טסטר שקרן....

lilo4

New member
טסטר שקרן....

לא נעים לי להגיד את זה, אבל עשיתי היום טסט- והטסטר פשוט שקרן. נכשלתי בטסט [מודה- עשיתי טעות דיי קריטית....] אבל כשקיבלתי את טופס המשוב של הבוחן- גיליתי שהוא כתב וסימן דברים ממש לא נכונים. לטענתו השליטה שלי ברכב "טעונה שיפור"- אני באמת לא מצליחה להבין איך הוא אמר את זה. הוא גם טען שלא הסתכלתי וכו' וכו'. שזה עוד מילא- כי אפשר להתווכח על זה. אבל הדבר הכי חמור- הבוחן כתב לי בטופס "לא נתנה זכות קדימה בעת פנייה ימינה בצומת". זה פשוט שקר גס. ממש לא נעים לי להגיד דבר כזה, אבל זה נכון. למזלי, עשיתי את הטסט בשעה ממש שקטה ובמקום ממש שקט, ככה שלא היו כמעט מכוניות. וכ-ל הפניות ימינה שהיו לי- היו מחד לחד, מחד לדו או ברמזורים, ובאף אחת מהסיטואציות לא היה מצב שבו יכולתי בכלל לקחת זכות קדימה שלא מגיעה לי. הבעיה שהמורה שלי לא היה בזמן הטסט :/ והעדות היחידה שלי היא ידיד שלי שגם עשה טסט לפני [וגם אצלו הבוחן כתב דברים לא נכונים]. יש משהו לעשות עם זה? ממש מכעיס אותי שמישהו כזה בא ומשקר בצורה כ"כ בולטת, ואני פשוט לא יכולה לעשות עם זה כלום!

flutter girl

New member
Water under the bridge

עזבי את זה. את בעצמך אומרת שהייתה לך טעות קריטית בטסט - אז כל עוד הבנאדם לא הכשיל אותך על דברים שלא עשית, אין לך מה להיכנס לזה יותר מדי. אם בטסט הבא יביאו לך את אותו הטסטר, את תמיד יכולה לדרוש אחד אחר.

ladymadden

New member
באמת...??

אם אני רואה שיש לי את אותו טסטר מהטסט הקודם אני יכולה לבקש שיגיע טסטר אחר? הרי גם הטסטר וגם הנבחנים לא יודעים עד לרגע שהוא נכנס לאוטו...לא?

adidas88

New member
טסטר אחר לא

אבל את יכולה לבקש לא לעשות את הטסט איתו וכנראה יקבעו לך טסט למועד אחר

ladymadden

New member
זה לא יראה קצת חוצפה?

כלומר, ברור לי שזה הכי נכון לעשות, אני לא קונה את זה שבטסט הזה מתחילים דף חדש (אם על הטסט הקודם הוא הכשיל אותי על זהירות יתר, אני בטוחה שלטסט הזה הוא לא יתנהג כאילו הוא לא מכיר אותי), אבל לצאת מהאוטו ולהגיד למורה שלי לשלוח אותו הביתה נראה לי ממש מעליב כשאני מסתכלת על זה מהצד...

crazy bitch17

New member
זה ממש מעליב...

חברה שלי באה לטסט שלישי ואז היא קלטה שהטסטר שהכשיל אותה טסט ראשון נמצא גם באותו יום שהיא אמורה לעשות את הטסט,עכשיו באותו יום היו 2 טסטרים אז היא לא הייתה בטוחה מי יהיה זה שיבחן אותה,הטסטר שהשכשיל אותה או השני..היא יושבת באוטו ומחכה שיגיע הטסטר ולמזלה הרע הטסטר שהכשיל אותה עולה לאוטו,ברגע שהוא התיישב בכיסא היא קמה מהאוטו ואמרה שהיא לא מוכנה לגשת לטסט,הטסטר ממש אבל ממש נעלב(הוא נהיה אדום!) והמורה שלה הובך..בקיצר המורה שלה החליף בינה לבין זה שהיה מאחורה והוא התחיל את הטסט.. שהראשון גמר את הטסט הטסטר שאל אותה אם היא רוצה לעשות טסט והיא ענתה לו שאיתו היא לא מוכנה לעשות טסט.. בסופו של דבר היא חזרה למשרד הרישוי בלי לעשות טסט והטסטר כתב לה בטופס הירוק "סירבה לגשת לטסט"... אבל בסופו של דבר היא גם שילמה את האגרה של הטסט...

ladymadden

New member
ועוד משהו

מועד אחר זה רעיון גרוע, עוד פחות מחודש אני מתגייסת כך שאין כל כך זמן לבזבז...בטח שלא על בוחן שקם על צד שמאל ומכשיל על זהירות יתר.

adidas88

New member
כן זה מעליב

אבל תשמעי אם יש לטסטר משהו נגדך או לך נגדו עדיף לך לצאת משר סתם לזרוק כסף. למרות שאני לא מאמינה שזה באמת נחוץ לצאת מהאוטו כי גם אם טסטר הכשיל אותך פעם ראשונה זה יכול לדעתי רק לשחק לטובתך ולהראות כמה השתפרת (במקרה והוא זוכר אותך)

adidas88

New member
עזבי אותך

גם אני נכשלתי בטסט ראשון מסיבה דיי מצודקת אבל הטסטר הרגיש רגשות אשם כנראה כי הוא גם לא היה בסדר בטסט (דיבר בפלאפון במשך ככככככל להטסט) אז הוא המציא דברים שלא היו. וגם אני הייתי מודעת לעובדה שנכשלתי אבל עדיין התעצבנתי ממה שלא היה ולא נברא כי אני יודעת איפה הטעויות שלי. אבל אין מה לעשות שכחי מזה ותקווי שטסט הבא לך יותר טוב. בהצלחה!

אז מה אני אגיד????

אתם עוד מודים שהייתם צריכים להיכשל.. אני הייתי צריך לעבור- עובדה. הטסטר סתם הכשיל ובשביל שזה יהיה יא עאני מוצדק הוא המציא איזה צומת...

lilo4

New member
גם אם היית אמור להיכשל

וגם אם לא- הרי אחת המטרות של הטופס כשנכשלים הוא לדעת איפה טעינו ומה אנחנו צריכים לשפר, כדי שננהג טוב יותר וכדי שבפעם הבאה לא ניכשל! אז אם הטסטר פשוט כותב בטופס מה שהוא רוצה- איך אני אמורה לדעת מה לא טוב בנהיגה שלי?? ואם היית אמור לעבור- אז זה בכלל לא הגיוני. לדעתי גם הידיד שלי היה צריך לעבור.

ladymadden

New member
been there, done that

חמודה,לא חידשת כלום. גם אני לא עברתי טסט בגלל שקר גס של טסטר נבזי- "חוסר שליטה בהגה בעת חנייה"- לא היה ולא נברא! בנוסף, הוא הכשיל אותי על זהירות יתר (אני חשבתי שכל הרעיון בטסט הוא לראות אם אני נוהגת בזהירות ולא מסכנת את הסביבה). כך שאת אולי נכשלת על דברים שהם בחלקם מוצדקים, אבל יש כאלה -כמוני- שבפירוש היו אמורים לעבור ובגלל טסטר שרוצה שינהגו על 50 קמ"ש (רק בגלל שבאותו מקום מותר לנהוג עד 50) במקום שאין בו שדה ראייה, ועוד ליד מרכז מסחרי בשעה הומת אנשים, יצא שסתם הלכו להם 500 שקלים לפח. כמו כן, הוגש ערעור אבל משרד הרישוי החליט להתעלם ממנו בבוטות. אז זהו, אין טעם להגיד "אל תקחי קשה", אני לא אעבוד עלייך, אני לקחתי את זה קשה מאוד (מילא להיכשל על דברים מוצדקים, אבל באותה מידה אפשר להכשיל אותי על צבע החולצה שלבשתי בטסט), אבל אין מה לעשות... מקווה שאת הטסט הבא שתינו נעבור כמו גדולות! סליחה על החפירה, ויום נעים.

lilo4

New member
בגלל זה שאלתי מה אפשר לעשות

כי יש כמה וכמה טסטרים שפשוט עושים מה שהם רוצים, וכותבים בטופס שטויות. הרי אנחנו השקענו, למדנו, התאמצנו [ולא נדבר עכשיו על קטע של כסף בכלל]- ובא איזה אפס שיכול לטעון מה שהוא רוצה, ואף אחד לא יוכל להוכיח את זה. ובקשר לטסט הבא- בטח עוברות כמו גדולות

dor119

New member
אתם חצופים . . . . .

עם כל הכבוד לכם התלמידים אבל זאת חוצפה לכתוב את מה שאתם כותבים . תגידו, הבוחן בכלל מכיר אותכם ?? איזה אינטרס יש לו "להמציא " טעויות שלא היו !! הבעיה שלכם שאתם בכלל לא מודעים לטעויות שלכם . שתדעו שזה יותר גרוע מפני שאתם מרגישים "חכמים" ותבואו לטסט הבא וגם תכשלו ולמה מפני שאתם לא מודעים לעובדה שההסתכלות שלכם בצמתים לא טובה ורק במזל לא קיבלתם ברקס אך הבוחן הבחין ברכב שעצר או האט וזאת סיבה מספקת שהוא יכתוב בטופס " אי מתן זכות ". lilo כדאי לך לקבל את מה שכתב הבוחן אך ורק לטובתך מפני שגם אם תעברי טסט ואח"כ תגיעי לכביש טעות כזאת יכולה לגרום להרוגים או פצועים על כל המשתמע מכך . לברוח מהמציאות זה קל להגיד שהבוחן שקרן גם קל . הבוחן לא כאן בכדי לענות לכם ולהשאיר אותכם עם פה פעור . ואני אחזור בפעם המי יודע כמה על העובדה שבדקתי אישית בפורום הזה וגם בפורום המקביל בנענע מיקרים של תלמידים כמוכם שקיטרו על תוצאת המבחן ועל הבוחן ויצרתי קשר עםהבוחן שידע את כל פירטי המבחן וכל המסלול מספר ימים אחרי המבחן ולאחר שכתבתי כאן את כל הפרטים על השגיאות של התלמידים במבחן שלהם הם הגיעו למצב של התנצלות יתרה מזאת תלמידה אחת משכה עירעור שהגישה על המבחן והתנצלה בפני הבוחן . אל תהיו כל כך גיבורים תכבדו את מה שכתוב בטופס הכישלון ותלמדו ממנו אני לא אומר שהבוחנים הם טלית שכולה תכלת , גם אנחנו בני אדם ויכולים לטעות אבל מכאן ועד ליכלוך שאתם כותבים כאן הדרך ארוכה . ולסיום אני יכול להגיד לך lilo אם היית רואה את הרכב ברור לי ולבוחן שהיית בולמת או דואגת לתת לו זכות הבעיה היא שלא ראית אותו , הסיטואציה הייתה שלא היה צורך לבלום אותך וכך עבר האירוע שאת בכלל לא מודעת לו . מניסיון אני אומר לך ולתלמידים יש לא מעט מיקרים כאלה במבחנים . עוד דבר אני אגיד לכם כשאני עשיתי טסט לפני 30 שנה בערך באחד המבחנים נכשלתי ואחת ההערות של הבוחן הייתה שאני לא מסתכל במראות , אז רתחתי וחשבתי איך הוא יכול לדעת אם אני מסתכל במראות או לא ?? היום אני יודע כשאני יושב כבוחן כמה רואים ברור את ההערה הזאת .

adidas88

New member
תקשיב

אני תמיד תומכת בטסטרים -אני שונאת שסתם משמיצים אבל אל תגיד שכל הטסטרים הם טלית שכולה תכלת. נראה לך הגיוני שהטסטר שלי דיבר כל הטסט ואני אומרת כ-ל הטסט בפלאפון? זה לא קצת חוצפה? אפילו הגעתי לתמרור עצור וחיכיתי לו עד שישים לב אליי ויגיד לי אם לפנות ימינה או שמאלה. אז נכון טסטר הוא רק בן אדם אבל זה כבר זלזול בתלמיד. ואני לא מזלזלת חס וחלילה בדעה של הטסטר כי אחרי הכל הוא למד יותר ממני ויש לו ניסיון יותר ממני ויותר מכל שאר התלמידים אבל ברגע שהוא כותב לי שהוא פעמיים נגע לי בהגה וזה לא קרה ואני והוא יודעים טוב מאוד שזה לא קרה (ואני לא מדברת על נקודת מבט שונה או משהו ) יש לי את הזכות המלאה להגיד שהוא המציא.

dor119

New member
adidas . . . .

תקשיבי לי טוב טוב , אם מה שאת כותבת זה נכון אני ממליץ לך להתלונן , לכתוב מכתב למנהל המחוז שבו את נבחנת עם כל הפרטים של המבחן שלך, יום ושעה וכמובן שם הבוחן . להעביר העתק למנהל אגף הרישוי , שוקי שדה וגם לשר התחבורה שאול מופז. אני מודיע לך שגם לי כבוחן זה חשוב שתעשי כך . אפשר להוכיח את מה שאת אומרת עם פלט שיחות מהטלפון של הבוחן . אנחנו כולנו נוכל לתקן את המעווות רק אם נעלה את הדברים בפני הגורמים המוסמכים .

adidas88

New member
עברה כמעט שנה

הטסט הזה היה לפני כמעט שנה וממש התעצבנתי על כל הסיפור אבל עכשיו זה לא יעזור. בסה"כ הבנתי שהטסטר אחלה טסטר וסתם היה לו יום מלחיץ הוא בדיוק קיבל שיחת טלפון חשובה לא יודעת מה וזה גם לא תירוץ לדעתי. כשחברות שלי שאלו אותי על טסטרים לא השמצתי אותו.לא צריך להוציא שום פלט שיחות כי הבוחן אמר למורה שלי שהוא דיבר בפלאפון והיתה איתי עוד נבחנת שמן הסתם ראתה את זה. אני לא מתכוונת להתלונן עליו אבל זה מעצבן שהוא סתם כתב עליי דברים ועוד אח"כ קורים לי שקרנית. אז dor עם כל ההערכה שיש לי אלייך לא כולם כמוך.

ladymadden

New member
צודק בחלק מהדברים

יש מקרים שהטסטר באמת לא ממציא שום דבר, וגם אם נדמה שהוא מנפח דברים, אלו דברים שקרו ובעינייו המנוסות אלו דברים קריטיים ומשמעותיים. אבל- יש גם מקרים שטסטר מכשיל שלא בצדק (שוב, המקרה שלי על זהירות יתר), וזה הרבה יותר מרתיח מלהיכשל על אי מתן זכות או על חוסר הסתכלות במראות.

Krishi

New member
סליחה... אבל..

זהירות יתר זה לא פחות מסוכן מדברים אחרים שמכשילים עליהם. אני גם נכשלתי טסט ראשון רק על נסיעה איטית מדי (זה כלל הכל, העברת נתיבים איטית, פניות איטיות וכד' ולא שהיה מקרה שסיכנתי בטסט מישהו או משהו).. ואני מאשים רק את המורה שלי שהיה אומר לי כל הזמן להאט קצת בשיעורים (רמז לבאות
) אז באתי לטסט והאטתי קצת (יותר מדי כנראה.. חח) ונכשלתי. סתם נו אני לא באמת מאשים את המורה למרות שאם חושבים על זה יש בו קצת מהאשם
בכל מקרה... אני מסכים עם דבריי הטסטר אבל אני גם מסכים קצת איתך שיש מקרים שההכשלה היא לגמרי לא בצדק.

ladymadden

New member
הזהירות יתר שלי הייתה

נסיעה בהילוך שני (בערך 35 קמ"ש) ברחוב דו סטרי, צר מאוד כשמכוניות חונות בשני הצדדים, ושדה הראיה הוא בין הגרועים שבעיר, וזה היה ליד מרכז מסחרי ובשעות שיש הרבה אנשים, ומאחורי לא היו מכוניות כך שלא עיכבתי שום תנועה. אז מה אם מותר לנסוע שם עד 50 קמ"ש- אני די בטוחה שהוא היה מכשיל אותי על מהירות אם הייתי מעזה להעביר לשלישי...

למעלה