טסט

peegee

New member
טסט ../images/Emo5.gif

וואי מה אני אגיד לכם, הייאוש תקף אותי...
אשתי, אם ילדי, נכשלה בפעם השנייה בדרך לרשיון על ה-500 סמ"ק. בראשונה למדה על אוטומטי והוכשלה כי רעדה, איך אפשר שלא לרעוד בסיטואציה הזאת עם 50 צופים וטסטר שמשרה תחושת נעימות וחבריות. בעקבות הרעידות החליטה לעבור ל-ER, יציב וגדול שאולי יקטין מעט את הויברציות. היום ניגשה בשנית ונכשלה שוב. כבר על ההתחלה מעודף התרגשות, לא שמעה להוראותיו של הבוחן המהולל וזה הורה לה לעשות פעולה שהגבירה את הלחץ הכמעט מקסימלי שמילא אותה באותה עת. נו מילא נכשלה שוב, קופת המדינה נתמלאה עוד קצת, אבל השאלה היא מה עושים כשלא מצליחים להתגבר על הלחץ ולא מצליחים לבצע את הפעולות הבסיסיות. לפי דברי המורה היא הייתה מוכנה מבחינה אופטימלית, לתלמידה. אולי יש לכם רעיונות....

אולי שהמורה ידמה טסט עבורה ?

ואז אולי היא תרגיש מוכנה יותר , והמצב לא יהיה חדש לה ? אני יכולה לספר שגם בטסט שעברתי הייתי בלחץ ובהיסטריה ועברתי . אני ממליצה להמשיך לנסות בילבי

peegee

New member
אני מנסה לעודד אותה ../images/Emo24.gif

ואמרתי לה שכנראה היא לא הלחוצה הראשונה ובוודאי לא האחרונה אבל כטיפוס פרפקציוניסט קשה לה לקבל את העובדה שהיא נכשלה פעמיים
. האם יש אנשים שיש להם סיפור קשה בדרך אל הרישיון, שיעזור לי להחזיר אותה למציאות. ולטסט נוסף

SENDA

New member
סיפור קשה

יש לידידה שלי. היא טיפוס די לחוץ וכבר נכשלה 13 פעמים בטסט. היא עדיין לא עברה ועכשיו היא רוצה לעשות רישיון על אוטומט בתקווה שאת ה היא תצליח. אני מניח שכולנו נאחל לה בהצלחה (או שלא מפחיד נהגת כזו ליד אופנועינו העדינים) בברכה ניב

peegee

New member
האם זה נכון

שאחרי הטסטה-10 לא משלמים אגרה?? אולי האור בקצה המנהרה, בא ממכוניתו של נהג שר התחבורה (האחראי על הטסטרים) שיכול לנסוע בכל מהירות

אלון DRZ

New member
סיפור מאד לא פשוט

ישנם קורסים אשר מלמדים ומכשירים סטודנטים באונ´ איך להתמודד בבחינות. בתור בוגר אונ´ נתקלתי בכמה מקרים כאילו, ישנם סטודנטים אשר לוקח להם שנה שלמה עד שהם לומדים איך להתמודד עם המבחן ורק אז מצליחים להוציא ציונים טובים. תופעת הבלק-אאוט, לילה ללא שינה, דופק מוגבר ואפילו הפרעות בקצב לב, הן תופעות מוכרות. ישנם כל מיני סוגי טיפולי וגם שמעתי על טיפולים בגלולות הרגעה. אני לא מומחה אבל אם זאת הבעיה אז צריך לפנות למומחה.

idane

New member
VABEN

שתלך לרופא המשפחה ותבקש. זו תרופת הרגעה קלה מאוד. מהיכרות עם חברה שסבלה מלחץ בחינות, זה מרגיע ועוזר מאוד.

fungas

New member
../images/Emo6.gif

סמים בזמו הטסט, גדול! אולי גם אקסטזי לטסטר?...
ארגז של בהצלחה

idane

New member
דווקא לא צחקתי ../images/Emo4.gif

אני מדבר בשיא הרצינות! זה שווה ניסיון. זה לא מטשטש, רק מוריד לחץ.

Great Blue

New member
גם אני שיקשקתי בטסט הראשון

שלי , פחד במה מצוי.
הרעיון שהמורה חעביר לה שיעור כטסטר הוא מעולה. בהצלחה רבה. כמובן שתסופר תמיכה מצידך (לא רגילה אלא... סופר) תעזור מאוד Great Blue האמיץ

peegee

New member
אני התומך מספר אחד שלה בעולם

והיא יודעת את זה, לכן אני לא חושב שהיא מאמינה לעידודיםשלי. איך יוצאים מזה, זה משביז לאללה
אני חושש שהיא חוששת שיש קונספירציה נגדה.

Great Blue

New member
ספר לה עליי- לא רק שנכשלתי בטסט

הראשון ל מעל 500 - עוד ריסקתי למורה שלי את ה-KLR650

silicon

New member
קודם כל- לא להתייאש

אני מסכימה עם ההצעה של בילבי, ואף ארחיב. בדרך כלל לפני הטסט המורה עושה שיעור אחד באיזור של הטסט. (אני למשל למדתי בתל אביב, והטסט היה בחולון- ממש קשה שם...) אז ההצעה שלי היא שתחרוש יחד איתה (בהרכבה או באוטו) את המסלולים של הטסטרים- אם היא עשתה כבר טסט, אז היא בטח מכירה אותם, ואם לא- בטח מישהו בפורום יוכל לומר לך מהם המסלולים- תלוי באיזה איזור בארץ מדובר. תכירו טוב את המסלולים, ויהיה ה-ר-ב-ה יותר קל. בהצלחה!

silicon

New member
תראה, תשמע

אם רוצים עידוד- אז אתן לה בשמחה (צור איתי קשר במייל...) אישית, התחלתי ללמוד בכ"ס נהיגה על ER אצל חרא אחד שהיה עסוק ללטף לי את הישבן ולצרוח עלי. הפלת לו פעמיים את ה-ER, ועזבתי אותו כי לא התקדמתי אצלו בכלל והוא היה רק מוריד לי את הבטחון. עברתי ללמוד בת"א אצל עופר, גני התערוכה, על DR-350, והצלחתי BIG TIME, בלי הפלות אופנוע, בלי פדיחות, וכו´. פשוט יותר קל היה לי לתפעל אותו (או שזה בגלל שלא צרחו עלי כל הזמן?) עברתי בכל זאת טסט שני (מהלחץ, כמובן), וקניתי ER, שאני מסתדרת איתו מעולה.

boldjos

New member
השיטה בדוקה לעבור טסט למתרגשים

אני הולך לחשוף פה את תורת משפחתי שנשמרה בסוד דורות רבים !!! ובכן ה ש י ט ה : יום לפני הטסט כנס הביתה עם חיוך! בת זוגתך תרצה לרצוח אותך על מה ולמה אתה מחייך בעוד היא הולכת למות מחר לרגלי הבוחן... ספר לה שדברת עם המורה שלה והוא סיפר לך מי יהיה הבוחן מחר... מתברר שאחוק שירת אתך בסוללה בסדיר... איזה עולם קטן ! והרמת לו טלפון והוא אמר שיהיה בסדר אחי ! אני עוד חייב לך על השבת שויתרת למעני... וזה כל הסוד... זה עבד לגבי אמא שלי (אחת הנהגות הגרועות ) - עברה בראשון כי הייתה בטוחה שהמשחק מכור ואין לה מה לדאוג... זה עבד לגבי חברה שלי ... (שעברה בראשון)... זה יעבוד גם בשבילך... או הן ככלכך רוצות שזה יהיה נכון שהן לא מפקפקות...

peegee

New member
רעיון יפה

אבל בעירנו הקטנה יש 3 בוחני אופנועים, וידוע לחכמה מכל (אולי היא תקרא את זה....) שלא אני ולא אף אחד מחבריי מכירים את אותם הבוחנים המהוללים. כמה חבל

ליאונרד

New member
פתרון לא הכי יצירתי אבל עוזר

אני מניח שהסיטואציה והאזור מעלים לה באופן ישיר טראומה. אני מציע לשקול לערוך את הטסט בעיר אחרת. אני יודע למשל שבראשון לציון המלבנים של השמיניות יותר גדולים מערים אחרות. אני חושב ששינוי אווירה כללית יעזור להרגיע אותה. אני למשל עשיתי את כל הטסטים ואת השיעורים יחד עם חבר טוב (כלומר, גם רכב, גם 50, גם 500 וגם מעל), ופשוט ידעתי שבכל טסט הוא יעבור אחד לפני. וכמו מנייאק בכל אחד מהם עברתי תמיד אחד אחריו. באחרון כבר לא נלחצתי. פשוט ידעתי ששובעיים אחריו יהיה לי רישיון והייתי רגוע

יעלגול

New member
עוד סיפוריים

את העד 500 שלי עברתי בטסט רביעי. בטסט הראשון פיספסתי נקודה אחת בסללום.את הטסט השני והשלישי הכשיל אותי הטסטר סתם. בטסט הרביעי קראו לי כל אסונות הטבע האפשריים, למדתי על ג´אווה והחלקתי בשיעור לפני הטסט- הלכו כפות הידיים, רציתי לא לגשת, אבל המורה שלי שכנע אותי שכדאי לי כי זה טסטר טוב, ובאמת ניגשתי, בכביש היו לי עם הטסטר שתי אי הבנות, והייתי בטוחה שהלך הטסט, מזלי הוא היה הוגן ושאל את המורה שלי אם לדעתו אני מוכנה לטסט והמורה שלי ענה לו שכן, אז הוא העביר אותי. בללא הגבלה כבר הייתי יותר רגועה, אבל עשיתי שטות טיפשית בטסט, אז לפני הטסט השני לקחתי רגיעון של הדס, גם טבעי וגם מרגיע, אני לא יודעת אם פסיכולוגית או באמת אבל עבד! יעל

למעלה