טסט צבאי...

gold ayelet

New member
אהה עכשיו הבנתי מה זה! אבא שלי

עשה את זה כמה שנים כאילו מילואים -למרות שהוא כבר בן 58 כי יש לו רישיון ג'. קיצור הוא לא ערס הוא אשכנזי חח אבל זה לא אותו דבר.

Superdror

New member
מה הקשר בין סגנון המוסיקה והווליום

לאישיות של הבן אדם ? ומעבר לכך, סגנון חיים?? Give me a break. הוא אוהב את המוסיקה הזו ובאותו הרגע התחשק לו לשמוע את השיר בווליום גבוה, אז? לא קרה לך ששמעת איזה שיר ברדיו או שיר בדיסק ופתאום הגברת טיפה ? גם אם לפעמים זה נשמע אל מחוץ לחלונות הרכב? אז נכון, כשמדובר בשרית חדד, זה רע. כשמדובר באיזה טראנס או שיר ישראלי מוכר - זה בסדר? אני שומע מוסיקה ישראלית , החל מרוק ישראלי ועד מאיר אריאל, וכן, לפעמים אני נכנס לחנייה ותוכל לשמוע את המוסיקה שלי גם בחוץ. מה אני ? פריק ? ערס ? אדם עם סגנון חיים מוזר ? ואני לא יודע מה גילך ואם שירתת בצבא, איפה וכמה זמן, אבל "מהמעט" נהגים שיצא לי לפגוש בצבא, הרבה מהם היו אינטלגנטיים ומשכילים בצורה יוצאת מן הכלל, אנשים מבריקים ומוצלחים מכל הבחינות, אנשים טובים שלא יכלת להגיד עליהם מילה רעה. כמובן, פגשתי גם בסוג אחר של אנשים, פחות איכותיים, פחות מבריקים, פחות חכמים, אפילו אנשים בעייתיים - ולאוו דווקא נהגים. למען האמת, בשביל להיות נהג משאית בצבא צריך משמעת מאוד גבוהה, בעיקר כשמדובר בנהג על משאית. הוא נוהג ברכב כבד, מצריך תכנון נסיעה מדויק וריכוז גבוה כל הזמן. מעבר לכך, בכל המשאיות מותקן טכוגרף שפועל כל הזמן ורושם את המהירות בה נסע הנהג בכל רגע. ולמען הסר ספק, אני לא נהג בצבא ולא בעל רשיון צבאי מכל סוגשהו, אה, ואני גם לא שומע שרית חדד.

Daemonlior

New member
חחח נו באמת..

א. אני לא שומע שירים בפול ווליום. גם אני מרים את הקול בשירים שאני אוהב, אבל כשערס עושה את זה, הוא ירים את הקול לעוצמה שהוא בעצמו לא מסוגל לשמוע מרוב שזה חזק. המטרה היא? שהשכונה תשמע, ותדע ש-"כאן יש ערס" ושכל האמהות הפולניות יצאו לראות המרצדס המכוערת שלו. כמו שאמרתי, רק עיניין של פוזה. ב. אני תודה לאל עוד לא שירתתי בצה"ל.,אבל המכה תבוא גם עלי בקרוב. והמידע כמובן לא מועבר ישירות ממני אלא מהמון שמועות, וניסיון של אחים גדולים. וכשאני חושב על זה, גם יצא לי להפגש עם נהג משאית צבאית או שניים על הכביש, וזה ממש לא היה נחמד, התנהגות צפויה מערס, חוסר תרבות נהיגה וכו'.. אישית בכל אופן עוד לא פגשתי אף נהג משאית צבאית.. ג. נהג משאית צריך משמעת גבוהה? צריך, זה לא אומר שהוא מיישם את זה. גם נהגי מוניות צריכים משמעת גבוהה.. ולעומת שני אלו, תראה איך נהגי אוטובוסים נוהגים.. תענוג
הטכנוגרף הזה משמעו כלום, זה שנהגי משאיות לא עושים עבירות מהירות לעיתים קרובות (אם בכלל), לא אומר כלום על הצורה בה חלקם נוהגים.. אין ספק, יש המון נהגי משאיות מוצלחים ומוכשרים, אבל הערסים שביניהם, ממש לא אנשים שאני רוצה להתקל בהם, לא בחיים, ולא בכביש.

samata

New member
אתה צוחק עליי?

א. נהגי אוטובוסים הם אחד מסוגי האנשים הכי מגעילים שיש. לפעמים מקדימים ב-10 דקות, לפעמים סתם "בורחים" לאנשים שמגיעים בשניה איחור לתחנה וכשמלש"ב בא אליהם עם תלושי נסיעה? זה השטן בהתגלמותו...לא סובל נהגי אוטובוסים. ב. " והמידע כמובן לא מועבר ישירות ממני אלא מהמון שמועות...". רואה מה הדגשתי? מפה מקור הטעות שלך. אתה שופט אלפי נהגים על סמך שמועות...זאת חשיבה של בנאדם בלי אינטיליגנציה - לשפוט אוכלוסיה שלמה על סמך שמועות. ג. יש המון אנשים שאני בטוח שיש להם אחלה קב"א והם אנשים עם איכויות, שאך ורק מתוך עצלנות וחוסר רצון לשרת כקרביים בוחרים ללכת להיות נהגים בצבא. מה רע? אתה מקבל רישיון על רכב כבד בחינם, אתה לא משרת כלוחם קרבי (למרות שיש נהגים קרביים שעושים עבודת קודש בשטחים, ובעבר גם ברצועת עזה) וכו'. אתה תמצא ערסים בכל מקום בצבא חמודי. אתה תמצא אותם בגולני, אתה תמצא אותם בבקו"ם, אתה תמצא אותם כנהגים ואתה תמצא אותם במספיק בה"דים. לא נעים לך איתם? חבל, אתהת צטרך להסתדר...אתה עושה לעצמך חיים קשים בזה שאתה מראש פוסל אוכלוסייה שלמה (שזה חלק נכבד מהמדינה שלנו), במקום להיות בסה"כ בנאדם ולנסות להסתדר. חבל בשבילך - לא בשבילנו.

Daemonlior

New member
חח

לגבי א. אני לא מדבר על היחס שלהם לנוסעים.. אלא לדרך בא הם נוהגים.. ותאמין לי שנהג אוטובוס ישראלי ממוצע נוהג הרבה יותר טוב מרוב הנהגים.. ואל תשכח שחוץ מלנהוג הם גם צריכים להיות אחראים לכל העיניין של כירטוסים ולשלם לנוסעים.. סה"כ הם עושים את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר. כי במדינות אחרות זה לא תפקיד הנהג לדאוג לזה, הנהג נוהג נטו, ויש מישהו אחר שאחראי על כל עיניין התשלום. אני לא חושב שאפשר לבוא אליהם בטענות לגבי זה לפחות.. לגבי ב. אין לי ניסיון עדיין, אבל אין מה לעשות, כשאתה רוצה ללכת לקד"צ נהיגה והמון אנשים אומרים לך שזה לערסים, אתה נאלץ לסמוך על זה, כי זה המידע היחידי שיש לך... ג. אני אמרתי רע? חס וחלילה.. ואתה לא מחדש לי כלום, ערסים אני אמצא בכל מקום, אבל כל עוד אפשר להמנע מהם, אני אמנע. אל תתייחס אלי כאל איזה אשכנזי שלא מתקרב לערסים. גם לי יש חברים ערסים, אבל הם לא אנשים שאני עושה איתם שיחות נפש. סתם שלום שלום. אין ספק שערסים מהווים חלק נכבד מהמדינה, אבל זה לא מחייב אותי לאהוב את זה. אני אוהב סגנון חיים אירופאי ולא ערסים וולגרים. אז תגיד לי "לך לאירופה", אם זה היה פשוט כל כך, הייתי עושה את זה..

samata

New member
רגע

אז למה אתה מתגייס בכלל? תשיג לך פטור, תעבוד כמה שנים והופ! יש כסף לנסוע לאירופה....לך על זה. בכל מקרה, אתה כנראה לא ממש עוקב אחרי הפרסומים בתקשורת בשנה האחרונה. המחדלים שיש לנהגי האוטובוס (בעיקר ב-'אגד') כבר הפסיקו להפתיע את הציבור...כל חודשיים מתפרסמת כתבה ש(שוב) נהגים עבדו מעבר לשעות המותרות (היו מקרים של נהגים שעשו משמרות של 20 שעות רצופות), ושאחראי המשמרות שיתפו פעולה ולא מנעו זאת מהם...אתה רוצה לנסוע עם נהגים כאלה? אני לא. הסיכוי שלהם לעשות תאונה הוא גדול במיוחד...וכידוע, תאונות של אוטובוסים זה דבר מאוד קטלני ובהמון מקרים גורם לנפגעים רבים ולהרוגים. בנוגע לערסים - מה אני אגיד, לא יאה לך? חבל. בעיתך...עשה טובה ואל תשתף אותנו בסטיגמות הגזעניות שלך. זה לא המקום ואף אחד לא באמת מעוניין בכך.

Daemonlior

New member
אוקי..

לגבי למה אני מתגייס.. כי א. סה"כ זו חוויה.. ב. זה לא תלוי בי.. זה לא ששואלים אותי. ג. אני לא יכול להשיג פטור.. לגבי אירופה, כמו שאמרתי, זה לא עיניין פשוט כל כך. לגבי נהגי האוטובוסים של אגד, מצטער, אני לא נוסע בקווים בינעירוניים, אני מדבר על נהגי דן הוותיקים.. ושוב, אתה גולש לדברים שאני לא מדבר עליהם.. אני מדבר על הניסיון שלהם בנהיגה, ועל הדרך בא הם נוהגים.. לא על כמה שעות הם נהגו ברצף. ותאמין לי שאם הם נוהגים כך אפילו שהם עוברים את הרף של 20 שעות רצופות רק מראה כמה הם נוהגים טוב. אני האמת לא שמעתי על תאונות אוטובוסים רבות בקווי דן וזה מנגד לעובדה הסטטיסטית שרוב התאונות מתרחשות בעיר.. ולגבי הערסים, אם זה לא היה מעניין אף אחד, זה לא היה גורר כל כך הרבה תגובות. ואני שוב מזכיר, אלו לא סטיגמות שלי, אלא סטיגמות נפוצות שעד כמה שאני יודע, אכן קיימות בשטח.

ShMo0LiKiPoDa

New member
ואני חשבתי שכל הגדרות הערסים

-פריקים עוברות לכולם בחטיבת ביניים, טעיתי. עצה שלי, תחזור לשרשור הזה עוד שנתיים ככה, נראה מה תחשוב אז.

Daemonlior

New member
בנאדם..

אני לעולם לא אשתנה בעיניין הזה.. לפריקים באמת נמאס מהקטע הזה עד גיל 20 בדר"כ.. אז לא תראה הרבה.. אבל ערסים, תמיד ישארו ערסים, עם אותו סגנון חיים גם בני 15, גם בני 20, גם בני 30, וגם בני 40.. גם אם המילה ערס תעלם לה.. זה לא ישנה את העובדה שיש סגנון חיים של אנשים שאני פשוט לא אוהב.. במיוחד כשהוא משפיע על החיים שלי באיזושהי צורה..

ShMo0LiKiPoDa

New member
מה אני אגיד לך,

מקווה שלא תצטרך להיעזר באנשים כאלה לעולם (והסיכויים שואפים לאפס). אחרי שלא תהיה לך ברירה אתה תבין כבר.

MrJacKasS

New member
פוזה ?

וואלה מסכים איתך שיש ערסים שמגבירים מאוד ומשפרים את המכוניות ושמים ספוילרים שאין לי יתרונות אלא רק חסרונות וחותכים על הכביש כמו משוגעים ונוסעים 100 קמ"ש בעיר .. אבל מה הקשר למוזיקה ? אני למשל לא יכול לנהוג ללא מוזיקה ברקע ..פשוט לא יכול (זה במידה ואני נוהג לבד..כשיש אנשים באוטו אפשר גם בלי). ואני אוהב לשמוע רוק כבד ומזרחית כבדה ..וזו מוזיקה שדורשת ווליום גבוה .. אבל אני בטוח שאם תיתקל בי ותראה אותי אתה לא תבחין בערס או בפריק או בכל דבר אחר, אלא בבנאדם רגיל בדיוק כמוך (לא שפריקים וערסים הם לא "רגילים" חחחח) .. כמו כן חלה חובה על הנהג לנהוג עם חלון פתוח (אני לפחות רואה את זה כחובה) ואפילו במקצת ..ככה שיוצא מצב שהאנשים מסביב "יהנו" מהמוזיקה ברקע

Daemonlior

New member
אני מזכיר..

המוזיקה הייתה דוגמא אחת מדוגמאות רבות לאיך ערסים מתנהגים.. מוזיקה שדורשת ווליום גבוה? לגבי זה אני לא חושב שכדאי להתווכח.. כי כל אחד והטעם שלי.. אין כזה דבר בנאדם רגיל. אין תבנית שלפיה אני קובע מהו בנאדם רגיל.. ערסים לא רגילים, פריקים לא רגילים, אני לא רגיל, וגם הרגילים- אפילו הם לא רגילים. אבל חברים, זה פורום לימודי נהיגה! אתם רוצים, בהזדמנות נקים פורום למיגור תופעת הערסים במדינת ישראל ונתווכח שם כמה שתרצו
יש לי דעות מאוד חד-משמעיות בעיניין, חבל שתבזבזו את זמנכם בנסיון לשכנע אותי..

wildgirl1

New member
את הטכוגרף מרמים בקלות

יש דרכים לשבש את האמינות של הטכוגרף רק לידע כללי.

wildgirl1

New member
ואין שום משמעת

עצמית לנהגים של עד 15 טון. לפחות ברוב הבסיסים

למעלה