טסטר שקרן....

lilo4

New member
במקרה שלי- אתה טועה!

תראה, אני יודעת שיש הרבה בכיינים, שנוהגים כמו חוליגנים ולא אכפת להם בכלל מה קורה מסביבם. אבל אני באמת לא כזאת. הנושא של הזהירות מאוד משמעותי בשבילי. אני מתנדבת במד"א כבר שלוש שנים- ראיתי כבר מספיק פצועי תאונות דרכים, שנפגעו סתם! תאמין לי, שאני עושה כ-ל מה שאני יכולה כדי לנהוג כמו שצריך. יש לי המון כבוד לאנשים, ותאמין לי שאם אני מגיעה למצב שבו אני קוראת למישהו שקרן- אז כנראה שהמצב באמת חמור. בקשר לאי מתן זכות- לא היה דבר כזה! עשיתי טסט בשלוש בצהריים, באחד הימים הכי חמים בשנה, באחת השכונות הכי קטנות והכי שקטות באזור שלי. רוב הזמן- הייתי לבד על הכביש- באמת. אתה כותב שאם הייתי שמה לב למכונית הייתי בולמת, ואז הטסטר לא היה בולם אותי. ובכן- הוא לא בלם אותי! אם לא נתתי זכות, אם סיכנתי את עצמי ואת שאר הנוסעים ברכב- איך זה שהוא לא בלם אותי? כי זה פשוט לא קרה! היו לי מעט מאוד פניות ימינה- באמת, ממש ממש מעט. כ-ל הפניות שלי היו הפניות הכי פשוטות שיש- פניה מחד לחד, מחד לדו וכד'- מקרים שבהם גם אם הייתי ממש רוצה להידחף- פשוט לא הייתי יכולה לקחת ממישהו את הזכות קדימה. בקשר להסתכלויות במראות- ההסתכלויות שלי מצוינות. באמת. תראה, אני לומדת אצל מורה שלא מגיש סתם לטסטים. הוא יחכה עם אנשים עד שיעור 50 אפילו לפני שהוא יגיש אותם. הוא מורה עם שם מעולה, יש לו עשרות תלמידים, ורוב התלמידים שלו עברו גג בטסט שלישי- כי באמת, הוא לא היה מגיש מישהו לטסט אם הוא לא היה מוכן לטסט. כבר לפני הרבה זמן המורה שלי אמר לי שהשליטה שלי ברכב טובה, שהשליטה שלי בהילוכים טובה, שההסתכלויות שלי טובות. כל הנקודות החזקות שלי- כאילו נעלמו בטסט. תאמין לי שהסתכלתי. תאמין לי שהסתכלתי פי שניים ממה שאני מסתכלת בד"כ. דוגמא: באחת הצמתים כבר אחרי שהייתי בתוך הצומת המשכתי להסתכל שמאלה וימינה- למרות שבת'כלס כבר הייתי בפנים, וזה לא משנה יותר. או במצב אחר- הגעתי לצומת שבבירור הדרך הייתה שלי [לא היה אף אחד בפניות שרוצה להשתלב בכביש שלי או לחצות אותו, ויותר מזה- לנהגים שבאים משמאל או מימין יש תמרורי עצור]. ובכל זאת- האטתי והסתכלתי. אתה כותב שלא הייתי מודעת למה שקורה מסביבי- ידיד טוב שלי עשה את הטסט לפני, והיה איתי ברכב. גם הוא לא הצליח לזכור אף סיטואציה שבה פניתי ימינה ולקחתי ממישהו זכות קדימה. גם הוא ראה שכ-ל הפניות שלי ימינה היו במצבים שבהם לא היו מכוניות, וגם אם היו- הדרך שלי.

dor119

New member
lilo כנסי . .

עם כל הכבוד, גם לך וגם לחבר שישב איתך ברכב אין אפילו רישיון כלשכן ניסיון כלשהו בבדיקת עובדות או הסתכלויות במבחן . דבר שני ברור שאת אינך אוביקטיבית כמו שכל אחד לא אוביקטיבי לגבי עצמו . לכן אני מציע לך להתייחס בכובד ראש להערות של הבוחן . את לא יכולה להגיד שהבוחן אינטרסנט או שקרן כפי שאת אומרת . הבוחן לא מכיר אותך ובוחן כל יום 14 נבחנים ההסתכלות שלו מיקצועית לחלוטין אין לו דבר וחצי דבר בעדך או נגדך , הוא לא מקבל בונוס אם את נכשלת או אם את עוברת ! לכן יש להניח שהוא יותר אוביקטיבי ממך . אני לא בא להתעמת איתך בסה"כ אני מציג לך את העובדות. זה שאת אומרת שכמעט לא היו כלי רכב כשעשית טסט זה בכלל לא לענין מספיק שהיה אחד ! . ודווקא במקרה כזה כשאין תנועה על הכביש כל טעות נחשבת למשמעותית שהרי המבחן מוגבל בזמן ואם הבוחן לא רואה ביצועים או מצבים כל שגיאה נחשבת יותר !!. אני אתן לך דוגמא מלפני שעתיים : תלמיד התחיל מבחן ממצב שהרכב חנה בניצב בין שני כלי רכב , בכדי להסתכל מבלי לגלוש לתוך נתיב נסיעה הוא התכופף קדימה תוך שהוא מסתכל שמאלה , מכוון שבאו רכבים הוא נשאר מסתכל שמאלה, אני יושב מימין ורואה שהוא לא מפנה מבט אפילו פעם אחת ימינה לאחר כ : 15 שניות הוא מתחיל בנסיעה שמאלה מבלי להפנות את המבט ימינה אפילו פעם אחת . אני הייתי עם רגל על הברקס ורק במזל לא לחצתי ברקס אפילו שלא היו מכוניות מימין רק בכדי להפנות את תשומת ליבו ימינה !! הבחור הזה לא היה מודע בכלל לאי הסתכלותו ימינה . יכול להיות מצב כזה גם אצלך ואת אפילו לא תחלמי שהייתה בעיה מימין . התלמיד מאחור אינו בעל ניסיון לראות הסתכלות כזאת אותכם מענין רק אם היה או לא היה ברקס . אני יכול להבין את חוסר הניסיון וההבנה שלכם לענין מבחנים בכל זאת אתם רק לומדים נהיגה , אבל אל תמתחו ביקורת על בוחנים מפני שאין לכם מושג אפילו המינימלי ביותר על הטכניקה איך לראות/לבחון תלמיד ואני שוב מציע לך עם כל העצבים שלך , תפנימי את מה שכתוב בטופס , זה נכון ! זה היה במבחן בדרגת חומרה כזאת או אחרת , הבריחה שלך מהמציאות היא רק לרעתך . . . . . . והמבין יבין !!.

learndriving

New member
אני מסכים איתך על הדוגמה הנפלאה שלך

אז אני חושב שלפחות כל הטסטרים היו צריכים יותר להשקיע בזמן שלהם לכתוב יותר פרטים ברורים שעל מה הסיבות שהם הכשילו את הנבחנים בטופסים. אז הייתי מאמין שכל הנבחנים היו מבינים יותר מה סיבות הם נכשלו. ציינת את הדוגמה היפה על הנבחן שהיה איתך שהכשלת אותו על אי הסתכלויות.. לא אופתע כשהוא יכעס והיה קורא לך שקרן בגלל שלא הבין איפה הוא עשה טעות או פספסת משהו. זה בדיוק שקרה לי בטסט ראשון ואני לא ראיתי איפה טעיתי שהוא רשם לי "אי הסתכלויות, אי שליטה בנהיגה, והצדמות לרכב חונה". אם הוא היה מסביר יותר פרטים ומידע איפה בדיוק שביצעתי לא נכון והייתי מבין. דבר שני, גם המורה שלי אמר לי שהטסטר הזה שהיה איתי בטסט ראשון תמיד הכשיל את כמעט כל התלמידים של המורה שלי. אני חש שיכול להיות משהו קונפליקט אישי ביניהם. אין לי מושג וזה לא עניין שלי! הטסט שני הבא היה חודש בדיוק ולא לקחתי את השיעורים כלום עד שיעור אחד לפני ישר לטסט שני ועברתי. שוב אני הייתי מאוד רוצה שאולי צורך לשנות שיטה של טופס שהטסטרים יכולים לכתוב יותר פרטים כמו בדיוק הסברת את הדוגמה הנפלא. בטוחני שהנבחן קרא את הסבר שלך והוא בטח לא היה מתלונן על הכשלון שלו!!! אני לא מחפש לרדת עליך אלא רק לתרום את הרעיון שלי.

dor119

New member
תגובה ל : learndriving

את כל מה שכתבתי כאן אני לא אכתוב בטופס נכשל !! אין שם מקום למגילות ולי אין זמן בין המבחנים לכתוב את זה. אני אכתוב בקיצור : " מפספס הסתכלויות בצמתים " או משהו דומה ! ואם תקרא את זה lilo היא בטוח תגיד שהבוחן שקרן כי לא היה מקרה כזה היא גם תגיד שהיא בטוחה כי היא בעלת ניסיון והבוחן סתם שקרן . . . . . . המקרה של הבחור שהבאתי למעלה דווקא נגמר טוב מפני שכל המבחן הוא הפגין רמה גבוהה מאד , הקפדתי מאד לבדוק הסתכלויות בצמתים והוא ביצע יותר מטוב בכל הצמתים . העדפתי להתעלם מאותו מקרה מפני שזה היה בתחילת המבחן שלא תתפסו מכאן שאני וותרן אבל כל מקרה לגופו וכאן מצאתי לנכון לתת לו רישיון שוב פעם שלא יובן מכאן שאני מכיר אותו לא אני לא מכיר אותו השיקול מיקצועי . נקודה . . .

learndriving

New member
אההה לא הכשלת את הנבחן. איזה מזל

הוא לא נכשל על דבר קטן שיכול לגרום אסון מפני שהוא לא הסתכל גם צד ימין...... לא חשוב. בקשר לטופס נכשל, אני יודע שאין טעם להתווכח איתך כי טענת שאין זמן בין המבחנים לכתוב את זה. זה תרוצים של טסטרים. זה תפקיד שלהם (כולל לך) לכתוב הסברים ופרטים ברור. אין ויכוח! זה דוגמה שלא התרשמתי מטסטר ראשון שלי שרשם רק X על אי הסתכלויות, אי שליטה בנהיגה, והצמדות לרכב חונה. זהו הכל בלי הערה ובלי הסבר כמשהו בכלל. לכן זה ברור שהוא כבר מזלזל בחוסר תקשורת עם הנבחנים!!!! לא חייב להיות בעל פה. אפשר בכתב. להת ושבת שלום!!! אגב, וואו לא ייאמן שנותר לי פחות 4 וחצי שעות נגמר לי המלווה.

lilo4

New member
אני לא רוצה להתנגח בך

וממש נמאס לי מהוויכוח הזה. אני הייתי שם, אני יודעת מה קרה- וזה מספיק לי. אני יודעת שאתה לא מאמין לי ולא תאמין לי. מאחלת לך רק טוב

mikeyy

New member
חח באמת עדיף שלא תתייחסי

טסטרים תמיד יהיו בעד טסטרים, ככה זה פשוט... מורים עם מורים..וכו' מה לעשות

mikeyy

New member
כמה אתה כותב אלוהים...

תבין- לאף אחד זה לא ישנה מה שתגיד- טסטרים תמיד יישארו חרא, זה סטריאוטיפ שלא ישתנה בזמן הקרוב וזהו..לא משנה מה תגיד

adidas88

New member
זה ממש לא נכון

ודיי להיות אטומים! טסטרים הם גם בני אדם וחלקם מהם אפילו ממש אחלה. אצלנו יש 4 טסטרים מניאקים שככה הם ישארו אבל כל השאר באמת נחמדים. וגם המניאקים כביכול אני לא יודעת עד כמה הם לא נחמדים הם פשוט קשוחים. הכי קל כשאתה נכשל להאשים את הטסטר ולקלל אותו אבל dor צודק ובאמת לרוב אין סתם סיבה להכשיל ותלמידים באים סתם בטענות!

lsd600

New member
זה ממש לא נכון...

הם לא יישארו חרא והם גם לא חרא. תדע לך שהם שומרים על החיים של כל אחד שניגש לטסט ואנחנו עוד מעיזים להתלונן... בהתחלה כועסים אבל אח"כ מתחרטים ומבינים שטעינו.

mikeyy

New member
חחח שומרים על החיים של כל אחד

======זה התפקיד שלהם אולי? זאת העבודה שהם בחרו להם..לא אנחנו להם

למעלה