טעויות בספרים

• פותח הנושא DEANC
  • פורסם בתאריך

the ror

New member
../images/Emo45.gif רק שכבר אין משפחות קוסמים שכל

השושלת שלהם מורכבת רק מקוסמים(עד כמה שמובן מהספרים משפחת גואנט היתה האחרונה)...ככה שלפי דראקו כולם חצויי דם ולכן אני הנחתי שהדיעה הרווחת בקרב קוסמים היא כמו הדיעה של הרמיוני שהצגת שפשוט מי ששני ההורים שלו קוסמים זה מספיר כדי להחשב טהור דם...

תודה לכולכם על התשובות

זה עורר בי צמרמורת כמו הקטע של השואה מי יהודי ומי לא.

רונילי92

New member
לא נוכן- למשל

בלה אומרת להארי בספר החמישי: "איך אתה מעז להגות את שמו של אדון האופל על שפתיך חצויות הדם?"- אז זה אומר שהוא כן חצוי דם. וגם בספר השישי, בפרק בית משפחת גונט, כתוב: "דורות על דורות של טהרוי דם..." הוא משו כמו "רבע דם..."

the ror

New member
סחטן על ההשקעה...יש פטרונות ליותר

מחצי מה"טעויות" שמוזכרות שם שאני יכול לחשוב עליהם אבל ממש אין לי כוח לעשות רשימה... ויש טעות ששמעתי שלא מוזכרת פה- שדמבלדור אומר להארי שהוא בחר בין הארי לנוויל ובחר בהארי שהוא חצויי דם ולא בחר בנוויל שהוא טהור דם...והארי כמו שכבר נאמר הוא טהור דם. אני חושב שזה בספר החמישי בשיחה שלהם אחרי שהם שמעו את הנבואה...

The Walrus

New member
הארי חצוי דם!!

לפי תורת הדם, ילידי מוגלגים (או בוצדמים) הם ממש כמו מוגלגים. לכן אמא של הארי לא נחשבת קוסמת. ולכן, בלי שום קשר לאמת, וולדמורט ובלטריקס מחשיבים את הארי כחצוי דם.

the ror

New member
הם יכולים להחשיב אותו למה שהם רוצים

כי עובדה שלא מפריע להם שגם סנייפ וגם וולדמורט עצמו הם חצויי דם...הם לא ממש אובייקטיביים...לפי זה,אין בכלל טהורי דם. ככה שלפי מה שהבנתי מהספרים אנשים ששני ההורים שלהם קוסמים נחשבים כטהורי דם...כמו הוויזלים שלמרות שבהסטוריה שלהם יש התערבבות עם מוגלגים הם נחשבים לטהורי דם וכנ"ל טונקס וכמו כן גם הארי...

3SEP

New member
לך יש טעות

כתור בן אדם אם משקפיים, כשבוכים אז מורידים את המשקפיים, וכשמירטל המיללת יצאה מהתא של השרותים ששם היא בכתה לא היה כתוב שהיא שמה את המשקפיים בחזרה, לכן אין זו טעות

Pr0NgS

New member
יש טעות בעוד הרבה הרבה דברים.

זה מועתק מאתר אחר, והאתר הזה מנסה רק למצוא טעויות כדי להתגאות בזה, והתוצאה היא בהתאם: הם רק מבישים את עצמם עם "הטעויות".

3SEP

New member
צודק, ויש לי עוד פתרון

הגיוני שהקסם שג'ורג' עשה על רון הוא אפשרי, פשוט משרד הקסמים נותן להורים לטפל במקרים כאלה. ועוד משהוא: הארי פוטר הוא ספר נפלא (לא שמישהוא בפורום הזה צריך תזכורת), אז למה לכם לנסות למצוא בו פגמים, ג'יי קיי רולינג היא אנושית אז מן הסתם שזה הגיוני שיהיו טעויות, פשוט תחיו אם זה, בשבילי זה הקרוב ביותר לשלמות

J Halliwell

New member
בספר הראשון

האגריד מספר להארי שהוא קוסם ומזכיר את ההורים שלו ואומר שהם היו קוסמים מעולים וכ"ו וכ"ו והוא אומר גם שהם היו (אין לי מושג מה הביטוי בעברית..) "Head boy and girl..." איך זה יכול שג'יימס היה HEAD BOY אם בספר החמישי אומרים שזה היה לופין מבין השלושה שהפך למדריך... פתרון אפשרי: לא חייבים להיות מדריכים כדי להפוך למדריכים ראשיים (אני מניח שככה תרגמו את זה, אם לא אז חפיף...) אבל זה לא ממש הגיוני.

הלדין

New member
טוב.

מהספרים עולה שמנהל הוגוורטס הוא זה שקובע מי יהיה מדריך. מן הסתם, דמבלדור התרשם מהשינוי שחל בג'יימס לקראת השנה השביעית מספיק בשביל להפוך אותו למדריך. זה לא הייתה הטעות הראשונה והאחרונה שלו בחריצת משפט על אופיים של בני אדם.

IllUS CratioN

New member
זה כמו שמביאים קישור מהאתר של רולינ

ג, וזה לא הפרת זכויות יוצרים.

למעלה