איך שהארי בכה אליו

Fairywitch

New member
הכלבה שלי נפטרה לי בידיים../images/Emo7.gif

אני לא יודעת איך זה בעיני אחרים, אבל בשבילי זה היה כמו לאבד בת משפחה יקרה מאוד. לקח לי זמן לעכל מבחינה רגשית, ומבחינת התמודדות עם זה, אבל את זה שהיא אכן "מתה" הבנתי, לצערי.

ToryMaster

New member
אז זהו

צריך לעכל, צריך להפנים מה בעצם קרה, להתמודד עם זה קצת, לפני שאפשר לראות את הת'סטראלים.

Fairywitch

New member
אבל עבר איזשהו זמן עד שהם חזרו

הביתה, לא? לא המון, אבל כמה ימים בכ"ז... אולי לא מספיק כדי לעכל רגשית, אבל מספיק כדי לדעת שסדריק מת ולא יחזור
הקיצר, לדעתי זה תירוץ די דחוק, אבל רולינג אלה, היא כתבה את התנ"ך שלי. מי מתווכח איתה?

ToryMaster

New member
למיטב הבנתי

לא עבר כל כך הרבה זמן, ואני חושבת שכשאתה גורם למוות של מישהו, וחווה משהו כמו שהארי עבר באותו לילה, לוקח יותצר זמן לעכל את זה, מה גם שזה תלוי באדם.

ToryMaster

New member
אבל

להבין זה לא מספיק, כנראה. לדעת שמישהו מת זה דבר אחד, לעכל ולקבל ולהשלים עם זה זה משהו אחר.

Fairywitch

New member
תירוץ דחוק של רולינג, אבל תירוץ טוב

זה הסיכום שלי, בכל אופן...

זה ממש לא הולך ככה.

כשסבתא שלי נפטרה לקח לי משהו כמו חצי שנה לעכל את זה, אז בטח שלו יקח זמן עם הוא ראה אותו נרצח מול העיניים שלו.

../images/Emo168.gifאם כבר טעויות...../images/Emo58.gif

נאי לא בטוח מה היה כתוב בספר הרביעי אבל בסרט רואים על המצבה: tom marvolo Ridel. ובפרק 10 בספר השישי(הבית של גאונט)כתוב שלסבא של וולדמורט מצד האמא קוראים marvolo ולאבא שלו קוראים Tom Ridel. (ולכן הוא נקרא tom marvolo Ridel). אה ואני רק בפרק 12 אז בלי ספולירים על ההמשך...תודה

black robe

New member
לרוב "הטעויות" יש פתרונות../images/Emo63.gif

כלכך פשוטים... אבל הכי עיצבן אותי זה הקטע עם הסוהרסן וסוזן בונז... כאילו, יכול להיות שהיא הסתכלה באותו הרגע ממש בכיוון אחר, לא? ועוד משהו: בפרק 'המרביצן הסורר' מצויין כי המרביצן מצליח, בסופו של דבר, לפגוע בזרועו הימנית של הארי, ומצויין כי "זרועו הימנית הידלדלה לצידו, חסרת שימוש'. מאוחר יותר מצויין כי לוקהרט מנסה לאחות את עצמות היד הפגועה - אך במקום זאת, מעלים אותן. אבל הציור שבתחילת הפרק (עמוד 170 בגרסה העברית) מראה שהיד חסרת העצמות היא דווקא היד השמאלית. זה בסך הכול ציור! הצייר/ת לא מדייקים בפרטים הקטנים... זה לא תוכן שיש טעות בתוכן הפרק. ועוד משהו: כאשר הארי מחליט לכתוב על הצלקת הכואבת שלו לסיריוס, מצויין כי הוא התקשה להאמין שהוא לא חשב על סיריוס מיד, אבל מצד שני, זה לא כזה מפתיע, בהתחשב בעובדה שהוא גילה שסיריוס הסנדק שלו רק לפני חודשיים. למעשה, הארי גילה שסיריוס הוא הסנדק שלו הרבה לפני כן, בפונדק שלושת המטאטאים. חודשיים לפני הקטע האמור הוא פשוט גילה שסיריוס הוא לא המלשן המרושע שכולם האמינו שהוא, ולכן קיבל אותו בתור חבר וסנדק. זה די ברור שהוא נקשר אליו מאותו הרגע שהוא הזמין אותו לעבור לגור איתו מתישהו (
) , אז ברור שזה יפתיע אותו על זה שהוא לא חשב עליו לפני. עוד משהו: עוד קצת פגעסוסים: הארי עומד ליד רון ורואה אותם, נוצצים באור החיוור שבוקע מתחנת הרכבת, אדים עולים מנחיריהם. רון שעומד לידו, לעומת זאת, לא מסוגל לראות את הפגעסוסים, אבל אמור לראות את האדים שעולים משום מקום, הלא כן? לא. הוא לא אמור לראות את האדים בגלל שהם יצאו מתוך הנחיריים של הת'סטראלים. ואם את הת'טראלים הוא לא רואה, אז למה שיראה את האדים שיוצאים להם מהנחיריים? וזה: בזמן ייעוץ המקצועות, מקגונגל אומרת להארי שעל מנת להיות הילאי, הוא צריך לפחות חמישה מקצועות מורחבים, ומפרטת: הגנה מפני כוחות האופל, שינויי צורה, לחשים ושיקויים. לאן נעלם המקצוע החמישי? הוא נעלם מהסיבה הכי פשוטה, והיא בגלל שאמברידג' קטעה את פרופסור מקגונגול לפני שתספיק להמשיך את דבריה, ובגלל שהן רבו אחרי זה, אז היא שכחה את מה שהיא רצתה להגיד.

איזה משועממת האישה הזאת../images/Emo2.gif

זה דברים כל כך טפשים ואין להם חשיבות ב-כ-ל-ל!
כאילו.. לכתוב את כל הטועיות האלה וזה.. מה זה יעזור לה בחיים?!
חוצמזה לרוב הדברים שהיא כתבה מצאתי הסברים!

למעלה